«Симулятор Барабашово», який вигадав мій батько, отримав сторінку в Steam
Всім привіт! Я Віталій Чиж, слобожанський розробник! І в мене приємні новини: гра, яку придумав мій батько, а саме «Барабан: Майстер-торгаш» отримала сторінку в Steam! Тепер гру можна додати в бажане! Зараз розповім більш детально
Про саму гру і сюжет
Ви граєте за студента-сковородинця Ярослава Вареника, якому купили квартиру на Павловому Полі. Ваше завдання — це наповнити її меблями та різними речами, створивши в ній затишок. Для цього ви будете їздити на ринок «Барабан», де і будете торгуватись! Ви проживете 5 днів за нашого студента, торгуючись і наповнюючи квартиру!
Сама гра є спінофом до «Son of Perun Kharkiv».
На районі можна буде погуляти. Активностей тут, звісно, небагато. Хіба, подивитись, як приїжджає автобус, або ж попити кави.
Про технічну сторону та локації
Технічно, гра є найбільшим нашим проектом, який увібрав в себе як старі наші технології, так і нові. Зі старих відмітимо механіки ще з «Першої космоодисеї», де є механіка збору предметів, аби вийшло те, що треба. Наприклад, перед тим, як йти з квартири, треба і штани, і записник з покупками взяти.
Окремо нововведенням у нас є «Майже система транспорту». Чому майже? Бо вона завжди «довозить» вас на «Барабан». В грі присутнє як метро, так і звичайний автобус! Автобус швидше вас перемістить, але я, наприклад, люблю метро. Тому така варіація присутня.
Для метро, до речі, виготовлена окрема локація!
Проте сенс гри не в системі транспорту, а в «Барабані» — нашому ринку, який я спроектував на основі «Барабашово». В грі не присутній весь ринок, він аж 75 гектар, а лишень дві його історичні місцини — «Яма» і «Сковородка», і ті в видозміненому вигляді.
Причина — гра має 15 видів товарів, і близько 80 торгових точок. Це треба оптимізувати, тому прийшлось порізати площу ринку.
Ринок дещо пустуватий, але там ходить 50 різноманітних НПС, та сидять різного роду перехожі. Є навіть безхатьки і кобзар, який сюди переїхав майже незмінним з «Перуна».
На ринку торгують, і торгуються, і тут заховалось наше інше нововведення — це нодова система діалогів! Вона розгалуджена, і дає змогу вести діалог з вибором відповіді, який напряму буде впливати на ту ціну, яку ви заплатите за товар!
Про дух «Барабашки»
Я не знаю, чи вдалось нам його перенести, це треба, аби не тільки я та програміст грали в наш проект. Треба, аби це бачили Харків’яни!
В грі відсутня стоянка «Свояк», де і був в’єтнамський рис. Але в грі є купа в’єтнамців, які торгують, і ресторан «ВьєтНям». В грі також присутній неназваний символ «Барабашово» — це людина з візком, яка розвозить каву, чипси, і тому подібне.
В грі також присутні ларьки з «барахлом», і ще 15 видів товарів! В грі є можливість купити шаурми, або ж їжу у тих же в’єтнамців! І будьте обережні — в грі можна отруїтись тою ж шаурмою!
Де взяти і подивитися
Ну , в нас нарешті є сторінка в Steam! Там можете поглянути на гру і додати її в бажане!
А якщо хочете слідкувати за розробкою, то запрошую вас до нашого телеграм-каналу!
Немає коментарів
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів