«ПК складно налаштувати». CEO PlayStation розповів, в чому перевага консолей над іншими платформами

Хідеакі Нішіно — один з двох CEO PlayStation, який також обіймає посаду голови Sony Interactive Entertainment’s Platform Business Group. В нещодавньому інтерв’ю він розповів, в чому полягає цінність консолей у порівнянні з іншими платформами.

Керівник поспілкувався з журналістами азійського видання Nikkei. Під час розмови Нішіно підтвердив, що консолі залишатимуться основою бізнесу PlayStation в майбутньому. Після цього репортери запитали, в чому їхня основна цінність.

«Я думаю, що на мобільних пристроях є багато ігор, які показують рекламу, а ПК складно налаштувати, але з PlayStation, як тільки ви її вмикаєте, ви можете одразу ж користуватися контентом, який ви купили. Магазин, де ви купуєте програмне забезпечення, також пропонує інтуїтивно зрозумілий досвід, тому що продукти викладені в легкій для сприйняття формі», — заявив Нішіно.

Директор також висловився про експансію загального ігрового ринку за допомогою проєктів від PlayStation. Нішіно сподівається, що вони допоможуть мотивувати користувачів придбати PS5.

«Ми намагаємося збільшити свою частку на загальному ігровому ринку, розробляючи контент і для ПК. Без сумніву, консолі будуть основою нашого бізнесу, але пропонуючи ігри для інших платформ, окрім консолей, ми зможемо охопити ширше коло клієнтів», — підсумував Нішіно.

А як ви гадаєте, в чому основна перевага консолей над іншими платформами? Чи може ви обираєте ПК, бо вважаєте його найкращим сетапом для ігор? Пишіть в коментарях.

Підписуйтеся на Telegram-канал @gamedev_dou, щоб не пропустити найважливіші статті і новини про геймдев

👍ПодобаєтьсяСподобалось1
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
ПК складно налаштувати

Valve зі Steam і Steam Deck передають привіт.

1. Доступність геймінгу. Плойка 4 ще актуальна, 300 баксів і у вас доступ до пристойного переліку ігор. Буде компроміс по графіці. Або пс5 за 500 і це надовго актуальний прилад.

2. Мобільність, свіч або стімдек приносять геймінг в руки. На пару годин батарейки.

3. Ексклюзиви. У кожної консолі вони свої. Зараз мало але все ж вони є.

Тренд цін ігор на ПК все ближче до консольних. При цьому диски з консолі можна продати.

Тобто консолі не краще ПК і не гірше. Це інший гаджет.

Перевага № 1 — це ціна в порівнянні з ПК й навіть деякими смартфонами
Перевага № 2 — уніфікація заліза в порівннні з «зоопарком» смартфонів/ПК
Перевага № 3 — найпотужніша приставка шо є на ринку

Це всі переваги які є у PS

А по факту ця приставка не може навіть в 4К (без апскейлерів)

Перевага № 1 — це ціна в порівнянні з ПК й навіть деякими смартфонами

Нагадую, що він це сказав на фоні критики ціни PS5 Pro, яка коштує 800 євро.
За ці гроші можна зібрати кращий ПК ніж PS5 Pro. Тому навіть цю перевагу вони втратили.

Перевага № 3 — найпотужніша приставка шо є на ринку

Можу помилятися, але найпотужніша приставка, що є на ринку це Xbox Series X. 🤔

Можу помилятися, але найпотужніша приставка, що є на ринку це Xbox Series X.

вже ні
Xbox Series X 12 Тфлопс
PlayStation 5 Pro 33+ Тфлопс

PS5 Pro ще не вийшла, щоб заявляти що вже ні. Ще півтора місяці до старту продажу.
І дивно, що по тестам ці 33+ тфлопс флопнули і великої різниці не пропонують...

А скільки коштує ПК який зможе в 4к без апскейлу?

ПКшник зі стажем: ніколи не відчував себе настільки тупим і неспроможним, як коли вперше купив консоль (Xbox) і намагався зрозуміти, як придбати щось в укр регіоні 😅

Задача з зірочкою, особливо за відсутності цього регіону)

Перевага консолей в тому, що мені просто платять дофіга бабла і я працюю в соні і тому я буду її нахвалювати.

Концепція консолей — обмеженість, їж, що дають, мінімальний/відсутній вибір, не заморочуйся. А, ти хочеш поставити українізатор на Nier: Automata? Ти щось ХОЧЕШ?! В нас так не прийнято.
ПК повна протилежність: є бажання? — роби, тільки якщо не падаєш непритомним від слів «оновити драйвера» «Розпакуйте архів в папку з грою».
Просто порівняйте інтерфейс крамниць steam і консолей — одразу видно різницю в концепціях.

Ви б одразу дописали і різницю в вартості. Консоль це ігровий гаджет, ПК універсальний інструмент..

Різниця в ціні є на момент покупки пристроїв, а далі вона розмивається ціною ігор. Не даремно ж так трусяться за приводами.
Початкове питання:

А як ви гадаєте, в чому основна перевага консолей над іншими платформами? Чи може ви обираєте ПК, бо вважаєте його найкращим сетапом для ігор?

Підписатись на коментарі