Грати в ігри не на часі? Розбираємося, як знайти баланс між іграми та реальним життям
Дарова-дарова-дарова, сьогодні ми розберемось, що робити з іграми, викидувати чи залишити у своєму житті.
Ігри — це форма розваги, потрібна лише для одного — отримувати задоволення.
Тоді чому це погано(реально?))
«Бо вони забирають час, який ти міг би інвестувати у щось корисне: навчання, роботу чи розвиток».
Це втрата вигоди, коли рахуються всі «копійки часу», витрачені не туди.
Але баланс — наше все. Замість того, щоб повністю відмовлятися від ігор, організуй свій день так, щоб у ньому хотілося жити, і не лише жити.
Ігри — це не проблема, якщо:
- Контроль за часом — Граєш годину-дві — норм. Але якщо втрачаєш контроль і засиджуєшся до ранку — проблема.
- Реальна користь — Ігри дають можливість реально кайфанути: перемогти босса, пройти складний рівень, відчути себе героєм. Це чисті емоції, які заряджають і дарують задоволення. Але це має бути приємний бонус (множник), а не головний сенс життя.
- Соціальний аспект — Ігри з друзями — це теж спілкування. Інколи це навіть краще, ніж сидіти у соцмережах.
Чому варто обережно:
- Дофамінова пастка — Ігри дають відчуття досягнень, які не приносять реальної користі.
- Заміщення реальності — Коли замість вирішення проблем ти «фармиш золото», це втеча від реальності.
- Залежність — Якщо не можеш зупинитися — ігри вже керують тобою, а не ти ними.
Як знайти баланс:
- Плануй — Спочатку корисні справи, потім ігри.
- Часовий ліміт — Встанови для себе чіткі рамки.
- Різноманітність — Ігор настільки багато, що у мене стек перелетів
- Реальні цілі — Визнач, чого хочеш досягти, і зроби це своїм пріоритетом.
Висновок: Ігри — це інструмент для розваги, а не спосіб життя. Контролюй їх, не давай їм забирати те, що важливіше. Живи збалансовано, щоб твоє реальне життя було цікавішим за будь-який віртуальний світ, ну будь-ласка 😉
34 коментарі
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарівДві години на добу це дуже великий % від вільного часу.
От нехай є 24 години, з них 8 спиш, 8 працюєш, 2 години на їжу, 2 години на підготовку до сну і душ/поприбирати/попрати.
Залишається 4 години.
Тут ще немає часу на дівчину/дружину/дітей, спорт, будь які інші хоббі, навчання (тут я не про сертифікації).
Я ще мав час грати як жив з батьками і працював. Навіть на якийсь чемпіонат по доті ходив.
Як почав жити сам то вільного часу на ігри вже не стало, хіба на вихідних.
Як з’явилась сім’я то тим більше.
От награв за грудень 15 годин в сталкера2. Супер гра, прям згадав дитинство... але це все в рахунок робочого часу і сну)
Тому таки краще забити на ігри і вкладати час в свого реального персонажа, спорт, сім’ю, гроші, духовність.
Життя коротке
2 години це не абсолют малось на увазі малу частинку вашого дня
як захотіти грати в ігри? я розумію що вони корисні але знайти на них сили в вечері після цілого дня важко
Потрібно знайти цікаву для вас гру, або зібрати паті в кс
Грай зранку або на вихідних)
А ввечері вже роботу.
Якщо практикувати «сьогодні я роблю таск за сьогодні і завтра», то буде4-5 вільних годин (бо ще мітинги) раз в два дні.
Я тільки так можу займатись хоббі
дуже важко вихідні проводити за компьютером, але якщо все одно треба то мабуть варто цій час витрачати на самоосвіту і практику, це так само складно за мотивуватися як і з іграми але тут хоча б реальний вихлоп буде
Навіщо грати в ігри якщо не хочете? Ігри це форма рекреації, займатеся тим чим вам хочеться. До речі ви тут пишете що в ігри корисні і треба шукати сили, а трохи нище пишете що замість ігор краще витрачати час на самоосвіту і практику. Я думаю вам треба розібратись чого ви взагалі хочете.
тетріс )
ігри — це в основному погано ось чому:
тут же в основному айтівці, так ?
з і так ПЕРЕВАНТАЖЕНИМ НА РОБОТІ ЗОРОМ...
це фікситься хорошим монітором і розминкою очей
це не зовсім так...
це ще й один з напрямків математики...
іноді погравши на комп’ютері з різними сценаріями майбутнього... можна зекономити купу ресурсів...
виключення)
Що мене дійсно вразило, так це те, що я повністю поділяю методи статті і вже роками використовую часові ліміти, планування та роблю величезний ухил на різноманітність ігор. Але форма статті викликає таку відразу, що це важко описати у тексті. Після ознайомлення у мене враження, що я став тупіше. Ну не можна ж так писати.
Якщо хтось хоче побудувати свою ідеологію навколо ігор, дуже рекомендую дві книжки та Homo Ludens (1938) and The Creative Gene (2021), які описують історію взаємодії ігор і людства, та медіа як культурний ген.
Я вчусь писати статті
Це чудово, спробуйте додати офіційного стилю, щоб більш професійно виглядало і легше читалося.
Хочу пройти сталкер
База
Дурня, тей хто писав статтю не грав походу в етс2)
грав, все було в кредитах)
Нда, ікспертна стаття.
Навіщо було писати це все, замість того, щоб витратити час на щось корисне?
Наприклад, зіграти катку)
Книжку прочитати
То був жарт в тему поста
А шо ще робити? На вулицю виходити?
кушац пельмени
Який поверхневий та примітивний погляд, що повністю ігнорує всі наукові дослідження.
Можна почати з того, що всі тварини з розвиненим інтелектом займаються ігровою діяльністю. Тобто, це еволюційно збереглось та закріпилось у багатьох різноманітних біологічних видах, то ж навряд чи це «втрата часу» у будь якому випадку.
Я не казав, що це втрата часу, якщо ви про «втрата вигоди» то там був інший контекст про те, що це психологічне спотворення, коли людина грає в гру і потім думає, що втрачає якусь вигоду, бо могла там вчитися вчитися
Схоже тімлід помилився вайбом який має девелопер)
в любому випадку, я готовий в дотку на мід пуджом залетіти)
О це вже серьйозна філософська розмова про погляд Мартина Хайдеггера на наукові дослідження у статті «Время картины мира»). Але я тільки в Ace Combat 7 зараз граю на PS4 інколи.
Тобто ви не шукаєте якісь рідкісні речі у ваших іграшках, щоб тоді продати їх іншим гравцям? Чи навіть самій франшизі, бо це пречудовий піар самої гри?
Привіт, тема була взагалі про те щоб пояснити людям що ігри НЕ злооо, а взагалі супер цікавий інструмент яким потрібно правильно користуватись. З приводу вашого питання, так рідкістні речі шукаю, але ці речі повині «сінкатись» з’єднуватися з гравцями, щоб збільшити рейт від гравців
Мб щось не так зрозумів)
Я написав про те, що у іграх є професійні гравці, які зарабатують гроші саме ігрою чи стрімами.
А щу вчитися і спати