Росіянин намагається створити свій S.T.A.L.K.E.R. 2 під назвою ASKET. Він повністю скопіював гру GSC

Схоже, росіяни настільки образилися на відсутність можливості придбати S.T.A.L.K.E.R. 2, що вирішили створити власну копію української гри. Цей клон називається ASKET, а за його виробництво відповідає соло-розробник під псевдонімом Arhaika.

Судячи зі сторінки в Steam, творець проєкту вирішив просто відтворити серію GSC на власний лад. В описі сказано, що це буде шутер з відкритим світом та елементами виживання. Його події відбуваються в закинутому пострадянському місці.

У ASKET зустрічатимуться бандити, мутанти, аномалії та артефакти. Планується також реалізувати можливість модифікувати зброю та менеджмент інвентарю через планшет. Тут вже зібралося бінго з намагань скопіювати S.T.A.L.K.E.R. Зате сталкери в грі називаються аскетами.

Найцікавіше, що на обгортці в Steam є елементи, які можуть бути взяті напряму з проєкту GSC. Йдеться про оглядове колесо в Припʼяті. Воно наче вирізано зі скриншотів S.T.A.L.K.E.R. 2. Якщо це справді так, то є привід надсилати репорт на ASKET і вказувати як причину «намагання ввести покупця в оману».

Тим часом російський автор не приховує, що «надихався» українською серією. Про це згадується в публікаціях, присвячених ASKET, на російських сайтах.

Як гадаєте, чому росіяни так сильно хочуть створити власний S.T.A.L.K.E.R.? Адже це не перша спроба. Діліться думками в коментарях.

Підписуйтеся на Telegram-канал @gamedev_dou, щоб не пропустити найважливіші статті і новини про геймдев

👍ПодобаєтьсяСподобалось2
До обраногоВ обраному1
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

«Як гадаєте, чому росіяни так сильно хочуть створити власний S.T.A.L.K.E.R.? » --- щось мені підказує, що тут тупо фінансова вигода. Цей розробник просто побачив який хайп навколо Сталкеру, знає які ньюанси є котрі не подобаються болотяній аудиторії, які проблеми, от і вирішив просто підзаробити. Випустить аналоговннєтную гру скопіювавши майже повністю оригінальний Сталкер, але просто без тих усіх проблем, з росіянською озвучкою, без «русофобії», котру розроблятимуть не українці, де не буде Григоровича котрий робить дрони для ЗСУ, і гру можна буде купити без проблем і не мати потім проблем з законом і так далі, очікуючи що серед ура-патріотів котрі не можуть собі позволити Сталкер з вищеперечислених причин знайдеться достатньо тих кого це зацікавить.

А розповсюджувати то гівно будуть на скрєпной платформі «Дымит», бо інакше то плагіат і судовий позив

чому росіяни так сильно хочуть створити власний S.T.A.L.K.E.R.?

Бо вєлікая руская культура починається зі слова сп***ити

Китайцам то же скажешь?
Тогда почему они уже обогнали США во многом?

ну китай може по конкретно чомусь і обігнав сша, але єдина перевага його у дотаціях та дешевій робочий силі та перевиробницстві, що суттево знижує ціну на все.
Фактично у більшості він ніде нікого і ні у чому не перегнав, той самий совок.
який щось там пижився догнати і перегнати сша, і так розвалився у процесі перебування у черзі та туалетними рулончиками.

Я з Беларусі, але не бачу нічога дрэннага ў фанатскіх праектах — гэта падкрэслівае каханне да гульні, негледзячы на спрэчкі.

анонімний кровосос, у нас не суперечка а війна

чому? всі так кажуть
я от підтримую війну за незалежність

Так піди та повоюй я подивлюсь через скільки часу ти зміниш свою думку, мабуть після першої висадки обгадишся і на цьому все, тута після 4 років війни вже без ноги но все одно воюєш а ви ще і говорите що підтримуєте, скоріше хай ця війна закінчиця і хтось пристрелить цього Путіна і Україна виграє цю війну. Бо уже ітак багато бравих хлопців загинуло

Можливо, і яка ж альтернатива? Не ми починали і зраджувати загиблих теж не маємо права.

тому я підтримую й підтримуватиму і війну й ЗСУ, і так, думаю це важливо відкрито казати під час війни на знищення, казати що йде війна на знищення, і ми маємо право на захист і війна з нашого боку має бути підтримана! і ця війна має бути підтримана як і люди що ведуть її з передка мають відчувати цю підтримку

і жоден псі-випромінювач не змінить мою думку, у мене псі захист 5-го класу, сорі

Так сходи і зникни в своїй Білорусії і не пхни свого носа сюди

мене дивує що людина яка спілкується білорускою мовою, промовляє російськи тези, мені здавалось що білоруською користуються лише свідомі громадянини

Це провокатори. Є україномовні ватні боти також.

Думаю що вийде як завжди рідкосортне гівно. Але наш рідненький сталкер трішки попіарить.

Думаю що вийде як зажди гівно. Але наш рідненький сталкер додатково пропіарять

Їх там бомбить дуже сильно чогось, навіть тих, хто наче адекватний був.

зарепортив за посилання на російьский ресурс

Хай грають в свій Atomic Heart. Теж між іншим надихались Братами Стругацькими.

в стімі повно клонів сталкера, якщо в цього аскета будуть вкрадені ассети то GSC можуть подати запит в стім і гру видалять

Щоб москаль не робив а вийдуть жигулі

Вийде чергове росіянське гівно.

Так у відео видно, що навіть іконки ті ж самі. А на рушії UE ассетів багато є, що спрощує створення.

Все тому що грігаровіч таку можливість не випадково додав , і озвучку додавати, і спеціально захисту не створив, щоб рашка сама собі зробила озвучку

З будь-якої гри можна витягнути ресурси, змінити їх, додати нові. З іграми, побудованими на відомих ігрових рушіях це зробити ще простіше. Будь-який локальний захист знімається, максимум що ти можеш зробити — це додати хакеру кілька годин роботи.

У GTA пропрієтарний рушій, в якому розібратися дуже складно. RAGE здається він називається. Документації немає у вільному доступі.

тут також можна свій рушій звуку накласти як проміжний шар... це все дволикість грігаровіча

Не хочу вас ображати, але вам москалі в штани ще не насрали? Бо я бачу, що у вас навколо одні зрадники

Я просто упереджено до Григоровича ставлюся

а нічо шо Григорович не володіє вже компанією

додати хакеру кілька годин роботи.

...ціною розробки власного захисного механізму на що буде витрачено півроку і команда з 15 спеців.
...а зламають за кілька годин.

А де люди, готові платити гроші за цю озвучку? Де укладений конракт на неї? Багато речей у цьому світі не існують не тому, що неможливі, а тому, що прибуток від їх створення не покриє вартості їх створення.

Нічого дивного, п*дари по житті і в геймдеві не змінились

А gsc купило права на «пикник на обочине» и фильм «сталкер»?

Та наче так, там ще з німцями була суєта

Не бачу великого зв’язку з цими подєліями

А повинні були? Якісь зв’язки саме виключно з цими творами гра має? Саме акцент на слові ’’виключно’’.
Давай вже якщо зареєструвався на сайті спеціально для цього коментаря, то відпрацьовуй 15 рубликів сумлінно.

Че за бред, ты ещё сравни кс2 и стандофф2 🖕🖕🖕

А ще у них горить що у грі немає кацапської мови, і багато іншого.))

На мову пофігу, але Цоя не треба було прибирати )) Його мінкульт дозволив.

У налаштуваннях був вибір цієї мови, які проблеми?

уже на першому тижні вийшла руснява озвучка.... тобто були здані сценарії розробниками

Та озвучка зроблена АІшником. Причому якимось кривим, бо наголоси невірно розставлені, та інтонація якась незрозуміла.
Можливо, навіть «пекельні борошна» можна зустріти, та я хз, подивився стрім тіки 2хв

Тому що криворукі рукожопи все крадуть і квакають що ОНО НАШЕ бо самі ніхера не можуть жаби болотні)

У них горить, що така країна як Україна зробила таку чудову гру. Українські розробники кращі!

Вони могли би створити все своє якби не нападали на інші країни і займалися своїми проблемами.

Сподіваюсь, gsc візьметься за них

Не візьметься , то так задумано ними

задумано так, що на першому тижні вже і озвучка вийшла руснява

упоротий чи що? озвучка вийшла хіба в твоїй голові

Та ладно, дай ти йому зради пожерти, шо)

Ким задумано, кадр?
Давай без теорій змов.

Треба буде спершу визнати що оце подєліє якогось студента — гра.

Підписатись на коментарі