Найближчими днями S.T.A.L.K.E.R. 2 подорожчає в Steam. Ціни зростуть майже вдвічі

Найближчими днями S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl подорожчає в Steam. GSC Game World готується скоригувати регіональні ціни гри, й українського ринку це теж стосується.

Відповідна інформація з’явилася в офіційному Discord-сервері студії. Нещодавно у Microsoft Store відкрилися попередні замовлення S.T.A.L.K.E.R. 2, однак розробники виставили ледь не вдвічі вищі регіональні ціни. Користувачі поцікавилися, з чим пов’язана різниця, і Community Manager під псевдонімом Mol1t дав відповідь.

«Ми починаємо коригувати деякі регіональні ціни, за кілька днів ціни в Steam зміняться, щоб відповідати цінам в Microsoft Store», — заявив представник GSC.

Далі гравці поцікавилися, чому розробники прийняли таке рішення. Менеджер відповів на це, пославшись на ринкові умови.

«Коригування цін є необхідністю в поточній ринковій ситуації. Аналізуючи регіональні ціни, S.T.A.L.K.E.R. 2 довго був доступний за однією з найнижчих цін для ААА-гри. Хочемо зазначити, що ми намагалися забезпечити адекватну ціну гри з урахуванням скоригованих цін», — додав Mol1t.

Окремо менеджер підтвердив, що України подорожчання теж стосуватиметься. Отож, найближчими днями вартість S.T.A.L.K.E.R. 2 в Steam стане наступною: стандартне видання — 1597,50 гривень, Deluxe — 2147 гривень, Ultimate — 2890 гривень. Саме такі ціни вказані у Microsoft Store. Поточна вартість у Steam — 895, 1199 і 1599 гривень за кожне з трьох видань відповідно

А що ви думаєте щодо подорожчання? Чи правильний це крок в поточних умовах? І чи збираєтеся купити гру, поки ще діє стара ціна? Пишіть в коментарях.

Підписуйтеся на Telegram-канал @gamedev_dou, щоб не пропустити найважливіші статті і новини про геймдев

👍ПодобаєтьсяСподобалось0
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Вже підняли трошки. Була десь 900 грн, зараз 1300 грн

враховуючи всі переноси гри і «демо» геймплею, то гра не тяне на ААА рівень, тому ціна оверпрайс
виглядає так, що дуже багато пообіцяли гравцям, але не впевнений, що все реалізують, тому в компанії не так уж і багато варіантів:
— продовжувати мантру про ААА-гру, зрубити бабла, закрити компанію
— зізнатись, що трішечки нап***юнькали і це не гра ААА рівня, не підвищувати ціни і потім все одно закрити компанію
— знову перенести реліз, а потім кенсельнути реліз взагалі

шо попало
Ну подивимось, мені виглядає на ААА

Не розумію що для вас ааа. Гра як раз дуже тягне на ааа, це перша гра на довідку аріл

Дуже як раз тягне на ааа, навіть ааа+

Можна почекати поки Empress зламає

Я куплю, але після двох-трьох перших багфікс-апдейтів. Краще заплатити 2к за робочу гру, ніж 800 грн за неробочу.

А заплатити 800 і грати після патчів не варіант? Чи ви вважаєте, що вони не будуть її фіксити?

В серпні зробив передзамовлення у Стімі. Не знаю чи буду взагалі запускати, більше у якості підтримки.

Никакого предзаказа. Сначала посмотрю что будет представлять из себя игра на релизе. Есть вероятность, что там еще моддерам работы на пару лет.

Вже купив пофіг , одразу з всіма майбутніми dls.

В мене PS5 🥲 пройду на ютубі

Ходять чутки що релізнуть на 3 місяці пізніше, але хто зна.
Є час згадати перші частини

Взагалі пофіг на ціну, в будь-якому випадку буду брати колекційне видання

Я без бабла, но як подумав що буду потім переплачувати, прям тільки що купив.

Якщо без бабла, то не думав просто через гейпас пограти?

Тобто ви маєте щось проти ніяк не регульованого капіталізму ? Тоді закон джунглів — кожний сам за себе. Не подобається закриваєтесь в гаражі з приятелями і робите власний продукт. BTW Metro 2030 з’явився саме таким чином — бо виявилось, що власне коли кожний сам за себе, то якщо зажимати людям які працюють, зарплатню при цьому маючи прибутки в сотні мільйонів, ніщо їм не мішає заснувати власну компанію і не працювати з занадто жадібним бізнесменом.

Справа у інфляції, а не у капіталізмі, закону джунглів та блаблабла....

Чувак, ну ти загнув про капіталізм. Не всі можуть відразу замкнутися в гаражі і зробити хіт. Люди просто хочуть гру, за яку не треба буде потім півзарплати віддати. Якщо гра норм, ціна питань не викличе, але поки що одні трейлери — підвищувати ціну якось дивно. Не кожен готовий платити за повітря.

Ну одні кажуть — що не усі можуть. А команда яка пилила Тінь Чорнобиля — звалила і створила Metro 2030. Напевно — хто хоче той може, вони не знали чомусь — що не можуть. Зате знали — що їм зажимають зарплатню маючи прибутки в сотні мільйонів доларів, які акумулювали на Кіпрі, щоб в Україні вони невідомо де не розчинились у чиновників по карманах.

Ну так, круто, що хлопці з Metro змогли вирватися, але не всі ж такі. Не кожен розробник може взяти та створити свій хітовий проект, та й мова не про це. Людям просто потрібна нормальна гра, а не історія про те, хто і як пішов із компанії. Ситуації різні бувають, і не всі можуть ось так узяти та повторити успіх. Тут питання, скоріше, у тому, щоб зробити гру для людей, а не виправдовувати щось чужими історіями.

треба було використовувати твоїм батькам )))

Купив ще пару місяців тому, просто щоб підтримати. Бо рідко в ААА грі є повністю все українською. Тому зараз всеодно.

Зробив предзамовлення Ultimate видання ще 4 роки тому тож якось все одно)))

Купив ще як тіки в Стімі появилася . 400 злотих коштувала я щей подумав та цеж Сталкер 2 наша гра і пофіг купив тоді зараз знаю гра чекае встановлення. Трилогію взяв по скидці . Так 400 злотих це 4000 тис грн .а буде 2890 . Беріть поки 1600 цеж гра вона назавжди у вас останется.

Ну гра їхня, тому яку ціну хочуть , най таку і ставлять . Але жадібність взяла верх над прагматизмом. А те що ціну підвищують бо політика майкі це відмовка для бідних. Третій балдур тримає різну ціну в майк сторі та стімі і нічого , ларіан нормально скосили бабла з продажів у різних магазинах за різну ціну. Тим паче GCS вже занесли гроші за розробку гри. Тому левова частка бюддету, а це ,я впевнений ,більше половини бюджету розробки вже закрита. Отже GCS хоче в короткий проміжок часу зрубити по більше грошей. А чому це так уже питання інше і гадати тут не треба. На релізі все дізнаємося.

Сім років мак не родив і голоду не було

Скоро, скоро на Мак, будуть ігри, почекайте...слава протону...

говорят, в штат уже взяли стэндап-комика, чтобы они могли в пресс-релизах с качественной самоиронией объявлять даты последующих десяти переносов

Я думаю, перенесень вже не буде) Надто багато маркетингових активностей, тому гру випустять 20 листопада. В якому вона буде стані, це питання відкрите поки.

О, вдались до агресивних продажів. Завжди цікава техніка — коли виторг не йде, обьявити розпродаж що треба встигнути перед підвищенням цін.

Пройшло вже 4 дні а ціну так і не змінили. Дають останній шанс встигнути всім хто пропустив цю новину(такі як я)

А у меня уже предзаказ))

Дуже потішно читати суцільну зраду в коментарях. Її могли і не випускати зовсім. А тепер, коли вона от-от має вийти, купа невдах намагаються знецінити чиюсь роботу.

А я завжди думав що невдаха — це той, кому в очі пісяють, а він каже, що дощ іде. Це людина, яка відірвана від реальності і відмовляється визнавати очевидні, раціональні речі. Чому люди не можуть критикувати цю гру та студію? Тому що це українські розробники? Розробники, які демонструють гру всюди, крім України? А те, що гра може не вийти, погодьтесь, це не кінець світу, якось би пережили.

Та критикуй скільки хочеш але по ділу, коли вона вийде. Я і сам критикуватиму, якщо зрозумію, що це не те, що я чекав. І де в Україні її можна представляти, які останнім часом у нас проходили ігрові заходи?

Ні нашим, ні вашим, сподіваюсь пограти через Game Pass. А там побачимо, може і куплю для колекції.

Кнури які тільки переносять ї усе.

Кнури які переносять усе ї вся.

Хай самі грають за 2 тис а чи пограють ті які не мають 2 тис + !!! Звичайно пограють !!!

Тобі певно років так 40±, совок ще з голови не вийшов. Краде, де може, бо не накажуть

Твоя проблема в тому що ти не розумієш що це не гра дорога, а країна в якій не цінують людей і платять в 10 разів менше ніж всюди. Наприклад польша. Курс 1 до 10 а ціни на все такі самі а зарплатня 45тис якщо в гривні. Чи дорого гра? Ні. Питання до держави. Чому ти працюєшь так само як поляк а отримаєш шиш

У мене є відповідь, можна? Польща є членом ЄС і тому в них значно менше бар’єрів для продажу своєї продукції в Європі і світі. Відповідно, їхня економіка здатна залучати більше інвестицій і швидше рости ніж наша, а разом з економікою росте і рівень життя і, в т.ч. оплата праці. Чому ми досі не в ЄС? Це питання не до держави, а до нас, бо то ми обираємо свою владу. Ще з 2004 року, коли відстояли право на демократію.

Чому ми досі не в ЄС? Це питання не до держави, а до нас, бо то ми обираємо свою владу. Ще з 2004 року, коли відстояли право на демократію.

Особенно касается 2019-го года

ми обираємо свою владу

нет, не мы. А большинство. А если большинство тупое и ходит на выборы, то как ни крути...
Демократия она такая. Очень выгодная штука, для определённого круга заинтересованных лиц конечно. Как религия примерно.

Ну, той хто не розуміє, чому в Польщі такі зарплати, а у нас такі, той, швидше за все, ходить на вибори і голосує за того, за кого треба...

За 15 років можна було назбирати на гру навіть з шкільних обідів

Цікаво, навіщо зараз їм коригувати ціни, якщо вони все одно не випустять гру цього року. Впевнений на 99%, що в жовтні вони повідомлять про те, що переоцінили свої сили і що їм потрібен час на полірування (мабуть, ще один рік довгобуд). Цікаво, хто в них планує реліз гри і як це відбувається. У грудні 2023 року вони з кам’яним обличчям заявляли, що гра вийде в першому кварталі 2024 року, хоча вже в січні вони вже планували перенос на 5 вересня і відразу дргий перенос переносу на 20 листопада, щоб зробити новий перенос переносу, преносу на кінець 2025 рок -)))). Відразу видно професіоналізм керівного складу GSC 80-го рівня.

А якщо не перенесуть, то ти нічого такого і не говорив ніколи...

Перенесуть. Хіба що інопланетяни привезуть із майбутнього вже завершену версію гри.

Ти, мабуть, із ними вже поспілкувався, якщо так впевнено заявляєш про можливе чергове перенесення. Вони зараз з тобою в одному приміщенні, чи ти тільки голоси чуєш?

Вважаєте тут буде Duke Nukem forever, який з рештою 14 років випускали ?
Є якісь інсайтам по конторі, ефективний менеджмент, велика плинність кадрів, низькі зарплатні, нестача робочих рук і т.д. ?

Дивно, що це робиться зараз, а не 2 роки тому, коли курс долара відвʼязали

учитесь стимулировать предзаказы )
игры, которую уже десять раз переносили )
и которую потом еще несколько лет будут до нормального состояния доводить. если вообще доведут .

Пам’ятаємо 2007-ий і першу частину з трьома ДЛЦ — там майже всю оптимізацію і доведення до іграбелного стану робили фанати-мододєли )
Але зараз подібдне навіть у «Бесєдки» не проконало зі «Старфілдом»...

Дуже дивно, маю їх всіх на дисках і проходив без модів, навіть Чисте Небо. І ці диски кілька років ходили по друзях/родичах і нічо, ніхто не вмер.

Оптимізація була всюди і без модерів.

Тоді був власний рушій в них, зараз Unreal 5

Підписатись на коментарі