CEO студії-розробника Black Myth: Wukong два роки тому написав переможну промову для TGA. Він розкритикував премію через поразку
Генеральний директор китайської студії Game Science і продюсер Black Myth Wukong Фен Цзі настільки вірив у перемогу свого проєкту на The Game Awards 2024, що написав промову для виступу на церемонії два роки тому. Нещодавно він розкритикував церемонію нагородження та критерії, за якими присуджується звання «Гри року».
Фен Цзі опублікував свої висловлювання в китайській соцмережі Weibo. Його пости переклали за допомогою ChatGPT, тож можливі певні неточності.
«Цьогорічна церемонія нагородження Game Awards збіглася з великим оновленням Black Myth: Wukong. Для мене особисто цей проєкт, який тривав сім років, офіційно завершився. Чотири номінації стали першими для китайської гри. Зрештою, ми привезли додому „Найкращу екшн-гру“ та приз глядацьких симпатій. Особливо приємною була перемога в номінації „Голос гравців“.
Проте, мушу визнати, є відчуття втрати та жалю. Але найбільше — розставання з ілюзіями. Усі ігри, номіновані цього року, були винятковими, але, чесно кажучи, я досі не можу зрозуміти, за якими критеріями обирали „Гру року“. Таке відчуття, що я приїхав тули даремно», — написав Фен Цзі.
Далі керівник заявив, що бачив розчарування користувачів в коментарях. Він відчуває схожі емоції, адже був надзвичайно впевнений у собі. Фен Цзі навіть написав промову, яку збирався виголосити на честь перемоги на TGA, два роки тому.
«Я цілком розумію ці почуття і поділяю розчарування, адже за цими емоціями стоїть не біль чи злість, а гідність і впевненість. Коли ти такий впевнений у собі, але не отримуєш того визнання, на яке очікував, цілком природно засмучуватися. Особисто я навіть більш впевнений у собі, ніж більшість з вас. Насправді я написав свою промову для церемонії вручення нагороди «Гра року» ще два роки тому, але так і не отримав можливості її виголосити!
Під час розробки цієї гри багато моїх колег були налаштовані не так оптимістично, як я. Протестувавши стільки проміжних збірок, вони не могли не звернути увагу на недоліки гри й не сумніватися, що ми вкладемося у встановлені терміни. Однією з моїх головних ролей у компанії було заспокоювати всіх: «У нас все чудово, і продукт покращується.
Звичайно, ми програли сьогодні. Ми можемо програти знову завтра. І що з того? Існує незліченна кількість факторів, які впливають на результати, і результати завжди невизначені. Що ми можемо контролювати, так це вибір того, що ми робимо: розв’язуємо реальні проблеми, робимо важкі речі, слідуємо за тим, у що віримо. Коли ви робите ці речі, ви повинні мати абсолютну впевненість», — продовжив Фен Цзі.
Керівник також заявив, що гарні результати Black Myth: Wukong — це не випадковість. Вони були «неминучими» завдяки поєднанню китайської культури, таланту та бізнес-середовища. А звершив Фен Цзі на позитивній ноті. За його словами, можливість створювати ігри вже робить команду Game Science щасливою.
«Ми повинні прагнути створювати кращі ігри — такі, що несуть істину, добро і красу більшій кількості людей. Я завжди вірив, що найбільша цінність хороших ігор полягає в тому, що вони роблять щастя більш рівномірно розподіленим у цьому світі», — підсумував Фен Цзі.
Нагадаємо, у нас виходив матеріал зі всіма анонсами з TGA 2024. А прочитати про переможців у всіх номінаціях на церемонії нагородження можна в новині.
8 коментарів
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів