Середня оцінка S.T.A.L.K.E.R. 2 впала до 74 балів. Декілька видань розкритикували гру

З моменту релізу S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl пройшов майже тиждень. За цей час гра отримала більше рецензій від західних порталів. В частині оглядів проєкт розкритикували, тому його середня оцінка впала до 74 балів на агрегаторі Opencritic.

На релізі ми писали, що S.T.A.L.K.E.R. 2 отримала 77 балів після 36 рецензій. Зараз кількість оглядів зросла до 70. В деяких рецензіях проєкт похвалили, наприклад, журналіст TheSixthAxis назвав шутер «витвором мистецтва». Він відзначив цікаве дослідження, напруженні перестрілки та чудово реалізований відкритий світ. Схожої думки дотримується рецензент IGN.

«За технічними проблемами, які переслідують S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl ховається унікальна велич. Це свіжий і жорстокий шутер, який прагне зачепити вас своєю неймовірною атмосферою і залишити вас зануреними до кінця цієї довгої, важкої подорожі», — написали у виданні.

Проте загалом побільшало критичних оглядів, в яких журналісти поставили від 40 до 60 балів. Найбільш суворий вердикт виніс рецензент Pure Xbox.

«S.T.A.L.K.E.R. 2 — це досить серйозний безлад. У своєму нинішньому стані це погано оцінена гра майже з усіх боків. Нова Зона, безумовно, неймовірна на вигляд, але це світ, який суперечить сам собі: повно спорядження та зброї, але майже немає ворогів, які б кидали вам виклик і змушували використовувати їх. Історія жахлива, система A-Life недолуга, а акторська гра та сценарій просто кошмарні. S.T.A.L.K.E.R. 2 дешево вбиває без попередження, має безліч багів і проблем з продуктивністю на Series X, і в ній майже немає нічого, що змушувало б вас грати в неї дуже довго», — заявили в огляді.

Варто відзначити, що в Steam рейтинг теж впав з 80 до 78%. Причиною стала більша кількість негативних відгуків, в яких користувачі жаліються на технічні проблеми.

А яку б ви поставили оцінку S.T.A.L.K.E.R. 2 на основі свого досвіду гри? Пишіть в коментарях.

Підписуйтеся на Telegram-канал @gamedev_dou, щоб не пропустити найважливіші статті і новини про геймдев

👍ПодобаєтьсяСподобалось1
До обраногоВ обраному1
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

в мене двояке відчуття, після +\- 20 годин

з одного боку, критичних багів я майже не зустрічав, зона велика і має багато місця де можна лазити і розвідувати. Музика і саундтрек теж додають атмосфери.

з іншого боку, 1) тупий АІ 2) убер товсті мутанти яких довго вбивати і це вимагає носити пів сумки патронів 3) дорогий ремонт і дешеві винагороди для квестів навіть після патчів (але вже краще) 4) сильні мутанти тепер у кожній 2 заброшці 5) вороги зявзяються просто з текстур як у ГТА 3 або ГТА вайсіті яким по 20 років, навіть коли ти 100 разів перевірив місце, вони можуть просто під тобою зявитись 6) відсутність світла, ліхтарик тупо 0 і вночі нічого не видно 7) дуже короткий день і ти по суті граєш ААА гру з топ графою у повній темноті і ніфіга не бачиш 8) неможливо пропустит ніч і завжди потрібно йти на базу для цього

кароче, можна перераховувати недоліки ще годину

але це нагадує перший сталкер в якому було 50% гри і атмосфери проти 50% багів. Аналогічна ситуація. Думаю коли викотять ще 3-5 патчів, ми будемо мати хороший середнячок, а після 5-10 патчів і модів — будемо мати гру на роки)

навіть з цим всім трешом буду по трошки грати далі, цікаво розвідувати «зону»

Проиграл все выходные нон-стопом без сна, офигенная игра, очень похожа на предыдущие сталкеры. Огромное количество зданий и локаций из прошлых частей. Очень интересно гулять по ним 8 лет спустя по хронологии игры, и наблюдать за тем, как все поменялось.
Сидорович на месте, да и деревня новичков почти не изменилась :)
Хотелось бы больше сайд-квестов. Я обнюхиваю Зону как пылесос, мне сайдов не хватает.
Зато сюжет где-то в первой трети предоставляет выбор и идет, похоже, по противоположным веткам. Так что пройду и второй раз его. И третий, скорее всего, тоже.
Огромный открытый мир выглядит шикарно. Переходы в первых частях очень раздражали, тут такого нет в принципе. Можно буквально дойти от Малой Зоны до градирни и все будет ок.
Из хорошего — как только появляется выход из Малой Зоны, можно сразу пробежаться по интерактивной карте игры и позабирать самое крутое оружие и броню в игре.

Да, куча багов, да, критичных багов, но это же и есть тот самый сталкер, каким он был раньше! У меня ТЧ на диске почти 20 лет назад тоже был с кучей багов и вообще непроходимый)
Патчи все поправят. В целом уже через день-два после релиза на нексусе была куча модов, которые фиксили множество проблем.
ИИ-бы еще сделать более косым. Сейчас каждый выстрел по мне == попадание независимо от расстояния. Я выцеливаю пиксели сижу с СВД, а по мне в ответ попадают с калаша..
Всем играющим в первую очередь настойчиво рекомендую UETools. С ним можно пофиксить колоссальное количество софтлоков а-ля умирающее Залесье (А у меня Залесье даже не стартовало...), а с остальными, а-ля летающие бюсты, мерцающие стены и т.д. придется смирится до патчей от разрабов. В целом ничего смертельного, даже забавно, у меня в какой-то момент Коршунов превратился в капельницу (Буквально. Вместо модели Коршунова стояла капельница) и с этой капельницей все общались. Выглядело очень смешно))

Я довго чекав на цю гру пупив на 3 день за 1899 грн встановив і почалось з самого початку ігра тупить а потім почав шукати причини і вони є у мене ноутбук Asus strix з 7 and 6000 та відео карта 3050ti і наче все непогано працює але не з Stalker2 тому що для нормальної роботи грі потрібно 6гб відео пам’яті а у мене 4 . І в цю мить прийшов розпач та розуміння що я в неї нормально непограю.

Ну дивно, що сподівались. Я теж маю ноутбук з 3050, і навіть не думаю ставити на нього stalker. Сбираю собі комп.
А вк 3050 для таких чобі ігор. В цивілізацію пограти.
Кіберпанк я хоч і запускав, а bg3 навіть пройшов, але грати на ноуті з такою картою це біль.

До речі, комп який легко потягне stalker 2 дешевше зібрати, ніж купити ноут з 3050, який не тягне

Комп зібрати то можна і легше і дешевше ноута але це гра і купувати для однієї гри ПК я думаю перебір . Тим паче що це перша гра яка на ньому непішла.

Пограй на geforce now, тим більше зараз знижка на 3 місячний Ultimate

Там после НИИЧАЗ начинается багодром, и нет смысла играть в geforce now или на консолях если не будет возможности установить консоль UETools. У меня баги, блочащие прохождение игры, начались с защиты Залесья, и длятся до сих пор — по идее у меня где-то эндгейм. Без UETools и консоли Залесье было бы уничтожено, а пройти игру, как и играть дальше, было бы невозможно в принципе.

Попробуй поставить моды с Нексуса + почитать за конфиги. У меня 1070 TI, полет нормальный, даже отличный, на средних в 4к. Но я:
а) Поигрался с настройками. Там много настроек, которые ни на что не влияют, но фпс садят в ноль. Так, например, ЛЫСЫЙ техник в Залесье садит фпс в 0 из-за того, что у меня волосы на высоких стояли :D
б) Поставь оптимизаторы с nexusmods. Я поставил обычный оптимизатор, но там есть и оптимизатор который ухудшает графику для слабых видюх а-ля 1650.

ну так 1070 Ті це нормальна ВК. А 3050, та ще й ноутбучна — то таке собі. Граєш в щось — ноутбук реве, неначе взлетіти хоче. Навушники рятують і підставка охолодження. Граю зараз в Dead Space remaster, так тільки на підставці охолоджувальній можна грати. Без підставки перегрів і тротлінг за 20-30 хвилин. Андервольт вк рятує трохи.
Як на мене — ноутбук для роботи. Для ігор — таке собі. Збираю комп в компактному корпусі, щоб робити релокацію було зручно.

А можна з скрін з налаштуваннями? В мене теж 1070ti і граю у фулхд, бо в 2к з налаштваннями по дефолту (нізькі вибрало воно) плавності немає взагалі. Та й в фул хд ніби норм, але прям на межі.

Та пофігу на оцінки, гра вже продалася дуже добре

ще мало. Треба щоб окупилась не тільки гра, але й продовження

Гадаєте третій сталкер настількі довго чекати?

Не пофиг, разработка долго шла и дорого стоила, тут 1 млн копий явно даже в окупаемость не позволит выйти.

Я його хвилин 10 шукав тільки в хбокс магазині

Схоже що крім піару на доу майже нема вихлопу

Годі про радіацію
Давайте про літачки
FS 2024

Теж для інтересу вирішив загуглити на хбох, такого всратого інтерфейсу магазину як на хбох треба було ще зробити.
Добре, що в стимі все для людей зроблено. А хом’яки і далі нехай хавають гівно на консолях

Так на першій же сторінці в геймпасі, поряд з флайт симулятором і блек опс 6.

Так, банер
А спробуй без нього
Максимум викидає на стару версію

в сенсі? Натискаєте Y (шорткат для пошуку), пишете S.T.A.L.K.E.R. 2 (обов’язково з крапками) — бачите різні видання.

(обов’язково з крапками)

И это «хорошо работающий поиск»?)

звичайний пошук по співпадінню, нічого дивного. Я згоден з тим, що це не зовсім зручно і неочевидно, але «10 хвилин витратив щоб знайти»? Та ну припиніть. Перше, що приходить в голову, якщо не зміг знайти гру — написати її символ в символ, це ж очевидно.

Он відповіли

Шукати. Треба не Stalker
A
S.t.a.l.k.e.r

Логіка левел 80

Ми на DOU, тут кожен другий(бо не всі розробники банально), пʼяний, на вечірці, в перерві між келихами напише якийсь нормалайзер для пошуку з виключенням пробілів та спец символів. Окремі персони навіть з транслітерацією на декілька мов впораються з похмілля після вечірки😅 Так що не треба захищати паршивий код пошуку)

ні, я згоден, бажано б це було покращити. Але далеко не кожна гра з крапочками в назві) Скоріш за все, йшли найменшим шляхом, типу нема попиту — не варто тратити гроші і час на реалізацію. Це ж корпорація, йопт, її спробуй поворуши зайвий раз.
Он гугл роками не може в Google Chat додати повний перелік кнопок для форматування тексту, яке підтримується їх маркдауном. І всім пофіг.
Мабуть, якщо їх задовбувати (або якщо дедалі більше буде виходити ігор з різними символами в назві і люди будуть скаржитись що вони їх не знаходять) — тоді щось поправлять.
Та й — хто з тих кому це не подобалось реально пробував зв’язатись з майками і репортнути проблему? Нема скарг — знач все ок)

А ти саме сталкер шукав, а це проблеми не пошуків, а самої назви, в стімі також шукає або по приставці, або через крапки. Воно не шукає по контексту, для нього s.t.a.l.k.e.r, і stalker, різні ігри і воно не шукає перший. Це чисто проблеми всратої назви. На пс5 проще, бо там з 2020 ігор толком і не вийшло, а в стімі і геймпасі їх багато. Ну і на ПС сталкер не вийшов, того його там і не знайти.

в стімі також шукає або по приставці, або через крапки

Ну хз, только что ради интереса проверил. Забил в стиме в поиске просто stalker, первый результат в контекстном меню — S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl. Если прям нажать поиск, то первым результатом будет какая-то анимешная фигня Stalker, но уже вторым идёт тот самый.

Позавчора не було

Якщо отой перший банер пропустив задовьажшся що шукати за назвою що повертатися до місця де ти той банер бачив

в стімі також шукає або по приставці, або через крапки

Хоч би сам перевірив, перед тим як писати ось це

Знач змінили після виходу другого сталкера. Бо до 2024 року сталкер не шукався по запросу без крапок. Зато одразу налетіли коршуни, ко-ко-ко вже можна.

Ну так тегів не додали
І скаржаться що не популярне

Суко з крапками?!
В мене питання то маркетингу тоді
Невже теги важко добавити

Таке враження що тільки на доу рекламу вистачило бюджету

Ну це норм оцінка для неї. 7 з 10, це такий міцний проходняк на один раз, як власне і ексодус, у якого такий самий юзерскор. У сталкера 7.9 у метро 7.3. Норм оцінка, он запоребриканський атомік харт, має ту саму оцінку 7.4. Це норм оцінка для гри з колишнього совка у західному світі, середнячки, гра категорії A/AA. Ну і сталкер не оптимізований ніфіга, я пам’ятаю як вийшло метро ексодус і воно літало на тоді ще Xbox One X, 60 кадрів ще й променями, а сталкер багований, як невідомо що. Класичний слов’янський геймдев, он якщо порівнювати з іншими слов’янами це чехів у яких вийшла арма у них юзскор 3.5, у хорватів Serious Sam 4 7.1. Це нормально. У сталкера оцінка ще понизиться, і встановиться десь на 6.9 — 7.2 і такою залишиться.

У четвертого Fallout який такий самий душний і нудний, як і новий сталкер оцінка також 7.0

В чому проявляється

слов’янськість

ігор?

Баги, лаги, політота, проблемні проекти. Почнемо з сталкера, перенос на 2020, перенос на 2022, перенос на 2024, скандал з вкраденими обліковими даними працівників, згорівший офіс, вкрадені авторські права на соцмережі, фейкові страйки, зливи, нфт. У метро був скандал з релізом в EGS з подальшим бойкотом від адептів стіма, у чехів в Kinghdom Come були SJW скандали з котаку, бо в середньовічній богемії чорних нема, з поляками і кіберпанком все зрозуміло, гра виглядала погано на пастгені, скандали, заниження оцінок, рефанди, з атомік хартом були політотосрачі і злив, з хорватами з кротім був срач, що вони всіх обманули з системою ворогів. З минулого можна згадати піратів 21 століття, варфейс, третій постал, мафію 2 ще купу ігор. Чисто це характерна риса ігр зроблених слов’янами, скандали, інтриги, розслідування. І в результаті ми отримуємо, продукт схожий на гру, але який не дороблений, і дороблений скоріше за все ніколи не буде.

В індустрії розваг на загал, реклама має провідне значення, тобто вона має бути американська коли йдеться про Америку. Тут і доводиться додавати Чорнобиль і т.п. щоб просто зачепити іноземця чимось знайомим (Єпропа майже пустий ринок, другий по обсягам Японія — та там своя специфіка).
В цілому той же Леонардо Дікапріо щоби таки отримати Оскар — знімав фільм за класичним американським романом, бо от так там влаштовано американській кіноакадемії. Ну не цікаво їм не Америка в масі своїй.
Тому так на американській ринок є сенс робити адаптацію типу Зона 51, аля світ після аномалій і катаклізмів де безпосередньо в таємничій зоні є артефакти ватаги бандитів і т.п.

/r/patientgamers ) Почекаю пару патчів, ще Dragon Age треба добити )

Гра чітерськи спаунить і не має жодного ознаку а-лайв. Це мої претензії. Граю на ноуті, критичних багів не було. Деякі всраті анімації, модельки і перегиб акторів, то сильно таке, імхо. На мене це тверда 8/10. Як полірнуть, пофіксять баланс і щось зроблять з цим спауном тупорилим, то буде тверда 9. Хороша гра.

Авторитета у них ніякого. Якби у грі була повісточка, то мінімум 80 балів було би

Ще один свідок повісточки в іграх. Ігри погані не тому що там повісточка, а тому що навіть ті хто туди цю повісточку пихає, робить це без ентузіазму аби було. Якби геймплей був нормальний, було б по барабану скільки там гендерів можна зробити, і чи віджимається хтось за пронауни, це було б уділом альтрайтів, яким нема чого робити, і вони сидять міряють черепи. В ГТА 4 тож повісточка була, але гра нормальна, то про неї ніхто і не згадував. Просто видавництва досі по якісь причині клепають пусті опенворлди на 100+ годин, в яких нема, що робити. У них гра коштує 200 мільйонів, а в ній контенту немає. Ось це проблема, а не ліва повістка.

Згоден, крім того що гта4 норм гра. Як на мене — одноразовий проходняк. Не можу збагнути, що там людям подобається

Воно просто своє, рідне, народна кримінальна драма про серба який переїхав від жопи в свої країні, по двору там якраз балканські війни, в Нью-Йорк, і вліз в кримінал. Історія яка може статися з кожним представником соцблоку і колишнього СРСР, це приїхати за кращим в США, але став мафією, це якщо тебе не розібрали на органи, коли ти ліз через паркан в Мексиці.

1

має безліч багів і проблем з продуктивністю на Series X

. Не знаю на якому боксі вони грали. У мене на іксі нормально грається. Типу так є просадки невеликі у хаб локаціях, але коли виходиш у відкритий світ все чудово.
2

S.T.A.L.K.E.R. 2 дешево вбиває без попередження

Прикиньте, це жанр такий де тебе не водять за ручку і не дають патрони на кожному кроці. Закінчились патрони у зоні, все пиши пропало.
3

акторська гра та сценарій просто кошмарні

Взагалі на любителя. Мені поки подобається.

З приводу багів, їх дійсно тьма. У мене софтлочились багато квестів, включаючи головний, довго фіксив релоадами, з них 2 я так і не пофіксив. Зі брої рандомно пропадають апгрейди (магазин для дробовику). Текстури постійно мерехтять. Я вже не кажу про купу невеликих багів таких як лагаючий GUI оверлей, літаючі бюсти та та спавн групи ворогів по одному за 70 метрів від тебе у повітрі, так що ти їх можеш вбивати по одному з прицелу просто повільно підходячи.

Саме противне що вороги не помирають від викиду, лише ти. В результаті йде викид, я спрятався на кораблі, а в мене стріляють скрізь стіни і їм пофіг на виброс взагалі, що до що після. А ти їх не можеш навіть вбити бо ти скрізь стіни не бачиш щоб прострілювати.

Ні, на ПК. Виходить і там і там срака. Я награв 40 годин. У мене 3080ti, граю на високих на 2560×1440, і у мене також і фрізи і просадки, крім багів вищеописаних

Хз, від себе можу сказати, що на Series X в режимі якості все ок. В режимі «швидкодії» — ще краще.
Ну а на пк тільки чекати фіксів, по ходу.

Прикиньте, це жанр такий де тебе не водять за ручку і не дають патрони на кожному кроці. Закінчились патрони у зоні, все пиши пропало.

Проблема в тому, що без післязнання та форумів, пройти без жодного зберігання майже неможиво пройти перших 2-3 кровососа.
Потім вже простіше, але перемагаєшь іх не силовим шляхом, а чітерним — знаєшь, що кровососи можуть тебе не бачити, коли забрався на щось висотою 50 см, чи задкуєшь через кущі, тобто перемогаєшь за рахунок поганої механіки, а не тому що обережно заліз на башту, почекав поки кровосос проявився, та прибив його з снайперки.
Цього зараз нема зовсім. A-life відсутній, є скрипти.
Можно обійти логово бандита по периметру, все перевірити, потім підійти ближче і вони скриптом заспавняться сзаду. Що за хрень від гри, де основні моменти була атмосферність та a-life

патронів тут тільки і дають на кожному кроці. не завжди потрібних правда, але то вже питання до стилю гри.
сховки тут майже на кожному кроці — я реально вже втомився їх підбирати (ні, я не можу їх не підбирати — я хом’як, я граю не в останню чергу заради цього). в мене тупо нема місця для нового хабаря — от вийшов я погуляти по зоні, ходжу по різним місцям де ще не був, а там і бронь (дуже багато броні тупо розкидано по різним сховкам, деяка взагалі з трупів піднімається) і зброя — тупо все що можна. мені через це по 10 пляшок енержи і води тягти потрібно, просто щоб я міг збігти якщо нападуть. бо економіка на поточній момент в грі зламана, якщо гасити все підряд то грошей буде значно менше ніж хочеться: то патронів купи, то полагодь броню і зброю. я 25к за ремонт броні нещодавно через довгий квест віддав, і це була лише броня.

найбільший мінус гри це як раз просто неймовірна кількість ніштяків для гравця. гарно що хоч мій сховок зробили безоднім та що він один і той самий на всіх базах.

до дикого острова поки пройшов, загалом класно

cюжет топ, графіка топ, бої топ
лексика топ, але діалоги від місії до місії або супер, або трохи таки штучні якісь
світ топ, захотів, поклав на основний сюжет і зганяв собі на кордон зразу ще до того як мене туди послали. Це класно

не знаю про що то було про занадто простих ворогів, мені вистачило обісратись прямо в пролозі від першого кровосісі
звук теж топ, мурашки регулярно
погода стабільно більш жахлива ніж ні, але виглядає анріал кльово і красиво

З того що дратує от

вислужився як собака перед коршуновим, дав жетон волі, думав нарешті зайду на їх базу на хімзаводі — розстріляли як паршиву суку, хтось зміг на хімзавод взагалі?

баз зі скринею якось замало, нормально можна згрузитись лиш в заліссі й на териконі, моя скриня на кордоні чомусь пуста, а на дикому острові торговець у тридесятих жопах, не набігаєшся

малувато людських базових точок — виматує бігати туди сюди без можливості згрузитись, тому опиняєшся регулярно посеред єбєнєй або в якомусь підземеллі перегруженим і давай або топай аж на рідне залісся, або на терикон або викидай нахомячене в кущі

A-Life таке враження що відсутня, по ідеї що десь далеко щось та відбувається, але таке враження що де тебе нема — там нічого не відбувається, в барі не зʼявляється хліб і горілка на столах, на кпп лежать ті ж самі трупи що ти постріляв три місії тому, нових трупів не лежить, нових людей ніде не видно.

бандюкосолдафони й свинособокосісі зʼявляються нізвідки й зникають в нікуди

вночі от ніхріна не видно, доводиться гаму викручувати щоб не здохнути від бандюків з ідеальним нічним зором і високоточними поламаними обрізами

дратує роздовбана економіка, що ти знаходиш артефакт на якому написано 60 тищ купонів думає отето розживемось, а його за 60 тищ ніде продати неможливо. Який сенс в тих цінах взагалі не розумію, краще б писали за скільки продати можна

ружбайка й екіп зносяться просто дико швидко і знову ж ремонтувати — не напасешся тих купонів
поремонтувати щось анріал дорого, а як воно ще цінне — вважай поносив разок

за другорядні місії теж такі смішні гроші платять, що жодного бажання нема ходити — за вилазку зносиш і витратиш більше ніж заробиш.

зі свинособакосісь не падає взагалі нічого, в першому сталкері хоч якісь хвости були здається, зі свиноворогів падає дрібнота й поломані ружбайки якими вони ще 5 секунд тому стріляли як новими СВД

те гамно що падає ні поремонтувати за притомні гроші не має сенсу коли воно жовте, ні продати не можна бо поламане

короч за кілька днів я помітив що брати якісь завдання взагалі не хочу, перестав стріляти свиней і кровосісь, смисла нуль, просто тікаю від них щоб не зносити снарягу й не витрачати патрони

вороги це окремий треш, відіо на ютубі валом, але в мене своїх анекдотів купа

1) відстріляв собак, стоїш біля соловʼя собі тихо, дивишся мирно в кпк, виходиш з кпк і нізвідки саме на тебе стрибає кровосіся при чому з боку того NPC, якого кровосіся пожалів
2) як прям не пощастить, прямо посеред бою з одними свинособаками тобі небо подарує ще з іншого боку чергового кровосісю нізвідки
3) на щастя, але все ж це баг — коли тебе згризе зграя щуроматок чи свиносукосісь — завантажуєшся знов — вже нікого нема можна собі йти далі :)
2) у бандюків чи солдафонів ніколи нема людської справної зброї, але стріляють вони як снайпери, доходить до смішного — посеред кислотного поля з дистанції на тебе починають шмаляти бандюки із високоточних обрізів з приладами нічного бачення замість очей і кидати гранати з ідеальною траекторією, думаєш не полізуть на поле, але нє — лізуть по тебе і на кислотне поле і проходять його без усяких болтиків на ура, поки ти боїшся в бік ступити — вважай нове завантаження :)
3) сховатись можна навіть не старатись, тебе всюди якось бачать, з іншого боку коли не стараєшся часом тебе в упор не бачать

Тре стопроцентів трохи підтюнити економіку, трохи попустити ворожу точність й падіння з нікуди всякої ворожої живності
Якщо алайф таки існує — тре його трохи явним

З особистого фе, хоч через відсутність того алайф сенсу й небагато, скучаю за біноклем
де курва мій бінокль з першого сталкера? доводиться таскати снайперку тільки щоб далеко можна було дивитись. Хоч знов же — сенсу далеко дивитись особо нуль ) Ще хотілось би щоб трохи більше цей красивий безшовний світ можна було руйнувати.

Загалом топчик гра, але от зниження ото оцінок — то не від пустого нічого. Грати в принципі грається, красивості красиві, але видно що стирчить недороблене

ружбайка й екіп зносяться просто дико швидко і знову ж ремонтувати — не напасешся тих купонів
поремонтувати щось анріал дорого, а як воно ще цінне — вважай поносив разок

Теж економіка поломана в грі. Але можу порадити у техніка є можливість костюм та маску прокачати на +25 зносостійкості. Хоч щось

Економіка не поломана, мені як раз вистачає, граю на максі. Це частина менеджменту ресурсів.

Економіка не поломана, мені як раз вистачає, граю на максі.

На всі сайдквести ходите? Вистачає на ремонт, чи скіпаєто щоб не ходити раді нічого?

так, на всі сайдквести без виключення. Щоб на все вистачало я не завжди ремонтую зброю, я коли находжу щось нове відкладаю, і юзаю те що зараз до зносу. Там є зброя яка дуже дорога і швидко зношується, її на один раз і продаю коли жовта. Ну і ще не треба з апгрейдами занадто гратися, бо вони і дорогі, і підвущують вартість ремонту. Зі зброї мастхев тільки дробовики, бо інакше кровосісь важко вбивати, а людей можна з будь якої зброї дальної, лише аби пробивання відповідало ворогам на локації. Нормально можно витягувати пушку з ремонтом десь 20-30-40к по вартості. Броню під 100к можна брати лише коли вже артефакти будуть рідкі на броню і тп, інакше також треба думати продавати або лагодити. Ну і грати треба акуратно, а не через 10 аптечок за бій.

У мене зараз броня за 100к і 100к накоплено бабок.

я тож те думав, потім воно все одно зноситься а ремонт ще дорожчий виходить, бо в ціні загалом виростає. І знов ціна фейкова. Продати за ту ціну неможливо, припарки короч

От токо шо біг, збоку впали три тіпочка з нікуди, хоч і втік але встигли подірявити мене з 200м

дешевше бомжувати ніж в модних прокачаних шмотках бігати :)
Стріляти то саме — пальнув магазин з свд, уже мінус 10, краще її на стіну повішати. Дивитись. Плюс знов плюс до купонів це ж топать до техніка треба

Якихось ремкомплектів було б не зайвим у грі, чи якоїсь там опції почистити поремонтувати самому якогось. Аптечок і бинтів от гора, тільки вмираєш швидше ніж скористаєшся)

Точно. Аптек на бинтів дохріна. Але краще б наприклад зробили щоб аптек випадало в два раза менше, але натомість довавили б якісь ремкомплекти до броні чи зброї. До прикладу завалив ти когось там, а у нього в інвентарі замість 3 аптечок були б 1 аптечка + 1 рем комплект на невелику кількість відсотків. Плюс прикольно можна було б зробити як в реалі там у когось шомпол, у когось масло, і так далі. Короче ремкомплект не як одне ціле, а ремкомплект по частинам

таке було б найс

ще от мені неясно чого бартер не зробили чи 1-1, по ідеї мало бути б у зоні норм 1-1 торгувати але це вже з розряду вішліст

а то купа npc наче, і тож в полі зʼявляються нізвідки і йдуть в нікуди, толк з них якийсь нулячий

От читерство нпс — це прям реальна проблема. Плюнув, перемкнувся на легку складність. Бо задрало, після кожного стометрового пострілу бінт юзати. Разом зі складністю частково щезла атмосфера бо тепер не треба прям сильно скрадатись і взважувати кожен крок, але блін, з цими читерами грати неможливо. Більше ні на що, окрім спавна за спиною, жалітись нема. Граю на боксі.

А-лайф просто напросто вимкнутий самими розробниками

те саме відчуття, життя навколо якесь сильно попроще ніж у тіні чорнобиля

мож ще буде хз

дратує роздовбана економіка, що ти знаходиш артефакт на якому написано 60 тищ купонів думає отето розживемось, а його за 60 тищ ніде продати неможливо. Який сенс в тих цінах взагалі не розумію, краще б писали за скільки продати можна

Забув раніше ще відповісти на це теж. 100 відсотків. Назбирав зброї з ворогів у якої нормальний стан. В своєму інвентарі пишеться що її можна продати кожду десь за 9 тисяч. Намагаєшся продати, максимум дають 4. Такаж хрінь з артефактами. Пише десь артефакт за 15 тисяч. Продаєш у лікаря, дає десь 7 або 9. Ало блін. Тоді навіщо писати в інтентарі, що його можна продати в 3 раз дорожче

Є баг як продавати речі за повну ціну, на редіті STALKER 2 ECONOMY / REPAIR COST WORKAROUND! : r/stalker

Вау дяка, але скоріше виглядає що пофіксять цю фічу ніж йбвм загальний баг з цими цінами. Тре всю муть продати поки патч не вийшов %)

Повністю підтримую.
Відсутність алайфа — найбільше розачорування, від цих скриптованих глюків з монстрами та НПЦ найбільше відвертає.
Графіка — норм. Але є проблемі з колізією у NPC та тварин.

І так, зовсім пропал сенс в снайперках та hidden стилі. Підкрадатись чи вбивати на великій відстані майже нема сенсу.
Тут не впевнен що патч допоможе. Можливо треба чекати поки вони алайф пристосують до нового unreal движка в наступному сталкері.

вислужився як собака перед коршуновим, дав жетон волі, думав нарешті зайду на їх базу на хімзаводі — розстріляли як паршиву суку, хтось зміг на хімзавод взагалі?

Химзавод будет доступен после НИИЧАЗ, все ок, но там особо ничего интересного :(
ИМХО, база Свободы на Ростке — топ)
Плюс на Ростке есть торговец, который покупает даже убитое в 0 оружие)

Посмотри в nexusmods, фанаты уже допилили все нюансы, которые ты описал) Теперь и с весом проблемы пофиксили, и со стаминой, и цены, и А-лайф (правда мод на А-лайф я не ставил, не скажу, но отзывы вроде ок), и оптимизацию подвезли

Добре хоч спільнота вже моди випустила, а то грати у ванілу не комфортно. І взагалі, як можна було релізитись в такому стані, ще й підняли ціну перед виходом.

Поки дійшов тільки до Смітника. Технічних проблем на рівні кіберпуку 2077, десь через годину гри з’являються якісь тимчасові фрізи. Якщо після цього закрити гру і спробувати запустити ще раз — вона крешить, допомагає лише перезавантаження компа. З приводу слабких ворогів — хз, на найвищій складності кровосіся здихає після того як я витрачу на нього половину патронів. У іграх люблю нишпорити по усім локаціям і тут з цим усе добре: все гарно, час від часу натикаєшся на сайд квести, аномалії, КПК з мікро частинками лору, подивимось на скільки вдалось різноманітно зробити усе це .

Якщо кортстуватись генератором кадрів, то з часом є меморі ліки, і треба перезапускати гру.

Він виглядає як мод до першого сталкера. Не знаю чим вони там займалися 20 років. Мабуть підбором низькосортних пісень про русню, і політиканізацію ігри, щоб засняти реакцію русні і твітером ржати, а русні і пофіг, не особо то і грають, а ті хто грають, пожали плечами і все.

Хз на кого воно розраховано, зарубіжному гравцю все-одно да і не зрозуміє. А могли б графіку обговорювати, технології, якісь нововведення в геймплей, що українці можуть в гейм дев і взагалі ІТ. Но нє, не на часі, вишиванка, патріотизм на першому місці.

Він виглядає як мод до першого сталкера

Серйозно?(: Я впевнений що вони умисно обрали такий реалістичний стиль з відносно невеликою кількістю «ефектів», але очевидно, що гра значано краще виглядає.

Хз на кого воно розраховано, зарубіжному гравцю все-одно да і не зрозуміє. А могли б графіку обговорювати, технології, якісь нововведення в геймплей, що українці можуть в гейм дев і взагалі ІТ. Но нє, не на часі, вишиванка, патріотизм на першому місці.

Вибачте, це вже якийсь меншовартісний брєд.
От ми граємо в ГТА, події гри розгортаються в «майже ЛА». Чи хтось обурються тим, що по радіо грає американська музика, навколо знайомі американцям місця, магазини, культурні відсилки? Ні! Це фішка така.
Просто ми настільки не звикли бачити щось українське в дорогих якісних медіапродуктах (ігри, кіно), що це звертає на себе увагу. Але увага ж має бути виключно позитивною як на мене, це чудово, що про нас знатиме більше людей.

Ти що, це ж велика чорношкіра культура Вест Коусту Cполучених Штатів for real, you know what I’m sayin? Куди там Україні /s

патріотизм на першому місці.

Да, так и есть

черговий пост донадльда трампа як бідненьку русню притісняють бандери в твіттері

Не знаю чим вони там займалися 20 років

чого не 30 чи 100?

Мабуть підбором низькосортних пісень про русню

там біля 500 треків, наведи хоча б 5 (1%) низькосортних пісень про русню
www.youtube.com/...​8qm9f8JzRjdqD8SSus0KV1HvC

політиканізацію ігри

єврогеймер, ти?

а русні і пофіг, не особо то і грають, а ті хто грають, пожали плечами і все

настільки пофіг що русняві стрімери були топ по кількості глядачів. ну і звичайно не грають бо в них сталкер і не продають (та й взагалі заборонено грати)

Американцям можна в патріотизм. Британцям можна. русні можна. А от українцям — ти шо, не дай Боже, бо це ж відразу націоналізм і «фу такими бути»! Міняйте свій погляд, бо тоді не зрозуміло, за що ми воюємо, трясця.

так це хохло-геймери. Єб*ні жирні скуфи-колхозники які звикли так і своє життя оцінювати, через призму нікчемності і меньшовартості. У гри лям продажів за перші дні, вони тут затирають шо вона нікому не всралась. Клоуни, об*сцяв би лице кожному, жаль шо ховаються за ніками в інеті.

«хохло» до укріїнців ніякого відношення не мають, уточнюю

Ахах, ну ви і троляка. Русні настільки пофіг, що до цих пір чутно вибухи їхніх пердаків на все підряд. Грають так, що аж дим іде. Ненавидять і продовжують грати, розповідаючи про моди, які потім будуть робити. Ви у якомусь паралельному світі живете.

Русні пофіг, а ти не можеш відійти від болю за неї

Поиграл, дошел.... не знаю, не очень далеко, но шустрого уже нашел
Из багов/проблем видел только тупившего рихтера в самом начале и мерехтение текстур на какой-то из баз (я еще не совсем освоился с новой топологией, поэтому не могу сказать что за база)
ну и раза три игра фризилась на 5-7 секунд, думал уже зависла — но нет, все ок
Один раз вылетела.

я бы не сказал что «много проблем»

врагов да, маловато. а может и к лучшему, учитывая как резво они тебя валят.
аи туповат. меткий, но тупой.
больше всего бесит необходимость бегать из угла в угол карты на большие расстояния.

Після ндічазу вас очікує неприємний сюрприз коло бункера лодочки та на базі залісся :)

Після ндічазу вас очікує неприємний сюрприз коло бункера лодочки та на базі залісся :)

Спойлеры, сукины дети, спойлеры!!!!!

зы зато рандом закинул мне в рюкзак 2 винтореза
вообще винторезов как-то очень много тут, я видел уже как минимум 3

Вже 73 бали. Це заклик до розробників серйозно займатись проблемами гри

Ну по факту технічна складова досить бідова, тому не дивно

Варто не забувати, що русня за 2 рублі строчить негативні відгуки. Впевнений, і на видання вони знаходять вплив, бо таку крінжу, яку висрав Єврогеймер, могли хіба росіяни придумати. Теж треба зважати на це. В грі є проблеми, але вони зараз є в більшості нових ігор які виходять, особливо на UE5.

Ну тому не варто купляти зараз ігри на релізі, а чекати фіксів і знижок.

Ну тому не варто купляти зараз ігри на релізі, а чекати фіксів і знижок.

Не так
покупать сразу, а играть после фикса
а то никто ничить ничо не будет, если никто покупать не будет

Э, нет. У людей должен быть стимул сразу делать нормально, а не «хренак, хренак и в продакшн». В идеале, денежный стимул, т.е. выпустили сырой продукт — потеряли репутацию, получили кучу рефандов.

UE5 не має відношення до софлоку квестів, це провина девелоперів

Але зненацький перехід на UE5 має відношення до того, що вони не встигли перекинути алайф, бо весь час зайняло перекидання ресурсів та моделек з xray на unreal та переобучення людей, що мали справу з xray, ящо такі ще залишились.
Тобто це провина не девелоперів а менеджерів

Про еврогеймер брехня, чудовий огляд який дуже влучно влучає у слабкі сторони гри, і у той самий час виправдовує багато моментів. Дуже чесний огляд написаний зі знанням минуліх ігр серії та навіть теплими почуттями.
www.eurogamer.net/...​heart-of-chornobyl-review

Ага, особливо з «теплими почуттями» до національної ідентичності розробників і українського продукту. Той огляд за кілометр тхне росіянами.

