Бізнес на межі скандалу: розслідування практик СЕО Beatshapers/Fortell Games Олексія Меньшикова

Вітаю, спільното! Мене звати Павло Константинов, я засновник та CEO в компанії RetroStyle Games. Ця стаття створена для того, щоб пролити світло на дії підприємця Олексія Меньшикова, відомого у сфері геймдеву, та допомогти всім, хто міг постраждати від його бізнес-практик.

Хто такий Олексій Меньшиков?

Олексій Меньшиков — CEO компанії Beatshapers, хоча офіційно в LinkedIn цього не зазначає. Також він заснував нову міні-компанію Fortell Games, яка займається відродженням гри Blocksworld. Компанія успішно провела кампанію на Kickstarter, проте, за численними свідченнями, проблеми з фінансами тривають.

Діяльність компаній:

• Beatshapers — студія, яка відома своїми інді-іграми, включаючи Machines of Madness.
  • Fortell Games — викупили права на Blocksworld та активно розвивають її спільноту.

Посилання на активність:

Історія співпраці з Beatshapers (2019–2021):

Ми, компанія RetroStyle Games, надавали послуги з 3D-арт аутсорсу компанії Beatshapers. Ще тоді виникали затримки виплат і вимоги знижок. Ситуація загострилася, коли я звернувся до Олексія з проханням допомогти приймати платежі через Google Play (на той час українські компанії не могли це робити). Результат: несплачений рахунок на $3000.

Меньшиков обіцяв провести платіж, але надавати підтвердження відмовився, а згодом ігнорував усі запити.

Приклад деяких робіт зроблених для гри Beatshapers:

Анонімні свідчення співробітників Beatshapers:

Цитата 1:

Employees_comments_1

Employees_comments_2

Цитата 2:

Employees_comments_3

Employees_comments_4

Інші перефразовані (на прохання авторів) відповіді:

«___, добрий вечір. Зрозуміло, мені та іншим він має заплатити більше XX. Не вірю що віддасть, але ніхто не знає».
«Добрий день, дякую за інформацію. По факту не працюю десь з другого кварталу 2024 року. Все ще чекаємо з колегами не виплачену зарплату».
«Привіт, вже чекаємо більше 4-ьох місяців гроші. Підставляє всю команду. Не зрозуміло що буде. З наступного року будемо вважати що нас кинули як і вас».

Подібні дії завдають шкоди не тільки окремим працівникам і компаніям, але й українській геймдев-індустрії в цілому. Проблеми з виплатами, обіцянки без дотримання та уникаючий стиль комунікації — це те, що підриває довіру в індустрії. Дії Олексія Меньшикова та його компаній залишають багато питань. Відсутність виплат, ігнорування працівників і підрядників, а також непрозоре управління фінансами вимагають уваги з боку спільноти.

Закликаємо всіх, хто постраждав, ділитися своїми історіями, щоб разом покласти край або хоча б обмежувати такі практики у геймдеві.

Підписуйтеся на Telegram-канал @gamedev_dou, щоб не пропустити найважливіші статті і новини про геймдев

👍ПодобаєтьсяСподобалось4
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Підписатись на коментарі