«Ви добиваєте інді-геймдев України». Автор Menace from the Deep відповів на критику й пояснив, чому гра продавалася в рф

Днями в Steam вийшов український проєкт Menace from the Deep. Це карткова гра з елементами roguelike, події якої розгортаються в похмурому світі, натхненному творами Говарда Лавкрафта. Після гарного старту новинка отримала порцію критики від українських користувачів за продаж у рф і дистрибуцію в бандлі з російським проєктом. Однак розробник пояснив ситуацію.

Menace from the Deep вийшла 11 листопада. Вона отримала 267 відгуків, 78% з яких позитивні. Це гарний результат для інді-гри. А ще проєкт з’явився на головній сторінці Steam в розділі новинки.

Проте українські користувачі почали критикувати Menace from the Deep. Причиною стала можливість купити гру у рф. А ще вона була доступна в комплекті з симулятором управління кузнею Anvil Saga від російських розробників. Після невдоволення користувачів на ситуацію відреагував соло-розробник Flatcoon.

Він пояснив, що за замовчуванням ігри в Steam продаються у всіх країнах. Однак творець вже подав заявку до адміністрації сервісу з проханням зняти Menace from the Deep з дистрибуції у рф, і її, як показує Steam DB, підтвердили. Тобто в росії проєкт більше недоступний. Далі він розповів про своє партнерство з азійським видавцем.

«Я співпрацюю з китайською компанією, яка займається локалізацією і поширенням гри як в Китаї, так і в Японії, Кореї й на Тайвані. Я роблю експорт IT-продукції, залучаю гроші в українську економіку. Не лише із Заходу, але й зі Сходу. Ні для кого не секрет, що китайський ринок відеоігор — велетенський. Ігноруючи його, моя гра пройшла б непоміченою. Бо східний ринок також надає багато продажів, і для Steam це важливо, щоб гра не загубилася в потоці інших ігор, які не ігнорують східний ринок. У мене не ААА-бюджети, щоб втримати якісь позиції серед конкурентів», — написав Flatcoon.

За словами авторам, видавець створив близько двадцяти бандлів з Menace from the Deep для збільшення продажів на релізі. В один з них додали Anvil Saga. Розробник не бачив цих комплектів до виходу. Однак він визнав, що варто було попередити про неприпустимість колаборації з російськими проєктами. Тим часом комплект з Anvil Saga вже прибрали з продажу на вимогу Flatcoon.

«Висновок. В якихось моментах я недогледів. Бо я сам роблю гру, у мене немає команди. На мені і продакшн, і промоушн, і графіка, і дизайн, і все інше. Я патріот України. Всі, хто так сильно шукає зраду просто в усьому і виливає помиї наліво і направо, ви просто добиваєте і так ледь живий інді-геймдев в Україні. Це те, чого ви прагнете? Я помилився в якихось дрібницях і я це виправив. Я підтримую розвиток українського геймдеву, і було б чудово, якби ми всі об’єднали зусилля для його розвитку, а не поширювали взаємні звинувачення», — підсумував Flatcoon.

А що ви думаєте про цю ситуацію та критику розробника? Пишіть в коментарях.

Підписуйтеся на Telegram-канал @gamedev_dou, щоб не пропустити найважливіші статті і новини про геймдев

👍ПодобаєтьсяСподобалось16
До обраногоВ обраному0
LinkedIn

Найкращі коментарі пропустити

Мне вот интересно, какая логика у комсомольцев которые устраивали травлю? Нельзя выкачивать деньги из Мордора в обмен на пиксели?!

краще б купили гру щоб підтримати Український гейм-дев, що планую зробити ввечері

все ок чувак

Та ви шо... Інді розробники що витягують гроші з росіян це справжні террористи, лише на них тримається вся економіка болот! Без них це була би країна 404, з якою ніхто не співпрацює, кляте інді, гори у пеклі!

Підтримка автору, все правильно сказав.

Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Хейт объективно зря, нужно поддерживать украинский продукт, а критиковать за реальную игру (не стоит опускаться до руссни, которая и сталкер хейтит за национальность авторов). А про продажу игры в РФ нужно было просто сказать, а не занижать оценку...

Дякую за інфу, придбав гру у стимі.
Механіка бою нагадує Darkest Dungeon, але я ще не заглибився — тільки но почав грати, поки що задоволений.

Прекрасна карткова гра у моторошному світі фантазій Лавкрафта, рекомендую всім!
В мене є настолка ’Жах Аркгема’, але коли починаєш самостійно прораховувати всі стадії Міфа то дуже втомлюєшся(
Багато часів ганяв Darkest Dungeon, але безбожно манчкінів (прописав у json щоб не було обмежень за рівнем групи та копіював збереження перед боєм з босами, щоб не програти)
У Menace from the Deep граю чесно, постійно вмираю, але поступово пересуваюсь по сюжету, нікуди не поспішаючи, все подобається!