Наведіть приклад того про що ви кажете, будь ласка. Огляд читав, негативу що до націанальної ідентичності не побачив.

ага дуже чесний

While the first-person shooter released this week doesn’t assault the player with overt references to that ongoing conflict, small glimpses of Ukrainian nationalism do peek through — the flag’s colours on a box of matches, a field of poppies marking the eerie resting spot of fallen soldiers.

І що саме тут не правда або не правильно? Про макове поле взагалі дуже гарно написано.

Коробка сірників — це прояв націоналізму?) Чуваки просто додали в гру реальні українські сірники. Так вже трапилось — вони синьо-жовті. Це що, проблема гри?)
Це тупо «Дозвольте до**атись»

В статті ніде не написано що це проблема, навпаки, написано що немає перебору, а чому ви вважаєте націоналізм чимось поганим? Ви як моя бабуся, вважаєте націоналізм поганим словом, хоча у контексті статті жодного негативу нема з цього приводу.

погано що стаття про це пише, це ж класика вкинути якусь суть в мозок мільйонам мимоволі

Коли раптом мимоволі грає гармошка про українських націоналістів через такі дрібниці у мене виникає стойкоє ощущєніє що на гармошці грає рускій. І от якби ж нє...

Стаття як раз пише що там немає занадто великого фокусу на цьому. Що поганого у тому що стаття про це пише, і чому ви вважаєте націоналізм поганим, що будь яка згадка це негатив?

статтю взагалі не читав і не вважаю слово націоналізм поганим, але середній сітізен не буде розбиратись між ізмами, в нього солома в голові, у яку набивають шо майор замовив

просто кажу що приплітати націоналізм до статті про щось інше ( в будь-якому контексті ) - руснява звичка по просуванню своїх байок про виправдання війни й очорнення України

Ukrainian nationalism

Словосполучення тригер з цілком передбачуваним забарвленням

націоналізм ніякий не юкрейніан, він взагалі в здорової людини. Так само патріот не погане слово, болюбити й захищати країну не робить з людей дибілів. Але це ж треба з притомними людьми обговорювати коли слухають і чують, а не в статтях у ігроЗМІ писати

Коли явно таке вкидають це мається на увазі саме негативне забарвлення з фсбшних методичок. кольори США на поштових посилках USPS, і де не попадало, а тут аж цілі срані сірники комусь всралися. Раз сірники йому усралися, то автор небайдужий до теми ;) це ж просто

Статтю не читав, між ізмами розбиратусь не будуть. Звідки ви знаєте що це явно вкидають, там про це декілька речень, де написано прямо, що нічого такого там немає, а стаття досить довга. Але толку з вами взагалі розмовляти, «Нє чітал но асуждаю», позицію людини не можливо змініти логікою, якщо вона війшла у позицію не за допомогою логіки.

Звідки ви знаєте що це явно вкидають

бо націоналізм в такому реченні має забарвлення

коли я напишу 5000 знаків і десь там напишу що в тебе трошки вилазить український націоналіст бо в тебе в кишені сірники жовто-блакитні а на цистерні на фото з тобою поряд написано вогнебезпечно, 90% аудиторії зжують це собі в мозок і буде цілком асоціація про тебе як паршивця на одній дошці поряд з гітлєром, бо соплєжуям не до різниці розбиратись між ізмами і виколупувати логічні протиріччя з кожних 5 тис знаків. Тому він це зжує і в нього буде на роки стійка асоціація

Це саме так працює і тому ванюшки люблять цю шарманку

Шо не ясно? Просто пояснюю що це вкидується насмисне. І до чого тут читання статті. Не треба бути Шекспіром й філологом щоб сказати що Пушкін імперіалістичне лайно собаче.

А потім ще й доводитимуть іншим звідки вони знають що то навмисно.

Звідки я знаю, звідки знаю, от знаю і все. Без доказів. На заборі прочитав. На слово от візьми блін і повір.

Звідки ви знаєте що це явно вкидають,

Потому что надо быть ОЧЕНЬ ВНИМАТЕЛЬНЫМ чтобы обратить на это внимание
Я дошел уже до НИИЧАВО, а спичек пока что не видел — впрочем как и прочего «национализма» — ну разве что все говорят по украински — да и дело происходит в Украине.

А хто Вам сказав, що я вважаю його чимось поганим? Я кажу про те, що (на мою думку) додавання пачки реально існуючих і доволі поширених сірників в гру взагалі ніяк не пов’язано з націоналізмом, тому тут це як приклад не дуже правильно.

Ну так якщо це не погано, то яка різниця що про це згадали?

Бо я за відповідність речей. Нащо приплітати те, що ні до чого?

Дивно, що українську озвучку не згадали, яка per Russniya — русофобія)

Гра і так настільки «внє палітікі», що і не скажеш, що в країні, звідки більшість творців відбувається війна за існування народу.

Печально що компіляцию шейдерів при кожному запуску я можу відключити тільки кастомним модом, а не внутрішньою опцією, хоча все що цей мод робить, це створює текстовий файлик з наступним
[SystemSettings]
r.PSOWarmup.WarmupMaterials=0

Невже не можно було це додати в основне меню, чи зробити дефолтним?

Підписатись на коментарі