«Ви були п’яні, коли придумували ці ціни?» Користувачі активно критикують вартість та анонс PS5 Pro

Вчора, 10 вересня, Sony представила PlayStation 5 Pro — найпотужнішу консоль на ринку. Проте реакція на анонс виявилася змішаною. Багато користувачів почали критикувати японську компанію з декількох причин.

Ми вивчили коментарі під постами Sony на офіційних сторінках в X, Facebook і основному обговоренні на Reddit. Критика стосується трьох аспектів. Перший і головний — це вартість. Користувачі вважають, що $700/800 євро занадто висока ціна для консолі.

Друга проблема, на думку коментаторів, стосується відсутності нових ігор саме для PS5 Pro. На презентації приставки показували лише проєкти, які вийшли раніше. А деякі з них з’явилися ще в епоху PlayStation 4.

Третя причина невдоволення — відсутність зовнішнього дисководу в комплекті. Sony пропонує придбати його окремо, як і підставку для вертикального положення.

Приклади коментарів з критикою

«Ви були п’яні, коли придумували ці ціни?», — Mattzel89.

«У мене є PS5, якщо я її продам, то отримаю десь 300 євро. Отже, я маю заплатити 500 євро, щоб отримати Pro, без нових ігор, з трохи більшою частотою кадрів, непотрібною „продуктивністю“ трасування променів і нічого більше», — JamieVanOliver.

«Дякую Sony за те, що змусили мене відповідально ставитися до своїх грошей», — GoodNightGehrman.

«$700, без дисководу, вертикальна підставка продається окремо. Треба якось відшкодувати бюджет Concord», — wevegotheadsonsticks.

А як ви оцінюєте анонс та вартість PS5 Pro? Чи згодні ви з тим, що консоль надто дорога? І чи повинна Sony додавати дисковод в комплект? Пишіть в коментарях.

Підписуйтеся на Telegram-канал @gamedev_dou, щоб не пропустити найважливіші статті і новини про геймдев

👍ПодобаєтьсяСподобалось1
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Ви були п’яні, коли придумували ці ціни

написав деінде у Мережі дехто, вже розмірковуючи про виділення бюджету на придбання нової консолі з наступної зарплатні.

Консоль за ціною середненької відеокарти від Нвідіа це норм. Да і 30к грн на цей час це не такі й великі гроші. Ціна +/- непоганого смартфона.

А 40к не хочете? Чому всі дивляться на ціну в доларах, вона вказана для Пн. Америки. Європейський регіон — 800 євро, це вже 36к+ (і питання, чи в нас ще не докрутять ціну). Захочеться взяти підставку, ще слід покинути, про дисковод мовчу. Хоча останні девайси не обов’язкові.

З перекупами спочатку всі 50 буде.

Последняя консоль пс, которая стоила 700 и выше, была пс3 на старте, с которой сравнивают защитники и фанаты пс.

Только помимо прочего в первых дорогих ревизиях пс3 помимо дорогой и очень сложной архитектуры пс3 была еще вторая консоль в виде аппаратной начинки от пс2 для обратной совместимости.

Потом для удешевления аппаратную часть пс2 убрали, а частичную обратную совместимость сделали программно.

Обычной ПС5 уже тоже пора дешеветь. Все-таки производство многих компонентов со временем отлажено, упрощено и оптимизировано в плане затрат. Так было с пс4 про, где еще и объем озу нарастили.

Но это же сони. ) Они недавно и в фотокамерах добавили платную опцию для прошивок, чтобы пользователь выбрать из большего числа отображаемых сеток на экране камеры.

даже есть железо PS5 и подешевело, не факт, что они все еще не продают ее себе в убыток
просто убыток стал поменьше

Цікаво, нафіга? Ну куплять її 5% аудиторії. І що, розробники ігор почнуть чистно для Pro робити ігри? Ні, не почнуть. Будуть так само добиватися нормальної продуктивності на звичайній PS5. Ну, додатуть якийсь «ультра» режим для Pro, та і все.

Технічно там відеокарта — новий Redeon в якому є функція реалізації апаратного прискорення трасування лучів — RayTracing. Тобто навіть як в існуючій грі движок, наприклад Unreal 5 якій підтримує RayTracing — картинка з включеним Ambient Occlusion має бути сильно краще.
На практиці — Nintendo давно вийшли з ідеєю «If it’s not fun — why does it mather ?». Якщо нема Game Play — жодні апаратні можливості і відео ефекти не допоможуть.

Нормальная цена, аналогичный ПК будет стоят минимум 1000$.

В Paystation эксклюзивы не главное.

ПК це універсальний девайс з меншими цінами на ігри і без привязки до однієї компанії, з максимальною зворотньою сумісністю, іграми і від боксу і playstation і Valve, так ще й з емуляцією, і для роботи модна використовувати.
А консоль то тільки для ігор і може для фільмів, якщо консоль не digital only

але якщо тобі годинку пограти хочеться в день, то треба оте все, чи просто plug&play?

Так годинку в день без «оце все» — це і є на існуючому пк/ноуті.

Та по факту це той самий компьютер, тільки під’днуєиься до телевізору. Хоча так давно вже стерлись кордони між тим — що це. По суті PS 5 — це і є PS з процесором AMD картою AMD та ОС — пропатченою FreeBSD.
Тут якраз різкий контраст з тим чому приставка стала популярною. Перший PS хоч і був на процесорах MIPS сподобався саме розробникам ігор — бо можна було розробляти на звичайному PS і за відносно не дорого придбати програмно-аппаратний комплект для розробки і тестування на консолі від SN System. Це було нечувано для конкурентів того часу : Nintendo, Sega та 3DO. Зараз по суті — що XBox що Sony це PC платформа в середені, але різниця в софтвтверній платформі. Розробникам під PS — по факту доступно менше варіантів — наприклад Unity — , Godot — дорогі порти від сторонніх виробників і т.д.

Комп’ютер де всіипереваги комп’ютера заблоковані)

С монитором, диском и т.д. Приставка есть приставка. Ну и на PC софтверная платформа другая, обычно Windows как и на X Box т.е. доступен Direct X и куча движков и т.д. На PS — своя платформа по факту кастомный FreeBSD.

С чужого такого переляку Ти порівнюєш консоль і ПК?
Ти в консолі апгрейд можешь зробити? В стімі і гозі за копійки ігри купувати? Поштову переписку вести?

взагалі очікував, що прошка (або нова консоль) зʼявиться під вихід GTA6

Консоль топ, якщо Хбокс нічого не анонсує в свою чергу, повернуся на PS Pro

на кой ей дисковод? В этих приставках игры всё ещё распространяются на дисках? Я думал все инсталлы только через облака давно делаются

В консолях ігри оверпрайс, тому лоди перепродають диски, як заміна офіційним знижкам. Цифрові версії нормалізують вищі витрати на такий сетап загалом.

І як заміна демо версіям, бо можна продати якщо не сподобалася

не оверпрайс, а такі як і на ПК у «західному світі»

Якраз навпаки, без дисків в консолях сенсу немає. Так, дешевше за ПК, але ігри потім дорожче в 2 рази. А диски можна перепродавати і коли пройшов або гра не сподоалася. Або колекціонувати

ну хз, может эти болванки при первом запуске подвязываются к твоей личной почте или ещё какая-то защита, чтоб потом их не продать, я ж не в курсе, поэтому и спросил, а оказывается всё так просто.
Я в приставки не играю, у меня даже телевизора дома нет уже лет 20. А на компе у меня всё только через steem/battle.net

Ціни реально неадекватні. Взяти найпопулярніші ігри саме для PS. Gran Turismo 7 — $125. Final Fantasy 7 rebirth — $60
Взяти скажімо Asseto Corsa Competizone для Xbox One — $20.
З таким ціноутворенням — платформу нічого доброго не чекае, це неконкурентної здатне і якись розрахунок на фанів, така собі бізнес стратегія Harley Davidson.
Тобто Sony відходить саме від того що зробило саме їх приставку в еру переходу на компакт диски — велика кількість і доступність ігор. Картриджи — були занадто дорогими і Nintendo не встигла на ринок (саме через контракт із Sony на розробку CD приводу). Sega Dream Cast — запізнилась крім того мала численні проблеми з розробкою, там треба було бути Кармарком. 3DO — не зуміли в ігри.
А от темпер усі переваги Sony першої, це про X Box.

