Всі пройшли чи чекають патчів? S.T.A.L.K.E.R. 2 вилетіла з топ-100 найпопулярніших ігор Steam за онлайном

Останніми днями S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl перестала входити до списку зі ста найпопулярніших ігор за показником одночасного онлайну в Steam. Кількість користувачів, які розважаються в проєкті, знизилася на 80-90%.

На момент написання топіка у проєкті GSC Game World знаходяться 10 672 користувачі. А на останніх місцях в топ-100 найпопулярніших ігор Steam розташовуються проєкти з онлайном понад 13 тисяч.

S.T.A.L.K.E.R. 2 стартувала в сервісі Valve з піковим показником більш як 120 тисяч одночасних гравців. І це попри появу в Game Pass на релізі. Зараз максимальний онлайн за добу складає від 20 до 24 тисяч людей.

Нагадаємо, раніше ми писали, що продажі S.T.A.L.K.E.R. 2 могли досягти трьох мільйонів копій. Такі дані наводить аналітичний сервіс VG Insights. А серед гравців 14,6% — це українці.

Як гадаєте, онлайн впав, тому що більшість вже пройшли проєкт чи просто чекають патчів? Діліться в коментарях.

Підписуйтеся на Telegram-канал @gamedev_dou, щоб не пропустити найважливіші статті і новини про геймдев

👍ПодобаєтьсяСподобалось4
До обраногоВ обраному1
LinkedIn

Найкращі коментарі пропустити

ШОК! Аудиторія сюжетної гри без мультплеєру за кілька місяців після виходу суттєво зменшилася. Терміново в номер!

Якщо ж відійти від клікбейтних заголовків, то стабільні 20-25к гравців по вечорах для сюжетки це цілком норм результат. Там час проходження десь в районі 100 годин, якщо грати розслаблено і постійно відволікатися на сторонні активності. Логічно, що за 2 місяці більшість людей вже її пройшла і відклала в очікувані сюжетних доповнень чи якихось суттєвих правок внутрішніх механік

Пограв 100 годин, 3 кінцівки побачив. Тепер чекаю оновлень і нових відеокарт, бо моїй 3070 тяжкувато із 2к, мало відео памяті, таке не пофіксять. В березні буду лазити знову по зоні. Сталкер це така гра, куди завжди повертаєшся. А онлайн, то не показник, це ж не пабг, чи контра, де онлайн махалово кожного дня.

Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Якщо судічи пособі, сам не граю вже тижня два. Чим дальше від релізу ти більше падіння. Ті хто пройшли гру можуть втратити інтерес, є гравці у яких ціль (галочка) просто пройти проект. Чекаємо мультиплеєр і оновлення, тоді буде активність.

Добавте он-лайна, як в Сурваріумі.
Мапа напевно велка, отож там буде де розбігатись. Апгрейд зброї в Сурваріумі був дуже детальний, та якісний. Зробіть його нарешті трохи он-лайн. Що б з товаришом разом можна було бігати. Додайте кооператив, і в ньому адських снорків, з кабанами.
У вас там що? Ніхто не курить шмальки?
10 років чекали на черговий Зов Прип’яті????
Зробіть так, щоб з нього як з Пабга не вилазили цілодобово.

чекаю, поки все виправлять, по досвіду першого сталкера
бо то не гра була а знущання :) виліт за вилітом

ще треба комп зібрати, виходить не менш 100 000 грн сцуко з новою відяхою
(до речі що краще брати? бо планую на ньому ще 3д-макс ганяти)
дякую фірма монітор дала робочий великий, хоч його купляти не треба :)

Додойте он лайну, аля Сурваріум на максималках. Он-лайну буде на багато більше як в Сурваріумі

вже раз 5 пройшов, скільки можна лутати ті аптечки й консерви
висить на сусідньому компі з підключеним аудіо як наворочене радіо, чекає на аддони :)
коли стається викид йду по кавуню

Скільки годин витратили на 1 проходження?

Та добіса, мабуть з тиждень

Аномалій було в принципі вдосталь на релізі, але так щоб смертельно залочилось то не було. Дивуюсь з цих безпомічних сталкерів, але вірю бо може пощастило

Вийшло за кайманова, і блеааа я потім півдня щелепу підбирав

Ну а потім просто було цікаво всі сюжети спробувати і розібратись. З однієї кінцівки нічого неясно. Для повної картини тре кілька раз по різному пройти. Не дуже хо спойлить, хоч в принципі не знаю чи варто паритись, вже все розжовано 100500 раз в ютубі )

але мені в принципі кінцівка за варту видається «найнормальнішою», яке це бляха щасливе закінчення, якщо в зоні залишатись чи в капсулу лягати

кінцівка шрама взагалі треш, граєш всю гру середи психів і закінчуєш із психом і сам психом стаєш. Якби його можна було вбити зразу, я б його по першій же зустрічі ще обшукав.

Ну і потім ще перевіряв деякі гіпотези, в принципі є навіть певна теорія що загалом до чого. Наприклад якщо зайти на міраж зараня, там нема ні будинку ні дохтура ;) і в ндічазі є виставка артефактів, але на них не реагує детектор ) більш недвозначно натякати вже не буду

Цікаво кому яка кінцівка подобається і чому

Я на релаксі граю, поки що лише 24 години.

Все просто. Глючить. Почав грати, Припой на смітнику пропав. Весь смітник облазив, всі другорядні місії позакривав, Припоя нема. А я вже в непоганому броніку із прокачаною свд (забіг до Волі, там дядько з руками). Підказали поставити консоль, скіпнути міссію, стало ще гірше, бо Шрам не дає як зайти на дикий, а там охорона не пускає. Довелось перепроходити заново. Але ж настрій... іду тільки по мейн, ось дійшов до шрама, який дав місію на дикий. Ввечері спробую. Хтось за ті години, що я в грі, вже пару закінчень побачив. А я із смітника ніяк не вилізу.... Ось і впав онлайн.

Припій же на сфері, а не на смітнику

Пограв 40 хвилин, часу нема на більше + треба графіку оновити, а зараз не до цього.
А взагалі це сінглова ігра, усі, хто хотів та міг, вже пройшли, залишились гіки та ті, кому патчі потрібні плюс хто чекає подешевше.

Взагалі, я тільки що відкрив графік сінглових ігр steamdb.info/charts/?category=2, і сталкер там на 54 місці. Я не знайомий з цим ресурсом та як часто він оновлює дані та відображає, але щось мені підказує, що добові флуктуації онлайна на рейтинг не впливають (не мають). Тобто навіть 30 секундний аналіз вашої заяви виявив суттєву девіацію реальності від ваших тверджень.

Взагалі, у списку багато сімів типу футболу чи поля саджати, плюс там також є гта та інші ігри, які вміють як і у сінгл режим, так і мережевий. Без додаткового заглиблення у методику підрахунку, на цей момент мені не зовсім зрозуміло, як вони відрізняють хто грає у одиночний режим у гта чи бігає по мережі :)

Я взяв топ 100 на цей момент з категрії сінгл і прогнав через чат гпт з проханням видалити зі списку зі збереженням позиції усі ігри, які мають подвійний режим (сінг-кооператив) або походять з категорії до сімуляторів будівницства, перегонів тощо — усі схожі жанри.

Другий запит це те саме що у першому, тільки замість другої частини — це спроба дізнатись рейтинг сталкера саме серед FPS категорії

Result #1 (remove co-op + remove «sim» games):
S.T.A.L.K.E.R. 2 is #8 in the filtered list.

Result #2 (remove co-op + remove non-FPS):
S.T.A.L.K.E.R. 2 is #2 in the filtered list.

На мою думку, це доволі непогані результати і досягнення для, відносно, проблемної гри. У будь якому разі, реальні результати не такі погані, бажаю розробникам гарних фінансових результатів та бонусів, а собі — дожити до відпустки з новою відеокартою.

Розважайтесь.
chatgpt.com/...​9c-8011-a250-8af08352c721 деякий час посилання поживе.

Брався рейтинг Steam загальний, і там зараз за кількістю щоденних гравців Сталкер 2 немає у топ 100. А про результати ніхто нічого й не заявляв, звісно, гра показала себе прекрасно, попри технічні проблеми.

Я навів аргументи того, чому я вважаю це не дуже доречним порівнянням.

Як би сталкер набирав більше онлайна ніж грінділки для низькоінтеллектуальних осіб та малолеток, ми б, потенційно, жили у більш високорозвиненому і більш цівілізованому світі.

На 2050 йде посередньо. От би оптимізації під ноути завезли..

Вообще не интересна эта игра. Не люблю реализм. А посмотрел как люди ругаются на баги. И вообще перехотел. Единственный плюс это озвучка.

Чекаю хорошу знижку :/
Мої доходи не дозволяють купувати ігри навіть за регіональний фул прайс. Все що від 500грн припадає пилом в магазині до кращих часів.

Можна купити собі Xbox, у них Game pass починається від 230 грн в місяць, і сталкер там є «безкоштовно».

xbox game pass працює на ПК і там є Сталкер, 250 гривень в місяць ціна

Ну то тим паче — шара. Що чекати — брати та грати ))

Через консоль успішно пройшов квест з пияком Двупаловим і Щербою

Поділіться як це зробити будь ласка.Де взяти команду консоль або може треба щось скачувати?

Підкажіть як вирішити сюжетну лінію з професором Двупаловим.Може є ссилка на скачування файлу , як зробити через консоль?Нічого не допомагає все перепробував як писали в чатах.

Вони пофіксять їх в наступних патчах. Мав таку саму проблему тільки з Лодочкіним, попасти в бункерз чітами було легко, а ось вийти було ніяк, зате сюжетний текст послухав)

125годин, політ нормальний, граю не поспішаючи, зачищаю всі локації від всіх схронів. Іноді фпс падає по 5, але якщо зберегтися і завантажитися то зазвичай відпускає. Єдине що на ринку Ростка це постійно. Дякую всім необачним за спойлери, горіть в пеклі, тварюки.

Бо гра нудна, який сенс її ще раз перепроходити? В грі, в якій 90% геймплею біготня з точки А до точки Б

Ну якщо спідранити основний квест то так. Але ж не в цьому суть.

Бо гра нудна, який сенс перепроходити її ще раз, де 90% геймплею біготня?

Пройшов на новачку, отримав кінцівку Стрілка+Кайманов. Друге проходження на сталкері, десь половину пройшов і переключився на іншу гру. Планую згодом повернутись, допройти і подивитись кінцівку Іскри.
Проблема повільного подорожування вирішується ігноруванням лута і нон-стопом. Різниця величезна — в 2-3 рази швидше, напевно. Коли біжиш то увертаєшся від аномалій і мутантів, не знаю — мені не було нудно. Навіть якщо hoardити, можна не концентруватись на цілі подорожі і обшукувати локації які часто зустрічаються по дорозі. Якби не було стільки бігу, то елемент атмосфери був би не такий сильний, а це найсильніша сторона гри.
Ще можна взяти «дивну воду» і бігати з +40кг луту, якщо вже не можете без луту.

от мене ці нитіки бісять рілі

Нахомячать ковбаси й потім ниють як же ж далеко ту ковбасу носити

Єдиний раз коли реально було далекувато топать це з дуги на малахіт, ну може ще на той ндічаз допертись, такі великі цабе що пентхаус мають, могли б і гелік прислати за своїм сканером на те болото

решта по лінії сюжету цілком норм як не хомячити

Почав грати з патчу 1.1.2. Коли є час, проходжу потихеньку, з усіма сайд-квестами.

Поставив мод на скіп компіляції шейдерів, бо вони валяться в 1\3 випадків й ресетають налаштування графіки.

Поки що проходжу the intended way, але відчуваю, що це скоро закінчиться.
Є бажання поставити мод на довгий день, стелс, світлу ніч та відключення шторму (бо це time waste)

Пройшов перший раз на ветерані за 80 годин.
Грошей на все вистачало (грав вже після патчу з ребалансом економіки). Під час першого проходження зробив паузу, щоб дочекатися фіксу оборони Залісся.
Другий раз вже пробіг за 20 годин на легкому рівні за Варту і сюжетна арка з Коршуновим мені куди більше сподобалася, аніж зі Стрільцем.
Хоча видно, що загалом гілку Варти недоробили, бо деякі сюжетні моменти погано стикуються між собою (особливо знаючи весь сюжет після першого проходження).
Загалом гра класна, хоч і дуже крива в деяких моментах (водив у кіно маму того, хто робив квест з проходженням Фундаменту).
Коршунов і Бродяга — найкращі персонажі гри.

