«Не ігноруйте проблеми». Видавничий директор Larian вважає, що 2025-й буде надзвичайно складним періодом для створення ігор

Видавничий директор Larian Studios Майкл Даус поділився думками щодо створення ігор у 2025-му та подальших роках. Він вважає, що це буде складний час для компаній, тому що зростають розбіжності між різними групами людей. Керівник також поділився простою практичною порадою, як полегшити виробництво проєктів.

Даус опублікував серію постів на власному акаунті в Х. Фахівець дав зрозуміти, що потрібно сприймати ігровий ринок та аудиторію, якими вони є, навіть якщо це може не подобатися.

«2025 рік (і наступні) буде надзвичайно важким часом для створення ігор, адже розбіжності поширюватимуться на все. У мене є одна практична порада, яка може здатися комусь суперечливою, але вона має вирішальне значення: передбачайте [проблеми], не ігноруйте, не висміюйте і не підбурюйте. Зрозумійте це. Орієнтуйтеся у водах, навіть якщо ви вважаєте, що вони несправедливі, або що море не повинно бути таким бурхливим. Реальність така, що воно таке», — написав Даус.

Один з користувачів запитав, чи не вважає керівник, що культурні війни та суперечки навколо ігор скоро закінчаться. Фахівець відповів запереченням, пояснивши свою думку.

«Ні, я думаю, що наростальна одержимість індивідуалізмом створила світ, де кожен захищає свій кут, вважаючи, що він правий. Це збільшило сприйняття „інакшості“, і кожен в основному хоче знайти екокамеру, щоб відчувати себе в безпеці, що я можу зрозуміти», — відповів Даус.

Інший коментатор заявив, ніби деякі розробники не створюють проєктів для більшої частини геймерів. Замість цього вони женуться за «сучасною аудиторією», якої насправді не існує. Даус пояснив, чому так може здаватися.

«Креативні директори та їхні креативні команди мають величезну свободу дій, і, як правило, те, що вони роблять (більшою чи меншою мірою), — це те, що вони хотіли зробити. Вони самі не відповідають за пошук аудиторії. У певному сенсі, вони працюють зі справжнім мистецьким оптимізмом», — підсумував Даус.

Нагадаємо, раніше ми писали як видавничий директор Larian Studios похвалив Dragon Age: The Veilguard. Він назвав гру «добре зробленим серіалом Netflix».

А ви погоджуєтеся з думками Дауса? Чи справді створення ігор ставатиме тільки складнішим через суперечності серед аудиторії? Пишіть в коментарях.

Підписуйтеся на Telegram-канал @gamedev_dou, щоб не пропустити найважливіші статті і новини про геймдев

👍ПодобаєтьсяСподобалось0
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

> Орієнтуйтеся у водах, навіть якщо ви вважаєте, що вони несправедливі
А можна оригінал фрази?

Navigate the waters even if you think they’re unfair

Підписатись на коментарі