В одній з найкращих ігор серпня є Крим, але називається він інакше. А як ви ставитеся до перейменування реальних місць в ігрових світах?

Привіт, спільното. Я зараз проходжу Tactical Breach Wizards — чудову тактику, де всі битви проходять на невеличких локаціях. У грі дуже цікаві герої зі своїми навичками, які можна доволі різноманітно комбінувати. Та зараз не про це. Події гри проходять у видуманому всесвіті, але карта явно натхненна чорноморським басейном.

На скриншоті вище помітно, що півострів — це Крим. Форма трішки змінена, та все ж її легко впізнати. Водяний простір у верхній частині відсилає до Чорного моря. А територія нижче нагадує віддзеркалену Туреччину.

У грі на землях умовного Криму та вище на карті знаходиться держава Калан, де править церковна диктатура. І вона готує вторгнення у сусідню країну. Це більше як цікавий факт. Запитати я хотів про інше.

Як ви ставитеся до заміни реальних географічних назв видуманими, щоб не викликати негативну реакцію? Чи пам’ятаєте ви схожі випадки? Можна почати з Call of Duty, де з’явився Урзикстан. А ви доєднуйтеся в коментарях.

Підписуйтеся на Telegram-канал @gamedev_dou, щоб не пропустити найважливіші статті і новини про геймдев

👍ПодобаєтьсяСподобалось1
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

На вскидку: у Warhammer, який Fantasy Battles, а не 40к, алюзій на реальні місця і народи повно.

як ви ставитеся до перейменування реальних місць в ігрових світах?

Маю думку, що коли творцям вигаданих сюжетів для відеоігор взяти якесь реально існуюче місце, видозмінити і перейменувати — це нормальна практика, якщо гра не претендує на історичну достовірність щодо подій, а створює якийсь альтернативний художній всесвіт.

Приведу приклад: мапа гри Mount & Blade II: Bannerlord. Придивіться до мапи світу у цій грі і побачите схожість з Європою, частиною Азії і Африки. Жодних історичних постатей реально існуючих людей, жодних реальних назв міст, проте культура і цивілізація передана доволі цікаво і воно виглядає правдоподібним.

Покемони теж так роблять. У них ігровий світ базується на реальних країнах або регіонах (тільки звісно у дуже стиснутих версіях), відсилки на місцеву культуру чи історію іноді трапляються, але уваги цьому приділяється вкрай мало.

Якщо цікаво: bulbapedia.bulbagarden.net/...​elation_to_the_real_world

ну це прикольно, в цілому. Але треба враховувати багато моментів. Дуже легко все одно відхватити хейт, бо (1) аналогії всі розуміють і (2) оцінюватимуть події гри з урахуванням реального контексту. Це більш безпечний шлях, ніж робити ігри «по реальним поточним подіям». Тут, оскільки світ вигаданий, то схожість з реальною картою це скоріше як відсилка сприймається. Мабуть :)) Бо в гру я не грав, і чесно кажучи, вперше про неї чую. Але як на мене, то це просто відсилка типу. Прикольно

Я чим далі проходжу, тим більше думаю, що на вибір мапи повпливали сучасні події. Бо там підіймається тема війни, вторгнення, окупації й навіть про санкції згадується. Дуже помітні паралелі.

Підписатись на коментарі