В Civilization VII буде російська імперія, а Катерина II отримає особливу властивість «Душа» та багато культурних бонусів

Компанія Firaxis Games виклала новий трейлер Sid Meier’s Civilization VII — про російську імперію. Відео присвячене Катерині II та її особливим бонусам під час гри. Її головними атрибутами стануть культура та наука. Окрім того, у цього лідера буде особлива властивість — «Душа». Через це Катерині не подобаються ті лідери, у яких багато шедеврів і подобаються ті, у яких їх мало.

«Катерина вірить, що вона єдина може схопити справжню душу мистецтва. Це означає, що її улюблені лідери не намагаються в цьому аспекті перевершити її... Поєднуйте Катерина Велику з сучасною росією, щоб подвоїти вашу культуру та науку», — йдеться в трейлері.

Окрім того, цей лідер російської імперії будуть отримувати +2 до культури за демонстрацію шедеврів, а споруди для цього матимуть додатковий слот. Міста, які російська нація заснує у тундрі будуть приносити гравцю додатковий науковий бонус. Таке рішення Firaxis Games вже обурило українських гравців, які потрохи відмовляються від ідеї придбати гру.

Що думаєте про таку ситуацію з російською лідеркою та її бонусами? Чи не підсилюють вони стереотип про «велику російську культуру»? На вашу думку, поява цього лідера і нації є достатніми, щоб не купляти гру? Діліться думками в коментарях!

Підписуйтеся на Telegram-канал @gamedev_dou, щоб не пропустити найважливіші статті і новини про геймдев

👍ПодобаєтьсяСподобалось1
До обраногоВ обраному1
LinkedIn

Найкращі коментарі пропустити

а які наративи і стереотипи ? наче все історично — вона ж заснувала Ермітаж, відкрила купу університетів, обсерваторій, ботанічних садів, запросила митців і вчених з Європи.
Нам не подобається — не будемо грати за цього персонажа, все.
Курди ображени на турків, французи на британців, поляки на німців -що тепер нікого не додавати до гри щоб не ображати.
Ми НЕ МОЖЕМО відмінити російське у себе ) що вже казати про світ.
Найкраща українська стратегія в цьому плані це робити своє і просувати, а не ображатися на кожну студію бо там є щось про росіян.

уявляю собі як в 50хх роках в штатах випускають комікс про велич німецької культури...
ой, вийшло ж навпаки — кеп шарашив фашиків по всьому світу. Хммм...

або зараз же ми бачимо достатньо голівудських фільмів про величку культуру комуністичного китаю... Ой, знову не так.

аа, точно, напевно зараз діти в Ізраїлі читають казки про сміливого та дужого єврея і його високосвідченого та талановитого помічника хамасівця. От, блін, знову не так.

Цікаво, чому б це.

останнє шо я міг собі уявити — це те що на 3й рік повномаштабки я буду пояснювати чому парашку треба мішати з гівном на всіх можливих рівнях. і це на укр ресурсі. Дуже соромно, люди.

дуже іронічно зважаючи на те що вся культура росії крадена у інших народів

Так людська цивілізація цілком і повністю базується на війнах та експлуатації. За цією логікою, циву в принципі треба закенселити як явище яке романтизує злих колонізаторів.

Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Мене більше засмучує, що в усіх цивах до цього не було взагалі нічого про нас. Ані Київської Русі, ані навіть хоча б Києва як міста-держави... Це взагалі дивно, невже Київ навіть на заслужив право бути в грі незалежним містом??

Вообще-то Киев есть в 5 цивке как город-государство
civilization.fandom.com/wiki/Kiev_(Civ5

Но не буду мешать вам засмучуватись.

Прикольно, я і забув шо він був і там культурний бонус

дивно, грав вбагато в 5 циву, але Києва там взагалі не пам’ятаю...

Kiev is introduced in the Brave New World expansion pack.

Стверджувати, що любителька коней (якщо ви розумієте, про що я) з’явилася там випадково саме зараз, то просто верх наївності.
Тут в британсько-німецьких блогерів теж зовсім випадково Чайковських в рілзах з’являється, тепер оце...

P.S. Ну а особливий прикол в тому, що принцеса Фіке була природною німецькою аристократкою і російського в ній було нуль.

Тут в британсько-німецьких блогерів

Головну кінонагороду року забрала стрічка з купою російських акторів, а один з них був чи не найймовірнішим претендентом на «Золотий глобус». Але мовчати про таке — теж таке.

що любителька коней

Ненавидіти русню і обливати їх гімном це право кожного. А от розповсюджувати історичні фейки це тупо. Інакше чим ми відрізняємось від русні яка на цьому усе збудувала

Та цнотлива була, срала ромашками. Богдан-Олег Горобчук та Олександр Алфьоров цей анекдот полюбляють, то що ми рядові аспіранти? Чи ти не на тому боці в інформаційній війні?
Ти в курсі, що самі росіяни люблять історію про Мазепу, який помер від того, що його заїли воші? (Це зокрема Пікуль)

останнє шо я міг собі уявити — це те що на 3й рік повномаштабки я буду пояснювати чому парашку треба мішати з гівном на всіх можливих рівнях. і це на укр ресурсі. Дуже соромно, люди.

Если ты хочешь мешать парашку с говном по-настоящему — ближайший ТЦК тебе поможет в этом. А истерики в Интернете слишком дёшево стоят.

Тут по суті.

Лише один момент — я, який робить істерики в інтернеті, і ти, який не робить істерики в інтернеті. Хто з нас ближче до мішання парашки з гівном. Конкретно в цьому питанні. Може поза цим питанням ти герой ветеран, я не знаю, нічого не кажу.

Чому? я бачив як істерики в інтернеті приводили до блокування і навіть відміни парашки на багатьох заходах/інформ майданчиках.

То есть ты истерического поведения не стесняешься, а гордишься?
Ок, больше вопросов не имею.

конкретно он сидит в Украине и хотя бы платит тут налоги, ходит в магазины, тем самым поддерживая экономику. Ты же — беженец-истеричка

Ці байки працювали в 2022, зараз він «клятий ухилянт».

от і чудово, тримай

🇷🇺=🤮

дешевше не буває

Для того, щоб не облизувати росію, не обовязково бути в окопі. Візьми на замітку, російський холоп.

Когда боишься даже самому себе признаться, что ссыкун, можно перевести стрелки на других.

Странно, Чингисхан и монголы в серии с самого начала, но что-то я не видел претензий к игре из-за наличия «фракции», которая когда-то сожгла Киев. Наверное, «етадругоє».

напевно, небагато тих, хто пам’ятає Чінгізхана і занадто багато тих, хто пам’ятає російські ракетні удари. Подумайте над цим якось.

Должно быть у людей хорошая память, если они помнят ракетные удары Екатерины II.
*косится на Германию в Civ5 с железным крестом и «Тиграми»

от вам би ще навчитися читати і буде взагалі бездоганно

Насколько я вижу, больше всего взволнована ракетными ударами публика, которая и сирены воздушной тревоги никогда не слышала.

Это называется эмпатия, умение сопереживать другим людям. Посудите сами — переживать из-за воздушных тревог и прочих угроз, которые затрагивают лично вас, любой дурак может. Но насколько же большое сердце нужно иметь, чтобы денно и нощно беспокоиться за свою далёкую (в некоторых случаях даже заокеанскую) Родину и людей, которые там!

розставте в порядку приорітетності варіанти онлайн поведінки «далёкую» аудиторії, «которая и сирены воздушной тревоги никогда не слышала»:
— мовчати
— аргесивно хейтити Україну
— агресивно хейтити рашку
— пасивно хейтити Україну
— пасивно хейтити рашку
— підтримувати Україну
— підтримувати рашку

звужено до онлайн поведінки.
варіанти вступати у військо, волонтерити, донатити, саботаж тощо очевидно правильніщі.

Easy.
>підтримувати Україну (не в ущерб государству, в котором живете)
>мовчати
Остальное нерелевантно и, по сути, просто выброс эмоций в пространство, аля «їжачок кричить на землю», но в интернете.

100%

але мені здається що підтримувати Україну недостатньо. я вважаю треба і токсикувати рашку. В перший день повномаштабки — світовим лідерам висилали прохання про допомогу і підтримку. АЛЕ також їм висилали фотки вбитих дітей, кадри Маріуполя тощо. Чому Україна пустила натовпи журналістів в Бучу одразу після звільнення?

Що скажете по от такому кейсу. Група друзів в барі Бразилії:
«підтримка України»
— вісім шотів з рашан водка. люблю коли міцне!
— ееем друже, давай може щось інше? я ж тобі розповідав як Україні потрібна допомога. Це чудові і добрі люди, які терплять нелюдські випробування. Там гинуть діти. І укр водка також міцна!

«токсикація рашки»
— вісім шотів з рашан водка. люблю коли міцне!
— фууу друже, ти серйозно? Мужик, ти памʼятаєш відео де росіяни відрізали голову полоненому?

Проблема в том, что токсичных людей в принципе не любят, равно как и негатив в целом. Поэтому ваш пример показателен в том смысле, что после

Мужик, ти памʼятаєш відео де росіяни відрізали голову полоненому?

человека просто пошлют на три буквы, поскольку он ненужной ассоциацией испортил участникам застолья настроение.
Это во-первых.
Во-вторых, в принципе в высшей степени неуместно взрослым людям делать подобные замечания и указывать, что им пить. Но это так, ремарка, будем считать, что «друзья» между собой сами разберутся.
А в-третьих, хотите помочь ВСУ (а не спекулировать на отрезанных головах детей) — можно немножко денег перечислить на сбор какому-нибудь подразделению. А не в пользу местного, кхм, алкомаркета.

дозвольте не погодитись. «Хочеш допомогти ЗСУ» — ставай в ряди ЗСУ, решта — лише шляхи заспокоїти власну совість.

Правильно. Кто хочет помочь — велкам в ТЦК, а мавики, корчи и прочее хай держава через МО закупает.

тобі не зрозуміти, ти ж сиротка російська, у російських сиріток маленькі серця

Російському холопу муляє, що людям, які не під ракетними ударами, вони не байдужі?

Хочеш до мене? Тут дійсно сирен немає :)

Ты знаешь, именно к тебе — не хочу :)

Знаю, знаю :) А куди хочеш? ;-)

Ты мне не настолько близкий знакомый, чтобы задавать такие вопросы.

Я тебе достатньо знаю, щоб за тебе відповісти на це питання ;-)
Нє, може й здивуєш приємно. Але навряд чи ;-)

Я тебя тоже знаю. Знаю за человека, который в солидном возрасте сохранил черно-белое мышление подростка-максималиста. И поэтому рекомендую с подобными манипуляциями «на слабо» обращаться к представителям своего круга.

Це зветься «принципи». Цинікам цього не зрозуміти.

Aлександр Липских, давайте я помочусь вам на обличчя. Будете зі мною дружити? Напевно, «етадругоє».

Уровень дискурса, конечно, поражает.

давайте перекладу.
1. Ваша позиція — ви викриваєте логічне протиріччя у тому що ми поносим Катерину/рашку в Цив, але спокійно сприймаєм Чингізхана, при тому що він так само був жорстоким агресором і завдав (більшої/меншої) шкоди нашим пращурам.
За цією логікою, ми маємо:
а) так само блокувати Чингісхана/монголів
б) або тоді перестати блокувати Катерину/рашку

2. я намагають продемонструвати що даний підхід є некоректним, оскільки ви не враховуєте фактор сьогодення/контексту (не можу правильно підібрати) + вся ваша позиція взагалі не відноситься до теми.

Для цього я наводжу аналогію:
1. я чуттєво ображаю вас особисто сьогодні (мочусь на обличчя). Я в ролі кацапів.
2. І питаю чи ви будете лояльно до цього ставитись (дружити) і вступати в добровільну взаємодію. Тут ви в ролі укр геймера, який формує суспільне відношення до гри, де вигідно висвітлюють кацапів.
3. Опціонально я міг додати (а ваші нащадки через 800 років?) Вони як будуть ставитись до моїх нащадків?
4. Очевидно що ні, ви не будете дружити. А от ваші нащадки — цілком можливо.
5. Отже:
— ви на своєму особистому прикладі довели що наша позиція (поносити катерину і кацапів в Цив) — правильна. А ваша — ні.

6. Але більш важливо — те що ваше зауваження взагалі не несе ніякої доданої вартості. Адже — ми зараз ведем криваву війну сьогодні. І всі наші дії впливають на це сьогодні. Те що відбулось 800 років тому не несе прямий вплив на цю боротьбу.

Якщо я вам помочусь на обличчя — ви образитесь і будете вимагати відповідальності сьогодні. Вам не буде важливо що 100 років тому нащі пращури повели себе Х або Y чином.
Тому все ваше зауваження позбавлене будь якого сенсу.

Так зрозуміліше?

Не особо.
Во-первых, в тексте топика половина посвящена «лидеру», а не державе / фракции — и в этом отношении что Чингисхан, что Катерина были когда-то давно и нынешним украинцам особо ничего не сделали.
Во-вторых, про державу претензия ещё более-менее и вполне можно допустить, что травмированные российской агрессией украинские геймеры действительно воздержутся от либо выбора этого государства в новой игре, либо от покупки игры в целом. В общем-то, это их право, свободный рынок, ноль вопросов.
Не сомневаюсь, что разработчик игры понесет от этого ужасные убытки, гораздо большие, чем если бы он просто удалил Россию из игровых фракций. Его дело, впрочем.
В-третьих, и, пожалуй, наиболее забавное. Чтобы «чуттєво образити» меня указанным способом — вам пришлось бы приехать в Украину, что сделать вы почему-то не торопитесь. Видимо, вести кровавую войну из Канады сподручнее.

лидеру

маніпуляція критеріїв)) Катерина — представник рашки, яка шкодить «нынешним» українцям. Чінгізхан — ні. а не оці ваші «давно/недавно». Якби Монголія сьогодні прийшла різати укрів, Чінгізхан справедливо мав би отримати такий самий демарш.

хаха, це дійсно забавно)) Ви вже образились. Тому у мене знову питання — дружити будем? Буде приємно користуватись сервісом/продуктом який я роблю? Підтримаєте статтю де висвітлюються мої культурні досягнення?
якщо ні — то ви вкотре спростували свою і підтримали мою позицію.

а якщо так — то у мене для вас сумніший ланцюжок. Якщо ви готові дружити, то вас не зачепили мої слова. Розвертаючись, якщо ви підтримуєте присутність рашки і Катерини в Цив, то вас і це не сильно чіпляє. А якщо вже так, то як скоро ви пробачите кацапам?

Катерина — представник рашки, яка шкодить «нынешним» українцям. Чінгізхан — ні. а не оці ваші «давно/недавно». Якби Монголія сьогодні прийшла різати укрів, Чінгізхан справедливо мав би отримати такий самий демарш.

Оригинально. То есть, абсолютно любой «представитель» государства или народа автоматически отвечает за все действия этого народа в любой период времени?
Ремарк и Шиллер — за немецкий нацизм, Кучма — за походы козаков против османов (ну и резню евреев в 17-м веке, почему нет)?

хаха, це дійсно забавно)) Ви вже образились. Тому у мене знову питання — дружити будем? Буде приємно користуватись сервісом/продуктом який я роблю? Підтримаєте статтю де висвітлюються мої культурні досягнення?

Не будем, потому что лично вы мне неинтересны и, судя по риторике, не особо приятны.
А вот продуктом — возможно, очевидно, зависит от продукта и условий использования.

Саме так. Саме тому в Ізраїлі досі рідко де почуєш, наприклад, Вагнера.

І, камон, катька кривава достатньо жахів принесла українцям.

Під час її правління (1762–1796) стались такі події:

1763 рік: Її указ про заборону викладання українською мовою в Києво-Могилянській академії.

1764 рік: Ліквідація гетьманства та створення Малоросійської колегії, що призвело до централізації управління та обмеження української автономії.

1769 рік: Заборона Синоду Російської православної церкви на друк та використання українських букварів, що ускладнило поширення української писемності.

1775 рік: Зруйнування Запорозької Січі та закриття українських шкіл при полкових козацьких канцеляріях, що послабило військову та освітню структуру українців.

1780 рік: Спалення бібліотеки Києво-Могилянської академії, однієї з найбагатших в Україні, що призвело до втрати цінних культурних та наукових надбань.

1784 рік: Наказ про обов’язкове проведення богослужінь російською мовою в усіх церквах імперії, що обмежило використання української мови в релігійному житті.

1786 рік: Впровадження російської мови як єдиної мови викладання в Києво-Могилянській академії, що сприяло русифікації освіти.

1789 рік: Розпорядження Едукаційної комісії польського сейму про закриття всіх українських шкіл, що обмежило доступ до освіти українською мовою.

Саме так. Саме тому в Ізраїлі досі рідко де почуєш, наприклад, Вагнера.

Пример вообще не в кассу, Вагнер был ярым антисемитом (это если забыть о том, что Израиль в принципе так себе пример для подражания).

І, камон, катька кривава достатньо жахів принесла українцям.

Само собой, но я ж не вижу здесь такой аргументации. Вместо вашего перечисления мне рассказывают что-то про ракетные обстрелы.
Но если так рассуждать, то за имперскую политику (а то, что у вас описано — это, по сути, оно и есть) можно предъявить практически всем фракциям / лидерам в игре. Начиная от Чингисхана и заканчивая Бисмарком.
Конечно, не все обидели именно украинцев (зачастую за неимением украинцев как отдельного государства), но достаточно насовершали на кэнселинг.

Саша, я когда-то был на экскурсии в Аушвице. Туда израильских школотронов возят товарными партиями проникнуться пеплом Холокоста. Школотроны скучают, школотроны балуются, школотронам неинтересно. У людей короткая память.

в любой период времени?

за будь-який період часу я ще не розібрався, але за поточний — так, автоматично відповідає.

я кажу не про не нинішніх лідерів — відповідальних за МИНУЛІ ЗЛОЧИНИ. А — будь яких представників — за НИНІШНІ ЗЛОЧИНИ народу. Хоча, за умови примирення народів. Умовно — якщо завтра народ Ізраїля зрозуміє що він не пробачив, і не примирився — то, так, Кучма має відповідати. Так само як і лідери рашки через 100 років — мають відповідати перед українцями. Так само і всі потенційні майбутні кацапи вчені та митці — мають відповідати перед українцями, якщо не відбудеться якогось справедливого примирення.

але ми живем зараз. і ми діаметрально протилежні до точки примирення.

тому всі рос представники за нинішню агресію — так, відповідальні. Умовно, чи треба канселити Толстого та Булгакова — очевидно.

Вкотре. Не розумію в чому у вас і інших дисонанс. Кацапи забрали третину країни, вбили людей. В чому ваша мета відстоювати представництво рашки на медіа майданчиках? Як ви собі це пояснюєте? Героїчна боротьба за культуру, справедливість та обʼєктивність? Це все добре, коли до горла не притиснуто леза. Ви можете топити за науковий підхід скільки завгодно, а рашка буде чудово цим користуватись. (Не) дякую що допомагаєте рашці просуватись на світових медіа майданчиках.

А вот продуктом

ясно. тоді ви можете спокійно купувати рос товари, заправлятись рос бензином, юзати рос софт. вони можуть бути вигідними і якісними продуктами, правда?
користуючись моїм продуктом — ви підтримуєте мене і мою зарплату. Тому я образив вас один раз, і завтра неодмінно зроблю це ще, і сильніше. І буду продовжувати скільки мені заманеться, тому що мені так хочеться, у мене є на це ресурси (рашка), які ви ж і фінансуєте.

я кажу не про не нинішніх лідерів — відповідальних за МИНУЛІ ЗЛОЧИНИ. А — будь яких представників — за НИНІШНІ ЗЛОЧИНИ народу.

Это довольно странная позиция и, пожалуй, я не готов её разделять — равно как и идею какой-либо коллективной ответственности.

Героїчна боротьба за культуру, справедливість та обʼєктивність? Це все добре, коли до горла не притиснуто леза.

Так я вроде бы не в окопе, где деление мира на черное и белое ещё кое-как оправдано. Про вас вообще молчу, это уже просто смешно становится. Лезвие у горла у него, видите ли...

нарешті. Могли б просто написати — «нє всьо так адназначна», та «хорошіє рускіє».

коллективной ответственности

отже, ви спокійно відноситесь до кацапів в цілому. Умовно, той, хто воївав — неправий, а інші — норм.

кое-как оправдано

тобто, якщо ви не в окопі — вам можна купувати рос товари?

зашквар, вітаю. Тут вже явно тягне на запитання від зовсім інших людей.

отже, ви спокійно відноситесь до кацапів в цілому.

Это вы меня пытаетесь так обвинить в шовинизме?

тобто, якщо ви не в окопі — вам можна купувати рос товари?

Уточните, пожалуйста, точку зрения украинского законодательства на этот вопрос.

> хто воївав — неправий
Більш того, є навіть ті хто воював і праві

Риторика про колективну вину росіян має одну ваду — вона грунтується на націоналізмі. А людина взагалі ніде і нікому не зобов’язана якось особливо ставитись до «своєї країни» та «своєї нації». Це особистий вибір кожної людини в що вірити, і дивно натягувати «наша країна понад усе» на всіх росіян чи українців — зрозуміло що вони будуть пручатись.

Інша справа, якщо ти топиш за все позитивне що робила рашка: вєлікая культура, літєратура, космос, как харашо жить в москвє, то маєш різним чином впрягатись за все негативне що вона ж натворила.
Як раніше у Хамураппі, якщо мост завалиться і когось вб’є, людина як побудувала мост та отримала винагороду та респект, зобов’язана понести симетричне покарання. Це ж саме, лише в масштабах держави.
Навіть людина не зобов’язана, а це маркер того що з нею можна мати справу — якщо у вас нема зворотнього механізму корекції своїх помилок, то ви просто нахапаєте грошей побудуєте фігні, а нам вигрібать. Нащо взагалі з таким зв’язуватись.

Але це скоріше називається «колективний skin in the game» але твіторським патріотам шось складно для розуміння бо це Талєб, і треба читати(!) і думати більше ніж істеричити, і коврово «кенселити» так просто не виходить.

Ну це гарно постелено канєш але

якщо

людина взагалі ніде і нікому не зобов’язана якось особливо ставитись до «своєї країни» та «своєї нації».

то і приходим до тих українців по паспорту, а не по національності, за вибором як ти і сказав

Собсно в 99% це латентні росіяни й співчуваючі, що втихаря давно вже собі самовизначились (словами лаврова) «любити» Україну відсторонено й урівнюючи її з агресором кучерявими аргументами, показово, наприклад російською мовою, чи подйобуючи тих кому не байдуже що навколо

Мабуть треба американцям було тому Лінкольну казати щоб сам ішов тих негрів захищати, смішно ж звучить правда, але підозрюю казали

І раз вже хтось особливо до України не ставиться в скруті, то і гладить за шерстю таких скоморохів нема чого

Українцю любов, байдужому фак з паспортом чи без, байдужому до України але небайдужому до Росії — фак у кубі й відро лайна

що ж поганого показувати фак тим хто відверто показує фак тобі й твоїй країні під загрозою знищення

Твоя ж логіка в тому що можна пройти повз і «зрозуміти» байдужість байдужого.

