Замість інженера з дронів мене відправили в штурмовики. Мій досвід служби у війську (Оновлено)

Вітаю.

Мене звати Штурнєв Олександр. Я програміст, який сам пішов у військо пів року тому. Я більше не міг сидіти вдома і хотів, щоб мій досвід розробника був корисним у війську. До цього я допомогав, як війську так і біженцям.

На жаль у військоматі мене відправили в армію за моїм військовим фахом — оператор РЛС, який я отримав 25 років тому, коли проходив строкову службу.

Після 2 місяців на посаді оператора РЛС у 164 бригаді, я вирішив піти звідти, бо мій досвід та мої знання програміста там не потрібні.

Я в it більше 10 років. Останні два роки працював на С++, Unreal Engine та робив 3D моделі для гри. Тому я отримав відношення від Азова на посаду інженера з дронів.

Я подав рапорт на переведення до Азова. Але замість Азова мене відправили в штурмовики 71 єгерської бригади дшв. Це покарання від керівництва бригади за те, що я вирішив піти від них і нагадування усім іншим, що буде, якщо хочеш піти.

В Азові в шоці від цих подій і намагаються зробити все аби це спинити. Але, на жаль, система у війську не дозволяє зробити це.

Я сподіваюсь, що мій негативний досвід хоч комусь допоможе.

Апдейт.Тепер мій фах співпадає з тим, чим зараз займаюсь у війську. Шкода, що не в Азов, бо з переводом великі проблеми, але я задоволений, що буду займатись тією справою, до якої намагався долучитись. Дякую.

Підписуйтеся на Telegram-канал @gamedev_dou, щоб не пропустити найважливіші статті і новини про геймдев

👍ПодобаєтьсяСподобалось52
До обраногоВ обраному8
LinkedIn

Найкращі коментарі пропустити

Чергове нагадування, тільки ти потрапив у військо — ти раб...

«Маленька совкова армія ніколи не переможе велику совкову армію»
© Айдер Муждабаєв

Тільки що мав бесіду з хлопцями з .. ОДШБ. Те ж саме розповідали. Дуже класний механік — відправили на дрони (хватило кмітливості розібратися в питанні) але... Айтішники які дуже
подрібні дронщикам — замість того копают окопи. А люди які ніразу не мали досвіду з маханікою — крутять гайки в ремонтних бригадах.
Таке враження, що ті хто робить такі призначення, або роблять ці спеціально на користь ворогу, або я не знаю..

Я теж працював системним адміномі вирішив сам піти бо думав що державі, війську потрібні спеціалісти і в тцк сказали що буду у зв’язку у прикордонній службі. А в результаті цілий рік на кордоні по горах, після того як сам звернувся у відділ зв’язку, ще за чотири місяці мене таки перевели але на паперах, а так дальше на кордоні ухилянтів ловлю по 9 — 12 годин, часто без нормальних вихідних, поспав і дальше в наряди. Ще трохи мене доведуть і теж буду ухилянтом. Ось таке військо нажаль. Спеціалістів їм не потрібно.

А на фото Харків ... Тримайся, земляче. Ти не злякався і не втік, а ще і сам пішов служити — за це тобі вже шана.
Прикро чути що попри усі обіцянки — у армії нічого не змінилося. Та і взагалі в український владі.
Ніхто не питає у громадян що вони можуть зробити для перемоги. І навіть коли людина з розумом сама приходить і готова приносити користь — її використовують як раба і не думаючи про користь.
Якби я прийшов до ТЦК «оновлювати данні» — то мабуть також мобілізували би у піхоту. Попре те, що я і без снаряги бігати не зможу. Усе робиться тільки аби виконати план на папері. Якщо зараз в окопах тримають оборону хворі дядьки за 50 — то нема чому дивуватися що ворог просувається.

Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Очень распространенная история. У меня старший брат в мае пошел тоже добровольцем. Морально не выдержал, бросил бизнес и пошел служить.
Ситуация аналогичная, обещали одно, после учебки отправляли в другое. С трудом добился своего.

Ну и по факту людей не хватает, работы очень много в т.ч и в тылу. Те кто служит им реально обидно, что они это вытягивают сами, ну и то что остальные мужики не идут служить, саботируют мобилизацию.

А хто захоче піти в такий бардак, де з дронщика/арти можуть перевести в піхоту?

хто піде в фірму, ще з модного реакта на асп.нет легасі можуть пересадити

З фірми завжди можна звільнитись за 14 днів у гіршому випадку.

автор тебе дійсно перевели чи то за тебе написали гарну плашку шо все ок? просто не бачу жодного твого коммента під темою

Ото буде йому несолодко після публічного розголосу.

Ну апдейт дописав напрядчи він сам. Я чесно не знаю як вивести текст у таку красиву рівну рамочку і вирівняти з усіх сторін. А в враховуючи що автор в армії і наврядчи писав це з ноуту то взагалі це зробити досить не просто.
За DOU слідкують у тому числі і люди при владі (колись мій комент репостнув Федоров у своїй телезі) А тут прям серьйозні звинувачення. Сподіваюсь із автором усе гаразд після такого топіка

Ми з автором на зв’язку. Через поганий інтернет попросив нас поставити апдейт. Текст його, а рамочку вже ми додали, щоб апдейт був помітним.

як вирішилось? 71а чи залишився в 164й?

Вони видали цей наказ, бо не змогли забезпечити нормальне виконання попереднього (наказ про те, що тцк зобов’язаний людей з відношенням відправляти лише куди написано у відношенні).

Спершу ще треба побачити як цей наказ запрацює і чи запрацює

> Перелік військових частин, командири яких зможуть здійснювати призов добровольців, визначатиме Генеральний штаб ЗСУ
ну тоесть в автомат-лопатные зомби-бригады сырского — добро пожаловать
остальным буй на рыло

Дякую за статтю, вкотре отримав підтвердження совковості ЗСУ та держави вцілому =(((

зсу ладно. А совковість «держави вцілому» як проявилася у цій статті?

ЗСУ є частиною держави, тому логічно, що у не-совкової держави не може бути совкових ЗС.

тоді зарано зупинилися, я вважаю. держава є місцем проживання пастви. Паства вірить в б-га. б-г не виправив це, значить б-г совок чи вата.

що у не-совкової держави не може бути совкових ЗС

аж бігом може.

значить б-г совок чи вата.

ну загалом концепція Бога прямо протилежна ))

є частиною держави

при чому прямо буквально протилежно на відміну від концепції держави

Дуже радий, що в ТСа, можливо в тому числі і через розголос, вийшло все ж влаштуватися за фахом. Чудова демонстрація всім токсичним «реалістам» в топіку, що люди можуть позитивно впливати на погану систему.
І також цікава демонстрація, що політичні «боти» (раді «мочити» будь-кого за будь-яку критику влади) є навіть на доу, здавалося б досить нішевому і не найпопулярнішому ресурсі.

Ну... Таких випадків тисячі, а вирішуються одиниці. Більше того, вирішується не системою, а на індивідуальному рівні.

Корупція в армії є, а статистики по ній немає.
Але, якщо з нею зіштовхнувся хтось з твоїх знайомих (і не один) означає, що це система.
А той факт, що когось за це покарали не буде означати, що все добре, якщо це поодинокі випадки зі ЗМІ.

Тому тут різні статистичні набори: свідчення знайомих та те, що з’являється на великих ресурсах.

я про те ж.
Вцілому це викривлені окремі випадки (викривлені в смислі це не рандомна вибірка).
Ми бачимо розголошені успішні випадки, розголошені неуспішні випадки, успішні/неуспішні випадки знайомих.
Перекази знайомих, історії інших людей я би не брав до уваги, бо як послухати то всі пусічки, на ділі всяке буває.

І мені чомусь не віриться, що слова «таких істой тисячі» можуть бути вами підтверджені і не є інтерполяцією десятка фактів.
Тому й запитав статистику.

Я, власне, не заперечую тенденцію. Просто мені здається, що співвідношення «одиниці до тисяч» занадто велике і списувати його на «імхо» вже не дуже коректно.

Якщо хтось почне опитувати військових, чи вони стикалися з таким, то я не поручуся за його життя. Ну і результатів такого опитування я не бачив. Тому звідки я можу дати статистику, якій можна довіряти?

Але, якщо ми бачимо бусифікацію, а це порушення всіх норм, та не бачимо жодного покарання. Навпаки, начальник Одеського ТЦК заявляє, що вони перевірили усі випадки та не знайшли порушень. Або такий випадок. Вже це гарно описує систему, тому тисячі це скоріше навіть оптимістичний погляд.

Знову ж, ніяких законів про свавілля на містах я не бачу, тому з точки зору законодавства мобілізований знаходиться у положення раба. Ні дійсно, якщо по закону керівництво бригади може перевести буть кого у штурмовики, просто по бажанню лівої п’яти, то невже усі люди ангели та ніхто цим не користується?

Так, у когось коло контактів більше, він може ескалювати питання. Більшість цієї можливості немає.

Або такий випадок. Вже це гарно описує систему, тому тисячі це скоріше навіть оптимістичний погляд.

наводити приклад (навітиь не по сабжевій темі) і робити виснвок «тому тисячі це навіть оптимістично» — неправильно. Використовуйте аргументи відповідально і їм буде більше довіри.
Ну і моя претензія була не до окремих «тисяч», а до того, що цим «тисячам» ви протиставляєте «одиниці» без хоча би приблизної статистики.

Використовуйте аргументи відповідально і їм буде більше довіри.

Мені вистачає аргументів на кшталт «піди збери статистику»... Мало судових вироків — то корупції в армії немає. Проводити наукове дослідження та відповідати відповідним критеріям я не планую. Бо моя мета більше у тому, щоб додати аргументів тім, хто вагається чи мобілізуватися чи ні. Моя порада — чинити опір по максимуму. Принаймні не будуть звинувачувати мене, якщо мобілізуються та побачать усе на власні очі.

Ну а так я припускаю, що є люди в рожевих окулярах, є просто такі, що їм простіше буде відсидітися, якщо питання мобілізації вирішиться. Може хтось сидить в окопі та вважає, то мобілізація збільшить його шанси на виживання. А хтось може просто підлизує сраку чи на з/п. Їх переконувати це марна трата часу.

Ну а так, читаємо поміж рядків:

я вирішив піти звідти, бо мій досвід та мої знання програміста там не потрібні

це м’яка версія, яку треба розуміти, що там взагалі ніякі знання не потрібні, лише треба жити в пеклі та терпіти свавілля тих, у кого вислуга років більше. Це внесок у перемогу.

Це покарання від керівництва бригади за те, що я вирішив піти від них і нагадування усім іншим, що буде, якщо хочеш піти.

А це означає, що трохи більше всі в цій бригаді хочуть перевестися. Бо інакше немає сенс чинити опір, якщо хтось хоче піти. А так одного відпустиш — розбіжуться усі.

Так, це добрий результат, що хоча б один зміг цього позбутися. Але мене цікавлять інші бійці у бригаді. Цікавить розслідування діяльності. Ну і взагалі показує ефективність процесів.

Тому ще раз, хто не прийняв рішення, варто подумати. Для підвищення ефективності треба більше прав військовим на рівні системи. Просто так, доки працюють силові рішення, ніхто цього давати не буде.

я вирішив піти звідти, бо мій досвід та мої знання програміста там не потрібні

це м’яка версія, яку треба розуміти, що там взагалі ніякі знання не потрібні, лише треба жити в пеклі та терпіти свавілля тих, у кого вислуга років більше

насправді це про те, що на радарі постійно «світилися» ф53 союзників, якими вивозили наш родючий чорнозем, а керівництво забороняє про це казати, бо в долі!!11

Якщо вже додумувати, то щоб аж гай шумів.

Вцілому це викривлені окремі випадки (викривлені в смислі це не рандомна вибірка).

але ж сама система системно працює на їх системне виправлення?

тож система збирає статистику організовує зворотній зв’язок реакцію подальше планування аналіз обробку і комунікацію своїх дій на зовні усе це система робить правильно же ж?

dou.ua/forums/topic/45907

Рік пройшов з часу публікації
І нічого не змінилося

Краще йдіть зразу до рекрутингового центру Азова(я служу в бригаді вже півроку) попав майже туди куди планував,скоро піду на ту посаду яку я мав займати спочатку

Прочитав спочатку

скоро піду в ту посадку яку я мав займати спочатку

)))

Якщо більше 45, там тільки поржуть і відправлять додому.

Дреже ви ще незрозумілим , що солдат а також сержант це раб , а раб не може мати своєї думки. Нами щейдосі керує совок, дякую ти богу є просвітлення , але йому не дають розвиватися.

Я вам відкрию таємницю — молодші офіцери теж десь там між рабами і рабовласниками

Але вони гноблять нижніїх і не визнають цього
Так як і менеджери власне

вони гноблять

Залежить від людини
Серед сержантів теж ще ті підари трапляються

напевне що так. Бо зараз військові це ті ж, хто два-три роки тому був цивільним. А серед цивільних коллєга-мудак чи коллєга-дивак чи менеджер-підлиза цілком звичайна річ.

Офіцер на жаль теж якщощо. Принаймні до полковника включно.
Це так, чисто для справедливості твердження уточнюю

Мораль: тому, хто хоче служити краще подумати над родом військ, не обов’язково це мають бути сухопутні війська. Набирають наразі скрізь.

Мораль трохи інша: хто хоче служити десь конкретно чи в частині якийсь, чи на посаді якийсь, треба постійно про це дбати, бо випадковість завжди може трапитися.

Спершу прочитав як

тому, хто хоче служити краще подумати

Ще нагадало старий анекдот:
— Ким ви мріяли працювати?
— Вибачте: я мріяв працювати?!

