Антирекорд. Intergalactic, нова гра від творців The Last of Us, отримала більше дизлайків, ніж провальний Conord

Intergalactic: The Heretic Prophet, нова гра від студії Naughty Dog, одразу після анонсу потрапила під критику. За тиждень вона встановила антирекорд. Трейлер проєкту отримав більше дизлайків, ніж провальний онлайн-шутер Concord. Це найгірший результат серед ігор від внутрішніх студій Sony за багато років.

Трейлер Intergalactic виклали на YouTube-каналах PlayStation та Naughty Dog. Там він зібрав 227 тисяч і 155 тисяч дизлайків відповідно. Сукупно виходить 382 тисячі дизлайків, і ця кількість продовжувала зростати з моменту анонсу.

Це найгірший результат для проєктів від внутрішніх студій Sony за багато років. У провального багатокористувацького шутера Concord, який вже закрили, під першим ігроладним трейлером назбиралося 85 тисяч дизлайків. А під роликом на честь анонсу — 40 тисяч.

Хоча варто відзначити, що співвідношення в Intergalactic точно краще. Два трейлери Concord зібрали лиш 16 тисяч вподобайок, а новий проєкт Naughty Dog — 145 тисяч.

Більшість негативу навколо наступної гри від творців The Last of Us повʼязана з виглядом головної героїні Джордан А. Мун у виконанні Таті Габріель. Користувачам не сподобалося, що одразу на початку трейлера показали, як вона голить волосся.

Нагадаємо, Intergalactic: The Heretic Prophet анонсували на The Game Awards 2024. Гра буде присвячена втечі з планети Семпірія, де застрягла протагоністка. Саундтрек для неї напишуть Трент Резнор та Атікус Рос.

А як вам анонс Intergalactic? Пишіть в коментарях!

Підписуйтеся на Telegram-канал @gamedev_dou, щоб не пропустити найважливіші статті і новини про геймдев

👍ПодобаєтьсяСподобалось2
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Ще раз переконався, що деякі власники Xbox поводяться неналежно. Коли гра виходить на Xbox, а на PS5 — ні, ніхто особливо не скаржиться. Але варто було обмежити доступ до гри на Xbox, як одразу починаються скарги та обурення. (Це моя особиста думка.)

Таку ж поведінку можна побачити й серед користувачів інших платформ. Наприклад, у Steam я виділив три типи людей, які «аб’юзять» платформи:

«Бидло» ті, хто критикує інші платформи, як-от Origin, GOG чи Epic Games, лише заради аб’юзу.
«Стадо», яке не має власної думки та просто слідує за так званою «елітою» — стрімерами чи іншими впливовими особами, які вирішують, що «добре», а що «погано».
«Жертви маніпуляції» — люди, схожі на попередні два типи, але з більшою об’єктивністю. Вони піддаються впливу пропаганди, реклами чи інших засобів маніпуляції, які широко використовуються в ігровій індустрії для боротьби за користувачів і їхні гроші.
Щодо Xbox, ситуація схожа. Власники цієї платформи часто починають скаржитися і критикувати, якщо гра виходить десь, окрім Xbox. Навіть на ПК-спільнота реагує спокійніше на ексклюзиви, хоча їм це також неприємно. Для прикладу можна згадати The Last of Us чи Days Gone — їх перенесли на ПК, і ці ігри отримали визнання.

Однак не варто забувати, що як Steam, так і Xbox, а також Apple, часто підливають масла у вогонь, маніпулюючи інформацією, створюючи DDoS-атаки та використовуючи інші брудні бізнес-трюки. Це, на жаль, стало нормою в сучасній ігровій індустрії.

Такі люди є всюди, це не питання платформи.

Ні, це саме питання платформи, хоч це і моя власна бульбашка: ні разу не бачив, щоб хтось критикував вихід гри суто на Стім, але щоразу, коли у новинах згадувалися ексклюзиви під той же Епік Геймс, у коментах починалося пекло із палаючих п*ків стім*бів

Я колись бачив)
Та й не суть, це не в платформі справа. Це — люди з якимось дивним соціальним інстинктом, яким психологічно дуже треба бути частиною чогось і самозатверджуватись за рахунок цієї частини (чим кращий мій «культ» — тим краще я). Хтось — казати, що десь немає своїх ексклюзивів, хтось — що «ігри для дітей», але ж «в нас не так, в нас краще».
І такі люди в абсолютно рандомному порядку можуть опинитись на будь-якій платформі.

Я щось за свою ігрову практику Ніколи не зустрічав плач на стім! Але як виходит гра на Епик гейм КУКареку Кококо та свинячий візги! Причому це пишуть Саме «стім» користувачі Бідняжок образили обділили і вони починають Плакати!
І як же це все починаєтся ... Я вже досліджував це і вгадейте шо ? Це киданя гівна в бік конкурента почнажится з «Іліти» стіма ті хто рекомендує ігри, Робить огляди, ігрові ЗМІ які якимось дивним чином знахоться за тією самою адресою що і Валв... Випадковість ...

Так, ви маєте рацію, можливо я занадто критично написав! Але я мав на увазі тих, хто має надто, агресивне і необ’єктивне ставлення до певних платформ.

Мені трейлер зайшов. Має якись вайб AKIRA та інших «футуристичних» штук де зустрічаються знайомі нам предмети, по типу Blade Runner де ніби майбутнє з роботами але також є мягкі іграшки, азіатська вулична кухня, парасольки, і костюми нуарних детективів з 40х років.

Думаю хейт теж очевидний. Народ дуже сильно задовбала «повісточка» і те як вона часто руйнує хороші ігри. Наслідком цього є те, що люди кидають дизлайк як тільки бачать хоч щось схоже на «повісточку». Це не правильно але абсолютно зрозуміло.

Те що є дівчата які служать в армії, ходять силі, і мають більше мязів чим 90% тих хто ставив дізлайки — не важливо, не цікавить.

Взагалі, десь пів року тому слухав подкаст де було пару дівчат\жінок розробників з The Elder Scrolls 6.... і центральна тема була шо можна буде мати персонажа транса чи шось таке. Ну це реально відлякує коли деви говорять про якусь таку фігню, а не про десятки років лору, двіжок, механіки, новинки які нам очікувати і так далі. На цьому моменті я вирубив цей подкаст і пішов далі по справам.

Мені трейлер зайшов.

Та гарний трейлер. Хіба що продакт плейсмент порша якось не в тему))

Я думаю, на дизлайки не варто звертати уваги. Релевантніше буде подивитися співвідношення кількості лайків до кількості переглядів.
Для порівняння: дуже успішна God Of War Ragnarök. Анонсуючий трейлер. 19 млн переглядів і 724 тис. лайків.
Тобто, основуючись на тому, що в Intergalactic: The Heretic Prophet 1,8 млн переглядів і 91 тис. лайків, то:
трейлеру God Of War Ragnarök лайк поставили 3,8% тих, хто переглянув, а
трейлеру Intergalactic: The Heretic Prophet — 5%.

Однозначно, тільки дизлайками міряти результат трейлеру не можна, факторів для аналізу куди більше )

цей копіум вже був, про фейлгард теж це писали

Я не претендую на авторитетність своєї думки. Це все звісно гадання на кавовій гущі. Але я вважаю, що цей аналіз на стільки ж релевантний, наскільки й релевантний аналіз по кількості дизлайків.

Спочатку наче все виглядало нормально, а потім на сцену з’явився лисий чоловік з цицьками і стало ясно, чому стільки дизлайків.

Я перепрошую, що за дикість ) Тобто ви вважаєте що у світі не може бути, чи нема, лисих жінок? Чи, наприклад чоловіків з довгим волоссям? Чи якимось іншими відмінностями? Ок, це може не подобатись вам особисто, але ваш коментар виглядає грубим. Замість того щоб написати що вам таке просто не до вподоби, не на ваш смак, і напевно ті хто ставив дізлайки були під тим самим враженням, ви зводите це до чи нормально це чи ні. Скажу вам як людина котра цілком вписується в традиційний канон, це нормально і це прекрасно, як і будь-яке інше втілення. Головне не зовнішність, а що стоїть за нею, а за нею я побачив доволі перспективну та цікаву історію, про котру хочеться дізнатися більше. Маю надію ви теж зможете це побачити, окрім цицьок та зачіски )

Гарно сказано. Я маю багато претензій до Thе Last of Us Part II, але вони ніскільки не повʼязані з Левом чи орієнтацією Еллі.

Ну от, в історії головне який наратив побудований при цьому, про що хоче розповісти автор використовуючи цих персонажів, і якщо вона якісна, то не важливо хто як виглядає та яка в нього орієнтація, тому що не це головне. Окремим аспектом йде геймплей, це теж важливий елемент яки може вплинути на сюжет, як доповнивши його, так і зруйнувавши. У неслухняних псів поки виходить доволі вдало це поєднувати, а там побачимо )

просто лиса мускулінна жінка — не цікава

Що таке «мускулінна»?

Проблема не в лисій жінці, проблема в тому, що сюжет вже виглядає на чергову муть про сильну і незалежну жінку з нульовим розвитком персонажа, тому що більш сильною і незалежною вже не можна бути ака черговий Капітан Марвел. Причому вони вже спіймали провал з the lost legacy, але знову йдуть туди ж

Не зрозумів про що ви? Звідки сюжет? Є невеликий епізод котрий знайомить з новим всесвітом та його героями, та дуже загальною зав’язкою сюжету. Де ви знайшли розвиток персонажа? Чи був ще окремий трейлер, годин на шість так, котрий ми проморгали? І що за неповага до жінок. Знову якість недоречні порівняння. Знаю не одну сильну та незалежну жінку, і вони надихають. Та вас напевно лякають раз ви так на це реагуєте. І до речі капітана Марвела серед них нема, це, як на мене, на кращий вибір для прикладу.
The Lost Legacy мені сподобався, хороший був, дуже якісне доповнення, точно був провал? Цікаво чому ви саме це доповнення згадали, а не куди більш резонансний The Last of Us 2 )

Шо ви несете чи чим ви читаєте? Я кажу про сюжет художніх творів, який по колу пережовують в фільмах і іграх останнього десятиліття

>доповнення, точно був провал?
Це окрема гра, після якої ціла франшиза закрилася, яка до цього зробила ім’я студії

Ні в кого не було питань до Сари Коннор, Еллен Ріплі чи Еллой з Horizon. Бо всі вони були не ідеальні і зі своїми слабкостями, що давало можливість персонажу долати кризи і розвиватися на протязі сюжету.

чи Еллой з Horizon

Шооооо? Не було питань до Еллой з Хорайзону? Ви проспали реліз другої частини?

Перепрошую, до Еллой з першої частини. Друга частина звичне розчарування

А чого воно розчарування? Це ж дві однакові гри
Просто чомусь в другій частині вирішили, що вона товста!

Мені сюжет не зайшов, ну і сам факт повістки — безмозглі алчні білі багатії все руйнують, навіть коли все вже зруйновано.
Ну і Еллой там вже не розвивається, тільки розчаровується тими білими

Блін, вже і в іграх роздають, ТЦК і сюди дісталися )

Читаю те що ви пишете ) Ви в попередньому повідомленні нічого не казали про те що маєте на увазі якийсь узагальнений сюжет різних творів останнього десятиліття. Тому претензія не зрозуміла, пишіть чіткіше та точніше наступного разу, думки по коментарях читати не вмію, обрав іншу гілку розвитку )

Це окреме доповнення! Уважніше прочитайте інформацію про гру, наприклад от тут uk.wikipedia.org/...​ncharted:_The_Lost_Legacy. І це доповнення ніяким чином не вплинуло на франшизу Uncharted. Сама студія та команда казала що четверта частина з доповненням для них будуть останніми в цьому всесвіті. Вони хочуть йти далі й розробляти нові IP, а цю поки відклали. Ну і я не думаю що продаж доповнення в 5+ млн. копій та хороші оцінки на різних агрегаторах це провал )

А тут звідки питання? Ви порівнюєте продукти котрі вийшли з 4-х хвилинним трейлером, серйозно? А по скріншоту можете робити огляди ігор? А якщо текст на 20 слів? Може ще курси тематичні проводите? Почекайте гру, щоб зробити висновок, тому що ваші претензії та порівняння дуже натягнуті. Вас явно щось хвилює і трейлер якось це зачепив, але те що ви пишете розбивається об об’єктивну критику.

Тобто ви вважаєте що у світі не може бути, чи нема, лисих жінок?

Заради бога, в світі взагалі купа лайна, але я хочу грати або за симпатичну дівчину або щоб там був конструктор персонажа.

Амінь ) Як це симпатична? Мені, наприклад сподобалась героїня ) Ви ж розумієте що це все індивідуально ) Конструктор напевно може розв’язати це питання, але якщо ви робите гру про якось конкретного персонажа чи особистість, то він тут явно не спрацює як треба. Ви ж розумієте що не можливо налаштувати емоції однаково для різних моделей, все індивідуально, інакше буде Скайрім )

Також вас ніхто не змушує грати в цю гру. Скажу по секрету, ігор у світі овер дохєра, і думаю ви там знайдете не одну дівчину героїню на свій смак ) А то виглядає що ми всі чекаємо тільки на цю гру, де розробники не вгадали з чиїмось смаком )

але я хочу грати або за симпатичну дівчину

Ну так грайте в генш чи вузерінг вейвс. Або Нієр)
Нашо з таким запитом йти в ігри, які нестандартно підходять до зовнішності персонажів? А потім ще й влаштовувати їм рев’ю-бомбінг. Шоб шо?

Ви так пишете, наче я образив живу людину чи особисто вас, але я всього лиш написав про причину занижених оцінок. Тут справа не з лисиною і не з цицьками, я так написав, бо це єдине, що вказує на те, що це жінка. Навіть з зачискою складно було б зрозуміти що це за істота. Але якщо вам цікава моя думка, то я вважаю ненормальним нав’язувати всім свої хворі стандарти краси, де не зрозуміло чоловік то чи жінка. Я кажу про оцю woke пропаганду у іграх, яка вже всіх дістала.

Тю, гарний трейлер, я б пограв

ганьба це коли кількість дизлайків з двох відео сумується

Чому? Звісно, там одні й ті ж люди могли поставити, але це просто результат для наочності. Можете дивитися окремо, проте ми й лайки сумували.

для пошуку об’єктивності треба дивитись або на середнє значення з цих двох відео в співвідношенні лайків та дизлайків, або на 3 змінні включно з переглядами.
останній приклад лише частково але наведений детально в коментарях вище і воно хоча б про якусь статистику свідчить, ви там ще лайк поставили)
цитую нижче

Я думаю, на дизлайки не варто звертати уваги. Релевантніше буде подивитися співвідношення кількості лайків до кількості переглядів.
Для порівняння: дуже успішна God Of War Ragnarök. Анонсуючий трейлер. 19 млн переглядів і 724 тис. лайків.
Тобто, основуючись на тому, що в Intergalactic: The Heretic Prophet 1,8 млн переглядів і 91 тис. лайків, то:
трейлеру God Of War Ragnarök лайк поставили 3,8% тих, хто переглянув, а
трейлеру Intergalactic: The Heretic Prophet — 5%.

а якої мети можна досягнути підсумувавши кількість дизлайків двох відео?
ви також це влучно прокоментували

Звісно, там одні й ті ж люди могли поставити

автор статті навіть словами це не ніяк не прояснив, нащо це зробив, що там робить ця сума.

і мені навіть здалося що це повинно було якось «підвищити градус драми» на рівному місці, бо ця стаття не коментує з яких причин хтось ставить таку купу дизлайків цьому проекту.

Я автор, це топік, а не стаття. Щодо співвідношення до переглядів, окей, це гарний аргумент. А середнє — це те ж саме, що сума, бо ми не знаємо, скільки користувачів ставили лайки чи дизлайки під обома відео. Саме тому сумувалися як лайки, так і дизлайки, щоб показати між ними співвідношення — 1 до 2,7 приблизно. Ми даємо завжди факт, коментарів не даємо, бо це якраз справа коментаторів. В цьому суть публіцистики, висновки за вами.

коротше кажучи — публіцистика топіків це коли всєй правди ми нє знаєм, з вкрапленнями якихось речей які не зовсім зрозумілі до чого ведуть і повинні побудити в коментаторах щось, щоб їм було що прокоментувати.

це не вам особисто укол.

гаразд, може я «трохи» в шкідному настрої і деякі речі тут не доречні.

Підписатись на коментарі