«Кількість гравців, які обрали українську в XDefiant, дуже незначна». Ubisoft не планує далі перекладати свої ігри українською

Ольга Сендзюк, директорка Ubisoft Ukraine Studios, заявила, що українська локалізація у шутері XDefiant мала низький попит. І поки що французька компанія не планує локалізовувати свої майбутні ігри нашою мовою.

Про це стало відомо з нещодавнього інтерв’ю керівниці виданню «Forbes Україна». Сендзюк розповіла, що українські офіси Ubisoft вклали багато сил в реалізацію української локалізації в XDefiant. Проте надто мало користувачів вирішили скористатися перекладом.

«На жаль, кількість гравців, які обрали українську мову в XDefiant, дуже незначна, хоча ми вклали багато зусиль для якісної локалізації. Вона потребувала підтримки багатьох команд Ubisoft, а також значної участі українських студій», — розповіла керівниця.

Читайте також

Однією з причин директорка вважає тренд на вивчення англійської. Все більше людей вільно володіють цією мовою й обирають її для спілкування з ширшим колом гравців.

Сендзюк також відзначила, що в ігровій індустрії загалом спостерігається попит на скорочення кількості локалізацій. Жоден проєкт не перекладається на всі мови світу. Якщо в країні немає розвинутого ринку для збуту інтерактивних проєктів та високого попиту на рідну мову, тоді потрапити до списку перекладів дуже важко. І це основна причина, чому Ubisoft поки що вирішила відмовитися від української. Переклад в XDefiant — це була якраз ініціатива київського та одеського офісів.

«Наша локалізація була проявом солідарності та підтримки. Наразі ми не маємо планів із локалізації інших ігор українською», — підсумувала Сендзюк.

Нагадаємо, про наявність українського перекладу в XDefiant стало відомо у квітні. Це була перша масштабна гра Ubisoft з локалізацією.

[UPD: 15:00] Ми отримали офіційний коментар від Ubisoft Ukraine щодо ситуації з локалізацією ігор французького видавництва.

«По цьому питанню хотілося б підкреслити, що під час локалізації ігор ми завжди прагнемо надати гравцям найвищу якість досвіду. Підтримка цієї якості також потребує ресурсів. Дійсно, на цей момент компанія не має планів з локалізації майбутніх ігор українською, та користувачі можуть вибрати комфортну мову з наявних, включаючи англійську, що доступна для нашого регіону», — розповіли в Ubisoft Ukraine.

[UPD2] В Ubisoft підкреслили, що між низьким попитом на локалізацію в XDefiant та відсутністю української в наступних проєктах компанії немає ніякого зв’язку.

Як гадаєте, спільното, чому українська не мала попиту в XDefiant? І чому навіть після появи локалізації українці обирають інші мови? Пишіть в коментарях.

Підписуйтеся на Telegram-канал @gamedev_dou, щоб не пропустити найважливіші статті і новини про геймдев

👍ПодобаєтьсяСподобалось4
До обраногоВ обраному1
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Я от взагалі фізично не можу грати в цю гру... У мене Linux.

Тому що навіть «україномовні українці» не напружують себе пошуком української мови, цій біомасі «якарізниця» що язік коли воно його розуміє(

Парадокс виходить, бо у стімі українці отримують російську та китайську, навіть англійської нема.
Про нексус взагалі цікава історія, награв десь 17 годин, майже пройшов. Заходжу якось ввечері, а мені пише ой щось із сервером не те, у сінгл плеєрну гру ми тебе не пустимо. Я так згорів що написав репорт і захотів повернути гру, і мені дійсно повернуло, хоча за політикою максимум дві години повинно бути награно. «Безкоштовна версія» була десь за пару днів після релізу, до речі. Так, у неї можна грати повністю офлайн і не паритись за якісь там сервери. Але навіть піратити не хотілось цю лінійщину. Гра на побігати півгодини і повернути.

Судячи з фінансових проблем компанії, провальних проектів та неймовірного падіння акцій, то ще й не факт що буде особливо що перекладати в майбутньому.

Я граю в ігри англійською, не зацікавлений в локалізації цієї гри чи будь-якої іншої, треба вчити хоча англійську панове, а ігри і книги або фільми це хороший спосіб розширити словниковий заказ як мінімум

Ну я не хочу грати в ігри англійською, хоча я її знаю. Читати субтитри я також не хочу. Я хочу, щоб гра яка продається на українському ринку, за яку я плачу гривні, при чому не маленькі гривні одна гра зараз коштує 3200 гривень, була перекладена.

Таких як ти на жаль мало, а ціна в 3200 це дорого для України, а не для Америки чи Західної Європи, долар теж має свою інфляцію і вона немаленька . Але чому тоді не використовують дешевий штучний переклад, бо не хочуть хайпу на помилках. Тому таке замкнуте коло на жаль. Ліпше б віз був поганеньким чим пішки йти.

3200 це дорого для України, а не для Америки чи Західної Європи

Це неправда, 70 долларів, а в Європі 70 Євро, це дорого і для європейців також, бо у більшості країн в Європі серденя зарплата на руки це біля 2000 євро, і купити ті же дитині гру для приставки, це помітна витрата, а ще враховуючи, що ті ж соні припухли трохи, і хочуть за нову пс5 700 євро, це взагалі цирк. Консоль за 700 євро, останній раз таке було з ps3, і то вона продавалась в мінус і коштувала 600 євро, бо у неї була висока собівартість через кастомний чіпсет. Сучасна консоль це слабкий пк, ще й без дисковода, але тепер коштує 700, а до цього випустили слімку яка гірша за фатку і дорожча. Добре хоча б майкрсофт залишився, котрий робить геймінг доступним, у них і консоль дешева є, і підписка з новими іграми за адекватні гроші.

Ubisoft останнім часом тіки й робить що бідкається.
Українську мало хто обрав — це не гра гівно, це українців замало грає.
Assassin’s Creed Nexus VR не взлетів — це не ми ї*анулися з ціною за пластилинову гру, це VR поганий.
Що далі? Може взагалі ігри перестануть випускати, бо через піратів вже на смузі грошей е вистачає?

ого, как у людей пригорело
очевидно, что процент людей, которые выбирают украинскую, сильно меньше тех, кто выбирает немецкую, французскую или испанскую
и дай бог, таких 10-15% от тех, кто выбирает русскую локализацию

Кількість гравців в XDefiant дуже незначна

Так чи інакше, але в заголовку цієї теми й кілька разів в тексті банальна друкарська помилка: XDediant замість XDefiant. Те, що за добу існування цієї статті ніхто цього не зауважив, зайвий раз свідчить, що ця гра маловідома в українському суспільстві

Ахахахаха))
Це прям дуже влучно.

Так, а Юбісофт, крім асасінів і фаркрая нічого нормального і не робить. Всі інші серії, або мертві, або деграднули. Взагалі іноді здається, що юбісофт існує, щоб відмивати гроші французської мафії, бо як вони з таким підходом до своїх продуктів ще не загнулися, не відомо.

Останній Принц Персії непоганий

А його не юбісофт робили, його стороння інді студія по підряду зробила.

Ні, його робило відділення у Монпельє, ви не про ту гру говорите.

Valiant hearts була класна. Хоча глянув на дату, і вона теж давно була, чомусь думав що гра новіша.

Це той самий Ubisoft, який в 2014 випустив Far Cry 4 з region lock-ом із російською локалізацією в Україні?

а може просто гра гамно і в неї ніхто не хотів грати?

"На жаль, кількість гравців, які обрали XDefiant, дуже незначна

Ось так повинно бути.

Сама стаття на Форбс тільки за платним доступом, а з тексту не можу зрозуміти — серед українців тільки незначна частина грала українською чи все таки мало українців в це грали?

На жаль, кількість гравців, які обрали українську мову в XDefiant, дуже незначна

— тобто мало людей грали з українським перекладом, про загальну кількість не йшлося. Але тут одразу потрібно уточнити, що ми не знаємо, скільки це мало? Скільки це мало відносно загальної кількості? Яка ця загальна кількість? Ще багато питань лишається.

Виганяйте цих клоунів з України, вони ще про підтримку з боку держави щось посміли висрати, хай ефективні менеджери підтримають пісюни директорам і навпаки!

Так підтримка треба ж, хоча б у вигляді закону. Он Польша набагато менша за нас, але ігри на польскій виходять, бо в Польші є закон, хочеш продаватись, перекладай ігри. У нас такого закона нема.

Я переконаний, що якби Ubisoft знову навчились робити ігри, то геймери знову би почали їх купувати, а поки бажаю якнайшвидшого закінчення історії цього розробника! PS.Купіть вже хтось це менеджерське кубло і звільніть всіх крім девелоперів до дідька!