Якщо такі ціни на ігри ставлять, значить риночок вже вирішив усе :) То наше сприйняття цін таке. Типу «а це гра за 125 долл? ват?»

ps: я сталкер-2 передзамовив здається за 110 євро

Вже в іншій темі про iPhone — підіймали питання, що кожний новий тип платформи для ІТ — це додаткова собівартість виробництва. Більше тестування, більше портування і кодування і т.д.
От таке і виходить. Зараз зовсім не 1996 — коли PS з Pentium Pro та Voodoo 3dfx і та новий автомобіль ВАЗ 2107 мали одну ціну. Тому Sony з MIPS — хоч і була дорогою іграшкою, але була відносно доступною і присутньою в усіх ігровухах у великій кількості. Грали з друзями та подругами в складчину та навіть влаштовувались працювати.
Тренд усе старий — Hard усе дешевше, Soft усе дорожче.

Джуни мають звичку гратися і продавати інгри на дисках далі 😂

Забув коли в останнє купляв ігри на фізичних носіях (ретро консолі де немає іншого варіанту не рахуються). Тому не знаю нафіг ті дисководи. Сам купляв плойку Digital Edition бо не розумію нащо переплачувати.
Але поява PS5 Pro дійсно якась дивна. Не розумію нащо ця консоль.

шоб зекономити купляючи їх у людей які награлись/перепродати

Є багато інших варіантів. Останній раз коли купляв щоб зекономити була Zelda
Купив на OLX Б/в картриж за 1200, а потім побачив в тематичній телеграм групі продаж аккаунту із тією Зельдою за 700 грн.

соньківський аккунт, думаю, це трохи інше, ніж нінтендівський

Ще не пробував. Власник соньки відносно недовго і поки що мої забаганки витягує підписка.
До цього на Xbox купляв через подарункові купони. Дуже вигідно виходило.
Ось дивлюсь telegram на соньку продажу не знайшов, оренда від 100грн на місяць без проблем
Профіт від дисків на XBox був коли хотілось пограти у ігри що випускались на Xbox360 Багато з них були сумісні з XboxOne У Sony кажуть з цим гірше

mk9 наприклад зараз не можна купити в цифрових сторах, тому я куплю його на бушному диску

а xbox 360 диск ще й запускається на xbox one/series

у мене навпаки більша частина на дисках для 5
різниця в ціні так десь раза в 3 якщо брати б/у)

Тільки проблема що диски коштують дорожче цифри і в цифрі можна на релізі пограти(зараз це так собі ідея, через забаговані релізи).

нові диски?
вже за пару тижнів з моменту виходу у продаж б/у диски починають з’являтись у відповідних магазинчиках, так шо якщо не припікає то можна нормально зекономити)

До повністю цифрової PS6 за 1200 доларів приготуватися...

Ну в гугла була така ідея, називалась stadia, але там по підписці мало б бути. Не взлетіло через відсутність контенту та слабкий інтернет у користувачів. Але у Соні достатньо контенту, можливо вони колись і запилять хмарну плойку

Я про те, що вона буде Digital Edition, тобто без дисководу.

А ще є Амазон Луна, можна гратись навіть на ТВ-свистку за 20 баксів

Це вже та сама доступність ігор які мали давати консолі?

Підозрюю, що ставка саме на тих, хто вже в екосистемі, і з кого можна тягнути потроху.

Наче прошка тільки для 10% аудиторії Соні.

Підписатись на коментарі