Як можна моніторити розвиток української локалізації?

Усіх вітаю! Я створив нещодавно YouTube-канал, на якому розповідаю про ігри, що мають українську локалізацію, офіційну чи неофіційну та як її завантажити (посилання на канал спеціально не додаю, щоб не виглядало, ніби я намагаюся тут його впихнути).

Отже, до чого я тут. Однією з цілей каналу є сприяння поширенню української мови шляхом розповідей про український переклад. Цей канал я створюю у якості дипломної роботи, і мені потрібно записувати досягання всіх цілей. Тож мій викладач сказав мені звернутися сюди із питанням: чи можна якось промоніторити безпосередній вплив мого каналу на поширення українізаторів? Бо мені, особисто, спадає на думку хіба що дивитися на кількість завантажень того чи іншого українізатора до та після мого відео про нього (однак і це не сказати що показуватиме точний результат, адже не можна бути впевненим, що зростання кількості, якщо воно і буде, то пов’язане саме з моїм відео) або ж провести опитування аудиторії наприкінці диплому.

Розумію, що питання дурне, але можете підказати, чи є якісь варіанти? Якщо ж ні, то так і скажіть, буду вдячний за кожну відповідь.

Підписуйтеся на Telegram-канал @gamedev_dou, щоб не пропустити найважливіші статті і новини про геймдев

👍ПодобаєтьсяСподобалось0
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

1. Проводьте опитування серед своєї аудиторії. Це буде найзрозуміліше.
2. Про вимір кількості завантажень варто було подумати заздалегідь. Існують сервіси по скороченню посилань, що рахують кліки по лінкам. Для прикладу, такими сервісами часто користуються блогери, коли рекламують якісь товари, щоб надавати звіт рекламодавцям. Ніщо не заважає Вам використати такі сервіси у своїх цілях, щоб рахувати кількість завантажень.

Також можу підказати, де знайти базу даних ігор з українською локалізацією — каталог української локалізації ігор — користуйтеся на здоров’я.

посилання на канал спеціально не додаю, щоб не виглядало, ніби я намагаюся тут його впихнути

Ой, та не бійтеся. Тут правилами не заборонено це. Це форум і люди тут обмінюються інформацією. Я навіть вставлю посилання на cвій канал на YouTube, де я знімаю відео про GameDev + Unreal Engine в цей коментар. Але чого не варто робити, так це безглуздо просити «підпишіться» і «поставте лайк». Якщо створюєте контент, то напишіть короткий опис і не соромтеся залишити посилання. Цього достатньо. Це може обернутися не лише збільшенням аудиторії (як вдячних підписників, так і зависливих хейтерів), а й новими цікавими знайомствами. Я, до речі, не тільки ігри роблю, а ще й вірші пишу. Щастя бажаю і добра, розвивайте українську мову!

Дуже дякую! Так, про KULI знаю, завжди додаю посилання на українізатори там. А за інформацію про ці сервіси дуже вдячний, думаю, це якраз те, що мені треба.
P.S. Якщо все ж цікаво, ось посилання на канал (але не кажіть потім, що це реклама))

Підписатись на коментарі