Извините — масло через саудитов в РФ можно продавать, а игры — нет? Предъявите производителям масла тогда, потому что пропаганда выставила как перемогу в отличии от кейса игр

Вони вже її зламали і користуються безкоштовно (на торентах є). Хай би краще платили.

Добавил в список желаемых в стиме.
Автор, если читаешь — добавь коллекционные карточки стима в своей игре. Многие отказываются покупать игры, в которых нет коллекционных карточек (я в том числе, но не из-за этого в этот раз).

Кто тут уже успел зраду навести и обосрать игру — вам прямая дорога в дурку

Наскільки я знаю, в Steam не можна виключати країни, тільки запитом через підтримку. Я створював сторінку для своєї гри і не бачив такої властивості, тому просто поставив ціну 24022022 на парашку на всяк випадок, якщо гра таки випадково вийде там і я не встигну знайти рішення, як її туди не випускати(але якщо хтось знає як це зробити заздалегідь — буду вдячний за підказки). Тому я вважаю, як вже нижче написали, конфлікт вичерпано, бо автор написав в підтримку(той єдиний варік який я знаю).

Але я пройшовся по пошуку GameDevDOU і крім цього топіку, не бачу постів про цю гру. Що тільки підтверджує, що у нас можуть тільки обісрати. Чомусь до того, як автор набирав вішлісти, чи просто розробляв гру статті чи навіть згадки від GameDevDOU нема. Написати про гру можуть тільки в контексті «перемоги». До речі, дякую що писали про Evercraft Mechanic, в контексті "перемоги"(нашої підтримки United24 і т.д.), але як бачу активності більше коли такі статті виходять... Що це може означати? На які думки це може наштовхувати девелоперів?

на всяк випадок напишу, поки мені тут ще зради не приписали і не заталкали за щоки — я проти співпраці з рашкою і те що в цілому гра вийшла там — це не ок. Просто, особисто я не знаю як це вирішити зі сторони дева крім як через підтримку, що автор і зробив (це написано в цій же статті)

На цьому форумі, де ви зараз коментуєте, кожен інді-розробник може прийти й написати про свою гру. І ми радіємо кожного разу, коли ви приходите. Однак самі охопити все звісно не можемо. Так, саме про цю гру не писали (але ще точно напишемо), зате писали про сотні інших в абсолютно різних контекстах.

Кожен розробник — це одне. Не треба перекручувати сенс моїх слів і зміщати увагу. Мій посил був до того, що гра не була цікава GameDevDOU, коли автор очко рвав, щоб хоч якось її зробити і просунути, ТАМ Є УКРАЇНСЬКА ОЗВУЧКА (це я тільки що, поки писав, глянув і сам в ахуїв). Але тільки знайшлось, де зраду приписати — все, автор — зрада, ганьба

я не знаю цього автора і навіть про гру дізнався з цього поста. будь яка співпраця з ру — це хуєта. Але мій посил у тому, що вам не цікавий геймдев, вам цікаво забайтити на переходи і трафік(а русня, негатив і травля — це найкраща наживка в інеті), навіть ціною того, що сам геймдев від цього постраждає. Бо вам об’єктивно по*** на ситуацію, вирішена вона чи ні. Якщо ні — то єбать, ви перемогослави, знайшли зраду. Молодці (в цілому це добре, але без сарказму було б тільки в тому випадку, якщо б ви до цього теж писали про ці ігри). Якщо так(проблема вирішена) — ви можете вибачитись. Але кому ваші вибачення будуть потрібні, якщо репутація людини вже постраждала, а тому і геймдев, бо наступного разу людина задумається — а є сенс взагалі позиціонувати себе як розробник з України, якщо максимальна підтримка, яка може бути — обісцють, а потім розберуться

Ніхто нічого не зміщує, ми виклали інформацію. Нічого не перекручували, сенс не змінювали, цитати не придумували. Ситуація якою була, такою і викладена. А про інтерес до геймдеву, у нас щотижня виходять аналітики, технічні матеріали, технічні статті. Вибачте, але чомусь там ваших коментарів про розвиток геймдеву українського там не помітно.

по-перше, я написав про ваш підхід до статей, а ти мені пишеш — що люди самі можуть писати про інші ігри на форумі. ВИ і ЛЮДИ це 2 різні речі. По-друге, ти пишеш «ми нічого не міняєм», хоч знову ж таки я не про це пишу, я пишу про ситуацію статей в цілому(про посил). Але добре, ти сам це зачепив, я відповім — вже починаючи з заголовку йде цитата з викинутими словами. А міняє це сенс чи ні — нікого це не хвилює.

Про мої коменти на вашому сервісі — тут по ділу. Получається я підор, що не пишу коменти під статтями, про інді (хоч я в цілому особо не пишу коменти, але отакі срачі — як на мене, це низькосортний п****ць, сорі). Я міг би посперечатись і ще накидати аргументів, але незважаючи на них(в цілому) — це справедливе зауваження

Не про інші, а про власні, які ми залюбки викладаємо в своїх соцмережах і намагаємося, щоб про них дізналося якомога більше людей. А щодо цитати, якщо сенс не змінюється, вкорочувати їх цілком допустимо. Розробник написав, що критика формату, яку направили в його сторону, вбиває ідеї-геймдев, ми це і передали в заголовку.
І ще — ми не формуємо посил, якщо це тільки не блоги чи авторська думка. Ми подаємо лиш ту інформацію, яка стосується ситуації. Висновки всі читачі роблять самостійно. Це ваше право. В будь-якому разі, дякую за ваші коментарі, відкланяюся.

Сьогодні у нас вийшли дві новини про українські ігри, але вас в коментарях там немає і закладаюся, що ви їх навіть не читали.

Якщо ти про звірів, які вийшли у вас за 15 хвилин до твого комента, то ще не встиг прочитати (але, п***іти не буду, не читав би — половину б твого

закладаюся

ти б виграв, я б, чесно, пропустив цю статтю). А якщо про Stunt Paradise — то я сам викладав зі сторінки своєї гри на на Reddit їх трейлер, за 2 години до вашої статті — www.reddit.com/r/PS4/s/t1Rta9NRuA

так, що

закладаюся

у нас нічия вийшла, так би мовити

я навіть скажу більше — у нас в меню гри написано «put in = hit ler» і стім заборонив гру у Німечинні, не у рашці. Так само, за великий банер з United24 (і переходом на сайт) теж стім не заборонив у рашці. Гра поки не продається, збирає вішлісти, може до моменту релізу стім вже щось змінить і можна буде вимкнути

Вітаю! Дуже круту гру зробив, маю надію отримаєш достойну винагороду) Купив Deluxe, такі ігри дуже комфортно грати під час затяжних колів на роботі.

Конфлікт по суті вичерпано, але ця новина знову підливає масла у вогонь.
Гру одразу прибрали з бандлу та з продажів на росії, все. Що тут ще обговорювати не зрозуміло.

Ще таке питання, цитата

«Ви добиваєте інді-геймдев України»

у заголовку звідки була взята взагалі? У тексті її нема.

Я, звісно, не автор, але все ж таки:

. Всі, хто так сильно шукає зраду просто в усьому і виливає помиї наліво і направо, ви просто добиваєте і так ледь живий інді-геймдев в Україні.

Чувак прав. Если к украинским инди разработчикам будут доебываться свои же, они просто перестануть быть украинскими инди разработчиками и станут, например, польскими, чтоб к ним не доебывались.

Потом будут спрашивать где наши Илоны Маски, но забудут, что всех потенциальных закидали говном на ранней стадии и они сменили ассоциацию.

ви просто добиваєте і так ледь живий інді-геймдев в Україні

cлова просто та ледь живий були пропущені, проте без них сенс не змінюється ніяк.

Якщо «Інді-геймдев України», не може прожити без руснів, то шоб він здох. Туди йому і дорога + попутного вітру у сраку.

де таке написано у дописі автора? Гру вже прибрали з продажів на росії. А вам аби ото шось добити, працюючи над гіперкежом.

В заголовці подана цитата про добивання геймдеву. Дійсно в статті я цього не бачу.
Звідки цитата питання до автора статті в такому разі.

А ви зннаєте всі проєкти над якими я працюю? Чи все що виходить не в стімі автоматично гіперкеж?

Коментар порушує правила спільноти і видалений модераторами.

Щеб мені було не насрати на думку кацапських ботів 🤣 Іді на***

Ну звісно ж все лайно по трубах полилося саме з хтвіттера, де ж іще попаяним на зрадоньці довбням сидіти)

Кацапи звичайно лайно, але не бачу нічого поганого в тому що вони дають бабло нашим розробникам за таку тупу річ як подібна гра.

А в чому проблема отримувати гроші з мордора і витрачати їх в Україні. Ара патріоти безмозглі задовбали вже всіх. Обов’язково тепер куплю цю гру.

Стільки експертів в коментарях, таке відчуття, що живу в країні повній Ілонів Масків, Стівів Джобсів, або де кожну неділю виходять ААА ігри десятками кожен день.
Панове, не можна однією дупою на двух стільцях. Видурювати бабки у болотних, це не прерогатива чуваків, які випускають індюшатіну, яка максимально збере 10к продажів, а офісників :)

краще б купили гру щоб підтримати Український гейм-дев, що планую зробити ввечері

все ок чувак

молодець, партія гордиться тобою)

набігло тут таісій повалій і латентного 💩

маму рідну продадуть за рубль собачий

а про статтю то дядько наш, ну покритикували й розійшлись, критика ніжна токо в узкой опозіциі, не фанаріком же йому посвітити

Все правильно, х*яр своїх щоб чужі боялись

Мне вот интересно, какая логика у комсомольцев которые устраивали травлю? Нельзя выкачивать деньги из Мордора в обмен на пиксели?!

Повністю згоден — треба ще додати російську мову, ведмедя в матросці з горілкою, зробити сторінку гри вк та опублікувати її в яндекс-плей, з’їздити на яку-небудь ігрову виставку на болота. Все заради «викачування грошей з Мордора» звісно.

Зі слов Буданова: «Russia’s missile and drone production reliant on Western components» (english.nv.ua/...​-components-50455563.html). Тобто виходить що захід допомагає рашкє з компонентами для рокет-дронів, якось дивно правда? Ну Європка у рашкі купляє скраплений газ і є фактично спонсорує агресію проти України (www.dw.com/...​ng-russian-gas/a-68925869). Може порядок вирішення проблем треба починати з врахуванням масштабу ?

А чому не можна одночасно декілька проблем вирішувати ? Бо так і про корупцію в країні можна, сказати, «ой да що я там поліції дав 1000, от депутат мільйони краде!» , так виходить ?

аа то ти хочеш бути як орбан? Класне виправдання, може як хтось десь вбиває людей, то й убивцею бути ок

це ж так просто тикати пальцями на безликий абстрактний захід чи рвати волосся від неконкретизованої європки, ніхто не відповість, це набагато простіше ніж вимагати щось від себе чи тикнути пальцем на сусіда чи в конкретне обличчя

не піняй на захід і європку, з себе починай і від інших вимагай

Буданов озвучив проблеми які потребують вирішення, а не список для наслідування

xD
глянь стату скільки бізнесу юзає 1С))
а тут на інді ігру накинулись)

ще один, я ж цей аргумент тільки що розжував

Ну так піди до бізнесу, перевір софт і за наявності 1с пробий колеса дірєктору, а не юзай його в якості виправдання торгівлі з окупантом

Ну так піди до бізнесу, перевір софт і за наявності 1с пробий колеса дірєктору

ви часом не хочите в депутати?
там приблизно такий же рівень мислення

ні там такий же рівень мислення як в коментарях на доу. Здається в нас повний склад ВРУ 450 депутатів, то порахуй скільки зараз. Цікаво куди вони поділись
До речі тая повалій теж була дєпутатом, мабуть вибрали її такі як 🫵

То не будь таким, ізі

також ти повинен розуміти що таке торгівельний баланс між країнами, по суті це аля дуже складний бартер, який грубо кажучи базується ти мені а я тобі, тобто для заходу обмінювати високотехнічний продукт на енергоносії набагато вигідніше так як енергоресурси дешевші.

в даному кейсі ми обмінюєм пікселі на бабки, ну камон, це взагалі ідеальний кейс

в даному кейсі ти шукаєш виправдання чому ти маєш продавати щось в парашу коли вся країна воює

хто шукає той знайде, але імя тєбє тая повалій

в дупу твій кейс, ще запиши колискову для цих крокоділов, і скажи що це класно коли вони сплять а не воюють, філософ

відкидання здорового глузду це якраз те чому провалена мобілізація та внутрішня політика.
Звісно цей кейс це також питання етики, але пікселі на бабки це ідеальний варіант, також якщо трішки остудиш голову то зрозумієш що це також відкриває бекдор для нашої культури і тд і тп, а я уже мовчу про те що нам би в ідеалі взагалі захопити величезний ринок софту в рашці, це мало того що вигідно ще й дає дуже багато різних бекдорів

це також питання етики

Саме так

То до чого все решта?

провалена мобілізація та внутрішня політика.

Ти ж мабуть все просрав, з тебе й спрос, чи ти нєпрічьом? а хто ж тоді? Мабуть якісь абстрактні коні 🐴 ходить тут торгує з москалями й розносить свій здоровий глузд...

То до чого все решта?

тому що стріляти, будувати, інвестувати етикою не можна, вона важлива, але не коли виходить за рамки розумного

Клас, ціла бл планета перед тобою, 8 млрд бляха людей, а тобі не торгувати з саме тою країною що вбиває тебе — за рамками розумного.

