Дизайнер Silent Hill віддав шану російській культурі, почав блокувати українців через критику і заявив, що «втрачає мотивацію донатити». Проте змінив свою думку
Масахіро Іто — відомий художник та дизайнер, який був одним з головних творців перших трьох частин Silent Hill. Нещодавно він висловив думку про російську культуру, за яку його розкритикували українці. Фахівець почав їх банити й заявив, що «втрачає мотивацію донатити» нашій країні. Проте зрештою змінив свою думку.
Іто розповів, що його прабабуся була росіянкою. Він також вивчав російських авангардистів в університеті й використовує мову окупантів у роботах на тему наукової фантастики.
Дизайнер також вшанував Федора Достоєвського та його книгу «Злочин і кара». Іто заявив, що вона стала одним з джерел натхнення для Silent Hill 2.
В коментарях під постами фахівця з’явилися дописи з критикою від українців. Частину з них дизайнер почав блокувати. Він опублікував пост, де заявив про це, хоча пізніше видалив повідомлення.
«Вже заблокував 70 акаунтів з України. Ми, хлопці, дійсно змушуєте мене втратити мотивацію продовжувати відправляти донати вашій країні», — написав Іто.
Користувач під псевдонімом ZhukevychA спробував пояснити позицію українців у своєму пості.
«Я великий шанувальник вашої творчості. Але я не думаю, що росіяни заслуговують на похвалу за свою культуру. Після всіх тих звірств, які вони вчинили проти моєї країни та мого народу. Я бажаю їм — „росіянам“ — вічних мук, на які вони заслужили», — написав коментатор.
Іто відповів на це, пояснюючи свою позицію. Він ще раз послався на своє навчання в університеті.
«Вторгнення в іншу країну/країни силою або в інший спосіб є неприйнятним і не повинно допускатися. Я також глибоко стурбований ситуацією, в якій опинився український народ, і, хоча це невеликі зусилля, я регулярно надсилаю пожертви в Україну. Я сказав саме це дослівно: «Я вивчав російський авангард, коли був студентом художнього університету», — написав Іто.
Дизайнер заявив, що це його позиція. Після декількох коментарів він також погодився називати війну «російською», а не «путінською».
«„Злочин і кара“ російського письменника Федора Достоєвського стала одним із джерел натхнення для сюжету Silent Hill 2. Начебто кажуть, що гра підтримує російську війну. Але я НІКОЛИ не чув про таке», — написав Іто у спробі ретельніше пояснити власне бачення.
36 коментарів
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів