«Поганий день для woke-розробників». Експродюсер Diablo 2 заявив, що в ААА-геймдеві панує страх через перемогу Трампа

Марк Керн, колишній Team Lead World of Warcraft та експродюсер Diablo 2, опублікував декілька думок на тему перемоги Трампа та реакції на неї в геймдеві. За його словами, прихід нового президента до влади став дійсно «поганим днем для woke-розробників». А в ААА-студіях зараз панує страх.

Керн висловився на власному акаунті в Twitter. З публікацій розробника помітно, що він підтримує Дональда Трампа.

«Ми перемагаємо з величезною перевагою. Це дійсно поганий день для woke-розробників. Трампа обирають, і вони впадають в абсолютно істеричну кризу психічного здоров’я», — написав Керн.

В цій же публікації він заявив, що західні ААА-проєкти провалюються або не досягають бажаних показників. Розробник включив до цього списку Concord, Star Wars Outlaws та Dragon Age: The Veilguard. Натомість азійські проєкти, як от Stellar Blade та Black Myth: Wukong, дуже успішні.

На фоні проблем з продажами в західних студіях проходять масові звільнення, й тисячі розробників втратили роботу. Керн очікує, що ААА-компанії захочуть боротися проти Трампа, просуваючи певні наративи в іграх. І це призведе до їхнього краху на фондовому ринку.

«Я думаю, що ААА-розробники намагатимуться подвоїти зусилля і випустити ще сильніший „протестний“ меседж. Це ще більше обвалить їхні ігри, й інвестори врешті-решт покарають їх на фондовому ринку, поки прибуток не візьме гору над божевіллям», — додав Керн.

Окремо експродюсер висловився про настрої в західних студіях. За його інформацією, люди охоплені страхом і не приходять на роботу. І зараз це переростає в полювання на відьом.

«Всі в ігровому бізнесі налякані. Я можу сказати вам, що індустрія ААА-ігор відштовхується від виборів. Люди не з’являються на роботі, канали переповнені балаканиною, яка почалася зі страху, а тепер переросла в протести, політичне насильство і полювання на відьом. Температура в студіях зараз екстремальна», — продовжив Керн.

Нагадаємо, Марк Керн регулярно критикує західні ААА-компанії. На початку жовтня розробник заявив, що «вони покинули своїх клієнтів», в той час, як у FromSoftware підняли зарплату працівникам.

Як гадаєте, Керн має рацію? Чи дійсно в ААА-геймдеві спостерігаються панічні настрої через Трампа? Діліться думками в коментарях.

Підписуйтеся на Telegram-канал @gamedev_dou, щоб не пропустити найважливіші статті і новини про геймдев

👍ПодобаєтьсяСподобалось0
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Хтось по людські може пояснити про що мова? Я правда ніфіга не зрозумів.

woke-ідеологія перетворила сучасну культуру на сміття

Єдина думка що приходить в голову читаючи заголовок

Ото павяиаю в Китаї ув’язнених посадили артефакти збирати і світі варкпафту

woke-розробників

А що це за фреймворк? Не чув про такий.

Хочеться якийсь жарт про DEI-бібліотеки, але шось не знайду прийнятного варіанту :(

Думав про цю залупу коли трамп переміг. Як там його проект? На автобус вже набрав?

Я можу сказати вам, що індустрія ААА-ігор відштовхується від виборів

Хоч це і могло прозвучати дивно, але може хтось пам’ятає під час попередньої каденції Трампа що woke’ового такого виходило? Здається нічого ж не мінялось — такі ігри все ще виходили, хіба ні? Просто з плином часу воно досягає більших «висот» і останній DA просто дійшов, ну не те щоб апогею — просто поточного рівня woke’ізму.

Ооо, я не знав про існування терміну woke до недавна, і дізнався про нього лише декілька днів тому на metacritic коли зайшов почитати критику на новий Dragon Age.

З розчаруванням спостерігаю на протязі вже багатьох років як компанії випускають потенційно цікаві ігри, але постійно намагаються створити ідеальний віртуальний світ в якому не існує проблем реального світу, що робить гру нудною і не цікавою.

Завжди пояснював собі це тим що компанії розуміють що ні в кого не підніметься рука критикувати гру якщо в ній є diversity, equality та inclusivity, навіть якщо ці речі реалізовані в грі погано. Деколи навіть здавалось що якщо ці речі зроблені погано це навіть краще бо це показує що для компанії це пріорітет і вона готова жертвувати заради цього якістю.

Цікаво як зміниться ситуація зараз. Трохи грав Wukong, гра в цілому не дуже сподобалась, але приємно було що ніхто не нав’язує свою думку як треба жити, можна просто розслабитись і повбивати монстрів.

Працюю в айті в команді з геєм і в компанії в цілому є багато геїв, також люди різрих національностей, є люди з індії та навіть ірану. Абсолютно ніяких проблем, всі дружні ніхто нікому нічого не доказує і ні з ким ні за що не бореться. Відчувається що в реальному житті все набагато краще ніж в віртуальних світах.

Нам би їх проблеми, чесне слово...

Пам’ятаю як 24 лютого у робочому чаті один пише «Гайз, викачу фітчу на години 4 пізніше, зараз в дорозі тікаю до батьків з Харкова»
А тут «Трамп переміг»

Люди не з’являються на роботі, канали переповнені балаканиною, яка почалася зі страху, а тепер переросла в протести, політичне насильство і полювання на відьом. Температура в студіях зараз екстремальна

Біднесенькі ....

Зовсiм кукухою вдарилися

Я вважаю, що в цьому всьому масовому політичному психозі винуватий Маск. Так накрутити людей, що вони починають з якимись уявними вітряками у своїй голові битися (і навіть перемагають їх). Хоча, хз, можливо це наслідки ковіду.

Навряд Маск своєю особистою персоною і можливостями, може переважити СМІ світового рівня. Тому мені здається, що ви перепутали палку з тим хто її тримає.

Маск з 200 млн підписниками, (а насправді більше, оскільки його твіти бачать навіть ті, хто на нього не підписаний, а віднедавна — навіть ті, хто його заблокував) «не зможе переважити СМІ світового рівня»? Смішний жарт.
Точної статистики відвідуваності не знайшов (хоча й не сильно шукав), але для розуміння порядків, візьмемо дані з similarweb.
Місячна аудиторія одного з найбільших новинних сайтів світу nytimes.com: 546.2M
x.com: 4.6B
Не знаю чи там ще якось враховується відвідування через додаток. Швидше за все ні.

Ваші підрахунки можна звести до фрази «Крокодил більш зелений, ніж довгий». Ну або альтернативний варіант «Бажане за дійсне».

І це прекрасно! Най божевільні бісяться! Чекаемо коли цих всіх «небінарних гендертрансів» розірве від власної жовчі!

Дуже дивна новина. Цитувати прихильника Трампа, який надає оцінку т.з. «woke студіям», і який розповідає які панічні настрої у них там царюють.

Це не новина, а думки одного з геймдевців, тобто тема для обговорення на форумі. Яким би не було бачення Керна, у нього лишилися звʼязки в індустрії, він і скриншоти зі Slack Activision Blizzard постить. Звісно, це може бути підробка, та все ж.

Нічого дивного тут немає, я ще декілька днів тому писав те саме що написано у статті. SBI та їм подібних юзали щоб підняти EGS score, для інвесторів. Тепер коли всім видно що «сучасна аудиторія» у меншості, при чому величезній меншості, це буде працювати в іншу сторону.

Трохи дивною є ваша заява, що неможна цитувати прихильників Трампа (яких в США більшість), та неможна надавати оціну woke студіям, навіть якщо ця людина колишній Team Lead World of Warcraft та експродюсер Diablo 2.

Підписатись на коментарі