З якої дупи ти цю логіку виколупуєш?

Якось без російського гравця Україна проживе, та й інді-геймдев без расіі не подохне. Твоя така животворяща расія менше 1% світового ВВП, а тобі прям без москаля життя нема, ні з чого побудувати, і нічим постріляти

Бачу це досить складно 😥 занадто довго пояснювати доводиться і колупатися в твоїй совісті, я втомився. Якось сам

Клас, ціла бл планета перед тобою, 8 млрд бляха людей, а тобі не торгувати з саме тою країною що вбиває тебе — за рамками розумного.

Торгівля це торгівля, якщо ми у великому плюсі це нам дуже вигідно. Також не забувайте що воювати можа і в торгівлі

З якої дупи ти цю логіку виколупуєш?

Географії?

Якось без російського гравця Україна проживе

тут питання наскільки добре ми «проживемо»)
(хочу уточнити, що я за повністю відмовитись від трейду з рашкою але у нас хіба є якісь інші ринки?)

та й інді-геймдев без расіі не подохне.

А я і не кажу що він подохне, просто забороняти цифрові продукти це маразм.

Твоя така животворяща расія менше 1% світового ВВП, а тобі прям без москаля життя нема, ні з чого побудувати, і нічим постріляти

Ем, я такого не казав

Бачу це досить складно 😥 занадто довго пояснювати доводиться і колупатися в твоїй совісті, я втомився. Якось сам

Ну ці розмови це рівень 10 річного хлопчика якому не хочуть купити пістолетик

ой не звивайся, не казав він, маразмзапрєщатьцифровіпродукти

можна й треба

це рівень 10 річного хлопчика якому не хочуть купити пістолетик

не роби собі комплімент, навіть 5річна дитина розбирається хто вороги

Шкода що в тебе стільки розуму нема

але у нас хіба є якісь інші ринки?

Рукалице. Знаєш що? У _вас_ нема інших. Ти прав. Іди торгуй. Особисто тобі дозволяю. Бо у _вас_ інших ринків нема. Побудуй тільки щось не забудь. Постріляй. А то інакше ж вийде некрасиво

Рукалице. Знаєш що? Нема інших.

Я знаю що є
Можливо в майбутньому ми займем більші європейські ринки, але поки шо є то є)

Ти прав. Іди торгуй. Особисто тобі дозволяю.

Я працюю виключно з заходом

Побудуй тільки щось не забудь. Постріляй. А то інакше ж вийде некрасиво

У мене інший профіль

Я працюю виключно з заходом

Я шото заплутався, а як же ринкі і географія

У мене інший профіль

воно й видно

Я шото заплутався

так буває коли думаєш через призму емоцій

а як же ринкі і географія

от на твою думку багато українців вийдуть на західні ринки?

Є взагалі така ймовірність що наша частина ринку на заході скоротиться в умовних 5-10 роках

ми настільки маленькі в порівнянні з заходом, що шансів хоч жопой жуй. У нас вільний ринок з ЄС блін.

чим менше вузьколобих думатимуть що на расіі свєт кліном сошолся тим більше буде шансів на заході

Але більшість лінива й вузьколоба, навіть якщо вважає себе розумною. Тому нас чекає доля решти постсовка яких прикармлювали десятиліттями. Кнут і пряник як годиться, щоб життя медом не було. Бач які в них польські каштани відросли. Тепер всі думають ай яка Польща маладєц, а Україна не змогла. у нас ще більші будуть. Лиш до того довго страждати ще доведеться. Польща не за день такою стала. Не настраждалась іще проклята земля. Як же ці поляки без постсовєцкіх ринків вижили. А он угорці заскучали, назад мабуть хочуть, аж кіпятком сцуть. Вже не совок їх окупував, а брюсель. Скоро й ти заскучаєш відчуваю. Одна порода.

ми настільки маленькі в порівнянні з заходом, що шансів хоч жопой жуй. У нас вільний ринок з ЄС блін.

Це хто вам сказав? Тільки від нашого зерна у поляків приступ епілепсії

не хочу вас лякати, але польща на 2020 рік активно торгувала з рашкою)

Ну так. Ну але їх яблука теж не зразу пустили в ЄС. То таке, пройде істерика

Відтягуватимуть і ставитимуть граблі звісно. Вони ще й дотуватимуть нас наскільки я розумію. Як їх дотують зараз німці й французи. Не уявляю як вони це переживуть, Польща корміт Україну, це просто жах. Та у них там інфаркт у половини буде.

Вони вже роблять, що ти думаєш ті трупи на Волині їм поперек горла прям ледь не кожен рік.

Але не відкрутяться, рано чи пізно процес дійде кінця

Польща з рашкою не воює, і нічого нам Україні по суті не зобовʼязана. Є санкційна політика ЄС, а перевиконання плану то на розсуд кожного члена. Подякуй за те що є, і є багато. А проблеми поступово будуть вирішуватись. А українці Україні — зобовʼязані.

Поэтому на все украинские игры (особено инди) нужно пропихивают локализацию Польши и подобных соседей. Что бы игра пропихивалась и жила не только от поддержки Украины.

Якось без російського гравця Україна проживе, та й інді-геймдев без расіі не подохне.

Чувак, у нас тут в эльфии у людей возникает очень много вопросов на тему с какого хрена мы должны из своего бюджета обеспечивать военную и экономическую поддержку Украины, когда в ней люди добровольно отказываются от бесплатных денег, которые можно завести в Украину (профит!) из России (еще больший профит!) в обмен на воздух.

Если все так хорошо с местной экономикой, можно, чтоб Украина перестала просить оружие и деньги по всему миру (которая оплачиватеся налогоплательщиками), а если все плохо, можно не выепываться?

так поясни даунам про війну і кажи хай в НАТО візьмуть

розумні все розуміють

Сам не виябуйся своїм рускім здоровим глуздом

хрена мы должны из своего бюджета

будапештський меморандум курва, зірка смерті де? якого х_я вибач кремль ще стоїть?

будапештський меморандум курва

И что там в меморандуме такого написано, что его везде вспоминают?

написано що якщо штати далі будуть чесати яйця, то ядерних країн сильно побільшає, так що наступний рейс в башти близнюки буде з прівєтом

написано що якщо штати далі будуть чесати яйця, то ядерних країн сильно побільшає, так що наступний рейс в башти близнюки буде з прівєтом

Нет там такого
Есть только про уважать суверенитет Украины
А про «вписаться» за Украину (то есть послать свои войска) — нет таких пунктов и соглашений, только про оказание помощи в случае военной агрессии

ps: посему спасибо штатам и союзникам и за ту помощь что есть. Могло б не быть даже джавелинов с севшими аккумуляторами )

Не нада вайска, дякую, вже одні вайска ввєлі

Ельфійскій житєль тут за налогоплатєльщіков возмущяєцца

про оказание помощи в случае военной агрессии

ну так хай і листають тепер, і лижуть свої яйця ельфійські далі

Уже отлистали (в том числе за мой счет), вопрос в том, зачем вам еще больше листать, если вы отказываетесь от бесплатных денег, которые можно вывести из России?

Ти спеціально чи бовдур? Війна три роки вже а йому не доходить

Ти не софістікой тут займайся, а валі давай до свого конгресмена і його переконуй, як тобі так не байдуже за бюджет України, а не свої яйця на доу лижи

А не переконуй як укри мають виживати торговлєй цифровими шкурками з крокодилом.

Зачем? Я не хочу, платить за вашу возможность закидывать говном людей, которые пытаются за счет агрессора пополнить бюджет Украины.

«эльфии»

Стоит задуматься а кто ты вообще такой...

чому провалена мобілізація

Виключно через те, що чоловіки не хотять вмирати. А грошей на те, щоб усім пропонувати мільярд гривень — немає.

Виключно через те, що чоловіки не хотять вмирати.

спірне питання, було видно як багато чоловіків ігнорували цей факт у ± перший рік війни

А грошей на те, щоб усім пропонувати мільярд гривень — немає.

шоє то є, це впринципі самий чистий спосіб але він дуже простий, думаю якшо поресьорчити то можна знайти дешевший але набагато складніший спосіб

перший рік війни

В багатьох інтерв’ю військових вони самі так кажуть. Що хто хотів добровільно захищати країну, ті вже давно в армії.

думаю якшо поресьорчити то можна знайти дешевший але набагато складніший спосіб

Див не буває. В країні немає грошей, є лише кредити.

Раджу вам використати ±4 дні вихідних шоб почитати про соціологію.
Суспільство саме по собі дуже слоїсте з різними психотипами, культурними відтінками і тд і тп.

Те що на початку пішли націоналісти це одне, так як для них держава це найвища цінність, а як бути з іншими?
як бути з маргіналами? і тд і тп.
Ну тобто у нас абсолютно відсутні стратегії щодо цих груп.
Держава допустила величезну помилку і продовжує силою запихати в голови націоналізм тим групам які не є націоналістами що приведе до дуже печальних наслідків.
Совок шось уже подібне робив, назвав це советский человек)

чому провалена мобілізація

А вона провалена? Вона проводиться максимально скотськи, це так, але чому вона провалена?

Мобілізація якраз останніми місяцями проводиться небувало ефективно. Інша справа у раціональному викристанні мобілізаційного ресурсу.

Якщо армії потрібно 100к людей піхоти, а бажаючих немає, то беруть тих, до кого можуть дотягнутися. На жаль

Якщо армії потрібно 100к людей піхоти

я про першопричину цього і кажу. кількість втрат, яких можна було уникнути прямо пропорційна кількості совка і самодурства серед командування, та і рядового складу також, що тут розглагольствувати.

Але реальне те, що реально, а не те, що хочеться.

яких можна було уникнути

Або не можна було.

Наприклад, якщо батьки — алкаші, які постійно бухають та деруться один з одним, то навряд чи в кризовій ситуації вони стануть добре скоординованими, перестануть пити і сфокусуються на проблемі. Майже напевно вони продовжать робити те, що вміють, тільки будуть ще більше бити один одного.

Так і тут. Те, що відбувається — наслідок існуючої системи / культури взаємодії між людьми та різними шарами влади.
Можливо

кількості совка і самодурства серед командування, та і рядового складу також

є неминучим на даному етапі розвитку України як країни. Звісно, хотілося б іншого

Те, є щось неминучим чи ні — це питання гіпотетично-філософське. Я ж кажу про сам факт.

Вона проводиться максимально скотськи, це так, але чому вона провалена?

ахах, подивись на це як на систему і ти зрозумієш що це більше похоже на пружишу яку натягують все сильніше і сильніше, а так як у нас нема інструментів щоб відпускати плавно, ця пружина як й*бне, після цього може бути все що завгодно.

також майте на увазі що країна просрала розумовий капітал 20+ людей, як тільки кордони відкриються вони виїдуть, після цього кваліфікованих кадрів буде мізер.

Мова йде про існування системи в принципі

це базис націоналізму, а всі націоналістами бути не можуть)

зато резинова мораль усім доступна

Ти ета, коли до тебе в дім грабіжник залізе, продай йому шарфік, щоб не застудився як піде. Чаю налий шолі, кажуть допомагає в продажах коли будуєш особистий звʼязок з покупцем. А на виручені кошти купиш собі новий макбук, старий все одно був старий. А як виручки не вистачить, кажи хай ще заходить

Це інді гра, які шарфи, які чаї, людина міняє цифру на бабки, а людину за це критикують.

Бачу вас взагалі шось поплавило або просто мене тролите)

Ну я з цим не сперечаюся.
Я саме про «провальність» мобілізації.
Завдання — набрати Х людей, і їх набирають. Звісно, що це працює до часу, і в довгостроковій перспективі обернеться хуйово для зе-влади і для України в цілому. Але це ж не виключення, а правило, горизонт планування там до завтрашнього обіду.

Ну якщо у вас мрія бек ту совіет юніон, тоді і справді мобілізація іде за планом)

У мене немає такої «мрії», і так, те, що план поганий, не значить, що усе не може йти за планом

пхаахах)
А сайд ефекти ви врахували?

Це з розряду китайського закону щодо вбивства горобців які їдять врожаї)

Про цей випадок вперше чую, але найочевидніше — певний відсоток з продажу йде на податки в РФ, що буде витрачено на ваше та моє вбивство. Вам цього недостатньо?

Если не потратят деньги на украинскую игру, то куда их потратят?

Купят другую западную игру: налоги заплатят.
Купят другую игру местного производства: налоги заплатят + деньги останутся в стране
Потратят на что-то другое (хавку или бухло): налоги заплатят + деньги останется в стране
Ни на что не потратят: деньги все равно останутся в стране, при этом они будут поддерживать глобальный финансовый баланс (деньги, которые лежат на сберкнижке фактически принадлежат банку, а в случае рашки они принадлежат рашке).

В любом случае деньги или их часть будет работать на рашку, но в случае, когда покупают украинскую игру, часть этих денег попадет в Украину и может/будет работать против рашки.

Смекаешь?

Стаття так тупо написана, ніби він виправдовує продаж на рашці, хоча насправді це зовсім не так і він пояснив, що той бандл створив китайський видавець і вже видалив на прохання автора. Ви хоч писати навчіться, а то не краще твітерних воїнів з логікою.

А ви, будь ласка, читайте уважно матеріал. Про все це сказано, нічого він не виправдовує, його позиція донесена чітко і так, як було написано в оригіналі.

Заголовок не відповідає статті. Прев’ю новини із цим заголовком в тг доу: розробник образився, якщо ігри не продавати в рашці, український інді ґеймдев помре
Стаття: розробник адекватно зреагував, редакція ницо гайпить на заголовках, нічого нового ))

Цитата використана з відповіді розробника. В заголовку сказано, що розробник відповів на критику, яка стосувалася переважно саме продажів в росії. У заголовку немає нічого, що якось викривляло б інформацію чи подано з викривленням оригіналу. Якщо вам не подобається, ваше право. Але інколи корисно читати далі заголовка, в якому неможливо передати все. І ніде не сказано, що розробник образився — це виключно ваші висновки.

Ну и что что цитата из вiдповiдi?! Вы перекрутили полностью его ответ! Это вредительство!

Автор буквально відповів, що критика такого формату вбиває український інді-геймдев. Ви можете лишатися при своїй думці, але в оригіналі це транслюється, тому і в заголовку передано.

Ну випускати такі статті це розганяти хейт. У вас як редактора, є вибір, про що варто писати, а про що ні.

Іноді було б корисно слідувати журналістським стандартам. Але, звичайно, це я забагато хочу.

Однако как подобной редакции, вам прекрастно известно что большинство прочитают только заголовок...

Но статья все то же дерьмо... Заголовок погромче, да и шума побольше, все лишь бы дибилы прочитали первые 3 строки и пошли писать гневные комментарии. Всем давно известно что рядовой пользователь обращает внимание именно на заголовок и первые слова. А статья именно что так и написана, что автор будто оправдывает продажу товара в рашку...

Бандл був самодіяльністю зі сторони китайського видавця. Він був прибраний за добу.
Продажі в РФ теж прибрані. Це просто недопрацювання.

Додав, що його прибрали, дякую.

На третій рік після вторгнення, професійний гейм-девелопер дізнався про існування «Кривавого Геймдева» і ревью-бомбінга за продажі на росії, оу велл. Інді на то і інді, що ти сам маєш розбиратись у всіх етапах життєвого циклу продукта, а не плакатись на токсичне коммьюніті

Так іде викачування валюти з рашки, проблема то в чому?

Яких податках? Зібрав з русні 100%, віддав назад 20%. У русні стало −80% валюти. Чи у пана з математикою не дуже?

У вас, мабуть, теж щось пішло не так. Бо ці 20%, мабуть, теж кудись йдуть, чи не так? Ну там патрончики, дрончики, балістичні ракети, інші іграшки, воно ж нічого страшного, правда?
І інші 80% русня сплачує з власних вже оподаткованих доходів, тобто без тебе ці гроші були б скоріш за все сплачені за якийсь місцевий продукт, пдв всеодно сплатили б, але його сплатив би не ти як продавець з України.

рашка тратить стільки хуйліардів на війну з резервів, що ті сльози з податків нічого не перекривають. Ну не потратить москалик гроші на гру, потратить на водяру, податки так само підуть на патрончики. Водяру роблять їхні олігархи які війну теж спонсорують.

То що краще в кінцевому результаті?

Хтось задонатив 100 гривень, а хтось сплатив 100 рублєй в бюджет педерациї

потратить на водяру,

Це ж в сотні раз краще right there, хай більше бухають і менше грають, чи ти проти?

Як може бути в сотні раз краще те, що в рашці ті гроші так і залишаться?

Гроші й так в раші залишаться, це рублі надруковані

З іншого боку щоб там зʼявився долар, раша має долар звідкілясь взять, тобто щось експортувати

Імпорт повʼязаний з експортом

Хоч щоб раша чото експортувала? Я не хочу

Це якщо довго й нудно

Якщо коротко то так краще якщо вони бухатимуть, ніж гратимуть в ігри. Я за прискорену деградацію

Ну і дєло прінципа. Які можуть бути виправдання торгівлі з окупантом

У тебя с логикой вообще очень плохо.

Человек, который на стиме покупает игру, выводит доллары из России в Украину взамен на воздух. Это большой плюс. За эти доллары уже не купят компоненты для дронов в Китае, смекаешь?

В тому, що нам — так то взагалі всім, але для нас це питання існування — потрібно поривати з ними будь-які зв’язки, як культурні, так і економічні, виходити з спільних просторів, а працює це в обидві сторони — як не тянути руснявий продукт сюди, так і не надавати їм свій. Для нас там немає ринку, там немає покупців, там в принципі людей немає як таких, навіть якщо і в них є гроші — хай далі живуть в своєму гівні без нічого

Та ви шо... Інді розробники що витягують гроші з росіян це справжні террористи, лише на них тримається вся економіка болот! Без них це була би країна 404, з якою ніхто не співпрацює, кляте інді, гори у пеклі!

все як завжди, зжираємо себе самі

Підтримка автору, все правильно сказав.

Підписатись на коментарі