Може омериканцю й можна, але аудиторія доу не з американців.

Так що заслужені промені лайна всім п***юкам що тут пасуться, й «розуміють» таких же п***юків як самі. І нема нічо недемократичного лити лайно на тих хто заслуговує

про колективну вину росіян має одну ваду — вона грунтується на націоналізмі.

Ні, бо у «росіян» нема нації, є автократична держава з народів, і є царь, так завжди було

Нація — продукт демократичний, за вибором, як ти й казав

Так що не на націоналізмі грунтується, а на тому що вони там уйобки переважно в своїй каструльці, а ті хто може й не уйобки — мовчать і рівно на попі сидять, бо зачмирені уйобками

Цива — американська гра. Зрозуміло що якби студія з Києва таке утнула, то там виник би ряд питань.

Твоя ж логіка в тому що можна пройти повз і «зрозуміти» байдужість байдужого.

Моя логіка, що так, людство працює не так як уявляють соєві вестерни чиї наративи копіюють українці.
Що от всі вас заемпатували зрозуміли і пішли канселить, а ті кого заканселили — обов’язково зрозуміли що неправі та виправились (ахахаха ні)

І раз вже хтось особливо до України не ставиться в скруті

Так Україна як і майже будь-яка інша держава, ні до кого не ставиться в скруті у відповідь. Держава — це левіафан з жирнющим неповоротким бюроркатичним апаратом який ще корумпований.
Я розумію я родичу чи другу можу допомогти у скруті і він мені якось симетрично допоможе.
А держава кидає в посадки, а що у відповідь? Ржачна соцдопомога, ржачна пенсія? Ахаха.

держава кидає в посадки

в посадки українців кидає не Україна, а рашка. Шось я не бачив українців в посадках до 2014. і у відповідь Україна нічого давати не повинна. ви плутаєте хто тут агресор.
якщо ніхто не буде в посадках, то у відповідь дасть не Україна, а рашка. і тоді ви вже не будете вести розумні дискусії про «нікому не зобов’язана», а будете слухняно співати «вєлікую» або сидіти на підвалі.

Ее, щоб шо?

шоб будувати краще майбутнє. Як ви гадаєте, якби вся рос діаспора — виступила проти, і сильніше ніж українці тиснула на уряди і бізнеси потушити рашку — це допомогло б врятувати тисячі життів? Це допомогло б будувати кращє майбутнє?
але вони не виступили, бо так само

Ее, щоб шо?

Націоналізм — це вада? далі можна не читати.

ваша мета була аби шо написати щоб воно здавалось розумним.

колективну вину росіян

ні на якому націоналізмі не грунтується.
колективна вина росіян — це вина колектива росії. куди ви свій націоналізм ліпите взагалі???? де ви там його побачили???

в рашці, і не в рашці є українці, які так само відповідальні за це. які топлять за путіна і рос аргесію. і не українці. 100500 різних народів, які підтримують вторгення в Україну. а є які не підтримують. навіть в рашці. тільки нам для перемоги це ніяк не поможе. А давайте не будем на москву бомбу скидати, а раптом ми там зачепим росіян, які проти імперіалізму росії???
де тут націоналізм??

так шо давайте свою лінію виправте і якось в логіці дискусії тримайтесь.

Націоналізм — це вада? далі можна не читати.

Вада, що притягується націоналізм. Націоналізм — це особистий вибір конкретної людини, його не можна на цілу країну розповсюджувати.

колективна вина росіян — це вина колектива росії. куди ви свій націоналізм ліпите взагалі????

Так а як формується колектив росії. Через оцю самоідентифікацію в націю.
Хочеш користуватись успіхом «своєї держави» — приймаєш відповідальність за те що вона накоїла поганого. А якщо тобі пофіг на «свою державу» і сам би радий звалити та спекатись паспорта?
Отош.

Я просто уявляю що от Україна нападає на Молдову, а я давно вже живу закордоном. То що, відчувати себе винним через те що я не втоплював за внутрішньополітичні мутки країни з якою пов’язує по суті лише паспорт? Ее, щоб шо?

Через оцю самоідентифікацію в націю.

Через салат олівє, російську мову, за іншими ознаками, за тим що ненавидять украіну в кінці кінців. Бурят чи чечен росіянин за національністю бо самовизначився? Сюр

Яка в них бл самоідентифікація ще?

не все в само- упирається, бо є держапарат, є закони, є школа.

Нація і політична річ, невідривна від держави, казати що ти росіянин за національністю — підписатись під вбивствами і що ти хочеш перемоги расіі
Багато бачив росіян що хочуть щоб Сирський Кремль спалив?

Це писок з України може собі без наслідків вирішити говорити російською, бо йому українська тисне, а Кремль подобається, а росіянин от не може

Чи проголосувати за мертветчука, бо ненавидить цю незалежну що ще не вмерла

А Навальна не може сказати що Росія має програти, а навальний не може сказати що Росія поверне Крим. Бо ета нє палітіка, а насправді бо їй або насипали лаве, або боїться що їй насиплють в чай чи в трусікі чогось крапельку

Британія не тому розпустила імперію що канадці чи британці так вирішили, а тому що монарх так вирішив, нести було неможливо. Це через півстоліття потім джонсон скаже що «бачте не померли». Але не думай що він сльозу втіхаря не пустив. Зато не ненавидять один одного, хоч для брита 19ст — всі ці колонії це другосортні чуваки. Так само як для цих пиздливих росіян на доу ти — другосортний. А ти їх захищаєш

А омериканці от 17ст вирішили що вони нація окрема від бритів, французи вирішили що вони нація бо від монарха свого ж окремо вони народ собі

Так і ми собі нація, окремо від пиздливих московських уйобків. Чудова причина відокремитись політично, мені нра. Етнічно ж все очевидно, там аж до Владивостока можна етнічних українців застовбити. Емігрантів у нью-батьківщину буде просто черга

Нація — це суспільне утворення навколо держави. А от ступінь з якою ти асоціюєш з державою може варіюватись. Може бути «понад усе» а може бути «держава це провайдер послуг» а може «в мене лише паспорт». А може бути взагалі, «я чечен а не росіянин свободу ічкерії». Хоча паспорт з куркою.

казати що ти росіянин за національністю — підписатись під вбивствами і що ти хочеш перемоги расіі

Ні, бо нація пов’язана з державою, а не рішеннями діючої влади. Діюча влада вела в’єтнамську війну, частина американської нації виступала проти, і війська вивели. Ніхто під чим не підписувався.

назвати нацією можна що завгодно, хоч Росію хоч Китай хоч бляха супермаркет

Політична нація — сугубо європейська демократична фіча, французька якщо хоч, яку потім як лекало натягували на інші держави, це скажем так як тип контракту, як робочий контракт чи гіг контракт замість міняти рабів на коней

Є держави різні але не всі вони національні

І можна казати про самовизначення більшості людей чи еліти мінімум, бо саме еліта керує державою між виборами, але для тих хто не самовизначився — існує держапарат і закони щоб допомогти сидіти ровно

Ну от і виходить, якщо в Росії 10 відсотків росіян у масквє і спб, їм треба тоталітарна держава щоб називати решту росіянами, щоб сібірські шкурки й нєфтєгаз і назвати російськими, ну і нас заодно. Кожен хто говорить російською мовою — майбутній чекіст який буде здавати й сажати сусідів у разі поразки

А в американців більшість вважають себе американцями, тому там демократія, бо більшість не проголосує за воззʼєднання до росіі чи Британії

Просто

Тому в нас буде демократична нація, бо 30 років стабільно хоч не без переляку ми демократично обираємо неросійських козлів, а своїх козлів

А в росіян не буде, бо демократичні вибори розвалять нашу рашу з часом на стопіцот націй

Може бути «понад усе» а може бути «держава це провайдер послуг»

Нацистів підтримали не тільки бідняки а й середній клас підприємців і еліта

Понад усе — нормальна європейська річ, спитай французів. Те що з цього переможці нацистів зробили страшилку для дітей, не значить що це погані слова
І свастика щасливий символ на половині планети теж

Німецький націоналізм переріс у світову війну й голокост, це пересторога і урок, щоб ми не палили росіян в печах, ну то не будем

а не привід ставити українців в Україні на останнє місце, а расєян на перше.

Україна — для украінців в першу чергу, це наше місце на планеті. Кому не подобається — хай їдуть на***

А от росіянам чомусь ок геноцидити украінців, бо у них же +2 до культури

А людина взагалі ніде і нікому не зобов’язана якось особливо ставитись до «своєї країни» та «своєї нації».

Подивіться історії про людей(Багато історій про мігрантів), котрих не мають паспорта взагалі. Людей котрі на планеті вважаються ніхто. Їх в лікарні не беруть, їх ніхто не обслуговує. Вони ніхто. Можливо ще простіший пошук в інтернеті. Що таке генетичний паспорт і паспорт землі в котрій ти народився.

Ми маємо бути зобов’язані країні(в котрій ми маємо громадянство) хоча б за можливість піти в лікарню. Не бути зобов’язаним — значить ти або біженець або мігрант і так далі.

Так это ж не про отношение.
Возможность пойти в больницу, равно как и прочие инфраструктурные и не только вещи — щедро оплачены налогами.
А вот требовать от человека чего-то сверх этого, какой-то особой любви к державе / «Родине» — это примерно как требовать подобной любви и лояльности к «Киевстару» или «Воля-кабель».

Я просто кажу. Що, країна, котрої ти є громадянином — це твій дім. От і все. І ти маєш для підтримки свого дому робити якийсь вклад. І захищати свій дім також, якщо є можливість

ахах))) нічого держава не має бути зобовʼязані) он в штатах плювали на твоє право «піти в лікарню», і нічого, перша країна в світі, пів планети ломляться туди потрапити, хоча б біженцем, хоча б мігрантом.
ви намагаєтесь підвести до поняття «суспільного договору». це краще описує вашу логіку.

Ну. Я ж кажу. Допоки ти біженець або мігрант — ти ніхто. А є люди, і саме через це багато конфліктів, котрі живуть у статусі мігранта або біженця роками. У них життя найважче з усіх

Це не так, важко жити, коли нема грошей, це головне. Статус не настільки важливий. ІТ-шник український з сім’єю на захисті чи поміняється з Янушем під жабкою в Польщі, якому вистачає лише на зубровку. Чи с Педро в Іспанії, який живе на 1200 евро з матусею (оренда норм хати дорожче буде) заради паспорту, дуже навряд. А за гроші певні сервіси і комфорт можна купити. Звісно це стосується більше не дорогих країн.

Не помочишься. Для этого придется покинуть свою тихую нычку в Канаде :)

поява цього лідера і нації

Маячня. Русня і Катька були в Цивілізації з самого початку. От що душу у неї знайшли — це новеньке :)

з самого початку був сталін

Так, ти правий, не з 1-ої, тільки з 2-ї циви з’явилась катька.
Думаю, це не сильно багато чого міняє :) Бо топікстартер заявляє, що вона тільки в 7-й з’явиться :)

Бо топікстартер заявляє, що вона тільки в 7-й з’явиться

Хвилиночку, топікстартер такого ніде не заявляє!

Тоді як ви інтерпретуєте ось цю фразу?

> На вашу думку, поява цього лідера і нації...

Поява цього лідера саме в новій циві. Ну я ж ніде не писав, що вона вперше в грі)

«Поява» — це коли не було і воно з’явилось. А коли воно продовжує бути, це пряме «існування» або коряве «залишення», або стопісот синонімів. IMHO

Душу скоріше всього взяли з відомої фрази придворного поета Катерини: «Петр дал нам бытие, Екатерина — душу».

