Як я намагався зламати The Last of Us Part 2: що якщо не брати карту Сієтлу?
Нещодавно Sony повернули мені The Last of Us Part 2, яку забанили без причини і пояснень. Про це я трохи в своєму тг-каналі писав. Я давно її не перепроходив, і вирішив відмітити розблокування ще одним проходженням. І як тільки я вже виїжджав у Сієтл, то в голову прийшов експеримент. І сьогодні я про нього розповім. А саме про те, що буде, якщо ми вирушимо в Сієтл без мапи.
Карта Сіетла в грі
Мапа в The Last of Us Part 2
Щоб знайти мапу, Еллі має легенько звернути зі свого шляху. Там буде блокпост, який насправді дуже кидається в очі. Пропустити його неможливо, якщо раніше грали бодай в якийсь екшен від третьої особи. Але все ж вона не перед носом, тому є певне відчуття дослідження і радість, що знайшов прикольну штуку. Ось ця локація:
Тут трапляється мапа вперше
Саме тому, що локація з мапою не зовсім перед очима, я подумав: «А що якщо я її не візьму?». І проїхав собі мимо. Дали Іскорка зістрибує в невеличке провалля і вороття назад немає. Я тішусь, мені вже цікаво, що буде далі. Адже на мапі зав’язано багато механік. Наприклад, Еллі відмічає локації в Сієтлі, а потім викреслює ті, які вже розвідала. А в мене на руках мапи немає, назад повернутися не можу. То ж... що буде далі?
Мапа-привид, яка переслідує
Але в Ніла Дракманна були інші плани... Він хотів змусити мене їхати в Сієтл з мапою. Адже це друга (здається) гра з відносно відкрити локаціями від Naughty Dog. І старіна Ніл, мабуть, думає, що я заблуджуся без мапи у відкритому світі Сієтлу. Тому коли я заходжу до Головних воріт, мене зустрічає мапа. Та ж сама мапа, але вже в другому місці. Ось тут:
Настпуна зустріч з картою
Звісно, я проігнорував цю мапу. І вона почала переслідувать мене в усіх офісних ящиках, які я зустрічаю. Я кілька разів завантажувався і відкривав різні ящики. І кожного разу перший ящик, який я відкриваю — налічував карту. Наприклад, раніше ящик який я відкрив другим мав патрони. А коли я його відкривав першим після перезавантаження — він вже мав не патрони, а мапу.
Мапа переслідує скрізь
Коли я зрозумів, що мапа підсовується мені в кожному першому ящику — почав їх ігнорувати і рухався далі. Я не здавався. Я вже проходив гру та знав пароль від Головних Воріт:
Злий геній Ніла Дракманна
Я прийшов вводити код, коли заживив блокпост напругою. Почав вводити код... Але магія Дракманна змусила Еллі вводити лише три цифри з чотирьох. Тобто, я вводжу 0-5-1... і замість того, щоб натиснути на «2», у вікні пароля з’являється четверта цифра, а Еллі, яку веде магія Дракманна, натискає «ентер». Я вводив пароль по пам’яті і магія Дракманна не дала цього зробити. Що ж, Ніл, виклик прийнято... Я пам’ятаю, де лежить записка з паролями. Підходжу до ящика... Але з ним не можна взаємодіяти. Щоб з’явився «трикутничок» для взаємодії, в мене мала бути карта. То ж ящик приховував від мене пароль і тихо сміявся разом з Нілом. Без пароля анімація введення не завершувалася. Без карти не відкривався ящик, де лежить записка з паролями. Переможний сміх Ніла Дракманна лунав в мене в голові, коли я все ж взяв карту та увів код від Головних Ворті. Дідько. Чортів Дракман... Тут є відео моїх потуг.
Продовжу експерименти
Чесно кажучи, таке не елегантне рішення мені не сподобалося. Від «догів», які славетні дрібними деталями я чекав більшого. Наприклад, коли Діна кличе Еллі до вічка у воротах, зробити так, щоб вона віддавала карту зі словами «Дивись, що я тут знайшла». Але мене надихнув цей азарт поламати гру. Тому я думаю, що продовжу такі експерименти. Якщо вам було цікаво — підписуйтесь на мій телеграм-канал, де я розповідаю про ігри, сторітелінг в геймінгі та індустрію. Кожен підписник буде важливим натхненням для мене. А як ваш досвід ламання системи в іграх? Пробували проводити подібні експерименти? Як вам?
2 коментарі
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів