Пояснення щодо топіка про гру The Nick

Привіт, спільното! На зв’язку редакція GameDev DOU. Тут був топік про гру The Nick. Його опублікував на нашому форумі Андрій Пучків — Chief Executive Officer у Flat Reality. Він заявляв, що проєкт український і відстоював свою позицію тут у коментарях.

Він також пояснив, чому на LinkedIn-сторінці було вказано, що вона знаходиться в москві. Однак далі з’ясувалося, що Андрій Пучків співпрацює з росіянами, наприклад, має дійсний контракт з «ЦИФРОВЫЕ ТЕХНОЛОГИИ РМ». Він цього не заперечив у коментарях.

З огляду на цю ситуацію, ми видаляємо матеріал про гру, оскільки редакція не підтримує співпрацю з росіянами. Обіцяємо надалі ретельніше модерувати контент спільноти.

Підписуйтеся на Telegram-канал @gamedev_dou, щоб не пропустити найважливіші статті і новини про геймдев

👍ПодобаєтьсяСподобалось4
До обраногоВ обраному1
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Відповідь від Flat Reality.

Привіт. Я родом із Кривого Рiгу. Зараз живу в невеликому французькому містечку. Я не так багато брав участь у розробці, як решта команди, але все ж працював з кодом гри, про яку йде мова. Мені дуже прикро, що через одну людину з команди нас усіх тепер називають зрадниками. Постараюся коротко викласти ситуацію на основі того, що ми тут обговорили. Я не збираюся виправдовувати автора посту, хочу висловитися лише по суті від імені нашої команди. Нас у команді 12 осіб, Flat Reality працює досить серйозно вже кілька років, тому, хоча я і відчуваю колективну відповідальність за цей пост, не хочу це нормалізувати.

1. Гра. The Nick дійсно повністю зроблена українською, і це, на мою думку, дуже правильне рішення, але це не найважливіше. Давайте більше по суті:

2. Зв’язки з москвою. До війни, коли ми тільки починали, в команді було двоє росіян. Оскільки основна інді-спільнота була у москві (а студія орієнтувалася на пострадянський простір), у нас був і паблік в века, і російськая, і локацію ми вказували столицю рф, щоб залучити цільову аудиторію. Після початку війни ми хотіли все це закрити, але почалися конфлікти з російською частиною команди. Проте, ми давно це вирішили.

3. Співпраця з росіянами. Йшлося про компанію РМ, але Андрій чомусь не вважав за потрібне уточнити, що працював саме з компанією RM IT LTD (британська дочірня компанія, яка займається різними проєктами: find-and-update.company-information.service.gov.uk/company/06575555). Невелика деталь, але через недомовки виникли непорозуміння. Чому він прикріпив профіль російського офісу idk. Сам же завжди засуджував їхню дію залишитися у рф. Я запитаю у нього контракт, якщо це не сенсетiв інформація.
Наш колега, якого вважають росіянином, давно вже не має російського громадянства і поїхав ще на початку війни. Ми з ним навіть не працювали у той період.

4. Сертифікати та «ліндекин». Це насправді днiще, тут навіть нема чого додати. Яндекс та інші кринжові компанії — це просто сором. Ми дійсно хочемо вибачитися за це, і я сподіваюся, що геймдев-спільнота усвідомлює неприйнятність такого роду профілів. І хоч з якої ти України б не був, як написав хтось нижче, «вимазування російським лайном» осквернює все, що було створено.

Отже, навіть живучи в Іспанії, треба залишатися українцем і не прощати росіян «тільки через кордон». Я хочу вибачитися саме за команду розробників The Nick і прояснити всі сумнівні моменти. росіян у нас більше немає, темних мотивів також. Андрій визнав свою провину. А так у нас і продажі в рос заборонені і ще є всякі протести в Європі, але про це писали в наших мережах. Сподіваюся, ви продовжите оцінювати нашу працю лише по командній роботі!

мені здається, експрес уже рушив

тут такий цікавий circlejerk з ботів, зареєстрованих максимум тиждень тому, і які активно одне одного гладять по пісюну підтримують, і в унісон топлять який же топікстартер няшечка. Взагалі ні разу не підозріло.

Це теж зі сторінки автора в Linkedin. Особливо варто звернути увагу на дату. Бо потім знову напише що то було давно і неправда. (Сертифікат про проходження курсів Yandex датований літом минулого року). Шкода що не можна додавати картинки в коменти.
b724c7d1-bc0f-4777-97f2-0444de52402c.usrfiles.com/...​54da88e2cdd8d0c530af6.pdf

Я все ніяк не зрозумію, а далі що?😅 Тут взагалі про гру і команду Вони випустили трейлер і гру українською, шо докопуватися та? Мені взагалі пофіг, з яким там компаніями співпрацюють розробники якоїсь там гри, як вам не лінь шукать?🙂

Що значить, що далі? — Далі йде шакалячий експрес. Це настільки огидно йти й отримувати смердючий сертифікат від яндекса, ще й з підписами типу «мінцифри росії». Людям треба або хрестик зняти, або труси натягнути.
1) Там не треба нічого шукати, все на поверхні
2) Якщо вам пофіг, то є ті, кому не пофіг
3) По життю, дуже погано, коли люди не мають ні принципів, ні бризгливості до тих, хто б’є в груди про український продукт, а в той самий час замазаний в рос. лайно
4) Ти теж з Харкова, як і я, мені, наприклад не пофіг, якщо мій сусід буде сидіти під ФАБами зі мною, але в той час буде працювати в тімі з русаками і либитись, виправдовуючись, що він же в Україні і, наприклад, платить податок, або розмовляє на український

Напевно почав проходити ці лайнячі курси ще перед початком війни. Але викладати ось це 💩 в лінкедін це зашквар ще той) я б посоромився це показувати комусь, а бо навіть згадувати по п’яні друзям, одразу видалив би к херам собачім, та ще б жорсткий диск форматнув)

DOU, ну ви вже займаєтеся відвертою дурістю, як діяльність їхніх окремих членів команди пов’язана з діяльністю студії та ігри в цілому?