В мене після одного з оновлень гра перестала запускатися, тому чекаю патчів, знайомі теж чекають патчів
В цілому гра крута, але я не думаю що треба очікувати феномена першої частини, коли виходила перша частина, на ринку було не дуже з чого обирати, наразі ж майже не щодня виходить якийсь крутий проект, тому для мене во всій цій історії головне що гра окупилася, і в розробників тепер є гроші на нові проекти, на показники онлайну байдуже

Я перестав грати десь після Дуги бо якось нудновато.

В мене купа артефактів, купа луту, купа зброї, купа арморів, і купа бабла але в результаті я маю ногами бігати через всю карту по 15 хв ніби це симулятор «глово».

Зараз відпочину пару тижнів і буду далі грати. Тупо не можу довго сидіти в Сталкері бо розумію, що я просто 90% часу маю зажату кнопку W і бігаю по пустій карті.

Багів зустрічав мало, в основному якісь вильоти рандомні і підвисалово на гравітаційних аномаліях. Але їх було мало.

Чекаю на новий патч на 120 гб :) але по факту дуже мало часу.

Пройшов, чекаю оновлень, щоб ще відкрити інші кінцівки. Є глюки , але не критичні.

Пройшов на 3 кінцівки, особисто мені не траплялися прям критичні баги, чи софт локи, що доводилося б фіксити модами, найнеприємніша було це застрягання NPC у вхідних дверях у хаб, що доводилося оббігати, також спавн NPC там де вони не повинні це робити, ну і ще фрізи і шейдери дещо підбішували. На 4-ту кінцівку планую перепроходити з самого початку, поки зробив паузу, бо треба роботу робити) ну і хочу спершу дочекатися хоча б анонсу що собою будуть являти DLC, чи це продовження сюжету, чи це якісь великі сайдквести, додаткові закінчення чи може ще щось. Ну і дійсно хотілось би пограти у ту версію гри куди повернуть вирізаний контент)

Зловив вже 2 критичні баги — довелось фіксити модами щоб грати далі

Застряг на Ростку, ще до нового року. Поки не пофіксять небуду грати.

Хз я дропнув. Воно зараз неграбельне

Дуже дурні фрізи, я манав грати поки що. Може взагалі треба було робити рефанд

Та норм сталкер2. Взагалі проходжу не поспішаючи, вивчаю зону і насолоджуюсяю від проходження гри. Граю на харді бо так цікавіше та й мутанти відчуваються справжніми мутантами і ти 100 разів подумаєш, ніж ломитися точно «танк» напролом...Я взагалі ще й досі сиджу на болоті, тільки-тільки почав проходити ндічаз...Не розумію тих, хто спідранить подібні проєкти, пролітає саме цікаве, а потім починає нити в коментарях аби не мовчки. Баги лікуються сейвами, у мене був 1 баг на радіант-квест — перезавантажився, взяв інший і все ок пішло. Граю із самого реліза на стімовській делюксверсії. Налаштування високе і фпс нижче 80 ніколи не падав, навіть із реліза (r5 5600x+rtx4060,32гб,ssd) без патчів!

Щодо спідрану, то це дивлячись скільки часу ви на гру витрачаєте) я наприклад пройшов на 3 кінцівки десь за 145 годин, виконував усі сайдквести, що бачив) особисто мені надмірне розтягування не дуже подобається, бо починаєш забувати про що були попередні сюжетні квести і нащо робиш те що робиш)

I’ve pre-ordered the game but haven’t played it yet. Waiting for patches to fox bugs and glitches as I don’t want to break immersion seeing “anomalies” where they shouldn’t be.

Вибачте ,але яка нормальна людина буде ,як я ,дві години розбиратись ,як розбагувати квести.

Останніми днями S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl перестала входити до списку зі ста найпопулярніших ігор за показником одночасного онлайну в Steam. Кількість користувачів, які розважаються в проєкті, знизилася на 80-90%.

«які розважаються в проекті»
пхаха

Як гадаєте, онлайн впав, тому що більшість вже пройшли проєкт чи просто чекають патчів? Діліться в коментарях.

думаю через те що знайшли якийсь кращий «проект» для розважання

Піймав баг, що блокує основний квест. Написав в підтримку, сказали, що знають і треба чекати оновлення. Таке собі

О! А як писали? Бо мене з Паяльником проігноровано.

порадьте карту для сталкера та ВОТ. чи може хбокс?