Запустив я той шлак українською, його і англійською мало хто грає

Клоуни залишились клоунами. Відкрию пляшку шампанського, коли їх вже нарешті викупить Microsoft

Ще питання, чи це точно гарний варіант)

як на мене, посередній шутер-клон відомих тайтлів — не та гра, щоб тестувати риноклокалізації :) Умовно, якби вони додали українську локу в The Division, то результати було б інші. В xDediant в цілому ніїто не грає, не те що б українською мовою ))

Теж таке кажу. В дівіжці хоч яке не яке ком’юніті є.
Яке досі чекає фіксу помилок...

Може це такий інфовкид щоби українці все ж зайшли і пограли в ту ІксДефіант? ) Самому цікаво на що ж там було витрачено мільйон юбіківських срако-годин )))

Я грала на тесті у цю гру, вона дуже вторинна, схожа на всі інші у цьому жанрі. Її «родзинка» у тому, що можна грати улюбленими героями з інших ігор Юбісофта, але чесно — у них нема аж такої фанатської бази, щоб брати вторинну гру тільки заради персонажів. Українська лока там теж посередня

Протестувати скільки оберуть українську мову на грі, про яку ніхто і не знав. Геніально!
А не пробували на чомусь популярнішому?

В мене є сумніви що «французька команда» буде існувати у майбутньому з такими тейками про мову та закриттям студій, які зробили чудові ігри, але ви дуже любите гроші і тому забороняєте своїм іграм виходити у Steam.

А оці байки про «значні зусилля та консолідацію» залиште своїм інвесторам, бо ну це ж маячня, м’яко кажучи.

Локалізувати XDefiant, це ж дуже складна задача, там мільярд рядків тексту, та діалогів. Майже на кожному кроці всі зупиняються та починають теревенити один з іншим. Ага, так і є.

Колись Ubisoft визнають, що це просто звичайна копія колди, яка нікому не потрібна, бо існує (увага!) колда.

ЛОЛ то значить винні ті хто не хоче грати в херовий онлайн шутер? Я навідь не граю в такі ігри, якою мовою вони б там не були! То значить я винен, що української не буде?! Логіка юбіків страшна...

Хто навіть не чув про цю гру — кидайте + для маркетингу Юбіків :D

Маркетинг насправді був, і там навіть було 8 мільйонів гравців за тиждень, здається. Тобто гра на релізі мала попит.

Цікаво, яка частка цього бюджету була націлена на наш ринок і яку долю онлайну склали українці. Хоча і справді, як вони оцінили попит на українську локалізацію в F2P шутері де це майже не має значення. Я у шутерах ставлю японську — нічого не розумію, але крики японською додають епічності : D

Я впевнений, що українська у тому ж Assassin’s Creed точно нашуміла б і ситуація була б іншою.

Навіть до повномасштабного вторгнення я пригадую одиничні кейси з маркетингом, орієнтованим на Україну хоча б частково. Зараз точно такого немає, а ось щодо Assassin’s Creed, тут я згоден. Хоча й затрати у випадку з нею були б значно вищими.

«Укр локалізація потребувала підтримки багатьох команд Ubisoft, а також значної участі українських студій» 🤣🤣🤣 для всратого фрітуплей мультиплеєр шутера? Там взагалі було що перекладати, є якийсь сюжет? Добавте її в нову сінґлплеєр гру в стімі, assassin’s creed shadows, наприклад, тоді побачите справжню картину, наразі це просто неадекватна відмазка.

Тіки вона дещо забула, XDefiant — нікому не потрібна гра, яка усюди провалилась, і закрилась не проіснувавши навідь пів року

Ну, ще не закрилася, обіцяють підтримувати. І ми все ж не знаємо, скільки вона вже заробила. Можливо, вона вже окупилася.

Так ця підарконтора скоро піде поп***і, кому уїбався той фріту плей шутер як і цей обісцяний юбісофт

ігри АА класу в яких кількість слів у десятки разів більше: «потримай моє пиво»

бо не так багато збочинців кому настільки треба чергова дрочільня, заради якої треба ставити якийсь окремий ланчер. випустили б в стім — картинка була б якби інакшою

Зате російською головне не забудьте перекласти, щоб бідні росіянчики могли грати. Кінчені 😡

Але ж чи росіянці взагалі зможуть її купити? )

Через умовну Туреччину завжди

Виявилось Україна не центр світу та всі з росією торгують дивно як так. В телемарафоні інше казали )

Підписатись на коментарі