Експерт Digital Foundry розповів, чому PS5 Pro не зможе запустити GTA 6 в 4К з 60 кадрами/сек

Sony позиціює PS5 Pro як найпотужнішу консоль на ринку. Вона повинна забезпечити 60 кадрів/сек в роздільній здатності 4К, щоб розробникам не доводилося реалізовувати візуальні спрощення. Проте Grand Theft Auto 6 це не стосується.

Принаймні так вважає аналітик Digital Foundry Річард Лідбеттер. В коментарі IGN він відповів, чи вдасться запустити GTA 6 в 4К з 60 кадрами/сек на новій консолі Sony.

«Ні. Ігри серії Grand Theft Auto завжди запускають складні симуляції, які сильно навантажують процесор, саме тому кожна гра GTA спочатку запускається на цільових платформах з частотою 30 кадрів в секунду», — заявив Лідбеттер.

Експерт пояснив, що центральний процесор PS5 Pro перекочував зі стандартної PlayStation 5. Він створювався з прицілом на 30 кадрів/сек. Тому вузьким місцем стане саме CPU, а не GPU.

Очікується, що GTA 6 вийде на новий рівень в аспекті симуляції відкритого світу, поведінки NPC та інтерактивності. Через це гра буде ставити відповідні вимоги до продуктивності.

Лідбеттер підкреслив, що його слова — лише теорія. Презентація PS5 Pro не розкрила всіх апаратних можливостей консолі. Однак поки що експерт дотримується саме такої думки: на PlayStation 5 Pro GTA 6 матиме кращий вигляд, але відтворюватиметься з 30 FPS.

«Ви отримаєте якіснішу картинку, але, швидше за все, з такою ж частотою кадрів», — додав експерт.

В тому ж інтервʼю Лідбеттер порівняв PS5 Pro з аналогічним за потужністю ПК за ціною. Нова консоль Sony виявилася дешевшою.

А ви згодні з думкою експерта? Чи планували ви придбати PS5 Pro під реліз GTA 6? Пишіть в коментарях.

Підписуйтеся на Telegram-канал @gamedev_dou, щоб не пропустити найважливіші статті і новини про геймдев

👍ПодобаєтьсяСподобалось1
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

шкура неубитого медведя )

Чи планували ви придбати PS5 Pro під реліз GTA 6?

Це вже якийсь прихований гіпноз
Приставку може й куплю колись
А для чого мені ЖТА?

Ну добре
А хбокс х потягне?

Дослідіть

Пофіг, сонібої схавають і попросять ще

Звичайно схавають, бо PS5 Pro це найдешевший і найкращий спосіб пограти в ГТА 6 в гарній якості. Чи ти збереш топовий пк за 800 долларів для гта 6?

По перше 800 долларів це у США, у Європі 800 євро.
По друге так, зберу, навколо 6700xt та Ryzen 7 3700X, що є еквівалентом заліза у PS5 pro

Еквівалент заліза — не рівно така сама картинка, це вже сто разів доведено. На консолі ігри легше оптимізовувати. Щоб запустити Final Fantasy 16 на ПК з налаштуваннями PS5 — треба комп за 2000-2500$. Тому історії про пк за 800$ який буде аналогом ps5 pro — просто сміх. Зараз нормальна карточка коштує від 350-400$. А ще процесор, SSD і так далі. Максимум можна зібрати за 800$ це якесь відро, яке через 2-3 роки вже знову прийдеться оновлювати. Тут про запуск некстген ігр по типу Alan Wake 2 в нормальній якості не йде мови.

На консолі ігри легше оптимізовувати.

Це брехня у 2024 році, коли усі ігри робляться на кроссплатформ рушіях, а архітектура ПК та PS5 pro приблизно однакова. Оптимізація під консолі йде за допомогою заниження якості, що ми бачили безліч разів. Якщо ви думаєте що хтось переписує рендеринг рушію конкретно під ПС5, то ви дуже помиляєтесь, та і більше того через малу різницю в архітектурі це більше не має сенсу.

«Відро» яким було таким і залишиться, так само як і PS5 pro. А коли вийде PS6 можна буде просто оновити відеокарту (так за необхідності проц), що буде дешевше. Я так на своєму PC так і зробив, коли оновив 1060 на 3080ti за 500 баксів (що на 300 баксів дешевше) ще рік тому, яка розносить PS5 pro (якої ще не було) без шансів.

Крім того ігр на ПК набагато більше (особливо інді та АА, у які я зазвичай і граю) та вони є значно дешевшеми через регіональні ціни у стімі та розпродажі. Як людина яка витратила 3000$ тільки на ігри у стімі ( по роботі потрібно :) ), я думаю там декілька консолей можна на різницю можна купити.

Якщо архітектура однакова, чому на ПК так багато жахливих портів? Callisto Protocol, The Last Of Us Part 1, RDR 2, Star Wars Survivor і так далі. Всі ці ігри пройшов на консолях на старті без проблем.

Тобто ви за 10 років в своєму ПК міняєте лиш відеокарту й все? У вас там I5 стоїть? Можливо цього і досить для АА ігр, спробуйте на цьому Франкенштейні запустити щось дійсно вимогливе. Повторюсь, звичайна PS5 за 400$ в всіх некстген іграх видає прекрасну картинку. В 90 відсотках випадках щоб побачити дійсно велику різницю в графіці між ПК та PS5 треба запустити гру на 3090 і вижче — тобто на PC який буде коштувати за 3000$

www.youtube.com/...​atch?v=m9LgfTr517c&t=577s

Прикладів вагон. Чи ви і за 400$ зберете ПК який буде запускати нові некстген ігри в шаховий або подекуди майже в нативних 4К з чудовими текстурами та картинкою?

Ось одинакое залізо PS5- PC приблизно і при цьому версія на ПК ще й виглядає гірше в плані текстур та решти.
www.youtube.com/...​atch?v=aXw7Rer9duo&t=267s

Те що ви вижче пишете це смішно, спробуйте на своєму ПК запустити демку Final Fantasy 16 або ж Alan Wake 2.

Це вже зробили, ПК рве PS5 в Alan Wake 2 навіть на RX6800xt, а не на потужнішій RTX 3080ti. На PS5 ще й купа фреймдропів, ось вам і міфічна оптимізація під консоль.

Алан Вейк 2 це одна з небагатьох ігр яка дійсно виглядає краще на ПК. Доречі там в рекомендованих стоїть 3070. Тому про ’рве’ це дуже кумедно. І якщо ви і далі затираєте дичину про міфічну в лапках оптимацію на консолях,то ви не дуже тямите в залізі. Достатньо поглянути які рекомендовані налаштуваня в God Of War Ragnarok чи Last Of Us Part 1, Final Fantasy 16 , Plague Tale Reqiuem — де щоб запустити гру з графікою ПС5 потрібна 3070. На один приклад з Анал Вейк 2 я можу навести десятки прикладів того що щоб отримати консольну графіку, треба ПК від 2500-3000$ і вижче. Так є, було і буде. Про тру 4К геймінг на ПК мовчу,це треба залізо від 4000$. Дешева консоль це вдало імітує. TLOU 1 на ПК В 4К вражає і це можна назвати однією з найкрасивіших ігр там, але це дорого, мене і на пс5 вражала графіка і деталізація, /хоча на пк рівень вижче, але і в 10 разів дорожче.

І сам Алан Вейк 2 , я можу помилятись, але гру першочергово робили під ПК, на максимум використовуючи технології 5 анрілу, а вже потім гру підлаштовували під консолі. Ну і як я вижче казав, — це виняток. На ціле покоління подібних ігр пару штук, зазвичай. Та й саму гру пропатчили на консолях та на ПК, в 2024 пройшов на PS5 і не було проблем узагалі. На релізі були проблеми на всіх платформах.

І дивно казати що навіть RX6800 краще, враховуючи що карточка коштує на 4-5 тисяч дешевше PS5. Чи ви на одній відеокарті без SSD, материнки і процесора будете грати? Некстген покоління лиш зараз потихеньку розкручуєтсья,бажаю вдачі запустити на RX6800 GTA 6 чи щось інше. Це будуть низько-середні налаштування в фулл хд , в кращому випадку. Це якийсь пастген експіріенс.

По перше нову RX6800 можна і за 500 баксів купити.
По друге ми казали про апдейт.
По третє ви самі сказали протестити Alan Wake 2, а тепер видається це рідке виключення з правил XD.

2500-3000$ і вижче. Так є, було і буде. Про тру 4К геймінг на ПК мовчу,це треба залізо від 4000$.

Давайте ви будете брехати про ціни на ПК комусь хто не працює у геймдеві та збирав собі декілька ПК? Я минулого року зібрав ПК для геймдеву на 3080ті та AMD Ryzen 7 7700X (що перевищує запити GOW Ragnarok 40k high settings 60fps) за 60к гривень з нових компонентів на Телемарт. Що ви розповідаєте взагалі?

AMD Ryzen 7 7700X 4.5(5.4)GHz 32MB sAM5 Box (100-100000591WOF)
14499 грн.
1 шт. 14499 грн
Gigabyte B650M GAMING X AX (sAM5, AMD B650)
7399 грн.
1 шт. 7399 грн
Asus TUF GeForce RTX 3080 Ti Gaming OC 12288MB (TUF-RTX3080TI-O12G-GAMING FR) Factory Recertified
21999 грн.
1 шт. 21999 грн
G.Skill DDR5 64GB (2×32GB) 6000Mhz Trident Z5 Neo (F5-6000J3040G32GX2-TZ5N)
9845 грн.
1 шт. 9845 грн
Be Quiet! Pure Rock 2 (BK006)
1769 грн.
1 шт. 1769 грн
Cablexpert SATA 90° с защелкой 0.3m (CC-SATAM-DATA90-0.3M)
33 грн.
2 шт. 66 грн
Noctua NF-P12 redux-1700 PWM
649 грн.
3 шт. 1947 грн
Разом:
Доставка:
Разом до оплати:
57 524 грн
100 грн
57 624 грн

Для якого геймпдеву? Для АА ігр в фулл хд? дійсно треба пояснювати різницю між 20к грн і 60к за фулл хд?

20к грн і 60к за фулл хд

що?

Мій сетап підходить для God of War Ragnarok 4k 60fps. Що ви кажете взалалі?

Я навів усі компоненти, не розумію як у вас можуть виникати подібні питання.

Ви вижче просто написали що докупили відеокарту за 500$ і все, а тепер ще AMD Ryzen 7 7700. Більше нічого не докупляли? SSD може?)

Це інший ПК, робочий, я написав про це вище. SSD перекинув, вони копійки коштують.

Повторюсь, 60к ПК — який якщо хочеться грати в 4К нові релізi через 3-4 роки прийдеться оновлювати і консоль яка без оновлень буде жити покоління років 10-12. Ось і вся різниця. Тому більшість обирає варіант не займатись оновленням і мастурбацією з запуском. Мій товариш на 4090 має проблеми з Jedi Survivor до сих пір. Вильоти та в цілому погана оптимізація. В мене на пс5 на старті як і у всіх були проблеми з тим що роздільна здатність пригала до патчів. А на ПК дотепер патчі з оптимізацією виходять.

А пс5 ПРО хіба потрібна для деяких релізів по типу Алан Вейк 2. І можливо для ГТА 6 та інших ігр щоб мати більше фпс і трошки краще експіріенс, більшість власників стандартної пс5 не будуть оновлюватись.

Nvidia GeForce GTX 970 вийшла у 2014 році, і вона у мінімальних для

Plague Tale Reqiuem

Коли реліз на PS4?

консоль яка без оновлень буде жити покоління років 10-12

Якось не гарно у вас з прикладами виходить XD

Доречі ось порівняння.

PS5 гірше за 200$ rtx 2070.

PS4 прожила майже 10 років, Ragnarok вийшов в 2022. І до сих пір ігри виходять. Навіть той же Jedi Survivor хочуть портанути.

І я писав саме про покоління PS5. Воно житиме довше саме через те що заліза на довше вистачить. Зараз нема ігр і не скоро будуть які на 100% зможуть використовувати потужності консолі на максимум щоб вона аж видихалась. А з виходом PS5 PRO так тим більше. Покоління PS4 вже середині свого шляху відчувало скрегіт і просило оновлення ( PS4 PRO/ XBOX ONE X).

PS5 в 7 разів потужніше PS4. Різниця більша, тому і консоль буде жити довше.

Helldivers на ps5 на релізі мав просадки до 20 fps.
Застаріла проха: Alan Wake 2 та Assassin’s Creed Shadows працюватимуть у роздільній здатності 846p на PlayStation 5 Pro

’PS5 гірше за 200$ rtx 2070′
Оце максимально доводить ваш рівень некомпетентності, інтересно що то за геймпдев в якому ви працюєте, хоча там достатньо некомпетентних людей. Запустите в 4К на пк Plague Tale Requiem на пк за 400$? Для 4К 60 фпс треба 3090 мінімум, на решті будуть не стабільші 60 фпс з дропом до 30.

www.youtube.com/...​watch?v=YfLflkJXrKI&t=62s

Ось доречі наглядний приклад нового релізу. ПК за 4000$+ проти дешевої PS5 за 400$. Прямо кардинальної різниці я не бачу. Щоб було супер красиво і супер мильно.

Це консольна оптимізація гарна, чи все таки поганий порт на ПК, тому сильної різниці нема? Думаю на відкритих локаціях на ПК буде побільше деталей та рослинності, але за це доплачуй 3600$.

Не розумію для чого ви наводите ПК за 4000$, можна ще за 10000$ навести з таким саме результатом. 1500$ це взагалі верх того що треба, якщо з шиком. Якщо треба просто зрівнятись з пс5 про, то можна і за 900 зібрати , і ще й мати потужну робочу станцію.

На 900$ PC можна запустити Final Fantasy 16 в 2-4K/60 FPS?

Я знаю що люди подібні вам люди можуть з гімна і палок зібрати ракету, але це занадто. В мене на ПК стоїть 2070 super і на пс5 відеокарта якої є аналог 2070super. І чомусь на своєму ПК я і близько не можу запустити ігри в 4К та з такою картинкою як на PS5, максимум деякі в 2K з DLLC. Дивно що ви не розумієте цього працюючи в геймдеві, це просто база.

Так можете пояснити чому PS5 на 2070 може видавати шахову 4K в Final Fantasy 16,а на пк для цього треба 3070, а бажано 3080 і вижче?

Раз ви таку дурню говорите, ви не граєте на 4К моніторі ігри в 4К на своєму ПК, бо інакше я не можу це пояснити.

Взагалі, якщо PS5 має аналог 2070 super, нащо люди купують 3080? Достатньо і 3070, про 4090 мовчу. Нащо переплачувати?

бо PS5 не у центрі всесвіту, сонібой XD. Залізо PS5 це досить низька якість у порівнянні з 4090, люди не таргетять «щоб було як на ПС5», люди хочуть значно краще та швидше, якщо купують 4090.

Дякую
Це як ото кастомні апи?
Тобто пізніше можуть стати доступні на якамусь стімі?

Ні, це сідає чєл, зачасту в соло робить гру, випускає без паблішера, от вам і інді.

Ціна ігри такі що ща пару років можна і зібрати, навіть без торрентаів а на звичаних стім ропродажах :-)

На консолях більшість ігор виходить на дисках. Тому купив-пограв-продав. Уживаний диск з GoW Ragnarok для PS5, наприклад, коштує зараз 1200 грн. Проходиш і за таку ж суму продаєш. Затрати тільки на поштові послуги. Трохи геморно, але легально і майже безкоштовно.

Підписатись на коментарі