Військові люблять намахуват. Вам пообіцяють золоті гори, але не ведіться. Є пріоритетні бригади, в які найбільш ймовірно потрапити через рекрутинг. Лише одиниці офіцерів є таких які тримають слово, мені пощастило мати першого ротного і взводніка такого. Це були всі добровольці, в порівнянні з мобіками це небо і земля
Тому так, армія це часто лотарея. Або ви вмієте добре домовлятися, або маєте хороші зв’язуи — тоді буде все добре

добре домовлятися, або маєте хороші зв’язуи

З такими вхідними умовами простіше в армію не потрапляти, хіба ні?)

Тільки що мав бесіду з хлопцями з .. ОДШБ. Те ж саме розповідали. Дуже класний механік — відправили на дрони (хватило кмітливості розібратися в питанні) але... Айтішники які дуже
подрібні дронщикам — замість того копают окопи. А люди які ніразу не мали досвіду з маханікою — крутять гайки в ремонтних бригадах.
Таке враження, що ті хто робить такі призначення, або роблять ці спеціально на користь ворогу, або я не знаю..

або роблять ці спеціально на користь ворогу

Та немає ніякої змови. Змови це сильно складно щоб бути правдою
Тут банальна тупоголовість, недоліки бюрократичної машини і власні амбіції замість роботи над глобальною ціллю. От і все.
А відсутність мотивації для роботи над ціллю вже масовий бо це результат затяжної війни і сильно розпіарених телемарафоном недосяжних цілей.

Айтішники які дуже

Бо ті «які не мали досвіду з механікою» не тупі і розуміють що краще крутити гайки ніж снаряди ловити.
Де треба підмажуть, домовляться, а не чекають що хтось «оптимально по скілах» розприділить

в принципі командир сам собі не ворог і якщо у нього є класний механік — він десь собі до механізмів його і прилаштує. А може й до дронів прилаштує, коли кеби у нього більше, ніж у айтішників.
А помічниками йому поставить тих, кого йому вигідно, а не тих, хто в шиномонтажці пів року працював (вигідно може бути і в сенсі, котрий озвучив анон)

«айтішники подібні дронщикам» — це новий варіант «відремонтуй мені холодильник, ти ж програміст»

От я айтішник. літати навряд зможу (не пробував, але останні n роківв коридорні шутери мене укачують), паялом востаннє користувався на початку нульових — коли в ацпу молоточки міняв. Про дрони знаю з анік.фпв і інших розважальних джерел. А купа знайомих «айтішників» навіть паяльником жодного разу не користувалися. То чим вони можуть бути «подібні дронщикам»?

А купа знайомих «айтішників» навіть паяльником жодного разу не користувалися. То чим вони можуть бути «подібні дронщикам»?

Є мозги, вміють гуглити.

Цього достатньо для будь якої не фізичної роботи

та ладно. ну нафіг підпускати до вибухових речей людей, котрі копіпастять стековерфлоу чи чатЖпт.
Добрий толковий механік тоді надійніше. Бо він не тільки має мізки і вміє гуглити, а ще й добре розуміє, що як що не так зробиш — буде погано і просто «перезапусти» вже не прокатіт.

Є мозги, вміють гуглити.

Нажаль воно не так просто.
Є друг, професор, фізмат...
Пари веде ого го.
Задачі рішає, аж гуде....

А от скачати щось з літератури ну щ торрентів, чи ще десь, це для нього, як для мене на Марс злітати.

Я хз як то так, і чому так важко....

Є друг, професор, фізмат...
Пари веде ого го.
Задачі рішає, аж гуде....

А от скачати щось з літератури ну щ торрентів, чи ще десь, це для

Там в мене було 2 умови, мозги і вміння гуглити.
Очевидно що гуглити ваш професор не вміє)

Як при наявності мізків можна не вміти гуглити 🤔

Тут все досить просто, у кого є зв’язки, той буде служити в кращому місці, на кращій посаді. У кого нема «криші» «зверху», той піде штурмувати посадки, тощо.

Це блждад 100% робиться спеціально, бо навіть пропиті вуличні алкаші можуть зрозуміти, що механіка треба відправляти в механіки у війську, а компʼютерщіка — працювати з компами, якщо в цьому дійсно є потреба. Аде в нас радянська армія, а в ній мусить бути філіал російської, тому нічого дивно. Далі буде тільки гірше.

Це блждад 100% робиться спеціально,

навіщо? кому це вигідно? «спеціально» ж передбачає якийсь умисел?
Імхо не треба вигадувати умислел там, де «працює» проста безалаберність, безвідповідальність чи просто відсутність інформації у потрібному місці в потрібний момент.

де «працює» проста безалаберність, безвідповідальність

Оця штука описана в статті 172-15 КУпАП, або в 425 ККУ
:)
Але то ж армія, там так не працює

Це навряд чи робиться спеціально, просто людям, які розподіляють, по***. В них нема ніякої відповідальності за їх рішення, і вони тупо затикають дирки там, де вони є у момент розподілення.

Тільки не кажіть — що такого нема в бізнесі, а тим більше ІТ.
З іншого боку вони кинули не стільки бійця, скільки командування конкункуруючого підрозділу який зумів переманити до себе в штат бійця. Тобто зробили монопольну анти конкурентну дію.
Так чи інакше в армії як в організації з часів римського легіону і т.д. ніколи не було самостійності у питаннях переводу та інших типів. Бо як командир — самодур, у нього весь підрозділ подасть рапорт на ротейшн. А те що не зуміли використати кваліфікованого спеціаліста в військах із високою долею наукового-технічного оснащення, це теж показник якості керівництва. Тобто в підрозділі припинено інновації явний ознак інтриганства та непотізму — тоді як по суті спецназ, навпаки йде якраз в інновації — тобто це показник якості командування так само. А от зараз є питання — що робити із бісовими КАБ-а ми, окрім як знищувати носії. Може треба модернізувати якісь старі : С-200, Квадрат і т.д.

бісовими КАБ-а ми

Летит быстро и высоко. Только сбивать носителя в воздухе с ф16 или бить по аэродромам. Последнее более реально, но нужна политическая воля партнеров.

На F-16 тоже, помню темные дни. Орки прут через границу, постоянно тревога херачут КАБ-ами, отключают свет. И тут в воздухе парочка F-16 (о том что они тут еще официально не обьявили). 4 хороших таких хлопка — и жить стало сильно веселее. Потом Ми-24 доделивали работу. При этом целую скирту бабла как известно потратили на строительство несуществующих укреплений.
Почему так? Да позавчера Камала прямым текстом и сказала, почему так.

У нас в Запорожье уже четвертый день с 9 вечера до 12 мочат фабами куда попала. Раньше по линии фронта, теперь на планирующем модуле бьют по всему городу. Никаких ф16 и близко не видели. Зато строят подземные школы. Кто туда будет ходить если весь город сравняют

Ну и всех с автоматами же надо, накормить горохом и голым задом вверх. 100% УМПК откажет от предельно допустимой концентрации сероводорода.
А реальную причину все видели и так — реальная причина, миллион взяточных баксов в стенке. На которые респондент наверняка намеревался сам дёрнуть в Америку и получить инвестиционный гринкарт. 50 миллионов эмигрантов на него ишачат как не в себя уплачивая налоги которые дядя Сем вдоначивает, а он обворовал два народа и молодец. Кстати говоря эти 50 миллионов человек, налоги то платят — а вот голосовать не могут.

Співчуваю.

Пощастило що ТЦК розподілило згідно ВОС, але ж постійно щастити не може =(

Попри все — чи впевнені Ви у ось цьому?
«Це покарання від керівництва бригади за те, що я вирішив піти від них і нагадування усім іншим, що буде, якщо хочеш піти.»

Мова ж про 164 радіотехнічну бригаду?
Невже в ній настільки жахливі умови що люди дуже хочуть перевестися, а керівництво таким чином зупиняє шалений потік бажаючих переведення?

Мені пощастило, наразі я можу будувати припущення зі сторони. Не наймався адвокатом командирів, просто маю час і натхнення уявити ситуацію з трохи іншого ракурсу.

В радіотехнічну частину приходить рознарядка:
подати на затвердження поіменний список із певної кількості кандидатів для подальшого переведення у єгерську піхоту. У список не включати:
— обмежено придатних
— осіб які мають підстави для демобілізації

Командир частини спускає рознарядку на командирів підрозділів, ті починають міркувати, кого б їм включити у списки. Перелічують в умі людей, з деякими із них служать третій рік чи більше, розуміють також що жінок у список мабуть не включиш.

Хтось на курілкі каже: це ж новенький вроді хотів перевестися? Не помню куда — чи то в Азов чи то у третю штурмову. Ну вот 71 тут тоже штурмовики, може там штурмувати.

Всі раді: замість віддати одного в 71 бригаду, і одного у Азов — можна віддати одного. І на одного більше лишиться щоб ходити в наряди.

Це звісно все мої припущення. Можливо Ви і праві, я ж не знаю.
В будь-якому разі — успіхів.

P.S. А яка посада у Вас написана у відношенні від Азову?

Дуже близькі ваші припущення до реалій

Та воно то ніби і так
Але є одне але — людина написала рапорт на переведення в Азов, надавши рекомендаційний лист з Азову
В нормальному світі, нормальних людей(включно з армією) щоб не перевести людину в Азов, треба мати вагомі підстави.
А так то та — нічого надзвичайного, просто насрали на бажання і потреби людини, як власне і завжди в армії, шо ж тут такого

Я в принципі розділяю думку про те що армія це далека від ідеалу структура.

Та подумалось що якщо ми тут без аргументації затавруємо командування будь-якого рівня або тричі скажемо «зрада» — навряд це поліпшить ситуацію.

Мені здалося що стаття описує як до топікстартера і до потреб війська з увагою поставилися щонайменше двічі:

— військкомат направив у частину згідно ВОС
— у частині він отримав посаду згідно ВОС

Звісно, можна сказати що так і має бути, немає тут чого радуватись.
Але я звик дякувати людям які в армійській структурі хоча б просто роблять так як має бути.

Тому і запитав чи впевнений автор що подальша ситуація — це покарання від керівництва радіотехнічної бригади.

Але я звик дякувати людям які в армійській структурі хоча б просто роблять так як має бу

От в цьому і є основна проблема армії.
Бо воно проросло у всі найменші щілини, і люди дякують, якщо їх не послали матом з порогу, відпустили у відпустку, дали всю форму(а якщо ще і по розміру, то дуже дякують)
А потім дякують за те що не спи...ли зброю і набої, за те що не побили і далі по списку...

І як тільки пробуєш причетним(а особливо давно причетним, кадровим) показати, що все дуже погано, і все треба змінювати — тільки і чуєш — «так має бути це армія», або в кращому випадку: «ну воно не правильно, але що ти хотів — це армія»
Коли заїкнешся, про те що те що зараз є то страшенно неефективна структура — на тебе накидаються з «та ти шо, ми он вже скільки воюємо і он чого досягли! Значить ТАК ЯК Є ТАК І МАЄ БУТИ»
Хтось, притямний, може попуститись, коли йому нагадуєш, що більша частина успіхів за останні три роки — за рахунок того, що мали в сраці всі керівні документи і настанови, і робили так як треба і як ефективно, замість того що кажуть статути і закони, але таких мало
більшість все одно відстоює думку, що все норм і так і має бути

Ви маєте рацію.

Сподіваюся Вам стане сил і часу цю проблему побороти.

військкомат направив у частину згідно ВОС

Отой список ВОС коли востаннє оновлювався?
А скільком людям вписали ВОС, яка відповідає їхньому, часто дуже важливому і унікальному, досвіду в цивільному житті?

Куди потраплять люди з ВОС:
— оббвиальник
— паркетист
або
— Старший фотоцинкограф

Вроді як у Олега не було якихось претензій чи загальнофілософських міркувань — просто питання «чи дійсно було покарання і умови настільки жахливі»
навіщо тут флейм розводити?

навіщо тут флейм розводити?

Щоб було ;)
А по ділу — там було припущення, що направлення людини на посаду за ВОС, отриманою 25 років тому, і жодного разу з того часу не згаданою — прояв уваги до людини, за який вона має бути вдячною
І то при тому, що людина має досить затребувану в поточних умовах спеціальність, з свіжим досвідом

А по ділу — там було припущення, що ... — прояв підвищеної уваги до людини, за який вона має бути вдячною

Ніт. «прояв підвищеної уваги» це вже трохи додумано і, як на мене, прямо протирічить написаному.

Звісно, можна сказати що так і має бути, немає тут чого радуватись.
Але я звик дякувати людям які в армійській структурі хоча б просто роблять так як має бути.
Мені здалося що стаття описує як до топікстартера і до потреб війська з увагою поставилися щонайменше двічі:

— військкомат направив у частину згідно ВОС
— у частині він отримав посаду згідно ВОС

Це до частини про увагу

але ж це про звичайну робочу «увагу». «підвищена увага», як на мене, то дещо інше.

Хоча з зауваженням згоден

Забрав «підвищеної», щоб було чесно

насрали на бажання і потреби людини, як власне і завжди в армії, шо ж тут такого

Ще можна було б зрозуміти якби насрали лише на бажання й потреби людини. Я вас здивую, але на службі іноді доводиться жертвувати своїми бажаннями і потребами на користь потреб інших.

Найгірше саме те, що насрали на доцільність переведення.
Навіть автомат переплатити зробити з нього лопату, якось шкода. Хоч він і дешевий, але всеодно шкода. А тут таку хуйню з людиною зробили, яка коштує мільйони.

а як у вас вийшло отримати переведення, якщо вони зараз заблаковані на самому найвищому рівні?

«командир бригади полковник Віталій Птащенко», так? archive.ph/FbdLL
Таке шкідництво системне, феодалізм. Просто саботаж. На такі системні речі мали би бути системні рішення.
І тут айтішнік з роками досвіду хоче перейти в Азов, а що робиться там де ситуація не така чорно біла?

Фотка з Саржиного яра, Харкiв :)
Знайомий сам пiшов у вiйсько через рекрутинговий центр. Обрав посаду, все ок. З ним на БЗВП опинились кiлька таких самих, що самi обрали посаду через таки самi центри рекрутинга.
На фiналi БЗВП ...барабанна дрiбь... часть з них направили в пiхоту. Не дивлячись ни на що.
Ось така реклама «обирай посаду сам».

як мінімум в усяких інтерв’ю школи дронщиків завжди озвучують, що ти можеш не пройти екзамен і повернешся туди, звідки прийшов. Може й згаданих людей направили в піхоту, бо не проходили по вимогам туди, куди рекрутувалися? Це теж негарно, але ж якщо ти записався у спецназ бо думав, що за місяць підготовки зможеш бігти 10км у снарязі (бо колись в юності ходив в походи), а виявилося, що за дві хвилини від початку у тебе в очах темніє, то що робити? а ти вже у війську і назад ходу немає.

Не думаю. Там же спiвбеседа заздалегiдь, та не одна. Людину беруть у певний пiдроздiл одразу за погодженням командира. БЗВП просто для всiх обов’язково. Хоч ти йдешь за компом в штабi працювати, хоч борщ варити поваром.

Я в it більше 10 років. Останні два роки працював на С++, Unreal Engine та робив 3D моделі для гри. Тому я отримав відношення від Азова на посаду інженера з дронів.

до чого це?

Після 2 місяців на посаді оператора РЛС у 164 бригаді, я вирішив піти звідти, бо мій досвід та мої знання програміста там не потрібні.

мій досвід, блаблабла, я особливий, блабла. На жаль айтішніки дуже відірвані від реального життя і цей топік підтверджує це.

до чого це?

для недалеких написано ж, що його навички потрібні в конкретному місці де його вже і чекали.

мій досвід, блаблабла, я особливий, блабла. На жаль айтішніки дуже відірвані від реального життя і цей топік підтверджує це.

на жаль таких хворих як ти хтось бере на роботу в іт, а не підмітати підлогу що судячи з інтелекту підійшло би більше....

тебе сьогодні на код рев’ю образили?

То потім в ІТ призводить коли по 5 менеджерів на проект, а працювати нема кому. Та і менеджери прямо кажучи — водосвинки, займаються ходінням по мітингах були в мене такі минулі проекти. Ну і звісно після усього — головним переможцем ставлять гея по квоті якого взагалі близько не було коли були проблеми — коли клієнт по півроку не підписував контракт, останавлювали фінансування та пів команди працювало за домовленостями по суті в кредит. Бо треба же для статистики, щоб гей був або якась ображена чоловіком Хіларі.

без менеджерів айті би не існувало, селф менеджмент скіли типового айпішніка на рівні — «допоможіть мені вибрати каву».

Та хто ж проти. Та от візьмемо найпопулярнішу в індустрії систему Srum, тобто на базі японської системи керування Kaidzen.
Які в ній є керівні ролі — Scrum master та Product owner.
Візьмемо більш наворочену систему із завданням багатьох команд, наприклад SAFe. Які є ролі — Release Train Engineer тобто старший менеджер, Solution Architect — тобто головний інженер, і відповідно по одному Scrum Master та одному Product Owner в команді. А так маємо ситуацію коли в одній команді може бути менеджерів стільки же, скільки і працюючих людей — а іноді і більше. Яка ефективність такої системи керування ?
А от заходжу в команду — покликали в роль Team lead, що апріорі інша назва менеджера тех команди. Що маємо в команді — трое тімлідів Карл! при чому в одного з них жодного підлеглого і він цікавий як адмін та реліз менеджер, далі delivery manager, двоє project manager. Але усім керує product manager на стороні клієнта, який вимагає — діаграму Ганта тільки у форматі Excel де не видно критичного шляху, оцінку ризиків і т.д. тобто по факту Waterfall.
От вам fragile система керування, між іншим цей епічний пісець та потогонку для девів та QA з постійними мітингами для людей з тайтлом вище senior — з рештою визнали «кращім проектом компанії».

Жесть. Пишіть в прокуратуру, кудись хто може не це сприяти.

Закон не порушено. Як тут прокуратура вам допоможе?

Це поширена фігня :( знайомий перевівся через схему з сзч, але не у Азов

Дуже раджу вам стати СЗЧ. Тримайтеся.

В операторы РЛС вообще-то многие попасть мечтают, а тебя туда послали без всякого отношения и любого другого подмазывания, просто от военкомата. Радоваться надо, а не воду мутить. Могли сразу кинуть посадку штурмовать, а так работёнку непыльную дали, УБД сделаешь, войску поможешь, ну чем не кайфарик?

И почему ты решил, что будучи мобилизированным, можешь нарушать субординацию? Ведь ты теперь не гражданин, а солдат. А солдаты нужны, чтобы выполнять приказы.

История печальная, но закономерная.

а де порушення субординації, якщо він пише, що подав рапорт? (і рапорт же був «по команді» на ротного і далі — тобто як раз згідно субординації)

Та это не по-людски всё равно. Работал на такой должности, а сам налево посматривал всю дорогу. Тут личная обида какая-то со стороны командования, инфа сотка. Может, копал под кого-то, «вскрывал неэффективность», рапорт этот — это же как заявление об увольнении. Их мало кто пишет сразу, предварительно не поговорив.

Ну и интересно всё же узнать ответ на свои вопросы выше, ибо я бы, окажись на его месте, ни в коем случае не стал бы ссориться с такими золотыми людьми, которые бы дали такую хлебную должность во время войны. А поставил бы им магарыч и не один.

А поставил бы им магарыч

а ноги цілувати кожного ранку після построєнія якщо б вони попросили? Він же типу власність ротного-комбата?
нє..я все розумію, що війсьоковозабов’язаний на волі і воєнослужащій, то дві різні істоти. але от наскільки ж рабська психологія має бути щоб ще магарич ставити...

а взагалі ще питання до автора топіку: чувак, ти пишеш, що строкову проходив — забув як офіцерський склад ставиться до солдатсько-сержантського? чи думаєш що щось сильно змінилося? Чи якщо ти мобізяка/контрач то не будуть так себе вести?

а ноги цілувати кожного ранку після построєнія якщо б вони попросили? Він же типу власність ротного-комбата?

Причём тут ноги? Я от души поставил бы, в знак благодарности, что не в окоп гнить послали, а на должность для своих. Причём бесплатно. Живи и давай жить другим — это база.

Живи и давай жить другим — это база.

одразу видно совкового неандертальця. З таким підходом війну не виграти, якщо б кожен просто відсижувався.

В войне выигрывает тот, кто не воюет. А если уже попал на войну, то тут речь идёт о выживании, а не о победе.

По поводу совкового неадертальца — я от промыток критику не воспринимаю. А адекватный человек никогда бы не додумался такое написать как ты написал.

Ок, припустимо що всі підуть добровольцями. Утвориться велика кількість м’яса, яке неефективна система пустить на штурм посадок. Втрати перебільшать відповідні у РФ, по населенню люди в нас закінчяться швидше, поразка.

Єдиний спосіб виграти це побудувати ефективну систему керування. А поки вона не побудована, то треба як раз дефіцит людей на фронті, щоб марно не витрачалися. Сабж це як раз приклад такого. А динаміка така, що система стає дедалі все більш неефективною.

Так і є, на третій рік війни спромоглися подолати дефіцит людей, тепер будуть закидувати мʼясом, його ж багато. Скільки ще часу потрібно, щоб навчитися людей берегти і цінувати — страшно уявити, а ще страшніше, що люди закінчаться раніше.

А навіщо їх берегти та цінувати?

здебільшого бо замінити їх більше ні чим і ні ким і то є вже кінець в один кінець з уже чітко видимим кінцем не те щоби «та коли той кінець ще буде»

Чи це є так? Я звісно не військовий, це лише міркування: для умовного офіцера людина без особливих навичок в піхотні легко замінюється такими ж кого з вулиці зловлять. А для держави — в нас ще є декілька мільйонів резервів наче? Плюс ті хто зараз заброньовані.
Тому яка мотивація берегти особовий склад — з точку зору мотивації в системі ?

Тому яка мотивація берегти особовий склад — з точку зору мотивації в системі ?

Імхо норм. офіцер розуміє, що заміну/поповнення зараз довго чекати. + з велико ймовірністью заміну буде гірше у всьому: мотивація, здоров’я, проблемність..

людина без особливих навичок в піхотні легко замінюється такими ж кого з вулиці зловлять

а ну тоді ок )) тут у нас трохи дощик пройшов якраз ми розкопаємо усе відчистиму і тоді звільниться купа лопат и кийок тож ми їх вам перекинемо вам всьо дно без навичок з вулиці всьо дно чим воювати так і переможете до Дня Подяки точно вправимося так що чекайте

яка мотивація берегти особовий склад

а які узагалі ваші цілі?

для держави
А для держави — в нас ще є декілька мільйонів резервів наче?

скільки? хай буде 5 млн норм?

Плюс ті хто зараз заброньовані.

скільки? хай буде ще +1 млн норм?

отже беремо цей повний максимум більше нема ділимо на річні втрати отримаємо чисто теоретичний максимальну оцінку в роках

але там ще треба додати що ця цифра не стала бо то є чиста демографія а отже до чисто бойових втрат ваша демографія ще й зменшується з чисто природніх причин як то прямої смертності так і старіння населення

так зокрема пряма смертність дає близько 500к мінус населення на рік але то обидва sexes (забув слово) тому на чистий резерв чоловіків можна рахувати 250к

згідно прямої статті у вікі як якогось джерела

uk.wikipedia.org/...​23_population_pyramid.svg

там якийсь пік на 40 років я такого не пригадую раніше там наче було на 45 але що є і далі спад до 60 (з окремим піком) але для оцінки можна взяти самий низ цього діапазону тож слід вважати що старішають за 60+ по 200к+ чоловіків на рік

разом зі смертністю це дає суто теоретичну цифру у 450к на рік а тобі ж треба для оцінки

втрати теж можна оцінити за протилежними даними отже стверджуються втрати руських 650к ваш рейт від 1:3 до 1:4 най буде 1:4 що дає для оцінки 162.5к за 2.5 рокі отже 65к за рік

в сумі для грубої оцінки 500к на рік зменшення загальної кількості доступного «людського резерву» взагалі отже загальної кількості 6 млн вистачить на 12 рік

суто абстрактно звісно бо там почнуться проблеми вже обвального характеру вже на половині але за умови повного зовнішнього фінансування за повного зовнішнього забезпечення це є 12 рік до повного витрати усього «людського резерву» чисто повністю більше вже нема і не буде і ні коли

людина без особливих навичок в піхотні легко замінюється такими ж кого з вулиці зловлять

далі починаються коефіцієнти ефективності не ефективності але загальна оцінка самого максимуму навряд чи досяжна для подальшого збільшення

це ще раз нагадаю лише за умови повного фінансування усієї країни зовні і також на певному етапі повного керування також зовні бо було би певної мірої трохи дивно не мати країни як то буквального населення але при цьому мати «власне керівництво влади»

моє суто політичне передбачення що сама «влада» на цей останній момент якраз не погодиться і тому вимушено буде «піти на поступки» і зробити то суто технічно навіть не просто «заради збереження влади» але «заради технічного збереження самого принципу влади як влади над чімось»

в нас ще є декілька мільйонів резервів наче?

звісно як варіант просто зібрати усіх і кинути у зєрг раш (к) (тм) і далі вже за фактом куди його вистачить «зупинятися і домовлятися»

але то є як на мене так само дуже суто абстрактний варіант так лише у якості «мозгового штурму загального питання узагалі»

просто ви (тут узагальнення) не вмієте читати цифри то є буквально у вас історичне виховане

ось скажімо свіжачок де тов. підласа висловилася за реальні цифри прожиткового мінімуму у країні

викликає дуже багато негативу до держави, коли ми нібито говоримо в офіційному документі, у державному бюджеті, що людина має бути в змозі прожити на 3 тис. грн, при цьому Міністерство соціальної політики на сусідній вулиці розраховує фактичний, реальний прожитковий мінімум приблизно на рівні 9 тис. грн«, — пояснила голова бюджетного комітету Ради.

interfax.com.ua/...​ews/economic/1017899.html

отже 9 тис грн «реальний прожитковий мінімум» ок але скільки це? як це оцінити? це багато чи мало? про що ця цифра говорить взагалі?

9 тис грн то є $218.45 щойно перевірив за гуглом або як перейти до річних цифр що вже цікавіше то є відповідно $2621.40 на рік

чого перехід до річних цифр стає цікавішим? бо тут уже починається місце де є з чим порівнювати а саме gdp per capita

The Gross Domestic Product per capita in Ukraine was last recorded at 2207.01 US dollars in 2023.
n the long-term, the Ukraine GDP per capita is projected to trend around 2440.00 USD in 2025 and 2574.00 USD in 2026, according to our econometric models.

і тут починається то саме цікаве де жодна з ціх наведених цифер gdp per capita навіть не перевищує власної же ж державної оцінки реального прожиткового мінімуму

... і на скільки я розумію у прожитковий мінімум не входить ще функціонування держави та соціальних сервісів як то дороги школи метицина та правопорядок тощо

... і «влада» теж не входить

тож усі цифри є просто нема вже кому їх «читати» а як хтось захоче «подивитися» то є ж прості рішення

youtube.com/watch?v=7Ycqn6AW6A4?t=54

А навіщо їх берегти та цінувати?

Бо це війна на виснаження. Нижче є розрахунок по Україні, ну по рашці плюс-мінус те ж саме. Хто перший закінчиться, той програв.
А ще про теоретичні розрахунки є питання. Який вибух був потужнішим. Коли в Бейруті амоніак вибухнув в порту в 2020-му році, чи коли у москалей склад в Торопці сдетонував від уламків незламного дрону?

