«Більше людей грають в ігри, ніж будь-коли». Експрезидент Blizzard вважає спад в геймдеві «трохи перебільшеним»

Майк Морхейм, колишній президент Blizzard Entertainment та засновник Dreamhaven, поділився думками про сучасний стан ігрової індустрії. Він вважає, що поточний «спад», про який часто згадують компанії, «трохи перебільшений».

Керівник поділився думками в інтерв’ю Bloomberg Technology. Морхейм вважає, що глобальний геймдев продовжує розвиватися. А люди зараз приділяють більше часу іграм, ніж колись.

«Ігрова індустрія в цілому ... все ще зростає. Більше людей грають в ігри, ніж будь-коли раніше», — заявив Морхейм.

Далі керівник поділився причинами, чому поточний клімат в геймдеві вважається «важким та похмурим». На його думку, причина у сплеску інвестицій, який відбувся у карантинний період COVID-19.

«Під час пандемії людям не було чим зайнятися, тож вони звернулися до стримінгових платформ та ігор. І це призвело до величезного збільшення споживання. Багато компаній побачили це і подумали, що це новий тренд, і він буде продовжуватися, тому було багато інвестицій. І коли це не продовжилося, я думаю, що, ймовірно, фінансовий відділ сказав: „О, зачекайте хвилинку, маржа й таке інше“. І тому вони захотіли повернутися до лінії тренду», — розповів Морхейм.

Нагадаємо, експрезидент покинув Blizzard у 2019-му, а через рік заснував власну студію Dreamhaven, яка займається розробкою та виданням ігор. Нещодавно компанія в партнерстві з Secret Door анонсувала свій перший проєкт — Sunderfolk. Це кооперативна покрокова RPG, натхненна настільними іграми.

А ви погоджуєтеся з твердженнями Морхейма? Чи дійсно поточний спад в геймдеві перебільшений? Пишіть в коментарях.

Підписуйтеся на Telegram-канал @gamedev_dou, щоб не пропустити найважливіші статті і новини про геймдев

👍ПодобаєтьсяСподобалось0
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Криза
Менше аиьраткрпще ніж війна

Тому й грають

нема тут обговорення! краще тут напишіть, що обговорення в ТГ, лінк на ТГ я бачу є, відкрийте коменти в ТГ. коли вже це дійде до вас. Треш.

Підписатись на коментарі