Віцепрезидент Adobe заявив, що художники «не матимуть успіху в цьому новому світі», якщо відмовлятимуться від ШІ
Александру Костін, віцепрезидент Adobe з питань ШІ, зробив заяву про художників, які відмовляються використовувати штучний інтелект у своїй роботі. На його думку, такі творці «не матимуть успіху в цьому новому світі».
Керівник відзначився такими висловлюваннями в інтервʼю The Verge. Костін заявив, що всі наступні інструменти Adobe постачатимуться в комплекті з якоюсь технологією, пов’язаною з ШІ. Тобто в майбутньому користувачі Photoshop, After Effects і Substance 3D неминуче стикатимуться зі штучним інтелектом.
«У нас є старі версії наших продуктів, які не використовують ШІ, але я б не рекомендував їх використовувати. Наша мета — зробити наших клієнтів успішними, і ми вважаємо, що для того, щоб вони були успішними, їм потрібно використовувати технології», — додав Костін.
Девід Вадвані, президент Adobe з цифрових медіа, підтримав свого колегу. На його думку, підхід компанії до ШІ дозволить виграти в короткостроковій перспективі й ще більше в довгостроковій. При цьому керівник визнав, що генеративні продукти ніколи не цінуватимуться на тому ж рівні, що й творіння людей. Тому в майбутньому митці, які дотримуватимуться принципів ручної роботи, стануть більш значущими.
«Я думаю, що буде жага до художників, які роблять речі вручну. В останнє десятиліття я можу зробити фотографію і пропустити її через процес, який зробить її схожою на картину, але я не буду цінувати цю „картину“ так, як цінував би художника, який витратив час на створення справжньої картини», — додав Вадвані.
Президент також підтвердив, що Adobe рухається в напрямку штучного інтелекту через прибуток. Адже функції генеративного ШІ на базі Firefly, інтегровані в продукти компанії, стали одними з найпопулярніших серед користувачів.
14 коментарів
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів