NVIDIA опублікувала перші тести продуктивності S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl. На RTX 4090 в 4К немає 60 FPS

NVIDIA опублікувала статтю з результатами тестування S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl на відеокартах RTX 40-ї серії. Компанія акцентувала на прибавках кадрової частоти, які дає апскейлер DLSS 3. Однак без технології масштабування показники не такі вже й високі.

Матеріал виклали на офіційному сайті NVIDIA. Тестування проходило на ПК з процесором Intel Core i9-14900K, 64 Гбайт оперативної памʼяті та ОС Windows 11.

Перші заміри робилися при максимальних налаштуваннях та в роздільній здатності 4К. В цьому випадку навіть RTX 4090 не досягла 60 FPS без DLSS 3. Кадрова частота була на позначці 52 FPS. На решті відеокарт середньої та вищої ланки зафіксували від 30 до 47 FPS. А DLSS 3 підвищує кадрову частоту приблизно у 2,5 раза.

При роздільній здатності 1440р ситуація вже краща. Всі відеокарти, починаючи від RTX 4070 Ti SUPER, забезпечують 60 FPS без апскейлера. Однак DLSS 3 дає менший бонус — кадрова частота зростає у два рази.

У Full HD 60 FPS здатна забезпечити вже RTX 4070. У цьому випадку технологія масштабування теж підвищує кадрову частоту вдвічі.

Окремо протестували флагманські відеокарти NVIDIA для ноутбуків. В розширенні 1440р без апскейлера вище 60 кадрів/сек гарантує тільки RTX 4090.

Нагадаємо, нещодавно ми писали, що GSC Game World опублікувала фінальні системні вимоги S.T.A.L.K.E.R. 2. Мінімальні не змінилися, проте розробники підняли планку «заліза», необхідного для високих налаштувань.

Розповідайте, чи підготували свій ПК до S.T.A.L.K.E.R. 2, і на яких налаштуваннях у вас запуститься гра.

Підписуйтеся на Telegram-канал @gamedev_dou, щоб не пропустити найважливіші статті і новини про геймдев

👍ПодобаєтьсяСподобалось5
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Гладка била на бумагє
Да забилі пра аврагі

Йшов третій рік війни — рашистський телеграм квітне в Україні....

свиснув з сервера A40 48Gb, до січня не помітять :)
о цій самій порі, у цей самий час, рівно через тиждень... мене тут не буде

Ех граби падаражают

Йшов 2024 рік. В іграх немає 4к 60fps

Це шось з категорії оцінювати ігри за графікою)

Це добе. Бо у модерів є час та можливість зробити сталкер таким яким став зараз Сайберпанк. В рази кращим за релізну версію, як візуально так і фізично. Є куди тягнути планку на наступні покоління відеокарт. А не якби вони вперлись в планку поточного покоління та рушія, і далі можливості зробити щось унікальне технічно вже не було б. У Старфілда скоріш за все так і буде, а тут є куди розігнатися на наступних поколіннях, і це круто.

а що 3080 звичайна? що зможе видати? у звʼязці 32 гб та амудє на 12 ядер

Я пройшов RDR2 на 580 і не відчуваю різниці між тією графікою та тим що зараз бачу на 6700xt. Так, витратив день на пошуки налаштувань що жруть ресурси, та не сильно додають візуалу, продивився купу тестів персетів. З рештою було дуже гарно та плавно. І я отримав купу задоволення від гри. Зараз вже не цікаво бо пройшов все. Чи відчуваю що гарніше на макстмвлквх? Ні. Туман і світло в окремих сценах може. Але коли захоплений сюжетом то не звертаєш увагу що туман на 15 відсотків густіший і яйця у коня на 20 відсотків яскравіше блистять на сонці. Якщо гра захоплює — середніх налаштувань з паскейлерами за очі. А на це будуть здатні більшість карт 10/20/30к вартості , відповідно на 1080/1440/4 щоб йому К 🙂 Тому просто витратьте час на тести налаштуваеь на перегляд тестів інших, і все буде добре) Менше огріхів побачите)

от такеж питання, у мене 3090 і 64 гб врам, але бліт, шо в тестах перша, друга і четверта серія... де дідько трееетя!!

Подивився ціну у стімі (Німеччина). Ніфуя собі, трьохзначні ціни у сучасних ігор.

Який довбень переклав російську статтю не сходивши на сайт? Написано ж від 70 до 120 кадрів в 4к

Цікаво як буде не мойому конфігу? В мене RTX 4090 але i7 5960X, 64GB RAM, монітор здатний видати 180 FPS.
Але, наприклад в Rust максимум FPS що я бачив було 70-80 (з натяжкою). Незалежно від розподільної здатності.
Я так розумію слабкий проц, хоч для повсякденної роботи мені його хватає.

когда брал видик, надо было половину бюджета потратить на новый камень

Теж не розумію людей що беруть карти які не здатна навантажити система.

640×480 black&white врятує ваш FPS 😉

Круто значить все таки можна спробувати на моєму ноуті з 4070 rtx 1440p зіграти на ультрах 🤩

Так,так мінімальні не змінилися,лише оперативки треба у два рази більше ніж раніше.😁

Підписатись на коментарі