Вислів «go woke, go broke» не спрацював з новою Dragon Age. Гра чудово продається, вважає Джейсон Шраєр, але користувачі не згодні

Dragon Age: The Veilguard вийшла 31 жовтня на ПК та консолях. Редактор Bloomberg та відомий інсайдер Джейсон Шраєр звернув увагу на стартові показники проєкту. Він написав, що вислів «go woke, go broke» не спрацював з грою.

Журналіст опублікував пост на власному акаунті в Х. Він перефразував правило противників woke-культури й написав, що цього разу «go woke» привів Dragon Age: The Veilguard на вершину чарту продажів в Steam.

Проєкт дійсно знаходиться на першому місці в розділі «Хіти продажу» сервісу Valve. Шраєр також звернув увагу на максимальний онлайн, який за першу добу перевищив 70 тисяч осіб.

Однак коментатори почали заперечувати журналісту. Один з них написав, що Dragon Age: The Veilguard не змогла перевершити показники Hades II, яка вийшла у дочасному доступі. Інший також виразив сумніви в здатності гри окупити бюджет, якщо її максимальний онлайн не перевищить 200 тисяч осіб.

«Чесно кажучи, однієї назви Dragon Age достатньо, щоб завоювати довіру людей, які не перебувають в інтернеті. Але з тих суперечок, які я чув, більшість критики стосується не стільки займенників, скільки якості сценарію», — заявив користувач під псевдонімом TellItWellMedia.

Тим часом у Steam The Veilguard на момент написання топіка мала 3474 відгуки. З них 79% позитивні.

А ви вже спробували Dragon Age: The Veilguard? Якщо так, то діліться враженнями в коментарях.

Підписуйтеся на Telegram-канал @gamedev_dou, щоб не пропустити найважливіші статті і новини про геймдев

👍ПодобаєтьсяСподобалось0
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
однієї назви Dragon Age достатньо, щоб завоювати довіру людей, які не перебувають в інтернеті.

я б так не сказав. Для тих, хто не в темі ця назва нічим не краща ніж Dragon’s dogma — «шось там про драконів, дуже цікаво». А для тих хто в темі — це скоріше мінус, бо кожна наступна гра виходила гіршою за попередню.

Я б не сказав, що «Інквізиція» прямо гірша за сиквел, вони десь на рівні, може, третя частина навіть трохи краща.

Пройшов на ютубі. Не розчарований бо одразу чекав що то буде страшне гівно, воно і вийшло

Очередной коммерческий провал?! Какая неожиданность. Кто бы мог подумать?

Шраєр також звернув увагу на максимальний онлайн, який за першу добу перевищив 70 тисяч осіб.

Рогалік в ранньому доступі Hades 2 — 100к пік онлайну.
Нішова пісочниця для інженерів Factorio — 100к.
Леджендері ретьорн ААА РПГ від «тих самих»* BioWare — 70к.
Ше б на таке не звернути уваги.

*Ті самі легендарні творці Mass Effect: Andromeda, Anthem та Dragon Age: Inquisition, цих визнаних спільнотою шедеврів

Можна зробити знижку, що серія 10 років пилюкою припадала. Але я згоден, що це далеко не феноменальний показник. Можливо, на консолях краще.

Та це не серія пилюкою припадала, а Bioware. Вгалалі маркетингова компанія з посилом «ми не ті біовар, хто робив андромеду, ми ті, хто робив оріджинс, будь ласка, повірте нам і купіть новий DA» виглядає м’яко кажучи дивно, щоб не сказати жалюгідно. Але в одному чувак зі статті правий, новий драгон єйдж має проблеми далеко не тільки через повісточку.

Тут поки нічого не скажу, читав такі думки. Сам ще не пробував, бо люблю серію, але з обережністю до нової частини ставлюся.

Леджендері ретьорн ААА РПГ від «тих самих»* BioWare — 70к.

Вже майде 90к.
Але тут важливіше, як буде падати цей онлайн.

Тут важливіше, скільки цього онлайну. Бо по тейках ботів, парочка з котрих є навіть в цій темі, нова гра цілить на рівень рівень BG3, а не Hades/Factorio. Але в BG3 більше ніж через рік онлайн вище, ніж в DA на релізному вікенді.

хейтеры побежали на метакритик, там можно засирать игру, даже не играя в нее
вот это точно тот самый «review bombing»

Так які хейтери, гра ніяка, з примітивними діалогами.

75% позитивных на стиме
похоже, что не все так плохо

Я граю з першої гри. З тим, яке пекло пройшла гра, вона зроблена добре. Граю за розбійника- це кайф

Граю, на початку доволі висло, але потім якість гри стабілізувалася (те саме в мене було з BG3 — на третій чи навіть четвертий перезапуск і проходження до певної точки гри в мене гра перестала дуже виснути). Бойова система — чудова, дуже затягує (граб за воїна). Сюжет поки що добре йде, нема на що скаржитися. Знайдені записи доволі цікаві, уже інтригують. Між іншим, учора вже за 77 тисяч одночасних гравців перевалило, а ще субота та неділя, зазвичай не будні дні. Цікаво, наскільки зросте пік одночасних гравців у ці дні 👀

Вже почав грати , бойовка суперова граю за воїна , боси цікаві , одного навіть вдалося скинути в прірву . Надіюся розробники зрозуміли що гравцям потрібно

Це так рідко відбувається що вони прям кричать про це. Але нічого, зоряні війни та марвел також не одразу падати почали

марвел також не одразу падати почали

Марвел не падав аж до кінця четвертої фази. А одразу після неї — звалився у прірву. Тому не погоджусь.

Не погоджуєтесь з чим саме у моєму реченні?

Підписатись на коментарі