Лише третина гравців грає в ігри, які вийшли в цьому році. Статистика Steam

Минулого січня на основі «Підсумків року» від Steam я висловив припущення, що більшість гравців грає в ігри, які вийшли не в цей рік. Тоді довести це було важко через саме трактування Steam, проте в цьому році змінився опис, але разом з тим і статистика.

Тож ми мали в 2023.

А от в 2024 ця ж частина статистика виглядає наступним чином.

Проте це не свідчить, що люди не купують нові ігри, тож розробникам можна видихнути.

А в які ігри ви граєте більше в новинки чи ті, що вийшли в минулих роках чи може взагалі ще раніше?

Підписуйтеся на Telegram-канал @gamedev_dou, щоб не пропустити найважливіші статті і новини про геймдев

👍ПодобаєтьсяСподобалось2
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Я більше в ігри 2023-го грав: Legend of Zelda, Dead Space Remaster, Aliens: Dark Descent, Diablo IV. А також накупив купу старих ігор, наприклад бандл C & C.

Dota / Counter Strike / Team Fortress 2 і що там ще по онлайн-дрочильням?
Вони всі доволі давно вийшли

а с чего мы должны играть в новые игры если они объективно хуже старых ?

вот к примеру взять серию Total War .... ничего приличнее после Attila не выходило
(модификации самих не в счет)
Фараон метко называли паралоном, шлак полнейший ...

Будут новые качественные игры — будем играть, нет — в /dev/null

Кожного року виходять класні ігри, просто не потрібно дивитися на масс продукт. Я грав переважно в новинки, і штук двадцять ігор можу сміливо рекомендувати.

Порекомендуй хороші ізометричні покрокові стратегії/тактики/рпг.

З тактик — Tactical Breach Wizards, Metal Slug Tactics. Зі стратегій — Songs of Silence, Song of Conquest. З ізометричних RPG цього року нічого не спадає на думку. Broken Roads хіба, але вона така собі.

Из изометрических — Geneforge 2: Infestation правда это ремейк

Дякую.

Song of Conquest

я купив і грав, вона більш-менш ок на мій смак.

Tactical Breach Wizards

грав лише демку — і я погоджуюсь з деякими коментаторами що це не тактика, а пазл “this is not a strategy or tactical game, its a puzzle like Into The Breach”, “Once you get past realising it’s a puzzle game and not a tactics game it’s pretty fun for a while”, “‘Tactical Breach Wizards’ is not really a tactical game I expected, but a puzzle, which is, in my humble opinion, is not very entertaining.” і навіть в тегах гри вказаний цей жанр.

Metal Slug Tactics

— пишуть що дуже багато багів, і це визнають самі розробники “ÀlaReskoos [developer] Posted: 2 Dec @ 11:10am
Hey there,
Thanks for the review, we’re currently working on the next patch to fix the reported bugs.” коли доведуть до ладу — то може і спробую, але це вже буде 2025, а може й 2026 рік)

Songs of Silence

— теж сира “Linastale [developer] Posted: 4 Dec @ 6:12pm
Hi RegretBret, thank you for the feedback.
Now that the dust of 1.0 has settled, I can tell you the following.
We agree, the slow healing + economy can be improved. We will go back to the drawing board early 2025 to see how we can turn this around.”
до того ж з гемплеєм на рівні ігор для мобілок — автобатлери не для мене.

Ось ще варіанти — з тактичними боями Fantasian Neo Dimension, Swordheaven, але це від Атом Тім української, і там є росіяни в команді. Urban Strife, але цю сам не досліжував, нічого не скажу.

четверть времени в новых релизах, хотя это только то, что в стиме, а есть куча старых игр, которые просто прошли мимо этой статистики

Купую та граю та переважно в старіші ігри, з тих що вийшли в 2024 купив Hades II, Songs of conquest та кілька українських ігор але лише шоб підтримати наших інді розробників.

я думаю більшість людей особо не відслідковує якого року гра, бо час так швидко плине, наче як запускаєш якийсь свежак, а потім дивишся, а воно рік назад вийшло

79 games, 57 New Games

Playtime:
61% New Releases vs 15%
4% Classic vs 37%
35% Recent Favorites vs 47%

але оці 15% взагалі нічого не кажуть про те скільки це гравців, бо це плейтайм, 1 награв 10 годин інший 100
також причини:

• враховуючи вимоги останніх ігор, це не дивно шо люди не купляють «свіжак», не у всіх є 4080 хоча б
  • докупи останні роки дуже впливає технічний стан ігор на релізі, особливо ААА BB — не хочуть люди купляти доступ до публічних бета тестів, гравці часто чекають допоки патчі випустять (патчі на патчі + хотфікси до патчів на патчі) — краще почекати аніж псувати собі враженя (чекаю хотфікса на 2.2 патч до Кіберпанку — скоро вже нарешті пограю... в 2026 :)
  • вже за 3-6 місяців буде розпродаж, а через рік так взаагалі GOTY повноціний реліз, з усім вирізаним контентом DLCs
  • маючи підписку Game Pass — можна легко заспокоїти свербііння в дупі задовільнити бажання урізноманітнити свій ігровий раціон «свіжаниною»
  • враховуючи шо геймплей особливо не змінюється, виходять рескіни рескінів й ремастери ремастерів — не сильно то й хотілося, ми в це вже грали
  • поверх всього цього — 2023 дуже слабкий на варті уваги релізи, й тому бажання купляти right here right now слабеньке, й не перемагає жабу :) шо можна сказати про рік де гра року Abiotic Factor та AstroBot (ще й в купі номінацій)? сумний рік.
у мене «необхідність» брати «тут й зараз» з’явилася аж двічі на рік — на початку трохи, й влітку — а восени взагалі глухо, все варте хоч трохи уваги вийшло в Game Pass, а статистика така — бо якраз скупляв все старе, але всадив більше всього часу в Erdtree/Abiotic/Enshrouded
але оці 15% взагалі нічого не кажуть про те скільки це гравців, бо це плейтайм, 1 награв 10 годин інший 100
також причини:

Оце дуже класна думка

в тг написано що третина гравців грала в ігри що була випущена в 2024 році

але 34% — це виключно статистика гравця.

стім же каже що 15% ігрового часу було витрачено в середньому усіма гравцями в стімі в іграх 2024.

тобто якщо 100к людей в 2024 награли умовні 500 годин в гру що була випущена 2024 то ми отримаємо якесь середнє, що взагалі ні про що.

Так загалом працює статистика, тому я і питаю людей, що в них в реальності

не намагався якось применшити вашу спробу в статистику.

просто деяка реально ні про що, з того, що дав стім. і я впевнений що це було навмисно зроблено ними.

там статистика хіба що самого гравця деяк працює, хоча як вже один з коментаторів помітив — деякі ігри що були випущені більше 7 років тому не пішли в статистику взагалі.

Знов погоджуюсь, конструктивна думка, завжди грієш душу автору топіку

Підписатись на коментарі