Віцепрезидент Adobe заявив, що художники «не матимуть успіху в цьому новому світі», якщо відмовлятимуться від ШІ

Александру Костін, віцепрезидент Adobe з питань ШІ, зробив заяву про художників, які відмовляються використовувати штучний інтелект у своїй роботі. На його думку, такі творці «не матимуть успіху в цьому новому світі».

Керівник відзначився такими висловлюваннями в інтервʼю The Verge. Костін заявив, що всі наступні інструменти Adobe постачатимуться в комплекті з якоюсь технологією, пов’язаною з ШІ. Тобто в майбутньому користувачі Photoshop, After Effects і Substance 3D неминуче стикатимуться зі штучним інтелектом.

«У нас є старі версії наших продуктів, які не використовують ШІ, але я б не рекомендував їх використовувати. Наша мета — зробити наших клієнтів успішними, і ми вважаємо, що для того, щоб вони були успішними, їм потрібно використовувати технології», — додав Костін.

Читайте також

Девід Вадвані, президент Adobe з цифрових медіа, підтримав свого колегу. На його думку, підхід компанії до ШІ дозволить виграти в короткостроковій перспективі й ще більше в довгостроковій. При цьому керівник визнав, що генеративні продукти ніколи не цінуватимуться на тому ж рівні, що й творіння людей. Тому в майбутньому митці, які дотримуватимуться принципів ручної роботи, стануть більш значущими.

«Я думаю, що буде жага до художників, які роблять речі вручну. В останнє десятиліття я можу зробити фотографію і пропустити її через процес, який зробить її схожою на картину, але я не буду цінувати цю „картину“ так, як цінував би художника, який витратив час на створення справжньої картини», — додав Вадвані.

Президент також підтвердив, що Adobe рухається в напрямку штучного інтелекту через прибуток. Адже функції генеративного ШІ на базі Firefly, інтегровані в продукти компанії, стали одними з найпопулярніших серед користувачів.

А ви поділяєте думку, що без ШІ художники не зможуть досягти успіху в майбутньому? Чи все ж ближче до правди те, що такі митці навпаки будуть цінуватися дужче? Пишіть в коментарях.

Підписуйтеся на Telegram-канал @gamedev_dou, щоб не пропустити найважливіші статті і новини про геймдев

👍ПодобаєтьсяСподобалось0
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

людство переважно подолало канібалізм, потім зникло рабство, потім зробили соціалки і пенсії.
який наступний хід?

чи може кожна людина за допомогою ШІ усвідомити богообраність і індивідуальність?

2015 рік. «Програмісти не матимуть успіх у новому світі, якщо відмовлятимуться від використання мікросервісів.»
2025 рік. «Моноліти насправді не такі вже й погані.»

А ви не чули про сучасний тренд у світі фронтенда ? Рендерити html на сервері і слати на фронт ))) виявляться так краще )))
Те що було в php 25 років назад

Ну як бе можливості оточення (серверів, каналів зв’язку) вони на місці не стоять. Тому маятник постійно коливається у різні боки.
З мікросервісами трохи інше. З’ясувалося, що вирішив одні проблеми, вони створили купу інших. І зараз фактично ми черговий раз переконалися що срібної кулі немає і треба обирати між двома наборами проблем.

Ну це очевидно, але досі є індивіди, які намагаються зʼясувати яка мова програмування сама найкраща ))

Чуваки просто контент пилять на цьому, бо всі під чайок дивляться на скількі одна мова перфомить краще, аніж інша, хоча 80% тих, хто дивиться, далі пет-проджектів не йдуть.

несподівано художники це не тільки ті хто малюють монстриків для іграшок. художний дуже широке поняття, точніше митець artist. той хто задає тренди і напрямки. з ші не вийде нового Мікеланджело, Ван Гога чи Мондріана. вони тільки копіюють. для цього треба органічна будова і людське життя щоб сформувати митця. але малювальників 100500ї крикливої рожі в плеймаркетах може замінити або 3д моделлерів чергового АК для чергового шутера. чи малювальників тупих безмістовних пик для діснеєвського сміття.

чи малювальників тупих безмістовних пик для діснеєвського сміття.

щось якось до діда без поваги

хайповое желание прицепить аббревиатуру АИ сегодня чуть ли не на рулон туалетной бумаги

Угу. Як колись 3D.

Без художників ші не матиме успіху у цьому світі.

А нічого, що ШІ використовує те, що створили художники.

А художники використовують те, що створене природою.

Підписатись на коментарі