Американці ніколи не славились розумом чи винахідливістю, тому перше, що випало в гуглі, те і використовують.

Американці ніколи не славились розумом чи винахідливістю

О, бачу фаната задорнова)

Ну тоді уже охлобистіна, адже це він писав задорнову сценарії. Але в будь-якому випадку мимо, бо я ніколи не дивився ні те, ні інше. З дитинства маю апатію до мокшанського контенту.

Що з ними не так? Катька друга і душа? Буе.

уявляю собі як в 50хх роках в штатах випускають комікс про велич німецької культури...
ой, вийшло ж навпаки — кеп шарашив фашиків по всьому світу. Хммм...

або зараз же ми бачимо достатньо голівудських фільмів про величку культуру комуністичного китаю... Ой, знову не так.

аа, точно, напевно зараз діти в Ізраїлі читають казки про сміливого та дужого єврея і його високосвідченого та талановитого помічника хамасівця. От, блін, знову не так.

Цікаво, чому б це.

В 50х уже ні, але до атаки на Перл-Харбор японцями і відповідно вступу США у другу світову, і заодно потім відкриття другого фронту в європі, США могли повністю стати на сторону Гітлера. З точки зору того часу в ідеях Гітлера не було нічого такого екстраординарного, ну ок антисеміт і геноциди влаштовує, а хто з них не влаштовував Велика Британія, Франція чи новоспечений на залишках імперії совок. Всі цим грішили, і ніякої моральної дилеми це не викликало. Єдина причина по якій сша вписались проти Гітлера, це була японська атака на перл-харбор, хоча вони до останнього були проти вступати в війну проти Німеччини, вони німцям пробачили навіть втоплену лузітанію з американськими громадянами на борту.

ця історія лише підтверджує очевидну логіку блокування Циву.
я апелюю не до універсальної гуманної моралі, а до конкретної війни за виживання.

після Перл-Харбору — це було в інтересах сша проводити певну медіа/інформ політику.
так само і для нас. адже наш Перл-Харбор вже давно стався.

В нас набагато більше схоже на Радянько-Фінску війну по більшості показників. Дуже багато аналогій.

Проти фінів воював тільки СРСР.
А проти України воюють:
1. українці (мобілізовані з теріторій Луганської і Донецької областей)
2. корейці
3. судячи з усього, незабаром ще й іранці
www.unian.ua/...​partnerstvo-12882756.html

СРСР — це скільки сучасних країн ? Це те саме що сказати, що проти когось воює НАТО та ЄС.

2. корейці

це взагалі лол...навіть враховуючи проаганду телемарафону яка їх загальна кількість від усього угропування рф, що приймає участь у війні? в процентах хоч 1 відсоток набереться? це є та непереборна сила завдякі якій рашка за три дній дійде?

ця історія лише підтверджує очевидну логіку блокування Циву.
я апелюю не до універсальної гуманної моралі, а до конкретної війни за виживання.

Це просто жесть. Реально. Зараз великий відсоток ігор на ринку це про «Війну за виживання» або просто «Виживання». Все треба блокувати. Я хочу подивитись на вас просто. Я буду підтримувати вас у вашому хрещеному поході за вашу радикальну думку. Заблокувати усе що погано пахне. Я серйозно якщо що. Є ж десяток ігор, як приклад, про Перл-Харбор також, загугліть.

Так, це дійсно просто жесть)))) Можете далі відстоювати присутність рашки в цив.
Можете пітримувати ломаченка, він же гарний спортсмен (це ж ФАКТ, історія по вашому??))))
Можете насолоджуватись голосом колі баскова.
Можете підтримувати акторську гру джареда лето.
Можете лайкати подкасти рогана.
Можете цитувати булгакова.
Можете вчитись єдиноборствам у стівена сігала.
Можете навіть портрет путіна на стіну повісити, він же результативний геостратег, чому ні.
Можете написати чудову історичну статтю про ефективність рос тактики малих груп.
Нічого не треба блокувати. На здоровʼя. Грайтесь в свою курсову з історії.

Ще раз кажу. Чому ви тоді не йдете в міністерство освіти і не висловлюєте своєї радикальної думки там. Чому дітям досі навчають історію про Російську Імперію у світовій літературі?

Можете

Вот чего только в жизни не хватало, так это разрешения от какого-то чела в интернете. :D

Ви б краще глянули що зараз в Кіберспорті твориться. Як Українці з Русньою граєця в одній команді в іграх Dota 2 та CS2, а не цією маячнею займатися, неусвіомлючи що ви намагаєтесь лише знищити історичні факти

я в цей пост зазирнув з єдиною метою — перевірити координацію, куди писати скарги, як топити Sid. замість цього отримав шок від сегменту борців за науковий підхід. Які мало того що існують, так і навіть набрались сміливості не просто тримати свої про-російські наративи при собі, а навіть видавати їх в соціум. в укр соціум. Такий камбек я явно не очікував.

зовсім інший тип дискусії я чекав під цим постом.
— тиснути на Sid чи на стім тощо
— топити проти фракції рашки чи проти катерини
— через які платформи твіт.твіч.мейл
— як притягнути лігалів

можливо для когось тут це буде відкриттям, але існує дуже батаго ініціативних груп людей, які займаються цим системно. І досягли мʼяко кажучи відчутних результатів на рівні бізнесів, партерств, банків, регуляторів, мистецтва, нішевих галузей.

Це не

про-російські наративи

Історичні лиця таких як КатІІ і Петро(Не памятаю який) викладають в усіх книжках, в усіх універах світу(Включаючи Українських) де присутній предмет «Історія всесвіту»

зовсім інший тип дискусії я чекав під цим постом

Окей, я вам кажу. Годі відміняти гру. Но якщо погоджуватись з вашою логіко. Я погоджусь тільки в одному випадку. ЯКЩО ВИ, як радикальна людина почнете виступати на публіку і відмінете усе пов’язане з рашкою. Відміняти майже усі Ігри, Спалювати книжки, Відміняти заняття в Універах.

Спалювати книжки

Розпочніть з цього на ПУБЛІКУ!

Всі цим грішили, і ніякої моральної дилеми це не викликало.

Уся справа в іміджі.
В США
Переселення індіанців uk.wikipedia.org/...​iki/Переселення_індіанців
Рабство в США uk.wikipedia.org/wiki/Рабство_в_США
Американо-Мексиканська війна, до цього Техасс фактично анексували «их там нет» рейнджери Семюела Хьюстона uk.wikipedia.org/...​рикано-мексиканська_війна
Застосування хімічної зрої у Вьєтнамі (власне і сама ця війна, чистий фашизм, що з рештою скінчилось імпічментом Ніксона і т.д.) uk.wikipedia.org/wiki/Агент_Оранж
Військова тюрма в Гуантама (тобто концлагер) uk.wikipedia.org/wiki/Табір_Гуантанамо
Тобто усе дуже сильно відносно. Єдине — що злодіяння ніколи не були частиною ідеології усієї США (зато звісно є Дональд Трамп, Куклус-Клан і т.д.). Навпаки там Авраам Лінкольн чи Франклін Рузвельт і т.д. перемагають на виборах.

що злодіяння ніколи не були частиною ідеології усієї США

сегрегація?)

вони німцям пробачили навіть втоплену лузітанію з американськими громадянами на борту.

Ахахахахаха, ото ви історик. Лузітанію втопили в Першу Світову. І це була одна з причин вступу. Що лізти у війну не хотіли — ну тут правда.

І що? Коли срок давності заважав когось розбомбити, он в Крим зайшли по причині дєди в русска турєцкай кровь пралівалі, а Хрущов мразота Крым атдал кахлам.

О вони навіть будували в Діснейленді замок схожий на Нойшванштайн, як місце де живе Білосніжнка, і малювали мультики, що в совю чегу базуються на казці німецких авторів братів Якобом та Вільгельмом Гріммами. Сам мультфільм був знятий студією Діснея в 1937 році, добто безпосердньо під час правління нацистів.
Ну а німецьки крилаті ракети FAU-1 почали копіювати безпосередньо під час другої світової.
В 1955-му Барон Ве́рнер Магнус Максиміліан фон Бра́ун, керівник ракетного проекту FAU-2 отримав американьке громадянство. Це член НСДАП і СС, хоч і зарештовувався Гестапо та був випущений на поруки Шпеєра та Дорнбергера. З 1960 року він став директром центру космічних польтів NASA. В 1969 керував усією місячною програмою і висадкою людей на місяць. Музику Баха, або Вагнера грали напевно усі.
BTW Американці дуже активно вивчали усе нациське і почали ще під час безпосередньо приходу НСДАП до влади. Не дивлячитсь на відверо людожерскій і злодійний устрій ситеми, вона місяцми дала дуже проривні результати. Сучасний формат олімпіських ігор, впровадження передових зразків науки і техніки у виробництво надшвидкими темпами, кінімтограф і т.д. Щоправда це усе було поставлено на тотальне злодіяння, що в свою чергу базувалось на відкиданні саме лютеранької німецької кільтури і перхід до окультизму та псевдонаук який і був первичний. Нацисти зорганізувались саме на сперітичних сеансах в Мюнхені, а Гесс та Гітлер по суті записали в тюрязі (обидва окультисти), те що їм наспівував профессор Карл Хаусхофер. На Аненербе було витрачено більше грошей ніж на Манхетенскій проект.
Як стається тоталітарна ідеологія, теж з’ясували при дуже дивному експеріменті uk.wikipedia.org/wiki/Третя_хвиля

ахаха, такі відчайдушні спроби)))
задайте своєму чату налаштування писати лаконічніше.

в цьому доведенні стільки логічних помилок, що мені навіть лінь писати.

Нойшванштайн

— формування антипропаганди, підтверджує мою тезу.

крилаті ракети

- нерелевантно. відсутній вплив на світосприйняття пересічного американця.

ми обгоровюємо не одвічні цінності людської моралі

людожерскій і злодійний

. Ми обговорюємо відношення суспільства криваво обороняючоїся країни щодо культури нападника.

Ми обговорюємо відношення суспільства криваво обороняючоїся країни щодо культури нападника

Я сподіваюсь ви розумієте, що повторюєте триндунів з російських телеканалів тільки дзеркально ? В цьому і полягає ідеологія фашизму. А маленький фашизм, онодзначно програє великому — просто ресурсів більше.
В ЄС усі чудово знають як формується система. Італія, Німеччіна, Іспанія і Португалія, Румунія і т.д. — це країни в яких був фашиський режим. uk.wikipedia.org/wiki/Країни_Ос
Тепер в ЄС ніхто не забороняє це вивчати.
BTW В Японії теж таке було

подивіться відео нещодавнього ножового бою українського воїна з бурятом. і розкажіть мені якими методами нам можна і не можна боротись за виживання. а не включати тут філософські роздуми.
Ізраїль — також фашисти?

і розкажіть мені якими методами нам можна і не можна боротись за виживання

Наприклад, можно відкрити кордони і припинити бусифікацію. Є думки, що виживання серед чоловіків 25-60 значно підвищіться.

Ну завіно заборона у відеогрі позаминулого державного утворення, на території де зараз знаходиться сучасне рашиське державне утворення, одразу зробить так щоб двоє воїнів не просирали автомати з пістолетами і дрались між собою на ножах. Я ж напевно не просто так писав про Ассирійська імперію, там де вона процвітала 1800 років — тепер знаходяться : Іран, Ірак та Сирія.
Банзай атаки, японцями була теж змушена міра — бо адмірали зуміли просрати авіаносці, позаяк американці зламали японський військовий шифр, за допомогою комп’ютера, а також обладнали свій флот радарами, що надало переважну технічну перевагу. Усі хто вдавався до тактики камікадзе, чудово розуміли, що це самовбивство, але були фанатиками.

не коментарі а якась помийка рівня середньої школи, лол. кацапів зобовʼязано мішати з гівном на всіх рівнях. очікував обговорити ініціативи як піднімати скарги тощо, а тут замість цього якісь боти приїхали.

ти шо кленового сиропу перепив?
хочеш мішати русню з гімном, йди в зсу, або волонтерь чи донать.
і як раз тому шо більшість людей вже не в середній школі, ніхто не буде з тобою рейдити стім чи якісь форуми. очікував він. у тебе точно є моральне право стільки претензій накидувати людям?

йди в зсу

тут по суті.

не буде з тобою рейдити стім

а тут ні. далеко ходити не треба, на цьому самому ресурсі вже були успішні акції, як раз із як ви кажете людей в середній школі, що пішли рейдити якісь форуми. я помилково подумав шо це схожий кейс.

моральне право

я аморальний покидьок, ніяких прав у мене немає і не претендую. просто не стримався, бачачи стільки захисту русні.
---темна порожня вулиця. один гвалтівник робить злочин над жертвою. повз проходить ще один гвалтівник. Чи є у нього моральне право втрутитись і зупинити злочин? Чи ви хотіли б щоб він пройшов повз? ---
і на останок. Як ви гадаєте — що відчуватиме русня, коли загляне сюди в коментарі? Ви пишаєтесь лінією обговорення в цьому пості?
я би дуже хотів, щоб тут було 100500 потужна про-українська позиція, що мені навіть і соромно було б щось писати.

Так людська цивілізація цілком і повністю базується на війнах та експлуатації. За цією логікою, циву в принципі треба закенселити як явище яке романтизує злих колонізаторів.

Якщо в грі є Ассирійська імперія, хижак яркий в продовж 1800 років наводив на усіх жах, поработив два Єврейських царства — Ізраїль та Іудею, а равінів на довго брав у полон в Нінівею і Вавілон, де вони потрапили у Старий Заповіт (Тору) разом із великою кількістю саме деревне Шумерських релігійних міфів, наприклад про потоп з ковчегом то Ноєм. То ця гра — за «повісточкою» не має права на існування.
BTW На час російської імперії, держави яка перестала існувати в 1917 році, в результаті двох послідовних революцій які пройшли по факту поразки імперії в Першій світовій війні і було замінена на СРСР (теж неіснуючої нини держави). Україна була в складі цієї імперії, феодальної за суттю, як одна з васальних провінцій. Запорозькі козаки, давали присягу Катерині другій (німкеня, в дівочостві і лютеранстві, Софія-Августа Фрекдіріка Ангальт-Цебст-Дорбнустка) яка відновлювала січ. Потім їх переселили, на Кубань в рамках військового наказу про передислокацію (не усі погодились, частина відмовилась виконувати присягу і поїхала за Дунай, бо передислокація відбувалась разом із реструктуризацією ). Катерина інвестувала створення таких Міст як Дніпро (Царицин потім Дніпропетровськ) та Одесса. Сьогодні ми за інвестиції на побудову двох міст великих райцентрів, включно із портовим містом — ми цілуватимо в дупу інвесторів.
Тим не менше Катерина друга, ввела саме помістно-кріпостну систему в абсолют, що заділо більше 80% населення усієї імперії, в незалежності від віросповідання. Поняття національність, приходить по суті із новітнім часом разом із капіталізмом та демократіями. Феодалізм оперує підданством та віросповіданням, бо по суті будується на релігійній основі, де перевага одних над іншими в сенсі політичної і економічної влади виправдовуються релігійними нормами, а : церква, шурра і т.д. є в першу чергу державним механізмом яка веде купу державних процедур типу закса чи ратуші і проводить загально державну пропаганду.
Етнічним росіянам, Білорусам, приєднаним полякам, фінам, осетинам і т.д. однаково було непереливки. Катерина друга спиралась у свої владі на дворянство, і дарувала їм абсолютні привілеї фактично змінивши систему, ще Івана четвертого Грізного, де аристократам надавалась земля і люди державою із ціллю організації і забезпечення армії і першу чергу. Шляхтич був зобов’язаний державі військовою або державною службою, без виключень. Ще в Петра Першого, лишали дворянства — коли шляхтич, тобто маючий державне право на зброю, дозволяв розбійникам себе грабувати, грабіжників було фактично знищено приватними військовими компаніями які організувала шляхта.

о, раз ви такий гарний знавець вікіпедії — будь ласка наведіть список літописів ізраїльських авторів, де оспівується висока культура і мистецтво ассирійської імперії під час цих 1800 років.

Тю на вас, самі не можете промпт задати ?

На жаль, навести список літописів ізраїльських авторів, де оспівується висока культура і мистецтво Ассирійської імперії, неможливо. Причина полягає в історичному контексті відносин між Ізраїльським царством та Ассирією.

Ассирія була потужною імперією, яка неодноразово загрожувала існуванню Ізраїлю, а в 722 році до н. е. остаточно завоювала Північне Ізраїльське царство та депортувала значну частину його населення. Ці події, безумовно, залишили глибокий слід у пам’яті ізраїльтян, і тому в біблійних текстах та інших тогочасних джерелах Ассирія згадується переважно як жорстокий завойовник та руйнівник.

Замість оспівування ассирійської культури, ізраїльські тексти, такі як книги пророків (Ісаї, Єремії, Наума та інших), описують ассирійців як знаряддя Божого гніву, покарання за гріхи Ізраїлю. Вони підкреслюють жорстокість ассирійських воїнів, руйнування міст та вигнання населення.

Однак, це не означає, що ізраїльтяни не усвідомлювали досягнень ассирійської цивілізації. Археологічні знахідки та історичні дослідження свідчать про те, що Ассирія мала розвинену культуру, мистецтво, літературу та науку. Їхні досягнення в архітектурі (величні палаци та храми), скульптурі (реалістичні рельєфи), військовій справі та організації держави були значними.

Важливо розуміти, що історичні джерела часто відображають точку зору певного народу чи культури. В даному випадку, ізраїльські тексти відображають трагічний досвід конфлікту з Ассирією, тому вони зосереджені на негативних аспектах цієї імперії.

Щоб отримати більш повне уявлення про ассирійську культуру та мистецтво, варто звертатися до інших джерел, таких як:

Ассирійські царські аннали: Ці тексти описують військові походи та досягнення ассирійських царів.
Археологічні знахідки: Розкопки ассирійських міст, таких як Ніневія та Калах, відкрили величні пам’ятки архітектури, скульптури та мистецтва.
Сучасні наукові дослідження: Історики та археологи досліджують ассирійську культуру та історію, використовуючи різні джерела та методи.

Таким чином, хоча ізраїльські літописи не оспівують ассирійську культуру, це не означає, що вона не існувала. Для отримання об’єктивної картини необхідно враховувати різні джерела та історичний контекст.

Таке це AI, конкретно Gemini :)

Хейтити гру за те, що там є «роССія» — ну такоє... Бонуси якісь катерини явно трольські, у рашкованів навпаки має підгорати.

а де починається оце ваше «ну такоє»? коли русаки відрізають голову — це ще «ну такоє» чи вже ні? коли дітей виховують вбивати хохлів — це «ну такоє»? коли співунці горлають на кацапських концертах — це «ну такоє»? коли саджають на погріб за укр мову — це «ну такоє»? коли роган топить за кацапстан — «ну такоє»?
атомік хартс тоже задоволено граєм? геймплей, графіка, «нє ну єслі прадукт качіствіний».

@Illia Mamonov
Ця гра про історію, а не теперішні часи. За вашою логікою, ми повинні в школах, університетах припинити викладання будь-яких лекцій з Російської Імперії, або можливо ви б були непроти навіть спалити всі книги, як робили і з нашими книгами москалі. Історія є історія — і ми маємо її пам’ятати, щоб не повторювати помилок в теперішньому і майбутнєму часі.

Ви просто обговорюєте якісь минулі часи, і вішаєте ярлик що: «Так це ж рашка, ми маємо її хаїти». Це рашка минулого часу. Це те що сталось — і це ФАКТ. Ви факти не змінете ніколи. Тому годі «Відміняти» гру, через те що вам не подобається історичні факти.

Якщо в цій грі щось таке, що приводить в оману і висловлює брехню, а не факти. То тоді. Так звичайно. Треба відміняти. Але відміняти гру через «Ігрову механіку» про «Душу» Катерини II — Це абсурд

я відміняю гру не лише за механіку. а в цілому за присутність рашки як повноцінної фракції, з власними культурними досягненнями, здобутками тощо.

не за моєю логікою, а за логікою пропаганди. Чому на вашу думку деякі джо роган, стівен сігал тощо вірять в міфічний узький дух та «не турбуй ведмедя»? і мільйони їх шанувальників, які не задонатять на ЗСУ і не тиснуть на своїх депутатів? Далі вести?

тому що такі як ви наївно топлять за якісь факти. це просто абсурд. Сьогодні рашка це цікава фракція в грі, завтра вони чудово виступили на євробаченні, післязавтра вони вигідний бізнес партнер, а потім Донбас — це історично узькі землі, їх анексія путіним цілком виправдана.

тому що такі як ви наївно топлять за якісь факти

Йоли пали. Що ви мелете. Тобто по вашому, факти, які не були спотворені чи маніпульовані, а є загальновизнаними і присутніми в усіх підручниках з історії — це наївність? Які факти в цій грі окрім присутності КатІІ і Петра з 2 частини серії гри, вас обурило, що ви хочете відмінити гру?

Донбас — це землі московитського народу? Ні, це факт.
А як ви думаєте — хлопчина з Індії — знає цей факт? Зате він знає що в цив є така собі популярна фракція рашка.
і ще він знає що його депутат1 топить за підняття цін на бензин на 1% через відмову від рос нафти.
а депутат2 каже що бензин не подорожчає, адже кацапи давні друзі Індії.

за кого проголосує хлопчина?

дуже іронічно зважаючи на те що вся культура росії крадена у інших народів

Сподіваюсь, після того як завойовуєш і знищуєш русню, буде відеовставка з тим, як Катерина померла в реальному житті, а саме після акту зоофілії з конем який її заграв до смерті.

Ну у кожної нації у Циві мають бути свої бонуси. Firaxis до цього доволі точно передавали сутність раши у Цивах ще до війни. У Циві 5 я не пригадую другого такого охрінівшого правителя як катя, що сусідам клялась у дружбі, а на наступний хід об’являла ним війну і закономірко отримувала люлей.
Присутність у грі рашки — це маст хав. Як можна позбавити гру головної фішки — можливість скинути атомну бомбу на москву?

В цій Циві не буде прив’язки лідерів до націй. Ти за Катьку зможешь хоч Японією керувати )
А Москва може керуватися взагалі Лінкольном х))

Точно, я вже й забув. Я просто хотів підкреслити, що до цього Firaxis у симпатіях до раши не було помічено.

а які наративи і стереотипи ? наче все історично — вона ж заснувала Ермітаж, відкрила купу університетів, обсерваторій, ботанічних садів, запросила митців і вчених з Європи.
Нам не подобається — не будемо грати за цього персонажа, все.
Курди ображени на турків, французи на британців, поляки на німців -що тепер нікого не додавати до гри щоб не ображати.
Ми НЕ МОЖЕМО відмінити російське у себе ) що вже казати про світ.
Найкраща українська стратегія в цьому плані це робити своє і просувати, а не ображатися на кожну студію бо там є щось про росіян.

Так і запишемо. Образити когось це — вторгнутися в його країну, вбити сотні дітей і десятки тисяч дорослих, спровокувати масштабну гуманітарну катастрофу та еміграцію мільйонів людей, бути під міжнародними санкціями, мати ордер від МКС на свого креманича і інших високопосадовців.

Ви норм так зараз знецінили найбільшу війну у Європі із часів ДСВ, яка прямо ось тут і зараз відбувається, порівнявши її із «образами» між французами і англійцями, активні воєєні протистояння між якими завершилися десь 150-170 років тому.

Ой праведничек... Ты знаешь, сколько народу порешили уже в нашем веке в Азии и Африке?
Нет, конечно, это другое, в этом мире одни украицы страдают и все их должны жалеть.

Ого, це так дивно, що українець, на українському сайті, переймається чимось, що зачіпає Україну. Якщо вас у даний момент хвилюють питання геноциду, який відбувається в Африці чи Азії, то може ви підете на спеціалізований для цього форум чи майданчик, і там будете такі питання ставити?

Чому ви вважаєте, що ваш коментар «А вот в Афрікє дєті галадают!» має якось применшити проблему того, що русня продовжує нас вбивати кожен день?

Ого, це так дивно, що українець, на українському сайті

Учит жизни американских гейм-дизайнеров.

Ви тут бачите хоч одного американського геймд-дизайнера? Я — ні. Я ще й жодного слова не написав про присутність КІІ у грі, чи росії. Які саме мої слова у попередньому коментарі здалися вам «гейм дизайнерськими повчаннями»?

Ну так вас не гребуть проблеми африканців, американців з меріленду не гребуть проблеми українців, і вони засовують в гру катьку з душею бо це для них якийсь незрозумілий тайожний папуас.
Тож путіна вони може і не одобряють. Але чому ви очікуєте що вони будуть закопуватись в історію щоб зрозуміти весь контекст страждань українського народу і тому що рашка напала зараз, а це виявляється продовження багато сторіч імперіалізму... Значит катьку надо банить, а інших лідерів які творили схожу діч — не треба, бо сучасні країни _поки_ ні на кого не напали... Занадто складно, не знаходите?

Дуже дивний аргумент із «_поки_ не напали». Це як так? Презумпція винуваності?

Це як в тому анекдоті — «то й мене за згвалтування затримуйте, „інструмент“ же в мене для цього є!».

Ми кажемо про доконаний факт збройної агресії, який визнаний всім цивілізованим світом. Не потенційний, не колишній, а поточний, от прямо тут і зараз.

Чомусь ви от прямо не помічаєте ключового моменту — збройної агресії _зараз_. Не колись, не в майбутньому. Зараз.

Тобто про це неможливо не знати. Можливо не знати, чи не хотіти знати, що та сама КІІ знищила Гетьманщину, і тому одні «білі папуаси» «ображені» на інших «білих папуасів» і це ок. Я згоден, що якщо враховувати такі речі, то більшість країн чи лідерів треба буде викинути. Але ж мова не про це!

Мова про те, що країна яку старанно розвивають і додають в Циву вчиняє те, що вчиняє (я не хочу знову описувати всі злочини, ви і самі чудово знаєте) _зараз_. Не 200 років тому. А країна проти якої вони це роблять, старанно ігнорується всіма можливими шляхами — я навіть не кажу про те, що Україна отримає власну націю, ба навіть ні локалізації, ні регіональних цін, тупо нуль.

І вас, чомусь, дивує, що частину українців таке положення справ обурює. Дійсно, дуже дивно.

То з вашої логіки випливає @Yevgen Grishenko, що ми маємо забути взагалі ці історичні факти. Спалити всі книги з Російської Імперії і жити у світі, де ми повторювали б усі помилки котрі відбувались в минулому?

Конечно же да. И фиг с ней с игрой, вы у знакомых студентов-аспирантов поспрашивайте про запрет на использование в виде источников ссылки на работы российских ученых. Теперь даже если в 1992 году кто-то сказал, что 2+2=4 и при этом этот кто-то из россии, то он неправ и ссылаться на него в курсовой или дипломной работе нельзя нельзя. Бред полнейший. Во все времена наоборот у врагов все без зазрения совести воровать знания и технологии нужно и можно было. Но у нас свой украинский велосипед, пробачте, ровер.

Ні, мене дивує що українці очікують що чуваки за океаном будуть впрягатись за них настільки що
— копіювати суб’єктивні наративи типу хороших рускіх не існує, навіть в минулому (наратив що up to my knowledge не базується на жодній науковій праці про динаміку багатомільйонних людських суспільств, це скоріше евристика свій-чужий коли в тебе над головою ракети літають — але американці в цій евристиці взагалі участі не приймають)
— вивчати факти про імперскість рашки і чому вона продовжується (а чому не має? байка що війни закінчились бо ми стали цивілізованими — годиться хіба щоб ніжний соєвий вестерн своєму терапевту розповідав).

При тому ж самі українці про Сирію чи Ізраїль-Палестину навряд чи щось закопувались на такий рівень.

засовують в гру катьку з душею бо це для них якийсь незрозумілий тайожний папуас.

Тут ви дуже не праві.
Україна програла війну за культурний вплив. Подивіться, які фільми та серіали знімають про КII. Її зображують здебільшого інтелектуальним лідером з нестримним бажанням розвивати культури та науки.

Звісно, механіку «душі» в сьомій Циві та принцип її впливу можна розглядати, як тонесенький стьоб над йбнрсн, але останні події у світовому культурному середовищу підказують, що це вони просто дійсно так вважають.

Але ж це практично всіма політичними лідерами. Які з одної сторони такі круті одною рукою щось розвивали, а іншою рубили руки нєграм в Конго за нездачу норми каучука.
Це ж фіча ніжних зумєри-ліваків з своєї хайтек теплиці бути шокованими яке ж людство насправді криваве, і думати що ой все закінчилось 21 сторіччя 2+1=3 це значить що расизм ноу мор.

Чому штати мають канселить катю зараз, бо її нащадки напали на Україну, але не кенселить алєксандра «великого» македончика, який вирізав цілі міста? Чекаємо грецького чи північно-македонського сво?
Яка там логіка?

яке воно смішне. ти трупам в Бучі так само будеш казати — «не засмучуйся, он в Африці також люди гинули. на тримай ганчірку аквафреш»

Чувак, я 22.02 должен был быть в Буче. Бог отвёл. Так что ты меня таким на слезу не пробьешь.

так піди задонать на зсрф, раз ти такий не слезливий)) або хату свою русакам віддай, в Африці знаєш скільки людей без даху над головою.

Ты такой резкий, что я не поленился посмотреть LinkedIn
Бинго! Виннипег — лучшее место для непримиримых патриотов.

о, браво)) по суті питання вже аргументи скінчились? швидко здувся.

А в этом и суть: чем дальше от фронта — тем громче крики.

ні, суть в тому, що ти переосмислиш свої позицію з цього питання, виділиш вагомі аргументи і наступного разу зможеш апелювати і вести дискусію. А не відправляти комент сподіваючись що його пропустять повз.

а так да, звісно, приїжджай в Покровськ, там тихо і мирно сприймуть твою толерантність до рос пропаганди.

Ілля, в Канаді є свій Покровськ? Круто, ніколи про це не чув. Ви звідти? Чи проїздом там були? Там є щось цікаве подивитися? Рекомендуєте?

Ваш мнение из Виннипега очень важно для всех нас.

Так і повинно бути, чим далі від фронту, тим більше ресурсу обстоювати інтереси тих хто на фронті, говорити про них і захищати перед іншими. Але звідки російському холопу знати такі речі?

Как я понял, твой большой ресурс тоже далеко от нестабильной Европы?

Ні, я в Україні. Недалеко від твоєї улюбленої країни.

Ну будемо чесні самі з собою, ціна життя африканця в нашій картині світу менша, за життя українця, бо африканець з іншої сторони планети, і від того чи буде він живий в моєму житті абсолютно нічого не зміниться, так само мені пофіг на життя іранця, пакистанця, араба, казаха, росіянина, кавказця якогось, мені пофіг, бо я з ними не взаємодію. Мені цікаво чи є робота у німецького Ганса на заводі рейнметаль і яке в нього самопочуття, бо якщо він погано поїв, то якість леопарда на якому поїдуть мої родичі чи друзі чи я на війну може впасти, бо Ганса шлунок схватив і в нього срачка. А на африканську уга бугу не пофіг тільки гуманітарним кампаніям, бо вони на них гроші заробляють.

Вот только Гансу едино, что Украина, что Руанда. Впрочем руандийцам тоже, как бы не пенилось здешнее шляхетное панство.

Ну на Руанду пофіг бо там чорні вбивали чорних, тобто типова Африка, гірше було в тій же Родезії, бо там чорні комуняки вбивали білих, а це очевидно зальот зі сторони чорних, їм не можна було таке пробачати, але оон схавали, бо політика без колоніалізму, і тепер ми маємо таку прекрасну країну як Зімбабве, з чорною диктатурою, яка до речі Україні палки в колеса в 2014 ставили. Чорні комімавпи голосували проти державної цілісності України, і дуже сильно лобизаються в десна з рашкою, як власне і половина африки.

Политкорректненько. И чего это Украина не добирает африканские голоса в ООН?

Ну на Руанду пофіг бо там чорні вбивали чорних

Так і на Україну іншому світу має бути пофіг, бо там слов’яни вбивають слов’ян. Якісь локальні розборки. Припиніть це робити, ви ж один народ. З Кейптауна, Сантьяго чи Сінгапура не видно різниці взагалі.

по факту ні, бо українці білі і росіяни білі майже, а значить їх розборки це не те саме, що розборки чорних. Світовий ланцюг живлення виглядає так, США, Велика Азія, Західна Європка, слов’яни і Східна Європа, мала азія, південна америка і чорні як найнижча ланка.

білі майже

Чорний-білий це муріканський дискурс який може мати значення лише для штатів, і то всередині штатів.

Звісно, кожна нація на Землі говорить про свій біль. Але російському холопу відомо лише переживання за росіян.

дякую, не знав — що це все через Катерину II

Ну, якщо фантазувати і приписувати опоненту того, чого він не казав, то можете «дізнатися» багато чого нового ¯\_(ツ)_/¯

P.S. Я звернув увагу на те знецінення, яке коментатор вище надав нашій війні, і нічого не казав про роль Катерини ні в чому.

те знецінення, яке коментатор вище надав нашій війні
Ну, якщо фантазувати і приписувати опоненту того, чого він не казав

Я повторюся, якщо ви не зрозуміли.

Ставити знак рівності між

вторгнутися в його країну, вбити сотні дітей і десятки тисяч дорослих, спровокувати масштабну гуманітарну катастрофу та еміграцію мільйонів людей, бути під міжнародними санкціями, мати ордер від МКС на свого креманича і інших високопосадовців.

та

Курди ображени на турків, французи на британців, поляки на німців

Це і є знецінення. І проблема курдів та Туреччини, до речі, теж є знеціненням, по відношенню до інших прикладів. Але то вже інше питання.

вбити десятки тисяч дорослих

Залишилось з’ясувати, скільки тисяч дорослих вижили б, якщо б кордони були відкриті, а замість бусифікації був контракт?

А если заменить французов и англичан на немцев и поляков, то поляки должны отказываться покупать любую условную игру где есть немцы? Считай всего-то 80 лет прошло.

хм... виправте мене, а ми кацапів вже перемогли? вони продовжують виплачувати репарації та відшкодування постраждалим українцям? пройшло 4 покоління ганьби русачків?
чи, може, кацапи позбулись рашизму в голові і їм соромно за себе кожен раз коли згадуються події 2014+ ?