Бля, я такі ігри граю вже після всіх основних патчів. Кіберпанк був останньою краплею

Пограв 100 годин, 3 кінцівки побачив. Тепер чекаю оновлень і нових відеокарт, бо моїй 3070 тяжкувато із 2к, мало відео памяті, таке не пофіксять. В березні буду лазити знову по зоні. Сталкер це така гра, куди завжди повертаєшся. А онлайн, то не показник, це ж не пабг, чи контра, де онлайн махалово кожного дня.

В березні буду лазити знову по зоні. Сталкер це така гра, куди завжди повертаєшся.

до речі так тре післяобід вилізти за молоком бо я якось погано почав встигати х.з. як ви там усі встигаєте ще грати хоча так оце було більш менш Різдво то я вже хочу такого на пенсію років так на 2 підряд а там далі вже подумать як далі чи повертатися «на роботу» чи вже назовсім ))

Дивно, що 3070 тяжко. У мене Gigabyte GeForce RTX 3060 Gaming 12GB OC 2.0 і нормально тягне в 4к.

У мене Сталкер2 на початку норм працював, вильотів не було. Потім вийшов перший патч: коли риєшся в своєму сундуку, наприклад, обираєш зброю, перекладаєш набої ставався memory leak — раптом зжерало всі 32 GB оперативи і ще зверху файл підкачки набивало лайном, що тільки Reset допомагав .
Потім вийшов другий патч і ніби то стало легше, але ця проблема повністю не зникла і іноді дошкуляє. Але, я потрапив у лютий баг і тепер чекаю на наступний патч.
Коли в лабораторії х13 вбиваєш Шрама і виходиш крізь двері в кімнату з якої вихід лише в іншу через розбите скло, де повно аномалій у мене стається buffer overflow. Там є такі аномалії, що дають підстрибнути, а оминути їх ніяк. Отже ти стаєш в неї, тебе кидає вверх до стелі і гра зависає — чорний екран, тільки компас і мітка завдання є. На цій мітці пишеться, що тобі треба вниз на 2147483647 метрів. Це максимальне значення яке вміщає тип int в С++
Дивився проходження у блогерів цього моменту, які були до патчу, то там просто стрибаєш, а в мене така шляпа

А як у вас?

Подібного не було, але витоки пам’яті є, зависання при кампіляції шейдерів — check, відсутніть ключових персонажів для продовження сюжету теж є)

А, згадав подібне, але не там. При штурмі бази Моноліту, де треба підніматся по будівельним риштуванням, якщо потрапляв у аномалію, мене викидало за мапу (чорний екран і так далі). Але щоб пройти достаньо було не потрапляти у ту аномалію.

memory leak на локації Росток це у всіх таке, рекомендують не ритись там в інвентарі і не ремонтувати речі, або робити це дуже швидко і зберігатись почастіше. На інших локаціях такого ніколи не було.

Теж було подібне, скористався консоллю і пройшов крізь стіну щоби обійти аномалію.

Це максимальне значення яке вміщає тип int в С++

разрядность типа int в C++ зависит от компилятора )

2147483647 это максимальное значение, которое может содержать 32х битное знаковое целочисленное число

В мене все так же само, вирішив чекати на наступний патч. Схожу багу бачив у одній із місій, проте там вийшло обійти. Аномалія в приміщенні схоже покищо це гарантований виліт, якщо у неї влізти)

upd. Таки влазити в неї не обов’язково було, (фейспалм) закидуєш їх болтами і все проходиш))

Пройшов на PC.
Повернуся коли виправлять більшість багів, яких там нажаль достатньо. Було два софтлоки на останьому патчі. Я вже мовчу про посередній ШІ (як для гри, у піарі якої окремо зазначалося про його просунутість), і безліч проблем які вбивають атмосферу (яка все одно шалена, і є чи не однією з причин чому я допройшов гру до кінця) як от буквально постійні «дозвольте розрядити алкосферу» на базах угрупувань.

Чекаю патчів. Поки що неграбельна через фрізи постійні. В технічному плані найгірша гра на моїй пам’яті.
Але баги пофіксять, головне що сюжетка схоже, цікава, а сюжети це головне в грі, та не фіксяться.

Нажаль є сумніви що розробники зможуть виправити це. Майже усі ігри на UE5 страждають від цього. Також гра має дуже серйозний CPU Bottleneck..