Щоб усвідомити цінність людського життя треба витратити це життя. Щоб усвідомити цінність країни треба втратити крахну.
Бо на жаль я мені не шкода але все пізнається в порівнянні. Це не мої вигадки а такий парадоксальний закон буття.

ага ага, а щоб усвідомити, що куля в лоб це смерть — треба померти.
(© стетхем д.)

Одне діло зрозуміти, інше діло — почати щось з цим робити. Розуміють те майже всі, а ось робити щось ніхто не хоче, та у більшості випадків і не може. Почнуть рухатися лише коли ситуація стане катастрофічною.

Вангую, що більшість з тих, кого мобілізували у цю хвилю, втратять в тупих мʼясних штурмах. Потім всруться, що людей немає, почнуть щось міняти, а для того, щоб відновити нестачу людей, знизять мобілізаційний вік до 22 років.

Почнуть рухатися лише коли ситуація стане катастрофічною.

ой ну камон ситуація вже катастрофічна вже з осені 22-го а контр наступ 23-го то є прямо довів а потім «конгрес сша» у кінці 23-го на початку 24-го ще й поставив жирну точку но ніт канєшно ще не на часі ситуація ще не стала катастрофічної )) встраті клоуни ну сірьозно вже

Потім всруться

тю...

почнуть щось міняти

підпишуть швиденько все що треба і всьо буде чікі пукі

знизять мобілізаційний вік до 22 років.

його тре було з самого початку робить 18-40 і далі тіко добровольці з проходженням фізичних тестів на придатність

просто як зробити це одразу то ситуація де «війна на довго» існує лише в голові не добитих піз.болів стане занадто очевидна а так можна ще певний час відтягувати кінець чистої імітації «на довго»

знизять мобілізаційний вік до 22 років.

ну знизять і далі що? а як не знизять то вони й самі підростуть адже «війна на довго» ось дивись кому 22-го було 22 років вже 25-го стає відповідно 25 і відповідно вони відпадають під мобілізацію

знизять мобілізаційний вік до 25 років.

ну і що? їх там скільки? тисяч по 180 на покоління може трохи більше до 200 тисяч?

це так само як з економікою ви ж знали що на разі ваша економіка на чверть складає з фактичної чи не прямої іноземної допомоги? тут дуже цікава історія де тут «задонатили» вагони метро тут нові (для України) красіві паравози трамвая тут автобуси міського транспорта там ще щось ну і гроші мільярди грошей

... все в сумі то є означає що ні які «податки» фактичний держ. бюджет не врятують бо звісно можна зробити податки і 100% але далі почнеться цікава історія де як типу країна живе на чисту гуманітарну допомогу з заходу тобто буквально саме живе саме жрати цілий рік виключно на кашу яку запровадив там червоний хрест чи хто там? бо інакше же ж 100% податків не віддаси правильно? і 50% вже так само не віддаси бо ввп на душу вже був і так само лишається надзвичайно малий і «остатків після податків» тупо не вистачить на те щоб тупо пожрать цілий рік а як не пожрав цілий рік то всьо на наступний рік вже нема кому платить податки бо він помер як було у старі добрі часи радянського голодомору

це ж рівно та сама історія з цифрами які ні хто не хоче бачити бо не на часі

Так а яка мотивація покращувати економіку в тих в кого на неї є важелі?

в тих в кого на неї є важелі

огласітє пожалуйства вєсь спісок! (к) (тм)

... тобто реально з чого ти саму вирішив що такі люди узагалі є? більше того що вони узагалі є не тільки у війні але і після війні?

Розуміють те майже всі

В вашій бульбашці так. Але серед військового керівництва на жаль ні, далеко не всі. На жаль.

Почнуть рухатися лише коли ситуація стане катастрофічною

Ситуація уже геть кепська. Останній рік десь як мінімум. За ввесь цей рік з усіх рухів це:
— розвиток дальнобійних безпілотників (круто, але недостатньо)
— щось навіть трошки рити укріплення почали, екскаваторами, а не лише мозолями піхотинця (напрямок правильний, але надто повільно і недостатньо)
— кульгаві спроби організувати рекрутинг (напрямок правильний, але теж недостатньо)
— кадрові манси (мутки, перестановки). З одних совкодрочерів на інших, ще совкодрочливіших (тільки гірше зробило)
— посилення примусу для посилення мобілізації (шкоди більше чим користі)

І це за цілий рік.

Я не знаю що має статись, щоб почали рухатись, причому в потрібному напрямку і в потрібному темпі.

Я не знаю що має статись, щоб почали рухатись, причому в потрібному напрямку і в потрібному темпі.

Пока рулевые не связывают своё личное будущее и будущее своих детей с нашей страной, о движении в нужном направлении и в нужном темпе можно только мечтать.

тут анекдот за равіна та поради що до курей

Скільки ще часу потрібно, щоб навчитися людей берегти і цінувати — страшно уявити

від 1 до 3 рокі і далі просто

страшно уявити, а ще страшніше, що люди закінчаться раніше.

просто підпішуть швиденько щось там «за розуміння повагу спільних інтересів» і всьо

ЗЫ: фактичний пік демографії приходився десь на 45 або максимум на 40-45 що рахуючи від 60 давало теоретичних до 15 років «повномасштабної» але з урахуванням масштабів там одразу на 2 тож максимум 7-8 рокі далі просто всьо

... сьогодні я так розумію вийшли фігури як з ради так і з армії і розказали за «не прийняття 50+» правда там потім вийшов хтось з армії і розказав буцімто «ну тіпа хто 50+ но має права на авто ті формально числяться вос водії тож можуть бути придатні до армії» мені канєшно отдєльно інтєрєсно чи порахував той дебіл від усср(н) а хто власне мужиків 50+ не має права на авто но то такоє дебіли там на марші вже як загальний тренд

тож виходячи з чисто теоретичних 50+ там лишається максимум 5 рокі від 45 до 50 що округлюючи до цілого вгоду отримає 3 рокі максимум до того моменту як

що люди закінчаться раніше.

арифметика проста з початку вона ні як не помінялася дещо тільки звузили вводні що певно очевидно бо трохи не очевидно «для партнерів» мати «призовний вік до 60» при умові віку смертності до 57

що люди закінчаться раніше.

загалом доки ви фізично біологічно не вб’єте підряд усіх хто писав розказав «війна на довго» (к) (тм) то ні чого не буде ну ось проста же ж цифра народилося 180 тисяч дітей взагалі (тут я не певен чи є частина які вже народилися вже за кордоном) тож з ніх май половина хлопці які вже за 18 рокі підуть захищати Рідну Країну прямо у кількості 90 тисяч чоловік брутто

тож буквально щоб набрати армію 1+ млн чол знадобиться 11 поколінь повністю під нуль нічо такого просто статистика

тож як я вже казав доки ви не вб’єте тих усіх підряд доти ні чого не буде навіть у випадку «сталого перемирья на не визначений термін» власне у тім випадку у вас буде дуже вузьке часове вікно до 2 рокі максимум щоб їх усіх перебити бо далі вікно закриється і далі знову совок на сей раз вже на тій самій «не визначений термін»

Вже голови пишуть що темпи сповільнюються

Що ти взагалі верзеш, переставай пити, або хоча б не пиши тут під синькою. Я щось казав про всіх і добровольців?
Я відповів неандертальцю що якби всі відсиджувались на своїх місцях то це була б срака всім. А воно вважає що вже виграло війну бо не воює...

Я відповів неандертальцю що якби всі відсиджувались на своїх місцях то це була б срака всім.

Ну... якби суспільство чинило б активний супротив свавіллю держави, то... прийшлося б державі (а по факту чиновникам) знаходити мотивацію для людей служити (контакти, збільшення забезпечення та захищеності). Або владі довелося би тікати, що теж призвело би до реформації. Так, можливо ціною квадратних кілометрів. Тому я дуже не впевнений у цій тезі, більшість бенефіцеарів від якої це чиновники/сраколизи.

Для мене зараз головна ціль це реформи у середині. А піти воювати це прикре самогубство, яке нічого не змінить, або навіть погіршить.

тоді це мають бути реформи всередині якоїсь іншої країни. БО що ж реформувати, як ніхто не піде воювати?

Біда в тому
Що з такими темпами воювання. Навіть якщо всі підуть воювати, лиш питання часу коли капітуляція.
Реформування тут і вже, це дає хоч якийсь шанс

з цим згоден.
Тільки згоден у форматі «реформи і служба»,
а не «реформи а не служба»
Я усіма руками був би за другий варіант, якби він був можливий. Мобілізацію скасовуємо, оголошуємо дембель і починаємо реформи. Вибори, дебати, колонізація марсу

Тільки згоден у форматі «реформи і служба»

чуваче ти і твої товариші досі не розумієте або навпаки розумієте але холопам розповідаєте ту історію але на справді варіантів там нема бо

і служба

вона за визначенням не існує сама по собі бо вона за визначенням сама собою не оплачується

Я усіма руками був би за другий варіант, якби він був можливий.

так в тім і цимес що не можливий якраз варіант № 1 але там є нюанс що так само не можливий і варіант № 2 але він лише дає можливість яку ще треба використати ще треба прикласти великих сил шоби вони справилася тоді як № 1 такої можливості просто не передбачає як такої

колонізація марсу

кордони 91-го року парад перемоги у москві і у хайшєньвєї ))

Ну звісно якщо зачинити кордони — то буде срака всім. З однієї сторони русня, з іншої заградзагони. Для тих хто мешкає в прифронтових містах і зараз такаж ситуація власне. З однієї сторони бомби, з іншої тцк на виїзді з міста. А потім дивуються чому люди не виїзджають з міст. Тому що для них єдиний вихід з цього кошмару — пересидіти у підвалі, дочекатися окупації і вільно виїхати через окуповані території, а потім через рф у Європу. Ну як вільно... пройшовши фільтрацію. Але це єдина можливість. Бо якщо на виїзді з міста за сраку не візьмуть — то десь у Вінниці/Франківську на вокзалі після приїзду. Бо східняк, понаїхали

З однієї сторони бомби, з іншої тцк на виїзді з міста.

ну бомбу 500 кг ти голими руками не зупиниш

А що таке совок ? Ви в курсі, що в багатьох арміях НАТО після того як ти в навчальній частині отримав розподіл, ти не можеш перевестися нікуди, тому це питання потрібно вирішувати ще до цього. Це один із факторів підтримання дисципліни. Бо в армії має бути колектив.

що таке совок ?

Хайпо-хейтовий термін, значення якого втрачено у пісках часу...

пан служив в нато і все знає ?

то є брехня починаючи з місця

арміях НАТО після того як ти в навчальній частині отримав розподіл

Ну т.е. вы признаете что проблема в системе. Она порождает кумовство с магарычами — непотизм, сама по себе через систему «хлебного места» там где не убьют из за применения тактики ведения боя позапрошлого столетия, а потом и просто абсолютную коррупцию. После чего действует отрицательный отбор, прекращение инноваций и как следствие проигрыш внешней конкуренции.
Тогда как стратегические цели поставленные высшим руководством, скажем границы 91 года — не выполняются системно.

Коментар порушує правила спільноти і видалений модераторами.

Шкода, але хіба ви не розуміли, що в цій країні (*державі) такий сценарій цілком можливий?
Тому що навіть не апелюючи до різних даних та статистики, які добре відображають, чим є країна насправді та чого очікувати від системи в цілому, але до того ж, у вас під носом щоденно займаються викраденням людей, ви регулядно чуєте про кейси повʼязані з корупцією, беззаконня та інше, і в той же момент

Я більше не міг сидіти вдома і хотів, щоб мій досвід розробника був корисним у війську.

Не хотілось вам сипати сіль на рану, але для мене така наївність виглядає доволі дивно.

Ну якщо людина зараз дійсно в Цюриху, то це тільки підтверджує що вона щиро так вважає, тому там (хоча там так дорого, нащо саме туди незнаю)

Хоча саму тезу я не підтримую, звісно могло статися, і це ганьба, але що тоді робити. На данний момент хтось або приймає ризики і в Україні, або не приймає і не в Україні, або не може виїхати.
А на льоту зараз систему знизу не змінити, хоча не завадило б.

(Ваші коментарі з шеймингом теж так собі, на тих хто прийняв рішення це не вплине, і навряд буде соромно)

(Теж не з України)

мені іноді здається, що на доу замість лички з посадою потрібно робити личку з місцем проживання. Щоб одразу фільтрувати цінні поради з-за кордону!

А що, коментатори з Харкова розумніші та у всьому розбираються краще ніж коментатори зі Львову чи Берліну? Щось не думаю що місце дислокації надає якісь розумові здібності чи привілеї над іншими(окрім військових звісно ж). Тоді виходить ждуни з прифронтових сіл мають найвище слово, якщо вони кажуть що треба відступати то всі мають прислухатись, бо ж вони не втекли за кордон а сидять героїчно під обстрілами....

чи привілеї над іншими

чуваку в умовному цюриху нічого не загрожує. Він може дивуватися наївності, топити за «порадоговоріцца» чи за «до послєнєй каплі крові» — йому ж нічого не загрожує, він вже виїхав з «цієї країни (*держави)».

Ждуни з прифронтових оцінюють загрозу і профіт для свого життя. А емігранти «дивуються наївності» хлопців і дівчат, котрі пішли захищати «цю країну (*державу)», розповідають як їм з-за кордону видно бусики і як всьо на самом дєлє.

Тож думати думки мають право. Висловлювати свої думки теж мають право. І я маю право висловити своє ставлення до їх думок.

чуваку в умовному цюриху нічого не загрожує. Він може дивуватися наївності, топити за «порадоговоріцца» чи за «до послєнєй каплі крові» — йому ж нічого не загрожує, він вже виїхав з «цієї країни (*держави)».

Ну... якби він казав: «Я виїхав, почекаю у безпеці, а ви маєте віддавати свої життя» — це було б, як на мене просто підло. А так він зробив свій вибір, та дивується вибору тих, хто зробив інший. Як мінімум, це чесно.

А я так не вважаю. Що тут чесного? Це ж не дивування типу «ого ти зміг» чи «думав вже давно ніхто не йде, бо мені по тєлєку бусики показують». Це «от ти лоша наївна людина, дивуюся з тебе».

Це ж не дивування типу «ого ти зміг» чи «думав вже давно ніхто не йде, бо мені по тєлєку бусики показують»

А чому тут дивуватися? Потік добровольців усе ще є, хоча й не такий великий.

Це «от ти наївна людина, дивуюся з тебе».

Ну... війна йде не першій рік. Про корупцію відомо з третього місяця війни, відразу як влада повернулася. Плюс з середини країни це має бути набагато видніше.

Тож думати думки мають право. Висловлювати свої думки теж мають право. І я маю право висловити своє ставлення до їх думок.

то є не зовсім так

Цікаво, що є порада, для того, щоб бути більш раціональним, треба міркувати на не рідній мові. Бо так менше емоцій. Тому я би скоріше навпаки, більше цінував би думку тих, хто опинився за кордоном, їм набагато легше проводити саме неупереджений аналіз.

тоді треба йти далі — цінувати real politic німецький і китайсько-іранські мирні ініціативи. Одні дивляться тверезо, а інші навіть думають і вншій парадигмі

Це не є відповідь на питання, як діяти у суспільстві, яке обговорюється.

Варіантів по суті два: (1) лишати як воно є; (2) робити реформи. Перший варіант має сенс, якщо є ознаки того, що РФ зруйнується сама, та нам треба дочекатися. Але якщо цього не станеться, то... тренд негативний, плюс не видно, за рахунок чого він може змінитися.

А різні мирні угоди... Війна треба обом Володимирам, що приймають рішення, для утримання влади. Тому я не вірю в мирні ініціативи.

китайсько-іранські

це ти сам видумав? бо шо то палєво тхне ))

По ІР не дуже спрацює, бо у когось робочий VPN з виходом десь в Амстердамі, у когось навпаки, буде час і натхнення зайти з українського.

щодо «країні не потрібні спеціалісти» — на днях в LinkedIn постили вакансії у Сили оборони. перша вимога — це бути офіцером, на мої зауваження що вони знайдуть багато офіцерів і мало хороших спеціалістів, була відповідь — система так працює, і поки що її зімінити важко.

Мені більше цікаво як так виходить, що офіцери в тилу сидять третій рік, поки цивільних, що зброї в очі не бачили, крутять без розбору.

як казав один мій знайомий офіцер з мотоклубу, дослівно «кто на что учился».

Мова про тих хто навчався у військовому закладі? Чи про офіцерів запасу, які вивчали теоретично застарілу радянську техніку 10-20 років тому (без загальної підготовки, автомат та муляж гранати вони бачили тільки в школі як і інші)?

Якщо річ взагалі про офіцерів, то скоріш за все йому треба посаду (наприклад командир відділення якщо піхотний підрозділ). У цьому разі зрозуміло з кого будуть набирати підлеглих.

Командир отделения это сержантская должность
но чуть не повсеместно командиры отделений солдаты, кто помоложе и поадекватнее
Почему так — большинство сержантов это срочники 80х-90х годов. Большинство из них стары, немощны, пьющи и им все пoxyй. поэтому сплошняком встречаются кажущиеся парадоксальными ситуации, когда командир отделения солдат, а в его отделении главный сержант помощник гранатометчика

Мій товариш лейтенант (військова кафедра звичайного ВНЗ) командував мотопіхотним відділенням у 2022, не ротою. Причому це взагалі не співпадало з спеціальністю кафедри. Чи то перекваліфікують якось, чи можна на таке згодитися добровільно (він пішов добровільно на самому початку війни).
Тут більше питання чи можуть поставити не командиром підрозділа якщо в піхоту.

чи можна на таке згодитися добровільно

Так. Таке пропонували на самому початку.

большинство сержантов это срочники 80х-90х годов

Тому що личку сержанта давали «автоматом» після строкової усім хто +/- рівно служив та не дуже косячив. У підсумку формально маємо і сержантів, і офіцерів з піджаків, а по факту йой.

в Азову крадуть рекрутів, це відома проблема.

Не тільки в Азову, у Вовків ДаВінчі також, про це писав Філя пару днів тому. Попередив, що закриють рекрутинговий центр, якщо і далі будуть красти.

Ну таке, а що з цього іншим тим хто це робить?

таке роблять зазвичай самі ефективні комбати самих ефективних бригад, яким постійно треба свіженього м’яса, бо те що є або швидко гине, або тікає в сзч.

Короче для України перемогою вже буде, якщо вдасться хоч якось реформувати цю систему.

Пфф, кожен день ловлять 2-3 великих корупціонера, КОЖЕН день! Цю систему неможливо змінити, під час війни корупціонерів стало в рази більше, то чому військових-мудаків стане менше?

Мені так подобається, як люди живуть в світі рожевих поні. Під час Другої Світової, люди ставали мільонерами на смертях людей, Швейцарія взагалі стала місцем, де все дорогоцінне, що познімали з людей, утримували заможні нацисти. Вся Європа підкуплена русньою, Вітя Орбан та Фіцо взагалі це не скривають, МАГА і Трамп прямо заявляють, що зіл’ють нас як тільки вони прийдуть до влади і доносять російську пропаганду. Зловили кучу американьских блогерів за руку з Tenet Media, що вони брали бабки за російську пропаганду — не сидять. Перестаньте собі ідеалізувати цей світ і думати, що система зміниться за 2-3 роки, бо в деяких країнах навіть смертна кара не спиняє людей брати хабарі.

От тільки не списуй все на війну. З 2019 року кількість корупціонерів і корупційних схем постійно зростає. Це — результат вибору непрофесійних клептоманів і реваншу антімайданівців, які на плечах цих клептоманів вїхали у владу. Очкуваний результат.

так а при чому тут корупціонери чи хабарі до топіку автора? я кажу про військову систему. це не нормально, коли людину, що хоче служити та знайшла де, через якісь незрозумілі процеси чи якихось мудаків беруть і кидають у штурмовики. у нас як би екзистенційна війна, тому корупціонерам і усім при владі якраз має дійти, що реформувати військо — це і збереження їх статусу кво.

То не вам відповідь, скоріше за все, а на реплай на ваш меседж.

А що поганого бути штурмовиком ? Хтось же має цю роботу робити. Бо всі хочуть йти служити дронщиками

Хотя якось не спрацює. Якщо йдемо в НАТО тоді і берем Америку за взірець, в них була така проблема і Ніксон вольовим своїм рішенням її вирішив. Такий собі був президент — тим не менше зумів зламати одну систему, яка произвела до поразки у В’єтнамі.
Наступна система — показала себе в повній мірі під час еталонної сучасної війни — «Операція буря в пустелі».
Це апогей проробленої системної роботи над помилками усією США. Усе що ми зараз бачимо на полі бою — це по суті подальший розвиток доктрини Дона Альберта Старрі.

Якщо ми беремо Армію США за взірець, я собі уявляю як ці всі любителі по переводитися почнуть нити ( В армії США вони фактично відсутні :) ) А ще які армійські затяги там є.

Там свої є норми, і так само військові частини не хочуть відпускати спеціалістів особливо досвідчених. Через те що існує норми обов’язкового переводу, навіть роблять підкупи контрактами — щоби людину не переводили залишають на базі на другий і третій контракт, аби не втрачати досвідчених спеціалістів. Особливо характерно для високо технологічних напрямків як то авіація, атомний флот і тощо.
Звісно система не ідеальна, до того же призов насправді теж є, під нього загально підлягає 14 мільонів чоловіків. Тим не менше система явно значно краща за нашу.

А подумати про найсуттєвішу різницю між арміями США і України?

В одну люди йдуть самі і погоджується брати участь у феодальному театрі.
В іншу абсолютна більшість потрапляє або проти волі, або через те що всі інші альтернативи — поза законом.

Армійські затяги... Шо зробить людина в армії США, якщо її ті затяги задовбуть вкрай?
Чи може людина в поточній армії України зробити те саме?

Це вже не кажучи про матеріальну сторону питання.

В іншу абсолютна більшість потрапляє або проти волі

У США нема війни....
А коли «була», В’єтнам, то мобілізували так собі не помалі....

Від тої мобілізації можна було виїхати в Канаду чи ФРН, що і робили сотні тисяч призовників.

робили сотні тисяч призовників.

Я думав мільйони 🤔

Во времена Вьетнама только призывная и была. С тех пор все крупные операции как-то без мобилизации не прошедших ранее добровольно военную службу обходились...

С тех пор все крупные операции

З тих пір не було війн на території США.
Власне їх не було майже ніколи.
Тому і порівнювати нема як

З тих пір не було війн на території США.

Вьетнам тоже не территория США :-) Но мобилизация гражданских была. Потому что армия была призывная.
Оба Ирака, опять же, не территория США. Но мобилизации гражданских не было. Потому что со времён Вьетнама что-то в армии США поменялось...

Тому і порівнювати нема як

Но ты же сам и сравниваешь :-)

Потому что армия была призывная

«Міфічна» ситуація — війна на території.
Як швидко армія перетвориться знову на призивну?
Ніхто ж не знає, от саме тому:

Но ты же сам и сравниваешь :-)

Ні, все навпаки.
То була відповідь тим, хто порівнює

То була відповідь тим, хто порівнює

Но отвечал ты мне, а не тем, кто сравнивает.
А я указал на некорректность ссылки на призыв когда-то в прошлом, при том, что с тех пор что-то кардинально поменялось и в таких же конфликтах призыв ни разу не применялся, а твой оппонент аппелирует (и не важно корректно или нет) именно к нынешнему положению дел.

Но отвечал ты мне, а не тем, кто сравнивает.

Ні.
7 коментів нагору.
Моя перша відповідь була не Вам.

Ну а далі вже все переміксувалось...

Як швидко армія перетвориться знову на призивну?

Зависит, прежде всего, от интенсивности конфликта. Если справятся текущими силами или рекрутингом, то призыв проводить не будут. Пример у нас прямо под боком, чутка к востоку.
У нас же просто другого варианта нет: ни денег на найм, ни сколько нибудь значительного числа добровольцев.

Але, наприклад, є сучасний Ізраїль, який показує приклад: треба створити такі умови в армії, щоб туди йшли добровольці.

є сучасний Ізраїль

1) Добровольці? Хіба там не кожен громадянин зобов"язаний відслужити?
2) Але ж у них нема ані краплі того, що є в нас :-(

Добровольці? Хіба там не кожен громадянин зобов"язаний відслужити?

Так, кожен громадянин зобов’язаний відслужили, але на бойові дії набирали лише добровольців.

Але ж у них нема ані краплі того, що є в нас :-(

Тому є два варіанти: або змінитися, або програти.

У США нема війни....
А коли «була», В’єтнам, то мобілізували так собі не помалі....

То США ніби-то й програли ту війну, частково із-за великою незадоволеністю у суспільстві. Вони зробили висновки та більше помилку не повторювали.

В разі великої війни вони 100% почнуть повну мобілізацію

Щоб знову програти? Це розвалить суспільство. У США достатньо малозабезпечених, для яких служба може стати соціальним ліфтом.

Щоб знову програти?

Можливо мова про велику війну на їх території

З інопланетянами та потребую в мобілізації усього населення? Який сенс це серйозно розглядати?

А якщо мова йде про менше ніж про 10% населення, то як раз те що я кажу.

З інопланетянами та потребую в мобілізації усього населення?

1. Не важливо з ким.
Це ж типу міфічна ситуація: «Що б робили у США у випадку прямого нападу сильного супротивника»

Можна воювати з сусідами.
На м же вдається....
Он США нещодавно про громадянську війну кіно зняли, де вони радісно геноцидять один одного, і регулярна армія нібито злилась....

2. Мобілізація всього населення навіть у нас відсутня.
Про який відсоток мова не скажу, але щодня бачу і bodybuilders на спортмайданчиках, і бігунів купу.
Ще й забіги для збору коштів, де далеко не лише дівчата...

Он США нещодавно про громадянську війну кіно зняли, де вони радісно геноцидять один одного,

Ще нещодавно я бачив Спілберг зняв кино про марсіан...

2. Мобілізація всього населення навіть у нас відсутня.
Про який відсоток мова не скажу, але щодня бачу і bodybuilders на спортмайданчиках, і бігунів купу.

Ну... тому що це мобілізація для українців. Уявимо експеримент: ти вільно пересуваєшся містом без військових документів. Як швидко ти зустрінеш представників ТЦК, які відправлять тебе на ВЛК?

Те що ти бачиш, це ілюстрація корупції, як на мене. Люди, які «владнали» питання.

Взагалі, подивимося у розрізі корупції, кому що вигідно? По-перше, вигідно щоб багаті, які не хочуть служити, заносили кошти, при особисто тобі. По-друге, вигідно, щоб війна тривала як можна довше. По-третє, вигідно щоб умови для мобілізованих були не дуже, бо тобі будуть заносити більше. В четвертих, корупція на рівні військових частин, тут бажано мати штурмові підрозділи, куди можна направляти тих, хто не стулить пельку, а лишати лише лояльних. Також для обґрунтування втрат людей, які покарані за протидію системі, бажано замінити цінність людського життя на цінність квадратних кілометрів, триматися до останнього, ... Бо таким чином простіше розвалити усе те, що стихійно сформувалося у перші три місяці.

Більшість це бачать, це розуміють, але... Це треба якось обґрунтувати? От ми і чуємо, що треба проводити мобілізацію, бо без цього буде срака. Дуже зручно для корупціонерів на всіх ланках.

Моя точка зору трохи інша: ми уже у сраці, та треба з неї вилазити.

Уявимо експеримент: ти вільно пересуваєшся містом без військових документів. Як швидко ти зустрінеш представників ТЦК, які відправлять тебе на ВЛК?

Нафіг той експеримент, ясно ж було сказано: «Документи мати при собі»
Це ж аксіома зараз.
Доречі я пересуваюсь, і на ТЦК ще не попав аніраз.
На прикордонників — купу разів.
Але я розумію , що то везіння просто, тому як аргумент використовувати ге можу.

Люди, які «владнали» питання.

Іх дофіга цих людей.
Якщо то всі корупціонери, то їх точно не подолати 🙄

По-перше, вигідно щоб багаті, які не хочуть служити, заносили кошти

Це не змінне сторіччями.

вигідно, щоб війна тривала як можна довше

Кому?
Тим кому «заносять»?
Та їм завжди заносять, навіщо ще й війну?

а лишати лише лояльних

Все життя так було хіба ні?

що треба проводити мобілізацію, бо без цього буде срака

Отже можна воювати без мобілізації?
Ніхто не каже як...

ми уже у сраці, та треба з неї вилазити.

Треба, але як тепер вилізти?

«есть ли у вас план мистер Фикс?» ( с)

Нафіг той експеримент, ясно ж було сказано: «Документи мати при собі»
Це ж аксіома зараз.

Яка користь від документів, якщо вони не дають тобі право на відстрочку? Мета експерименту як раз полягає у тому, скільки людина, яка підпадає під умови мобілізації, може вільно пересуватися містом. Таких як раз більшість.

Якщо то всі корупціонери, то їх точно не подолати

Ніхто не намагається це робити. Як на мене, саме просте рішення проводити аукціони, коли вакансія у ЗСУ купується за певну кількість броні. Тоді, принаймні, усі кошти, які йдуть на кишуню у ТЦК (150 000 осіб) підуть безпосередньо захисникам.

Та їм завжди заносять, навіщо ще й війну?

Серйозно? Що заносять в ТЦК в мирний час? Зараз розцінки виросли в сотні разів. Які там? $2000-$3000 порішати питання затримання на місті. $10k-$20k коли ти вже у системі. Коли такі гроші заносили раніше?

Ніхто не каже як...

Контракти на фіксований термін з прописаними умовами... Наприклад даного кейзу можна було би позбутися, якби позначити, що ти маєш служити або оператором дронів, або демобілізований, то питання переводу в штурмовики не виникало би.

Або був би вибір, чи підписувати контракт за ВОС або ні.

Проблема у тому, що зараз правила гри максимально сприяють корупції. Так, світ не без добрих людей, але як повезе, комусь не сподобаєшся і тебе стратять.

Треба, але як тепер вилізти?

Протести проти примусової мобілізації, лише контракти. Тиск на владу. Примушувати виконувати закони та постанови суду. Показово наказати представників ТЦК, а то й взагалі розпустити. А може якась стара бригада піде на банківську то взагалі непоганий шанс.

Економісти можуть запропонувати й більш досконалі рішення, ніхто просто не питає як. Що ми чуємо відносно економічної мобілізації? Два роки ми працюємо над цим складним питанням, а потім це складно й неможливо.

Ну а так, якби усі країни повністю призупинили би підтримку України, то також був би шанс. А зараз може врятувати лише розвал РФ.

Яка користь від документів, якщо вони не дають тобі право на відстрочку?

Я власне про документи, які дають право.

Мета експерименту як раз полягає у тому, скільки людина, яка підпадає під умови мобілізації, може вільно пересуватися містом.

Не впевнений, але чув від тих, що «попали» те, що вони там згоду підписом власним скріпляли....
Чи не контракт?
А якщо б не підписали?
Вбили б прямо у ТЦК?

Що заносять в ТЦК в мирний час?

Я про корупцію у загальному.
Не було ТЦК заносили чиновникам іншим.
ТЦК до речі показало , що пересічний громадянин (не депутат , чи мажор) радо-любо стає «на службу» і одразу корупціонером ☹️

комусь не сподобаєшся і тебе стратять.

Занеси або вмри?
«шо то херня, шо ето херня» ©

Протести проти примусової мобілізації

No comments

стара бригада піде на банківську то взагалі непоганий шанс.

Ввп апплодує, цілі досягнуті ☹️

лише контракти

Хіба на фронті брак людей через відсутність контрактів?
Я думав через страх бути вбитим.

Економісти можуть запропонувати й більш досконалі рішення

Економісти у нас?
Та ну.... Класний жарт

Що ми чуємо відносно економічної мобілізації? Два роки ми працюємо над цим складним питанням

Нічого не чув, а хто працює над тим?
Саме працює, а не бла бла бла

якби усі країни повністю призупинили би підтримку України, то також був би шанс

Тоді б ніяких шансів не було.
Ми б як Польша у 1939му....

Тоді б ніяких шансів не було.

а їх і не було але далі там пішла купа помилок оцінки вже вторинної ситуації з обох (і більше) сторін тож маємо те що маємо (к) (тм)

Ми б як Польша у 1939му....

у мене нема історичних даних що польща 39-му готувалася до партизанські дій на рівні афганістану 79-му

Чи не контракт?

Будь який підпис не вартий, якщо він робиться під тиском. Контракт це коли тебе відпустили додому, ти проконсультувався з юристом про наслідки та підписав. А якщо на тебе тиснуть, що твій підпив не потрібен, відправлять у штурмовики, а так є шанс...

А якщо б не підписали?
Вбили б прямо у ТЦК?

І такі випадки є, довго шукати не треба, уся стрічка Google, наприклад

Я думав через страх бути вбитим.

Зазвичай страх, що невідомо скільки ти проведеш в рабських умовах, де тебе будуть принижувати ті, у кого вислуга років більше, якщо спробуєш чинити опір то підеш штурмувати посадку. Тобто ти зіпсуєш своє життя, твоя смерть буде марною.

Економісти у нас?
Та ну.... Класний жарт

Ви пишите, що корупцію подолати неможливо, працюючи закони прийняти неможливо, компроміси найти неможливо. Але обов’язок кожного вмерти за таку державу.

Але обов’язок кожного вмерти за таку державу.

Наклеп!
Ніде я такого не писав 🤣

Будь який підпис не вартий, якщо він робиться під тиском.

Однозначно, саме тому я полумки питаю: «Навіщо ти щось там підписав? Тебе били?»

Зазвичай страх, що невідомо скільки ти проведеш в рабських умовах, де тебе будуть принижувати ті, у кого вислуга років більше, якщо спробуєш чинити опір то підеш штурмувати посадку.

А якщо контрактник, то все перераховане просто не може статись?
Чому?

І такі випадки є, довго шукати не треба, уся стрічка Google

Ну тобто або у посадці смерть, або у ТЦК вб’ють?
Чи все ж таки є ще варіант?

Я з певного моменту дуже обережно ставлюсь до «стрічки Google»
Цей момент був давно, у «стрічці google» відос про те, як поліцейські силою витягують шофера з чи то маршрутки, чи то просто вантажного авто, а водій «гвалт, допоможіть, насилують...»

Наступнього дня хтось викатив повне відео, де водій став майже на пішохідному переході, на прохання копів «тут зупинятись не можна, проїдьте онде 100 метрів», відповів: «заіпали, шо ви від мене хочете, я лиш на хвилинку, йдіть нахер.... »

підуть безпосередньо захисникам.

держи карман ширє ))

На прикордонників — купу разів.

а де ж ти так пересуваєся вулицями з купої прикордонників? ))

пересуваєся вулицями

шосе з блокпостами 😎

На сьогодні сформована повноцінна вісь зла — кацапи, Китай, КНДР, Іран. Це потенційно три окремих театри бойових дій. В разі такої війни США застосують загальну мобілізацію

По-перше, Китай під великим питанням. Тоді чому не Індія?
Іран та Індія уклали 10-річну портову угоду. Нічого особистого, лише бізнес.

По-друге, примусова мобілізація дуже неефективна в сучасних умовах, це прямий шлях до поразки. Якщо ти виграєш війну, то буде багато добровольців для яких це буде соціальний ліфт. Якщо програєш, то тут питання збереження власного життя важливіше.

Взагалі, усі ці думки про те об’явить США мобілізацію чи ні з дуже гіпотетичного світу.

Китай тут через Тайвань. Так, в очевидь це дуже гіпотетичне питання

То США буде проводити мобілізацію? Чи Тайвань? Як на мене, простіше індусів мобілізувати лише за право отримати громадянство, чесно. Бо владу швидко на роги піднімуть.

В 45 році армія США налічувала десь 12 мільйонів військовослужбовців, на сьогодні 1.2 мільйони і 700 тис резервістів. У випадку потенційної війни в Європі, близькому сходу, південній Кореї та Тайвані вони будуть повинні набрати близькі цифри військових. Іноземців вони не зможуть приймати, тому що ті не зможуть отримати security clearance, а кухарів там своїх вистачає

У випадку потенційної війни в Європі, близькому сходу, південній Кореї та Тайвані вони будуть повинні набрати близькі цифри військових.

Не згоден. (1) війна змінилася, зі сучасними методами ведення війни особовий склад не дуже й потрібен; (2) якщо брати Європу, Корею та Тайвань то вони й будуть вирішувати питання набору. Близький схід — ніхто не зрозуміє; (3) навіть 12 млн, хоча незрозуміло навіщо, можна найняти а не мобілізувати.

Всі так вважали допоки воювали з бомжами в капцях. Саме тому скоротили кількість бронетехніки, артилерії і особового складу. Всі вважали що жодна країна з розвиненими технологічиине піде на агресивну війну. А тепер, зненацька, виявилося що це все треба відновлювати

Ні, скорочували кількість артилерії тому що ставка на авіацію. F-35 набагато ефективніше.

Навіщо відновлювати те, що просто знищується на полігонах?

Всі так вважали допоки воювали з бомжами в капцях.

а ти сам воював? з бомжами в капцях як то зокрема?

General Eligibility Requirements
To be eligible for the MAVNI program, the DOD requires applicants to be in one of the following immigration categories or authorized stays at the time of enlistment into the U.S. armed forces: Asylee; Refugee; Beneficiary of Temporary Protected Status (TPS);

бро, у піхоті армії сша багато латіносів які через це грінку собі заробляють, а якщо вже буде повна мобілізація то першими підуть іллігал мігрантс

Які перебувають на території США більше двох років. Мій поінт був в тому, що іноземний легіон вони не зроблять і індусів не наберуть. Хіба що взагалі буде жопа така, що громадяни будуть закінчуватися
І це реальна новина, бо 3 роки тому вони вимагали грінку

якщо діяти цей легіон буде за кордонами, то це ж було вже — армія південного Вʼєтнаму наприклад. можна з індусів сформувати армію добровольців і погнати на Пекін

Іноземців вони не зможуть приймати, тому що ті не зможуть

ти так пизд.ш чи тіпа знаєш? іноземців «вони» вже приймають )) ти всьо про.бав ((

В разі такої війни США застосують загальну мобілізацію

і то не один раз бо ще ж і афро і латинос і азіати

З інопланетянами та потребую в мобілізації усього населення? Який сенс це серйозно розглядати?

Наприклад з Китаєм в Південнокитайському морі. Бо Якщо що то Китай просто почне контролювати морські шляхи. що значно вплине на економіку тієї ж США..

Південнокитайському морі

Така війна не потребуватиме мобілізації.

Це ж не на території США.

Міфічна війна це оте, що було у Red dawn (1984) 😎

Така війна не потребуватиме мобілізації.

Це ж не на території США.

залежить від бо 2 світова (не та яка совєцька велика вітчизняна яку так само думають українські патріоти) вона теж не була на території сша лише заморські території при цьому флот та морська піхота так само потребували мобілізації

залежить від бо 2 світова

Я приймаю тутешній пойнт «з тих пір все кардинально змінилось» ©
А ти ого типу пропустив.

Бо Якщо що то Китай просто почне контролювати морські шляхи. що значно вплине на економіку тієї ж США..

жопа які ви всі тупі )) чуваче «якщо то китай почне просто контролювати морські шляхи» (к) (тм) то «економіці китаю» тупо п.да просто на ровном мєсті бо «економіка китаю» абсолютно експортно орієнтована бо їм самім скіко не треба на стільки що вони тупо не змогли сформути у себе внутрі власний внутрішній попит та власну внутрішню економіку на відміну від той самій американської яка «залежність від китайского виробництва» лише з саміх часів тов. сяопіня які самий кінець 70-ті та початок середина 80-ті і далі у розквіт 90-ті минулого століття що аж цілих 40 рокі тому

жопа які ви всі тупі ))

Це не я, це Китай тупий. Адже він там періодично провокує інші країни, вважає частину вод своїми всупереч міжнародному праву.. edition.cnn.com/...​ainer-intl-hnk/index.html

Я мав на увазі війну, де самі США будуть атаковані

Інопланетянами? Чесно, абсолютна гіпотетична ситуація, абсолютно гіпотитична відповідь. Це як наводити приклади зі стар-треку.

термоядерними «сарматами» на які і інопланетяни не треба свої є

В одну люди йдуть самі і погоджується брати участь у феодальному театрі.

Є ж youtube канали українців в американській армії. Туди йдуть, бо там гарна зарплата, повне медичне страхування і виглядає це, як піонерський табір з фізичним тренуванням, війни ж немає. В США за останні 44 роки, у «війнах», загинуло менше солдатів, ніж в Україні за останній рік, підозрюю, що через свій же вогонь, вибухи боєприпасів або якусь «дідовщину». Не знаю, скільки з них беруть участь у реальних бойових діях, підозрюю, що відсотки або взагалі відсоток від армії.

підозрюю, що через свій же вогонь, вибухи боєприпасів або якусь “дідовщину”

Причина номер один це суіциди через особисті обставини

The highest crude mortality rates observed during the 6-year surveillance period were for deaths by suicide

www.ncbi.nlm.nih.gov/...​pmc/articles/PMC11189822

Чергове нагадування, тільки ти потрапив у військо — ти раб...

Чергове нагадування — роби якісно свою роботу і все буде добре . В приватних компаніях також не люблять «переводи», але там чомусь це ок.

Бо в приватні компанії люди йду по своїй волі, і в будь-який момент можуть звільнитись, без адміністративної і тим паче кримінальної відповідальності.
А ще в приватних компаніях можна сказати керівнику, що ти про нього думаєш і максимальною санкцією буде
..... Звільнення

Так в армії можна?

Хіба можна Порівнювати армію, яка воює, з приватною компанією у контексті «босс мудак, пішов він нафіг, я не прийду на роботу більше»?

Ну... Мопед не мій ;)
В відповіли на мій коментар, метою якого і є, власне, показати, що порівнювати армію і приватний бізнес не треба, бо це безглуздо.
Якщо ви підніметесь вище по гілці дискусії, то помітите, що не я порівнюю

Що там по баканову?

Якби не ця армія, вже не було б України. Так, там немає такої свободи, як в цивільному житті. Це плата за те, щоб в армії виконувались різні завдання, в тому числі небезпечні або просто такі, які комусь не подобаються.

Нажаль, зараз армія виправляє помилки українського народу. 1991, 2010, 2019. Багато помилок. Важко їх зараз виправляти.

Не дуже розумію, що ви хотіли цим донести.

Що було в 16, розкажи?

безвіз томос

чувак згадує 2016-й в ряді помилок українців. Безвіз і томос — це помилки?

одна людина стала порохоботом.

а серйозніше — ситуація виглядає так:
91 — кляте населення зробило поганий вибір
10 — кляте населення зробило поганий вибір
14 — населення молодєц, класний вибір. (мені нравиця)
19 — кляте населення зробило поганий вибір

нагадує оту сценку «а сєрьожа молодєц! а сєрьожа мой синок»

04, 14 — населення зробило вибір в сторону ЄС, НАТО і цивілізації.
10, 19 — населення зробило вибір в сторону росії, авторитаризму і непотізму, азіатщини.

Який із цих виборів поганий, а який — класний, судити не мені. Але саме наслідки виборів 10 і 19 ми зараз розгрібаємо.

04, 14 — населення зробило вибір в сторону ЄС

Хіба не 21.11.2013 цей вибір зробили?

вашу державницькість знижено на 25%

Мушу загуглити, що то за термін 😎

Нажаль, зараз армія виправляє помилки українського народу.

та ви там вгашені всі ну сірьозно вже тут звісно сказати би «ну куди вже далі» но так далі куди ще є і ще буде

Багато помилок. Важко їх зараз виправляти.

2004-го рокі тов. путін був лічно у києві я лічно був від нього за 300-400 метрів а ти особисто якось поклав своє особисте життя на те щоб його особисто знищити вже тоді?

Чергове нагадування — роби якісно свою роботу і все буде добре

Або якщо перекласти мовою реального життя: «служи, дурачок, отримаєш значок» + «керівництву видніше, я начальник — ти дурень» і таке інше..

доки не потрапив то є само тіко біглий ))

Керівництво бригади має прізвища.

А що воно зробило не так ? Людина йшла служити йому було байдуже де, поставили оператором РЛС — ок. Послужив не сподобалось. Але це так не працює. Тим паче коли ти хочеш перевестися із однієї структури в іншу . Відправили як каже в штурмовики. Значить, якийсь проблемний. Був би нормальний адекватний, далі б там служив, а дов бо йоби нікому не потрібні.

Тобто, Ви повністю визнаєте правоту керівництва не вдаючись в деталі і заочно засуджуєте людину не знаючи її. Це — упереджене ставлення до людини. Не цікаво таке читати. Проходьте далі, будь ласка.

І що буде? Відправиш посадку штурмувати, пристрелиш в спину чи здосиш ворогу?

може він подивився фільм самоволка і подумав що теж так зможе)

ахахаха
дай людині трохи влади і відразу побачиш хто му*ак

еволюція АУЕ:
80-90 роки — ти з якого району? кого знаєш?
2000 р. — я тебе по айпі вирахую!
2024 —

Бригада, напрямок?

окрема історія яка реально «бентежить у глухий кут» тіх «іноземних партнерів» хто взагалі здогадується про існування «східно європейських людей» то є закриті профайли соціальні мереж «активних патріотів» з демонстративно «воєнними» включно

плюс до цього закриті обличча на фото най не на всіх але принаймні до половини може більш ок точної цифри я не рахував

я пригадую у тому числі «приховані обличчя» ті хто проходив тренування практики за кордоном зокрема у британії і суто теоретично коли воно суто теоретично передбачало якусь «партизанську війну» то певно воно ще мало який сенс (за ігнорування нюансів) ... але регулярна армія?

curiouser and curiouser

але регулярна армія?

Ризик потрапити в полон є й на службі в регулярній армії

Автор топіку настільки нікому непотрібний, що аж рекомендаційний лист дали, з НГУ, знаючи що людина в ЗСУ і всю решту кухні.

Значить, якийсь проблемний.

Це, звісно, за межею добра і зла :(

І після таких коментарів ми ще дивуємося, чому у нас стільки проблем в армії і державі загалом. Сюр...

У вас же совок в тезисах

Це покарання від керівництва бригади за те, що я вирішив піти від них і нагадування усім іншим, що буде, якщо хочеш піти.

цьому є підтвердження, чи це підозри?
я не сумніваюся, що «камандіри» можуть це організувати на раз-два, але чи така помста явно декларувалася ними, чи це підозри і чутки?

Не потрібно їхньої декларації про такі наміри
Достатньо факту переведення не туди куди людина збиралась і де її готові взяти
Бо відповідальність повинна бути рівнозначною з повноваженнями, а наразі відповідальність командирів виглядає мізерною у порівнянні з повноваженнями

а розкажи будь ласка на пальцях як відбувається це переведення? які посадові задіяні, хто з них буде крайнім?

Крайнім не буде ніхто, бо в поточній реальності нічого не порушено.
Наказ командира частини про переведення.
Беручи до уваги обов’язок безальтернативної субординації військовослужбовець повинен виконувати наказ.
В наказах(більшості) мотиваційна частина або не передбачена або є формальною аж до втрати змісту — «в зв’язку з необхідностю»
Далі мої припущення
Але ж тут був рапорт людини про переведення в конкретну частину(Азов), і рекомендаційний лист з тої частини.
І в нормальному світі командир повинен пояснити, чому рапорт людини відхилили, але перевели в іншу частину.

А чому людина одразу не пішла служити в Азов ? Ви не задавалися цим питанням . Окрім автор служив в ЗСУ, захотів перевестися в НГУ, це дві різних структури. Тобто для цього потрібна згода командування НГУ і командування ЗСУ.

А чому людина одразу не пішла служити в Азов

Можливо людина наївно думала що в ТЦК дадуть ради знайти застосування її досвіду і вмінням.
Військовим, ;), важко зрозуміти що для цивільних людей, оці всі фокуси з нескінченними рівнями узгоджень і різних силових структур, як і решта формалізованих атавізмів слабо узгоджених з здоровим глуздом — темний ліс.
А потім зрозумів, шо робить не те що може, а те що не хоче, знайшов частину в якій треба робити те що він хоче, і переконав частину, що він вартий того щоб його взяти — win-win і взаємна згода

>

Окрім автор служив в ЗСУ, захотів перевестися в НГУ

А на те щоб мобілізувати людину в НГУ(ну або в ЗСУ, ДПСУ, whatever) згода їх командування потрібна?
Якщо ні — то якось дивно і не логічно.

Те що ви написали — те як воно є
Я ж пишу — так як є це неправильно і нелогічно.

Ну і в додаток — спробуйте себе, а потім іншу людину здатну хоч трошки думати, переконати в тому, що особисто начальник Генерального штабу розглядає рапорт про переведення рядового в НГУ. А потім командувач НГУ особисто розглядає рапорт про призначення рядового.

І так можна спускатись вниз по щаблям ланцюжка узгоджень, аж до моменту коли особа чий підпис стоїть під рапортом ОСОБИСТО його розглядає.
І по великому рахунку отієї останньої особи і її безпосереднього начальника цілком достатньо для вирішення такого роду питань.
І саме вони ЗОБОВ’ЯЗАНІ давати аргументовану відповідь у разі неузгодження/відхилення рапорту підлеглого.

І так, я чогось майже впевнений що вам хочеться написати — це ж армія, тут так не працює.
Так, і саме тому бажаючих треба ловити і бити, щоб примусити туди йти

Людина служила в ЗСУ, його хотіли взяти в НГУ. Так як це дві різних структури, то потрібно походження в Генштабі та ГУ НГУ. Справа в тому, що не людина вирішує де їй служити, а керівництво і так у всіх арміях. Ти можеш вирішувати лиш в межах, які тобі дають. Якби він був нормальною людиною чи фахівцем ніхто б його нікуди не відправляв. А так якщо його викинули із підрозділу щей із посади фахівця ( оператор РЛС), то тут вже є питання до самого автора. Всі люблять говорити про відповідальність командирів, але ніхто не говорить про відповідальність підлеглих. Ви не запитували себе , чому майже ніхто не хоче бути командиром ? Чому проблема із командирами у військах ? Особливо із молодшими.

Схоже якесь «провладне» іпсо, я б забанив. Коментарі тільки в темах що треба підняти податки, бо в європах так, і тут про мотивовану на службу людину, яку чавить система, пише необгрунтовані звинувачення.

Овва, ще й не раз задумувався

Можливо тому, що у них купа підлеглих, а можливо тому що у них є начальники і командири
І інтереси підлеглих, які вони повинні захищати, в абсолютній більшості випадків, абсолютно не обходять вищих навчальників і командирів, яким вони повинні підкорятись.
І те що я вам писав в попередньому повідомленні стосується і цього щабля теж.
Командир/начальник повинен адекватно пояснювати свої рішення підлеглим, в тому числі, щоб вони були здатні пояснити свої рішення своїм підлеглим.
І «сферична необхідність у вакумі», «не бачу доцільності» — то не аргументація, то ху..я яка нікому не потрібна.

Доцільність задоволення рапорт а підлеглого полягає саме в задоволені потреб і бажання підлеглого. Це вже доцільно, і відмовити можна маючи якісь вагомі аргументи, а не:" Не буду подавати вище, бо все одно не підпишуть"

Результат — когнітивний дисонанс і наступні проблеми з «морально психологічним станом», а потім і з психічним здоров’ям.

А і в додаток — про «морально психологічний стан»
Є достобіса різних служб і офіцерський посад в них, в яких розмір ГЗ більше від командира взводу/роти, а підлеглих — кілька старшин і солдатів в гіршому випадку( бо є і без підлеглих)
Скажіть чим має керуватись людина яка може думати, щоб обрати/хотіти комвзводу замість чогось іншого в штабі?

Так може він заслужив таке відношення? В інтернеті все так працює , що хто перший пожалівся того й жаліють

що значить «заслужив»? тіпа якщо заслужив, то зробити западло — не западло, не має бути осудним?

«Маленька совкова армія ніколи не переможе велику совкову армію»
© Айдер Муждабаєв

знайшли кого цитувати

«Наша русофобія — це не страх перед росіянами, а страх бути хоча б у чомусь схожими на них.» © Айдер Муждабаєв

Шукав спеціально для вас

«Шостий поверх це як п’ятий, але на один поверх вище»
© Айдер Муждабаєв

«Шостий поверх це як п’ятий, але на один поверх вище»

це Арестович ))

А що таке совкова армія? Армія США совкова чи як ? Бо вона більше затягнута як українська в тому плані в якому совок розуміє типовий писака

Взагалі у всьому винні німці, бо образ кожної армії світу, це переосмислення кайзерівської армії, і з роками мало що змінилось. Відрізняються вони у технічній оснащеності, у кого більше літаючих бабах, той скоріше за все і виграє.

+1 в копілку до маленької совкової армі

Я теж працював системним адміномі вирішив сам піти бо думав що державі, війську потрібні спеціалісти і в тцк сказали що буду у зв’язку у прикордонній службі. А в результаті цілий рік на кордоні по горах, після того як сам звернувся у відділ зв’язку, ще за чотири місяці мене таки перевели але на паперах, а так дальше на кордоні ухилянтів ловлю по 9 — 12 годин, часто без нормальних вихідних, поспав і дальше в наряди. Ще трохи мене доведуть і теж буду ухилянтом. Ось таке військо нажаль. Спеціалістів їм не потрібно.

Ця країна не збирається перемагати

Країна то сукупність багатьох речей та факторів ключова серед яких — громадяни.
Якщо більшість громадян не цікавить що далі буде а лише власна дупа то «кінець трохи передбачуваний».
Це закон життя, не я їх вигадав.

Якщо більшість громадян не цікавить що далі буде а лише власна дупа то «кінець трохи передбачуваний».
Це закон життя, не я їх вигадав.

Що заважає змінити локацію, думаючи про «власну дупу»?

Все їх цікавить

Думка недосказана.
Отак треба:

1. Моя дупа — це все
2. Мене все цікавить.
3. Нема візи

Ті, хто намагається переконати, що є щось цінніше ніж ваша дупа

Та тих просто нема у моєму оточенні.
От нема і усе

я за межами концтабору ще з того часу коли виїзних віз не було.

Але ментально ти все ще тут.
Щось не відпускає...
Цікаво, що саме? 😎

Про те, що той, хто втік с концтабору, проводить купу часу на форумі концтабору.
Отже поки що не у силах покинути концтабір повністю І назавжди (?) .

Це дивно.
Ще більш дивно, що це потрібно пояснювати.
Але пофіг

Ок, мабудь мої пояснення криво написані і тому їх геть не розумієш ☹️

Ось пойнт твій пойнт:

я за межами концтабору

Ось мій:

Але ментально ти все ще тут.
Щось не відпускає...
Цікаво, що саме?

Решту «маячні» типу

Ну і взагалі, може мені ще й Українською не розмовляти, бо то ж мова концтабору?

при тому, що термін «концтабір» застосував не стороння людина а... Хто (?)
ти придумав незрозуміло чому і навіщо.
😎

Ні все одно не вийшло в мене.
Lack of soft skills or what...

Я задав риторичне питання (стьобне та з підколом) про те, що тебе тут шось тримає.
Оце й усе.
Навіщо мені щось тобі доводити і навпаки, тобі — мені.

Просто прийняти реальність.
Щось «в нас є» таке, що навіть виїхавши, ми будемо «розумно сратись» саме на форумі рідної (колись, чи і зараз) країни....

Це просто констатація.
Не оцінка, не засудження...

Докази, що ти їх вимагаєш це дурня.
Чому?
А тому, шо ніхто тут (ну майже) , особливо я, ніде не писав «how dare you!!!» бути тут 😂
Ти оце сам придумав, і я хз чому.

Можу лише припустити, що якось на рівні підсвідомості ти все сприймаєш як «всі проти мене, бо я виїхав».
Але я точно не відношусь ні до заздрісників ні до хейтерів....

так ти ж не більшість громадян?

Спеціалістів їм не потрібно.

Потрібні. Але охочих фахівців більше, ніж посад, які відповідають їх фаху. От і доводиться з десяти фахівців вибирати одного, частіше «першого ліпшого», ну а дев’ять — кого куди. Кого у прикордонники, кого в штурмовики.

Хех ви не зовсім зрозуміли інженерів відправляють у штурми а на інженерні посади наймають сантехніків, і це не «абстрактно».
Дядько — авіамеханнік з 20 річним стажем, дуже був потрібний саме по своїй спеціальності , але ні — «офіцер штабу»
Відношення, запити, рапорти все в трубу

Зараз мене активно агітують в певні підрозділи як інженера, колишній співробітник який має не менший досвідчений з високою ймовірністю отримає вос 100 і автомат, всім плювати шо ти можеш і кому хто треба.

Є рознарядка 100 солдат ось 100 солдат

так ВОС 10X отримують всі, це ж БЗВП
ВОС ’в певні підрозділи як інженера’ потребує іншого, спеціального навчання

На жаль, це теж частина реальності

Так і ухиляйся вже мабуть? До кордона ж недалеко

а так дальше на кордоні ухилянтів ловлю по 9 — 12 годин

«Когда стоять ты будешь на вышке на седьмой -
Ты отвернись, а я свалю домой!»

може пан поможе кордон перейти? 😂

Ну вам хоч тікати недалеко! (жарт, не робіть так, для вас на жаль це кримінальна стаття)

вам вже доводилося стріляти у втікачів через кордон?

Правда, что вам задоначенные дроны поставляют, чтобы вы украинских граждан эффективнее отлавливали? Если да, то как относишься к этому?

ще треба спитати чи дійсно у схоплених втікачів віджимають цінні речі

А яка спеціальність в армії на вашу думку дорівнює сисадміну ? Що ви знаєте по звʼязку наприклад ?

А на фото Харків ... Тримайся, земляче. Ти не злякався і не втік, а ще і сам пішов служити — за це тобі вже шана.
Прикро чути що попри усі обіцянки — у армії нічого не змінилося. Та і взагалі в український владі.
Ніхто не питає у громадян що вони можуть зробити для перемоги. І навіть коли людина з розумом сама приходить і готова приносити користь — її використовують як раба і не думаючи про користь.
Якби я прийшов до ТЦК «оновлювати данні» — то мабуть також мобілізували би у піхоту. Попре те, що я і без снаряги бігати не зможу. Усе робиться тільки аби виконати план на папері. Якщо зараз в окопах тримають оборону хворі дядьки за 50 — то нема чому дивуватися що ворог просувається.

Уйти из радиотехнической бригады? Да ты реально чокнутый

Як я зрозумів він знайшов ревалентну для себе позицію у Азові. «Чокнутий» не він, а совдепівська армійська система взагалі та конкретні командири.

так об этом и речь
Из каждого утюга говорится о том, что нафиг никому не упали ваши умения, богу автомат-лопат сырскому нужно больше автомат-лопат, ещё больше! однако же находятся искатели релевантных позиций...
если чо, я зам командира мотовпихотной роты, я знаю о чем говорю

А, ти один з тих, для кого люди це не мізки, а лише дві руки і дві ноги. Зрозуміло. З такими переможемо, ага.

Чому не туди? Саме туди — поцілив в цілого

зам командира мотовпихотной роты

Цинізм в його судженнях вбиває:

Из каждого утюга говорится о том, что нафиг никому не упали ваши умения,
однако же находятся искатели релевантных позиций...

Нехай вибачає тоді. Мені це було неочевидне. Напевно, люди саме тому домальовують смайли :-)

Він якщо-що пояснює логіку цитую «бога автомат-лопат Сирського»

І так, ця логіка дійсно вбиває. Вбиває буквально. І так, на жаль ця логіка, по якій все все ще працює.

Правда накинулись ви трохи не на того

З усією повагою, але людина ВЖЕ знайшла позицію і туди готові були її взяти. Значить все ж таки потрібні інші фахівці.
Якщо командування не хотіло втрачати людину то можливо було б це вирішити якось по іншому, аніж відправляти на нуль.

це закуклена в собі бюрократична структура. Навіть якщо командування не чинило перешкод — на якомусь кроці хтось вписав прізвище в запит від єгерів — і всьо, ти єгерь.
в таких структурах є варіант полетіти не тим рейсом навіть якщо всі зацікавлені особи будуть сприяти.

Ну в принципі це не відміняє мою початкову тезу. Система і керівництво чокнуте (м’яко кажучи). І хвала автору що він розповів про свій кейс. Що з ним робити кожен сам вирішує.

Доречі там на скільки я розумію є список пріоритетних підрозділів. Якщо б йшов кудись там у ТРО Закарпаття ще розумію, але ж це Азов. Він полюбому пріоритетний, пріоритетніше нікуди.
Тому ця ситуація виглядає дивною

для умовного олександра, котрому позвонив коллєга-єгерь і пожалівся на нестачу людей, єгері стають пріорітетнішими. А азов.. ну а шо вони, вони й так по тілівізору, гроші гребуть лопатою, реклама, позєри!!1 вони й так собі найдуть

Той момент, коли взагалі не маєш уяви як відбувається розподіл по бригадам і хто його затверджує...

так, не маю. Але ж якось звідкись беруться оці всі історії «азов мене привів за руку, а потім мене послали не туди»? Ну буде там умовний олександр рангом повище, або умовний олександр і його коллєга умовний володимир — суті це не міняє.

Вони беруться, звісно, не з порожнього місця. І, нажаль, для військовослужбовця результат один — не той підрозділ, в який було бажання потрапити.

Ну и помогли скажем Авдевскому укреп району — копачи с автоматами, когда даже бетонную промзону Су-34 КАБ-ами снесли до уровня земли ? И пока там не появился блуждающий Patriot который намолотил 7 самолётов за несколько дней — крошили эту оборону как отбойным молотком.
А вот как раз дроны Будановая пережгли им весь бензин и прочих существенных неприятностей наделали, например минуснули Су-54, что повлияло довольно много на что.
За этим человечество многие тысячелетия и развивали системы вооружений, а вместе с ними и науку — чтобы выигрывать на поле боя с минимальными для себя потерями.

Ти думаєш що там ти сидиш? В нарядах по 12 годин ходиш, охороняєш начальство в −20.

а хіба зараз сидіти на радарі так вже й безпечно? (я не порівнюю з лбз, звісно)

Я програміст, який сам пішов у військо пів року тому. Я більше не міг сидіти вдома і хотів, щоб мій досвід розробника був корисним у війську

Теоретично зараз Азов і інші бригади мають змогу набирати людей напряму. Отже якщо є бажання служити — краще іти не до ТЦК, а відразу до них.
Один з моїх колишніх колег зараз працює програмістом у Азові. Живе звичайним життям, їздить на роботу, форму не носить. Працює за компом — ніяких фізичних навантажень.
Хоча армія типу як уся державна, але тут така сама історія як у цивільному житті:
— усе що держ-підприємства та держ-установи — соврок, бюрократія, окозамилювання, тупі начальники -пани і безправні підлеглі — холопи. Сюди ідуть ті, хто хоче нічого не робити на роботі. Про репутацію чи результати взагалі ніхто не дбає — державне означає збиткове.
— комерційні підприємства та компанії — тут усі хочуть заробляти, тому треба результат. Може бути надмірна експлуатація — але це усе заради прибутку. Тут конкуренція — тому тупих, ледачих, неефективних усе одно з часом замінять. Тут зацікавлені у людях і намагаються використати їхні таланти.
Отже якщо потрапити не до звичайного ЗСУ, а у «бригади» — то там цілком інша історія. Не дарма у ЗСУ показово покарають тих, хто хоче перевестися.

Якщо рекрутуєшся напряму в бригаду, все одно проходиш через військомат.

Але ж найшашличніший обіцяв ... Що ... Будуть ...
Навіщо ви мені дали цей автомат?! Я зв’язківець в танке горєл, я льотчік!

Кабмін дозволив командирам призивати добровольців без участі ТЦК
www.pravda.com.ua/news/2024/10/1/7477625

імхо воно якось дуже странно і імхо в усіх отношеніях до лампочки

... проблема власне у тому що і без командирів які є куди призивати добровольців тож не добровольців і окрім тіх є куди «призивати»

Ваш потік свідомості вже просто не можливо зрозуміти.

Ваш потік свідомості

Будь-ласка будь толерантним 😎

Навіщо ви читаєте людину, яка вас не поважає настільки, що не трудиться свої думки не те що розділовими знаками приправити, а й в цілому слова нормально в речення скласти? 🙃

загалом так само як і у інших подібних випадках узагальнено так само прикладів інших людей бо людина має рацію тож тут відбувається розділення людей на які намагаються донести «свої думки» аж на стільки що сам факт «донесення» саме «свої думки» багато важливіший за власне саме «думки» як то зокрема їх технічної наявності і на протилеж які не намагаються «донести»

що не трудиться свої думки не те що

але при цьому має рацію і відповідно відповідальність за сприйняття думки та ідеї та взагалі припадає вже на читача тоді як у першому кейзі такої «відповідальності» не просто не передбачається але зокрема окремі зусилля робляться аби такої «відповідальності» якраз уникнути знищити максимально притупити

окрема наука зветься риторика

для прикладу політичні дебати трампа проти каміли і ось свіже walz проти vance дідько я навіть не уявляю як його імена записати української кирилики як то буквальне

вас не поважає настільки, що не трудиться свої думки не те що розділовими знаками приправити, а й в цілому слова нормально в речення скласти?

я понятно об’ясняю?

по научному то зветься афазія

... але загалом я також не зміг згадати точну думку щоб зробити нову версію перефразувати бо я зміг згадати лише дуже загальні ідеї що до тої думки яка була чи мала бути

може потім згадаю але то не факт але поки що 50/50 тож шанси є

Набирати можуть, проблеми починаються з переводом і з тим якщо ти не встиг обрати підрозділ і потрапив на бзвп там вже не витягнуть

В приватних компаніях також звичайні працівники — холопи.

Не ходіть в армію, там заставляють працювати. А що таке совок хоч ви відповісте, а то всі люди говорять про нього, а пояснити, не можуть , що це

Те що вони мають на увазі під совком називається «конформізм»
І це страшна вава в голові людини в сучасному суспільстві.
Ви потрапили в армію побачили що все якось дико, не правильно і не ефективно. І тут є два варіанти:
— почати розбиратись чого так і намагатись то змінити в кращу сторону(принаймі з точки зору ефективності)
— змиритись з там гівном і жити по його правилам, поступово змиряючись з тим гівном, а далі виправдовуючи його, бо... це армія, всі армії такі, такі і має бути і таке інше.
Наступним кроком розвитку є відкидання самої ідеї, що армія може бути в чомусь неправильною. А всі хто з цим не погоджується — дов..би,тупі,ліниві і таке інше, і їх треба задихатись, щоб простіше було. І здихуються всіма можливими способами, когось на ЛБЗ, когось в дурку, когось в тюрму, хто на шо здатен і хто шо може.
І як результат — в армії добре саме конформістам, і по службі сунуться конформісти і всі зміни які б вони позитивні і потрібні не були — гальмуються з самого старту, бо «це ж армія, тут так має бути»

Між іншим «армія» можете замінити на «зона» і нічого не зміниться.

Другий шлях набагато легший. І він близький вам. І його ж обирала абсолютна більшість мешканців совка, саме тому вам і пишуть про совок в голові

ну, может быть, часть искателей релевантных позиций одумаются

Хоч не в капелани відправили
Вояки вони ото такі, ти раб
Тримайся,

Можна подумати в капелани легко податися

Можна подумати капеланом легко бути..... он тиждень як бойові не платяться, і я чогось так собі думаю, що рандомний капелан зараз мріє про чергування на ЛБЗ у якості передиху.....

Мій коментар був в іншому контексті, хоча це не применшує Ваших істин

он тиждень як бойові не платяться

Капеллан у боях участь приймає?

Підписатись на коментарі