Не знаю, хлопці, але виглядає звичайно зараз все це негарно, незрозуміло з чим «боретеся»

що хотіли сказати цим — незрозуміло

У повідомленні все сказано: ми жодним чином не підтримуємо співпрацю з росіянами у будь-якій формі.

Ви мене вибачте, патрiоти, але що ви накинулися на людину? Я нічо не шукав звісно, але в мого рос друга навіть посилання зі стімом не відкрилося. Трейлер українською, сайт українською, гра начебто теж у стімі. Мені не зрозуміло, навіщо російську підтримують на сторінці, але начебт все ок. Додав у вiш.

Наш косяк, що не стежимо за посиланнями, але пхаємо їх. Але я начебто пояснив і вибачився за плутанину.

З приводу локалізації. вона для діаспор, бо не в усьому світі розмовляють державною

Вибачте, але яким це дивом ви українська студія? Москва прямим текстом на LinkwedIn. Єдине питання, ви що взагалі вже %$#%!

У нас до війни був КМщік із москви, оскільки орієнтувалися на територію всього пострадянського простору (діяльність була трохи інша навіть) і так було на той момент краще. Ось і вся таємниця. Я сам в Іспанії з початку війни, Студія — юридично французька. Із 12 осіб 3 — українці-біженці. московитів більше немає жодного. До чого тут росія? Будьте логічні, навіщо русичам писати на dou і робити гру з українською мовою?? Ми в блозі ще в 2022 писали про те, що всіх рос повиганяли.
Кінець

У вас у грі є російська, на сторінці LinkedIn — Москва, купа робітників за кордоном, один працював у Москві. Усе пахне москвою, вибачте. Я не бачу як ви українська студія.

І як я бачу, Андрію, ти і зараз працюєш з росіянами, а такжо бачу що і профіль вже підчистив. Це вже взагалі якесь нахабство 100 рівня.

Ми ’почистили’ профіль на вимогу адмінів dou, щоб не викликати хибну негативну реакцію. Ми більше не працюємо з росіянами навіть на аутсорсингу, а ще наші проєкти недоступні навіть для безоплатного використання на платформах. Лінкедин не особливо ведемо, тому й залишилася стара інфа. КМщік сильно раніше і паблік у вк вів і шо тепер.
З приводу працівників москви. У нас у студії є росіянин У РЕЛОКАЦІЇ, в Сербії. Для пристойності хоч би на профіль зайшли — www.linkedin.com/...​olaytikhomirov-0757341b7

Зайшов звісно. Пітер, що ж ще.

Але і ви, Андрію, працюєте прямо зараз з російським ООО «ЦИФРОВЫЕ ТЕХНОЛОГИИ РМ». Мені здається хтось все ще бреше. Це так дістало, якщо чесно. До побачення.

Якщо DOU норм, ну... я радий за них.

Я особисто працюю з цією компанією ЗА КОРДОНОМ як аутсорсер допоможіть🥲 І ви мені будете зараз вказувати, з ким мені вести бізнес справи, а з ким ні?
До побачення. Дякую, що детально вивчили мій кар’єрний щабель, але так і не побачили того, що лежить на поверхні.

Нам не норм. Ми не підтримуємо співпрацю з росіянами. Тому видалили інформацію про цю гру з нашого сайту

Зрозумів, прийняв. Ситуація дивна. Я не дуже розумію як у вас це працює, з предмодерацією чи з постмодерацією, тому спочатку вирішив що це дійсно українська гра і навіть збирався про неї написати, але коли трохи капнув...

Ось скажіть мені у чому проблема російської мови? Ось як би ми всі тут не ненавиділи росію і росіян, але мова не є чисто їхньою власністю.

Локалізація на нього у них цілком логічна, все ж достатня кількість країн розуміє цю мову і можуть віддати перевагу грати на ній, на перших етапах, якщо з англійською не дружать. Взяти той же Казахстан, Грузію, Киргизстан, Вірменію, список можна продовжувати..

Христина, чолу моськва у лд не сподобалося

Ну, ви вже пояснили, в чому справа, як я бачу. Я не думаю, що росіяни займалися б локалізацією на українську та й в принципі знають про DOU

Ще момент. Зараз ми поки що працюємо під юрид особою SEMPRE CRESCENDO. Заснував Крістоф Перей (є на сайті членів команди Flat Reality flatreality.tech). FLAT REALITY EUROPE поки що в процесі. Ну це так, до слова.
Шкода, що в когось з’являються такі асоціації, але раджу трохи поміркувати перед тим, як прокоментувати.

выглядит ужасно
в смысле не страшно, а так, что в вишлист добавлять не хочется

Не звертайте уваги, пан Рахіт так тролить)

Офіційний трейлер

Я так заголовок арочитав

Cхоже на покращений undertale в горор тематиці) В вішлист добавив

Підписатись на коментарі