У кого є досвід з ноутом ASUS ROG Zephyrus G16 (2024)?
Привіт
Обираю ноут. Планую на ньому тільки грати.
Мої вимоги: OLED екран, відяха мінімум RTX 4070 з мінімум 12 GB памʼяті, оператива мінімум 32 гігабайта, нормальне охолодження.
Усе інше в цілому не дуже важливо. Також немає вимоги запуска «усього на ультрах», середні налаштування для мене ок.
На розетці є два більш-менш підходящих варіанта:
(Різниця у ціні на розетці не дуже адекватна, в принципі можна знайти в інших місцях по ± схожій ціні).
Питання: у кого є ASUS ROG Zephyrus G16: як в ньому з охоложденням? Чи реально грати без додаткового обдува? Чи є можливість знизити споживання процесора та відяхи без сильного падіння перформансу?
Трохи відповідей на питання, які можуть виникнути:
- Десктоп в мене є, але наразі недоступний.
- Усі недоліки та особливості, повʼязані з ігровими ноутами, розумію.
P.S. Пошукав ще по розетці, в принципі вибір набагато ширший, якщо знизити вимоги до 16 оперативи і 8 відео, але не дуже впевнений, що воно того варте.
UPD:
Зупинився на Razer Blade 16 2024 (i9 14900HX, RTX 4080 12GB, 32 GB RAM) ek.ua/...ER-RZ09-0510TEN3-R3U1.htm
Користуюсь десь тиждень, ось враження:
Грав у Dragon Age: The Veilguard та запускав Сталкер 2 (але пограв 10 хвилин, мишки немає). Одразу після покупки запускав Дрегон Ейдж на тих налаштуваннях, що встановила тулза від NVidia. У такому режимі воно гріється що капець, але не тротлить. Клавіатура теж гріється. Я так розумію, це штатний режим і воно так і має бути. Ставив на підставку з Юска, просто деревʼяну, без вентилятора — аж ноги прогрівало :)) Вентилятор працює гучно, але в цілому поки не критично (з часом буде гірше, скоріш за все)
Після цього штатною утілітою Razer Synapse встановив GPU і CPU на Low. Драгон Ейдж у такому режимі на високих налаштуваннях видає десь
Температура CPU — ~80 градусів, GPU — ~70 градусів. Схоже на те, що ноут підтримує певну температуру процесора та відео в залежності від налаштувань перформансу. Вентилятор працює досить тихо. Гріється сильно, але клавіатура не гаряча (трохи тепла). Дуже гаряча частина корпуса під екраном, палець тримати неможливо.
Інколи виникає неприємний глюк і ноут починає підвисати на долю секунди. Після перезавантаження зникає. Не знаю, з чим повʼязано. Частково полікувалося оновленням драйверів з сайта Рейзера, але не повністю.
В цілому, те, що я хотів — я отримав. Супер екран, можливість знизити температуру до прийнятної за рахунок перформансу, плюс можливість додати ПОТУЖНОСТІ потужності, якщо буде потреба. Ноутбук помітно гріється навіть без запущенної гри, тому для повсякденного використання воно таке собі. Батарея скоріш за все там не живе більше пари годин. Якщо ноут потрібен, щоб працювати, або для інших не-ігрових задач, то краще взяти Zephyrus G16, там новий процесор, який вміє менше грітися.
31 коментар
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів