«У гри свій шлях». The Elder Scrolls VI не буде схожа на Baldur’s Gate 3, попри її успіх, вважає директор з дизайну Skyrim

Колишній директор з дизайну Bethesda Game Studios Брюс Несміт прокоментував подальший розвиток серії The Elder Scrolls. Він вважає, що попри нещодавній успіх Baldur’s Gate 3, розробники TES не будуть орієнтуватися на проєкт Larian. Вони йдуть власним шляхом.

Про це Несміт заявив в інтерв’ю VideoGamer. За словами фахівця, Bethesda не буде повертатися до принципів дизайну ранніх рольових ігор з «хитромудрими таблицями персонажів». Skyrim відмовилася від цього підходу, характерного для проєктів на базі Dungeons and Dragons.

У грі впровадили мінімалістичний UI та відкинули багато механік з попередніх частин. Особливо це стосується системи рівнів та характеристик. А Baldur’s Gate 3 навпаки стала своєрідним поверненням до формату ранніх RPG. І на думку Несміта, Bethesda не піде цим шляхом.

«Я не думаю, що [успіх Baldur’s Gate 3] обов’язково означає повний перехід назад до більшої кількості чисел і більш складних таблиць персонажів і тому подібних речей. Я не знаю, чи піде за цим прикладом решта індустрії, чи ні. Я недостатньо розумний, щоб сказати це, але я думаю, що за допомогою Skyrim, Bethesda хотіла, щоб гра пішла своїм власним шляхом.

Ви бачите це скрізь у Skyrim. Тодд [Говард] є великим прихильником того, що інтерфейс зникає, якщо ви не робите чогось, що потребує його видимості. Тож все, що ви бачите — це світ. І все. Ви просто бачите світ», — розповів Несміт.

Нагадаємо, раніше ексдиректор з дизайну також пояснив, що інколи доводиться випускати ігри навіть з великою кількістю багів, про які знають розробники. Тому що відкладати реліз стає надто дорого.

А як ви вважаєте, спільното, чи варто було б The Elder Scrolls VI запозичити якісь елементи з Baldur’s Gate 3? Чи краще розвивати концепцію Skyrim? Пишіть в коментарях.

Підписуйтеся на Telegram-канал @gamedev_dou, щоб не пропустити найважливіші статті і новини про геймдев

👍ПодобаєтьсяСподобалось0
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Підписатись на коментарі