я такого не пригадую. тому будь ласка не намагайтесь маніпулювати.

А, т.е. достаточно кацапских денег накинуть, и проблема решена, вина заглажена?
Про искоренение идей смешно, достаточно посмотреть на регулярные скандалы с бундесвера связанные с нациковскими фанами. Как уже писали выше, у большинства соседских стран были войны, и далеко не одни.

суцільні безуспішні манімуляції))

достаточно

отже ви підтримуєте блокування Цив. чудово, це закрили.

искоренение идей смешно

дійсно смішно. радикальні групи є в усіх країнах. нагадайте в скількох з цих країн справа дійшла до вторгнення і геноциду за останні 80 років?

стран были войны

ключове — були. Вчинок — розплата.
якщо зараз Китай вторгнеться в штати — ви думаєте Цив зможе залишити цю фракію в грі?

суцільні безуспішні манімуляції))
ключове — були

А попытка натянуть современные реалии, относящиеся к девам цивы чуть менее, чем никак, это как называется?)

Вчинок — розплата.

А можно подробнее про расплату немцев перед поляками после второй мировой?

попытка натянуть

сучасні реалії — що те кацапи це нинішня країна фашист. ВСЕ до цього відноситься. Що ми слухаєм, читаєм, споживаєм. В тому числі ігри. Ви граєте в атомік хартс? вам приємно слухати росТВ? тоді чому ви толеруєте віщання рос пропаганди з такого майданчика як Цив? в чому ваш дисконект? Давайте в Україні повернем ПМЦ? це ж віра, культура.

расплату

німці розплатились не конкретно полякам, а в цілому. Якщо кацапи через 100 років — будуть опущеними за свої вчинки як німці, то от і розплата. а якщо ми вже зараз будем дозволяти їх пропаганду, то завтра відновлять їх нафту і післязавтра вони вже друзі на світовій арені аж до нового розширення далі на Європу.
кацапи мають бути найтоксичнішим терміном в усіх сферах. в бізнезі, культурі, спорті, будьде.

тоді чому ви толеруєте віщання рос пропаганди з такого майданчика як Цив?

Какая там рос пропаганда в цивке, можно детальнее?

кацапи мають бути найтоксичнішим терміном в усіх сферах. в бізнезі, культурі, спорті, будьде.

Новости про войну в Украине посходили с первых полос уже даже в Восточной Европе, удачи xD

все гаразд. Я вірю що ви переосмислили свої аргументи і піддали сумнівам певні стереотипи. Звісно що ви цього не хочете визнавати. І я не прошу. Але я думаю ви вже все зрозуміли.

рос пропаганда в цивке

присутність рашки в грі в цілому. Ба більше — якісь там досягнення, культура і прогрес, які підкресюють рашку в гарному світлі.

посходили с первых полос

ну, раз новини посходили, то давайте напевно складати зброю, здаватись? а ви не думали що новини посходили через таких як ви, які замість того аби постійно піднімати галас та кенселити рашку на всіх рівнях — сидите тут і захищаєте присутність великої російської культури в міжнародній популярній грі?

Раз ты такой борец, подскажи, сколько протестов перед офисами компаний, не ушедших из рашки ты организовал? В Канаде недостатка в таких нет, как и в украинской диаспоре. Просто интересно как ты людей готов вдохновить своим примером на борьбу по всем фронтам.

сколько протестов

нарешті ось це — правильне зауваження.
суспільний осуд, який критикує мене за те, що я роблю недостатньо для перемоги — це благо.
але на відміну від половини присутніх — замість того аби щось там ображатись, доводити, переводити стрілки і міняти теми — я промовчу і послухаю ідеї що треба зробити. Адже мало чого буде «достатньо» і завжди можна буде зробити більше. я не претендую на борця.

якби тут було 100% непримиримих патріотів, а я серед них був би головним сепаратистом, цей світ був би краще.

саме за цим я і прийшов в цей пост, почути конструктивні пропозиції що робити з цив. замість цього побачив пачку русофілів в більшості, що мені здалось несправедливим.

Ого сколько слов для цифры 0. Уважение людям которые могут так хорошо выражать свои мысли

Ба більше — якісь там досягнення, культура і прогрес, які підкресюють рашку в гарному світлі

Так все правильно, так людство і працює. Набіжали повоювали-пограбували-поексплуатували, трупи заховали в шафку, дивіться який по результатам у нас прогрес!

Чи ви пробули в Канаді достатньо багато, щоб повірити у соєві наративи що якщо в їх тимчасово-штучно-стабілізованому рафінованому світі все в порядку останні кількас десятиріч, то це значить що людська природа якось фундаментально помінялась?

Вас там майбутній президент «демократичної наддержави» прямо каже що хоче приєднати, алльо прокидайтесь :-)

Ба більше — якісь там досягнення, культура і прогрес, які підкресюють рашку в гарному світлі.

Про присутність КатІІ ми знаємо. Можете будь-ласка скинути посилання на ресурс де описані про її досягнення в цій грі які описують її досягнення в реальному житті? Я дивився нещодавно геймплей від одного блогера, котрий отримав в ранньому доступі. Там взагалі не показали досягнень у жодних з націй. То звідки ви взяли це? Вот реально.

Я скільки у вас не запитую і у вас доказів ніяких немає, окрім що там є лице КатІІ. І одразу ж відповім на запитання: Ні, мені недостатньо для відміни присутність лише її лиця. Там нічого про неї не написано взагалі. Там польский фільм про Путіна виходить в кінотеатри. Краще б його відміняти

чи, може, кацапи позбулись рашизму в голові і їм соромно за себе кожен раз коли згадуються події 2014+ ?

Агагага, німці настільки позбулись нацизму що з кожним роком топлять за AfD все більше і білше

Повторюся, для тих хто читає вибірково.

яка прямо ось тут і зараз відбувається,

Нагадайте мені, будь ласка, чи німці покаялися за злочини, вчинені під час ДСВ? Чи заборонили певні ідеології? Чи виплачували репарації?

І також нагадайте яка позиція росії стосовно усього цього, і взагалі, права на існування українців як народу _прямо зараз_ , коли ми говоримо, а не 80 років тому?

Чи заборонили певні ідеології?

На бумаге конечно, как я писал, регулярные скандалы в бундесвере намекают, что не то чтобы до конца искоренили ту самую идеологию.

Чи виплачували репарації?

sejm.gov.pl/...​2E9925DBBC12588BD005B6276
Поляки не будут покупать любую из цив потому что там есть немцы?

І також нагадайте яка позиція росії стосовно усього цього, і взагалі, права на існування українців як народу _прямо зараз_ , коли ми говоримо, а не 80 років тому?

Их позиция мало кого заботит, кроме их самих. И тем более мало заботит студию, делающую стратегию, имеющую к реальности чуть меньше чем никакое отношение.
И что не так с 80 лет? Было и было? Только не надо про ответственность. Примеры типа японского отряда 731 прекрасно показывают что даже абсолютных уебанов можно понять и простить.

регулярные скандалы

скільки разів ці «регулярные» привели до геноциду сусідніх народів? шо ви намагаєтесь довести?

мало кого заботит,

і ви в цьому винуваті. бо в якщо це не бентежить навіть ВАС — то які претензії до Цив. А давайте в гру путіна додамо? тоже норм? це ж «меньше чем никакое».
а Харлан не стала нити як ви «заботіт нє заботіт», і посадила на жопу рос команду. Упс.
куча інших людей так само. А ви тут навпаки, своїми «та какая разніца» граєте на рашку.
документалку про «харошіх» посадили на жопу також. А могли так само як і ви тут.

про 80 років ви все ніяк не викрутитесь. Це ж ви почали за 80 років. а Yevgen вам відповів — о чого тут 80 років, якщо кацапи вбивають українців сьогодні.

скільки разів ці «регулярные» привели до геноциду сусідніх народів? шо ви намагаєтесь довести?

Поддержка нацизма в вооруженных силах страны, которая на почве нацизма начала вторую мировую? Ну да, вообще нормально

Це ж ви почали за 80 років. а Yevgen вам відповів — о чого тут 80 років, якщо кацапи вбивають українців сьогодні.

Так вопрос был в том, почему для любой другой страны, кроме Украины, это должно быть хоть сколько-то важнее чем любые другие исторические конфликты с их прямым участием. Тем более уровня 80 лет назад.

Честне слово. Давайте приведемо приклад до «Путіна» — так звичайно було б неприємно і огидно, якщо його додали в гру. Бо це і був би якраз тролінг зі сторони ігрових розробників по відношенню до усього світу, бо ситуація про сьогодня.

Якби ви відреагували, якщо б додали Гітлера в гру? Це ж вже не теперішній конфлікт. А конфлікт минулого. Хоча все ж таки, я не жив в його часи, але діди історії страшні казали. Ну і його обличчя по всяким документальним фільма також приносило огиду.

Якщо так само і про інших світових лідерів подивитись. Про ту саму КатІІ і Монголів. Де доречі зараз Ubisoft випускає Assassins Creed про конфлікт Монголів, Чінхізхана і Японців. Зараз та сама ситуація що і ви хочете довести. Японці так само кажуть, якого хріна ця гра буде існувати.

Звідси з цих 3 абзаців випливає. Це чиста логіка. І по вашим аргументаціям радикально треба відмінити всі ігри. Call Of Duty, Assassins Creed, Civilization, Hearts Of Iron, Age of Empries. Які ще в нас ігри з історичними конфліктами?

Ви просто неможете зрозуміти. Що історичні, саме історичні факти. Бо теперішня війна — це не історія. Це сьогодення. Воно буде історією, коли закінчеться повністю конфлікт, як це було після 2 Світової війни. Тому поява Гітлера в грі було теж з історичного боку цікаво.

Ще раз. Історичні факти ви ніколи незмінете, не забудете. Ви лише можете маніпулювати цими фактами, наприклад: спалити книги, припинити викладання світової історії з участтю Російської Імперії і так далі. Але ж тоді суть пізнання історії зникає. Суть — щоб ми ніколи не повторювали старих помилок і покращували наше майбутнє згадуючи про це завжди!

ви трошки поплутали реальність. Ми не на уроці історії, і не на науковій конференції.
Ми в жорстокій війні за виживання. І ми програєм.
Мені начхати на факти, історію та іншу безглузду маячню. Мені цікаво затушити рашку, і їх пропаганду. Скажіть, як Україні допомагає те, що ви так відстоюєте присутність кацапів в цив???

В даному випадку ви підміняєте поняття. Пропаганда — це свідоме поширення певних ідеологій або маніпуляція фактами для досягнення політичних цілей.

Включення історичних постатей, як Катерина II, у грі про історію, — це не пропаганда, а спроба відтворити історичний контекст. Ігри часто використовують реальні історичні факти, щоб дати гравцям можливість більше дізнатися про різні етапи людської цивілізації. Це не підтримка чи схвалення певних ідеологій, а саме вивчення історії в її різноманітності.

Якщо у вас інша думка. Це чиста логіка. Докажіть що моя агрументація невалідна. Докажіть що там присутня пропаганда. Бо ви тільки і займаєтесь, що підмінюєте поняттями, не приводячи ніяких прикладів з цієї гри.

О і ще дещо скажу. В Civilization VI є ігрова механіка з ігровою валютой назвою «Кульутра». Таким чином можна прогресувати в грі завдяки неї відкриваючи наприклад різні політичні рухи. Серед цих політичних рухів є «Фашизм». Бо звичайно в грі з відкритою мапою і цивілізацією, чому не дати можливість гравцю завоювати весь світ військовим шляхом. То ми маємо так само відмінити цю гру через присутність цього самого політичного руху, котрий зараз в теперішньому світі являється Рашкою?

Тобто там, як раз саме можна за будь-яку цивілізацію. Францію, США, Германія і так далі можна бути Фашистом. То ви тепер бачите абсурдність ваших думок? Чи ви все ж таки і далі будете радикально відноситись і ЗА ВАШОЮ ЛОГІКОЮ ви маєте відміняти всю цю серію гри через присутність саме цього політичного руху. Коли це є також і в Hearts Of Iron здається також.

Або ж ЗА ВАШОЮ ЛОГІКОЮ. Ми взагалі маємо відмінити ігри де присутня кров і вбивства. Бо кожного дня в теперішньому часу хтось когось зараз вбиває. А це ж реальність. А тому маємо заблокувати майже усі ігри.

аж 2 абзаци щоб замаскувати уникнення від відповіді)))
але ок, дуже легко, хоча ви все давно зрозуміли, просто прикидаєтесь:

свідоме поширення певних ідеологій

присутність рашки в грі. Поширення наративу про рашку як впливового геополітичного гравця. Висвітлення рашки і її досягнень у вигідному світлі.

політичних цілей

формування лояльного ставлення міжнародних гравців щодо московії та кацапів.

дуже просто. Уявіть собі А/B тест:
— аудиторія бразильців 15-35 які грають в Цив де рашка існує як фракція
— аудиторія бразильців 15-35 які грають в Цив де рашка НЕ існує як фракція
і скажіть мені яка з цих двох аудиторій буде більш відкрита до сприйняття рос наративів?

ви постійно плутаєтесь. за МОЄЮ логікою — ми маємо сприяти відміні рашки і всіх її проявів у світі. конкретно рашки. З єдиною метою — перемогти у реальній війні.

не треба мені тут писати трактати про фашизм. Яким боком це відноситься до боротьби з рашкою???

за МОЄЮ логікою — рашка має бути знищена як держава та поняття, розбита на сотні адміністрацій, позбавлена мілітарі потенціалу та будь якої геополітичної ваги.

чим швидше світ сприйме цю ідею, тим краще. І відміна присутності рашки на будь яких міжнародних медіа майданчиках — цьому допомагає краще, ніж відстоювання «історичної достовірності та фактажу».

а давате може зараз поназнімаємо пачку голівудських фільмів про рос імперію, культуру, письменніиків, науковців тощо. Як ви думаєте — це допоможе розвалити рашку чи ні?

Поширення наративу про рашку як впливового геополітичного гравця

Там немає впливових політичних гравців. Якщо б ви грали в гру, то розуміли, що усі гравці починають з малого поселення, де лідери цих поселень лише просто історичні люди.

Висвітлення рашки і її досягнень у вигідному світлі

Гра ще навіть не вийшла в реліз і ви не маючи ніяких фактів вирішили що саме лідери Російської Імперії досягли чогось, коли суть гри не в цьому взагалі

Яким боком це відноситься до боротьби з рашкою???

Бо ви не одноразово казали, що русня фашисти.

за МОЄЮ логікою — рашка має бути знищена як держава та поняття, розбита на сотні адміністрацій, позбавлена мілітарі потенціалу та будь якої геополітичної ваги.

Окей. З цим я не спорю. Але непотрібно відміняти гри, через те, що там присутні історичні лиця, міжнародно визнані в усіх країнах для навчання історії та книжках університетів.

Ви доречі читав інші коментарі — приводили Atomic Hearts. ТАК — там є пропаганда. Як ви і казали. Російське ТБ і так далі, хоча якщо честно я не знаю що там взагалі, але я можу повірити вашим словам.(А, нє, згадав, там же якраз СРСР символіка) Хоча її намагались відмінити по більшій частині через те, що гра сама по собі російська і усе західне-американське коммьніті вирішило купити і зіграти в неї, роблячи етери(стріми) з 10к+ глядачами на Твічі і мільйонами переглядів на Ютубі

Але в ЦИВІЛІЗАЦІЇ цього немає і не було ніколи! І там немає російських розробників

Скажіть, як Україні допомагає те, що ви так відстоюєте присутність кацапів в цив???

Ви кажете що я уник питання. Бо я хотів показати, що ви підмянєте поняття.

Ніяк я недопомогаю відстоюванням присутності історичних лиць в грі. Так само як і відсутність цих лиць ніяк не допоможе на вплив на Російсько-Українскьу війну. Бо загалньо визнанні факти, котрі викладають в усіх універах світу по предмету «Історія всесвіту» і українських історичних книжках, ви не зможете знищити.

Уявіть собі А/B тест.
і скажіть мені яка з цих двох аудиторій буде більш відкрита до сприйняття рос наративів?

???

На мою думку — 0/0. Якщо просто грати. То 0/0. Бо таке саме питання.

Уявість собі A/B тест.
— Британці викладають історію в універі про історичне лице у викгляді Катерини ІІ
— Українці викладають історію в універі про історичне лице у викгляді Катерини ІІ
— Росіяни викладають історію в універі про історичне лице у викгляді Катерини ІІ

Універи — це якщо-що мільйони людей по усьому всесвіту також в рази більше ніж на стрімах, або в ютубі

і скажіть мені яка з цих трьох аудиторій буде більш відкрита до сприйняття рос наративів?

якщо створити ідеально стерильні (неможливо) наукові умови — всі три однаково. Бо ви проводите некоректний тест (ми не обговорюємо хто створив/хто видав Цив)

давайте інакше:

— Британці викладають історію в універі про історичне лице у викгляді Катерини ІІ

— Британці НЕ викладають історію в універі про історичне лице у викгляді Катерини ІІ

хоча мені лінь, якщо чесно. Ви все одно щас кудись в іншу сторону викрутитесь.

я вам прямо скажу — ці 2 аудиторії матимуть колосальну різницю в світосприйнятті. Я вам це кажу за фахом як людина що перевіряла ці питання і доводила тисячі разів, зі всим науковим обгрунтуванням, патентними технологіями, ML і біг дата тощо. Такі питання перевірялись по всьому світу, по всім категоріям людей. Результат неспростовний.

4 рекламних правильних рекламних банери змінюють твою думку куди треба. А сотні годин проведених в грі, в умовах активної взаємодії я вже мовчу.

ці 2 аудиторії матимуть колосальну різницю в світосприйнятті

Ну. Правильно. У всіх може змінитись світосприйняття при вивченні чогось. Значить нам потрібно взагалі нічого не вивчати? Ми вчимо, щоб не повторювати помилок. Викладання історії для цього і створена. Людина може по різному сприйняти всесвіт, після того як вона вивчила Українську історію так само. Про Богдана Хмельницького, про Довбуша, про Козаків і так далі

Ми в жорстокій війні за виживання. І ми програєм.

Трамп же ещё не пришёл к власти, как он уже умудрился на Канаду напасть?

Открыл тред, судя по постам решил что Илья — патриот, боец на ротации, развлекается. Но все оказалось прозаичней :)

На бумаге конечно, как я писал, регулярные скандалы в бундесвере намекают, что не то чтобы до конца искоренили ту самую идеологию.

Тобто ви ставите знак рівності між проявами забороненої ідеології, за які людей карають, і ідеологією, яка є офіційною в державі? І на основі цього кажете, що в Німеччині є нацизм, на рівні «рашизму» в росії? Ок, зрозумів, тобто ви в принципі не розумієте, як працює легальна система.

Поляки не будут покупать любую из цив потому что там есть немцы?

Полякам треба визначитися, чого вони хочуть. Я радий, що ви експерт в усіх сферах життя, і в особливостях виплат репарацій, але якщо ви хоча б відкриєте статтю про репарації на вікіпедії, то побачите, що позиція Польщі від «наша відмова від репарацій була конституційною в ті часи» до «нічо не було, платіть». Я не хочу лізти в тонкощі польскої політики, і в контроверсійні заяви, які протирічать одна одній.

Их позиция мало кого заботит, кроме их самих.

Їх позиція турбує тих, кого вони намагаються вбити.

Примеры типа японского отряда 731 прекрасно показывают что даже абсолютных уебанов можно понять и простить.

Китайці нічого не пробачили і регулярно банять багато чого, що має стосунок до різних проявів японскього націоналізму (за їхньою думкою). Але ж чомусь тут ми про це не згадаємо. Я щось не бачив ігор, де ми маємо змогу пограти за члена загону 731, чи ігор, які їх виставляють в гарному світлі, і хто їх там пробачає і розуміє також особливо не бачив.

Тобто ви ставите знак рівності між проявами забороненої ідеології, за які людей карають, і ідеологією, яка є офіційною в державі?

Привет AfD

але якщо ви хоча б відкриєте статтю про репарації на вікіпедії, то побачите, що позиція Польщі від «наша відмова від репарацій була конституційною в ті часи» до «нічо не було, платіть»

Ага, только это относится к двум разным вещам. Первое относится к тому, что договор был формально законный, а второе к тому, что он абсолютно не справедливый к полякам, потому что был принят под давлением совка. Что характерно, Польшу и дальше не особо спрашивали по всем связанным обсуждениям.

Китайці нічого не пробачили і регулярно банять багато чого, що має стосунок до різних проявів японскього націоналізму (за їхньою думкою).

В циве есть Япония, и она спокойно продаётся в Китае. Т.е. как бы простили получается? Или это другое?

Я щось не бачив ігор, де ми маємо змогу пограти за члена загону 731, чи ігор, які їх виставляють в гарному світлі, і хто їх там пробачає і розуміє також особливо не бачив.

Всё правильно, и как это накладывается на присутствие рашки в циве? Туда добавили тех, кто расстреливал мирных жителей в Буче? Или бомбящих города? Претензия к черте лидера лидера — просто очередная попытка натянуть сову на глобус и представить это как некую пропаганду «великой русской культуры», про которую вне совка даже особо никто не слышал.

Ну зараз нащадки Хазарів, якщо такі лишились мають кенселити Україну, бо дружина Київської Русі на чолі із варягами їх спалила ?
Це культура Хіппі, бойкоти і т.п. що є якимось чином ідіотичною частину «повістки» Демократичної партії США (там багато чого є і дуже здорового) копіюєма в тупу. Ніякий кенселінг не замінює потреби в сучасних гарматах, РСЗВ, Літаках і т.п. Це зовсім не те саме, що робити по суті майдан із горою чоботів вбитих у В’єтнамі солдат у Вашингтоні. Путін і ко. відповідають на це гумовими палицями, щітками, черемухою та пострілами. Навальний, Немцов, Політковска і т.д. вже протестували, допомогло не сильно.
А історія нам лише каже, що той же Ємільян Пугачев, козак та смут’ян підняв повстання проти держави, яку тоді очолювала Катерина друга, був розбитий регулярними військами і страчений разом із прибічниками. І це дуже добре описав наприклад Олександр Пушкін, в романі Капітанська Дочка, тобто увесь державний механізм справді був наляканий і прийняв усі міри для придушення бунту. Ми зовсім нещодавно бачили дуже схожий, по суті бунт ЧВК Вагнер. А до того був наприклад : Уільям Уоллес, Спартак і т.д. Усі наступали на ті самі граблі, з хижака ставали — жертвою.

найкраща стратегія — казати голосно «ви шо ї_анулись там йо», щоб протверезіли, а не вотето вот «а та що такого»

турків, французи на британців, поляки на німців

може вони просто не вбивають цивільних без причини?

А, що тут думати, розробники меркантильні гумові вироби, в яких немає нічого святого, нехай самі грають у своє лайно, ніколи не подобались ця серія ігор і мабуть не дарма

Ну, це їхні ефемерні цінності, які вони продають назовні. На «душу» байдуже, а те, що автори Циви займаються непотрібними наративами, їх добре не характеризує.

Підписатись на коментарі