«Поганий день для woke-розробників». Експродюсер Diablo 2 заявив, що в ААА-геймдеві панує страх через перемогу Трампа
Марк Керн, колишній Team Lead World of Warcraft та експродюсер Diablo 2, опублікував декілька думок на тему перемоги Трампа та реакції на неї в геймдеві. За його словами, прихід нового президента до влади став дійсно «поганим днем для woke-розробників». А в ААА-студіях зараз панує страх.
Керн висловився на власному акаунті в Twitter. З публікацій розробника помітно, що він підтримує Дональда Трампа.
«Ми перемагаємо з величезною перевагою. Це дійсно поганий день для woke-розробників. Трампа обирають, і вони впадають в абсолютно істеричну кризу психічного здоров’я», — написав Керн.
В цій же публікації він заявив, що західні ААА-проєкти провалюються або не досягають бажаних показників. Розробник включив до цього списку Concord, Star Wars Outlaws та Dragon Age: The Veilguard. Натомість азійські проєкти, як от Stellar Blade та Black Myth: Wukong, дуже успішні.
На фоні проблем з продажами в західних студіях проходять масові звільнення, й тисячі розробників втратили роботу. Керн очікує, що ААА-компанії захочуть боротися проти Трампа, просуваючи певні наративи в іграх. І це призведе до їхнього краху на фондовому ринку.
«Я думаю, що ААА-розробники намагатимуться подвоїти зусилля і випустити ще сильніший „протестний“ меседж. Це ще більше обвалить їхні ігри, й інвестори врешті-решт покарають їх на фондовому ринку, поки прибуток не візьме гору над божевіллям», — додав Керн.
Окремо експродюсер висловився про настрої в західних студіях. За його інформацією, люди охоплені страхом і не приходять на роботу. І зараз це переростає в полювання на відьом.
«Всі в ігровому бізнесі налякані. Я можу сказати вам, що індустрія ААА-ігор відштовхується від виборів. Люди не з’являються на роботі, канали переповнені балаканиною, яка почалася зі страху, а тепер переросла в протести, політичне насильство і полювання на відьом. Температура в студіях зараз екстремальна», — продовжив Керн.
Нагадаємо, Марк Керн регулярно критикує західні ААА-компанії. На початку жовтня розробник заявив, що «вони покинули своїх клієнтів», в той час, як у FromSoftware підняли зарплату працівникам.
21 коментар
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів