«Вони такі, які є». Творець Fallout розповів, як ставиться до нових частин серії від Bethesda
Тім Кейн, творець та ідейний натхненник Fallout, прокоментував напрямок розвитку серії під керівництвом Bethesda Softworks. Він визнає, що компанія повела франшизу в іншому напрямку. Проте нові частини подобаються великій кількості користувачів. І в них зіграло значно більше людей ніж в перші. Кейн вважає, що сучасні Fallout цілком можуть подобатися, і цьому немає нічого поганого.
«Я маю на увазі, скільки людей грали в Fallout 3 і 4? Набагато більше, ніж в 1 і 2 разом узяті. Можна майже стверджувати, що це принципово інша гра. Це зовсім інша гра з тією ж зовнішньою оболонкою старої, і вона, очевидно, приваблює безліч людей. Я — остання людина, яка хотіла б плювати на чужий смак. Тож я кажу: якщо вам це подобається, грайте, любіть її. Публікуйте відео з летсплеями та отримуйте від цього задоволення», — заявив Кейн в одному з роликів на власному YouTube-каналі.
Коли він керував розробкою серії, то відкинув ідею багатокористувацького спін-оффу. Але Bethesda створила Fallout 76, і попри провальний запуск, змогла покращити гру. Зараз вона має популярність серед частини аудиторії. Кейн не підтримує користувачів, які довго розповідають, чому їм не подобається той чи інший проєкт.
«Я не розумію, коли люди публікують багатогодинні відео про те, чому вони ненавидять ту чи іншу гру. А я такий: „Чому б вам просто не піти пограти в гру, яка вам подобається? Навіщо ви це робите? Маси грають у неї, їм не потрібно знати, чому вона тобі не подобається“. Але ігровий смак настільки особистий і суб’єктивний, що я навіть не думаю, що існує погана гра. Я просто думаю, що є погані ігри для вас, і погані ігри для мене, і, можливо, навіть погані ігри для 80% [людей]. Але якщо ви зайдете в Steam, я кидаю вам виклик, що ви не знайдете гру, на яку 100% відгуків будуть негативними», — підсумував Кейн.
Нагадаємо, раніше відомий розробник назвав пʼять сучасних RPG, на яких варто навчатися розробникам. У перелік увійшли Elden Ring, Baldur’s Gate 3 та деякі інші проєкти.
4 коментарі
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів