Кодування тексту і чайник. Спробував перекласти гру і зіштовхнувся з проблемою

Вітаю! Спершу хочу сказати що я взагалі нічого в цьому не розумію, все це я почав робити з цікавості яка мене затягнула. Все що я роблю це тицяю в надії шо щось вийде.

Вирішив спробувати перекласти гру, і зіштовхнувся з проблемою. Пишу текст, а в грі отримую бозна що.

Як я розумію проблема в кодуванні тексту, але я не розумію як її вирішити і чи можливо її вирішити. Кидати не хочу, бо несподіванно стало цікаво. Що робити, від чого відштовхнутись?

Підписуйтеся на Telegram-канал @gamedev_dou, щоб не пропустити найважливіші статті і новини про геймдев

👍ПодобаєтьсяСподобалось0
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

cat /path/to/your/file.xml | head -6 | tail -1 | hexdump -C
Та по кодам подивитися, що там за кодування. Якщо не виглядає як utf-8, то спробуй зконвертувати через iconv.

Виглядає, що хоч ви і вказали кодування UTF-8, але насправді файл збережений в кодуванні Windows-1251. Поточне кодування файлу в Notepad++ вказане внизу на статус барі.

Трошки розібрався (хоча може і ні).
Змінив кодування на windows-1251, після чого в файлі замість кирилиці з’явилися бозна шо.

Переписав на українську, зберіг і в грі наче все запрацювало. Тож гра підтримужє шрифт.

Але через якийсь час він злітає і там взагалі нічого немає.

Тож, мабуть тепер треба розібратись чому він злітає.

Це не шрифт, ось що каже чатгпт і я йому вірю

Причина спотворення:

Це відбувається, коли текст, закодований в одній кодуванні (наприклад, Windows-1251), інтерпретується в іншій (наприклад, UTF-8). У даному випадку, ймовірно, текст був закодований у Windows-1251 (кодування для кирилиці) та неправильно інтерпретований як UTF-8.

Як виправити:

Перевстановити кодування: Відкрийте файл або текстовий редактор і змініть кодування на правильне (Windows-1251 або UTF-8 без BOM).
Використати конвертер кодування: Є онлайн-інструменти та програми, які можуть конвертувати текст між різними кодуваннями.
Налаштувати систему або програму: Переконайтеся, що ваша система або програма правильно налаштовані для роботи з потрібним кодуванням.
Рекомендація:

Завжди використовуйте UTF-8 для уникнення подібних проблем, оскільки це універсальне кодування, яке підтримує більшість мов і символів.

плюсую нижній коментар, шрифт не підтримує українську мову

Не впевнений щодо кодування, також проблема може бути в тому що гра використовує шрифт, який не підтримує українську мову

У Notepad++ по дефолту такий шрифт Courier New і він підтримує українську мову.

Ймовірна проблема в тому, що неправильне кодування (encoding) файлу.

Дякую, шукав шо десь можливо видалив, або щось випадково добавив в код.
Розібрався.
Я впевненний майже на 100% що проблема в цьому:

Він ламає все, вирішив проблему видаливши зайве:

Видалив зайве, все запрацювало, чому так розібиратись не зможу, бо не розумію, але ваш коментар дав відповідь на запитання і від чого я відштовхнувся.🤝

Підписатись на коментарі