Розробник Starfield здивувався кількості екранів завантаження, які додали в гру на пізній стадії

Нейт Пуркіпайл займав у Bethesda Game Studios посаду Lead Artist, а зараз працює як соло-розробник. Він встиг докласти руку до Starfield, поки не покинув компанію у 2021 році. Після релізу екшен-RPG фахівець був здивований кількості екранів завантажень, які додали у проєкт. За його словами, у деяких місцях гра могла обійтися без цього.

Своїми думками Пуркіпайл поділився на подкасті Videogamer. На ранній стадії розробки було значно менше зон, відділених екранами завантажень. Їх додали пізніше, коли фахівець вже покинув Bethesda.

Саме тому Пуркіпайл був здивований. Особливо це стосується Неону — міста, над яким працював розробник. Сегментація поселення стала для фахівця сюрпризом.

«Воно могло б існувати без них [зон завантаження]. Коли я працював над грою, деяких з них ще не було, тому для мене було несподіванкою, що їх стало так багато», — розповів Пуркіпайл.

За його словами, відділення окремих частин від загального світу екранами завантажень характерне для рушія Bethesda, Creation Engine, і повʼязане з особливостями його роботи. Однак у Starfield можливо обійти Неон без переходів між зонами. Тобто є варіант, як уникнути екранів завантажень конкретно у цьому місті.

«Більшість з них відгороджує фрагменти для продуктивності в Неоні. У Новій Атлантиді, я думаю, це зроблено для того, щоб вам не довелося сидіти протягом всіх поїздок (переміщення містом реалізовано на потягу, — прим.)», — додав Пуркіпайл.

Нагадаємо, цього року Bethesda випустила перше масштабне доповнення до Starfield під назвою Shattered Space. На релізі воно отримало всього 38% позитивних відгуків в Steam, а пізніше показник впав до 30%.

Підписуйтеся на Telegram-канал @gamedev_dou, щоб не пропустити найважливіші статті і новини про геймдев

👍ПодобаєтьсяСподобалось1
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

девелопили на ПК, а потом вспомнили, что надо еще как-то на Xbox Series S с 10 Гб запускаться )

Підписатись на коментарі