Теж пройшов за 201 годину один раз. Другий трішки почав на ветерані, але який сенс, якщо все буде теж саме? Треба чекати патчів і DLC, щоб знову завелитися в зону на 100+ годин.
А так треба ж ще і в інші ігри грати.

Немає можливості зараз зіграти. Коли буде можливість, то вже мабуть гру відполірують патчами.

Пройшов перший раз і одразу почав другий але більш прискіпливо, заглядаю під кожен кущ, шукаю артефакти і т.і. Гра крута, на xbox sx в 4К на 55ТВ виглядає гарно і великих багів нема.
ПиСи: фаном ніколи не був, але грав.

Чую зловтішні нотки у вашому пості. Це типу має бути «сенсація»? Сталкер 2 виявився лайном, вилетів з чартів, розлючені гравці вимагають повернення коштів? Це ж треба було так перекрутити інформацію (facepalm). Тепер не дивно, чому з’являються анекдоти типу того, де «вчений згвалтував журналіста».
По-перше, так кількість користувачів знизилася на 80 чи 90 відсотків? Арифметичні операції дають на виході одне, конкретне число. Вчора пік гравців у S2 був 25к, максимальний пік був 121к. Ділимо одне на інше, віднімаємо від 100% і отримуємо що ...?
По-друге, це якийсь крінж порівнювати кількість гравців проекту, який вийшов менше двох місяців тому і проектів, яким вже кілька років. Особисто я бачу в цих даних те, що S2 набагато більше популярний ніж CP2077 чи RDR2. Для розуміння цього треба врахувати таку дрібничку, як розмір фанбази. Згідно SteamDB, S2 зараз проданий числом 2.4М, а CP2077 — майже 30М, тобто його фанбаза більша мінімум в 10 раз. Вчорашній пік S2 був 25к, отже для CP2077 цей показник має бути десь 250к. Дивимось у чарти... Oh, shit...

Та немає ніякого зловтішання. Чому б воно мало бути, якщо це українська гра! Це по-перше. По-друге, тут наведено просто сам факт, що ось таке сталося. Ще раз — ми писали про всі успіхи гри до цього, можете почитати попередні новини й топіки. По-третє, ви міряєте пік, але не міряєте низ за добу, це некоректно, якщо ви вже про це заговорили. А 80-90% — це рендж, онлайн ж не стоїть на місці.

більше популярний ніж CP2077 чи RDR2

це як вираховувалося?) і рдр і сталкер 2 це не перші ігри в серії — у обох є фанбази) СP — от як раз особняком, бо не є продовженням серії (рольовку не рахуємо)

Вчорашній пік S2 був 25к, отже для CP2077 цей показник має бути десь 250к

потрібно дивитися на 2 місяця після релізу CP2077 і у нього було близько 100к на той момент. І Сталкер як і СP через 2 місяця почали просідати
Сталкер 2 не може бути більше популярним, бо цифри ж не брешуть (принаймні на даний момент)

п.с. я не важаю Сталкер 2 поганою грою — чекаю поки полагодять баги і тільки тоді буду грати. А от Кіберпанк на релізі був гівном.

Відклав трішки на потім. Половина гри пройдена. То десь за місяц обов’язково повернусь, щоб дійти до фіналу

Поки чекав на 1.1, почав в Індіану грати, Сталкер наступний

просто треба викатувати щось типу S.T.A.L.K.E.R. Anomaly, тільки для другої частини :) Тоді буде більше приводу залипати в сінглову сюжетну гру. Чи повертатися до неї тим, хто вже пропилососив за новими історіями в улюбленому світі

Пройшов, та чекаю патчів, думаю буде грабельно десь за рік-півтора

ШОК! Аудиторія сюжетної гри без мультплеєру за кілька місяців після виходу суттєво зменшилася. Терміново в номер!

Якщо ж відійти від клікбейтних заголовків, то стабільні 20-25к гравців по вечорах для сюжетки це цілком норм результат. Там час проходження десь в районі 100 годин, якщо грати розслаблено і постійно відволікатися на сторонні активності. Логічно, що за 2 місяці більшість людей вже її пройшла і відклала в очікувані сюжетних доповнень чи якихось суттєвих правок внутрішніх механік

Знову ж таки, у топі є чимало сюжетних ігор, які продовжують грати більше людей. Тож ніякого клікбейту, є просто факт. Коли онлайн зросте, ми і про це напишемо звісно.

Власне у вибірковому підході до «фактів» для статті і полягає основна клікбейтність. Замість якогось аналізу добових піків і їх динаміки (79 місце вранці, 77 зараз), Ви просто висмикнули онлайн в рандомний момент часу і чомусь почали з нього ліпити статтю. А використання емоційно підкреслених слів типу «вилетіла» та круглих чисел тільки додають пунктів в клікбейтному бінго

Ну і от новий «просто факт», підтянулася статистика за більш пізній час + китайці полягали спати і Сталкер 2 зараз на 75-му місці. Пора писати статтю «Сталкер 2 влетіла в топ-100 найпопулярніших ігор. Новий спалах інтересу чи просто діди прийшли з роботи?»))

Який це вибірковий? Вказано ж піки. І я не знаю, що ви дивитеся, але за добовим показником 99 місце. Тому ні, не пора.

Ось відсортований за добовим показником чарт на SteamDB станом на даний момент — imgur.com/a/ah7S9ih
При поточному 24h піку в 18 865 Сталкер на 90-му місці. Вчора з піком в 24к він був на 79, потім навіть 77. А тепер покажіть де Ви дивитесь що його 24-годинні піки поза межами топ-100

Низький онлайн — це нормально, враховуючи, що вже майже два місяці пройшло з моменту релізу. Це стадія стагнації та падіння інтересу, який, як синусоїда, буде підійматися з виходом нового контенту чи патчів.

дивитись треба на 24h peak, там вона на 79-му місці — через специфіку демографіки у ці години онлайн нижчий

На 99-му, і вилітала вже з сотні, тому і написали про це.

Ну час пройшов, окупилася та й уже стабільно гроші приносить, вже багато хто пройшов. Звичайний цикл гри.

Cyberpunk 2077, RDR2, Hogwarts Legacy все ще у списку, хоча вони теж втратили основну аудиторію)

Ну можна тоді іще і Скайрім узяти, якщо цеплятися за ті хто залишився в топ100. Я ж навпаки про стандартний цикл життя гри говорив.

Ну на Cyberpunk 2077 регулярно виходять доповнення і жирні патчі, RDR 2 має онлайновий режим де люди залипають сотнями годин на рп серверах чи просто онлайні в Hogwarts Legacy банально багатомільйонна фан база Гаррі Поттера, які хавають все що актуальне в їхньому всесвіті. Сталкер 2 це типовий шутан у відкритому світі, який мало чим зачепить гравця не гравшого в оригінальну трилогію, та і фан база в сталкера куди менша ніж в того ж Гаррі Поттера. Короче кажучи це взагалі чудо що про сталкер тепер знають за межами пострадянських просторів і скоріш за все при виході наступних частин чи доповнень, більше людей вже будуть мати уявлення про що ця гра. Я підозрюю, що якби сталкер 2 вийшов в 2011, в нього не було б такого успіху як зараз ))

Ну на Cyberpunk 2077 регулярно виходять доповнення і жирні патчі,

— та не те щоб. Одне доповнення, а патчі жирні були лиш у 2023-му.

RDR 2 має онлайновий режим де люди залипають сотнями годин на рп серверах

— RDR Online окремо рахується, і там показники гірші значно, ніж в сінгла (steamdb.info/app/1404210/charts ось).

Hogwarts Legacy банально багатомільйонна фан база Гаррі Поттера, які хавають все що актуальне в їхньому всесвіті

— тут згоден, але є ще ось в топі It Takes Two)

Я підозрюю, що якби сталкер 2 вийшов в 2011, в нього не було б такого успіху як зараз

— можливо, все ж рекламна кампанія була сильною у гри.

Ну а скільки потрібно часу, щоб її пройти? Усі, хто хотів, вже пограли та пройшли. Тут потрібна більш детальна статистика, щоб казати більше.

Особисто я чекаю патчів + більшість вже пройшла гру. В мене через тех проблеми деякі квести тупо не працюють.

понеділок, середина робочого дня, який онлайн? Під вечір буде більше

Вище відписав, нічого не зміниться. За піковим теж на межі вильоту.

да, побачив, ну можливо, коли будуть нові dlc, знижки, тоді і буде більше)

Підписатись на коментарі