Акції Ubisoft обвалилася на понад 80% за п’ять років. Останнє падіння трапилося через Star Wars Outlaws

За останні п’ять років ціна акцій Ubisoft знизилася на більш як 80%. А якщо рахувати з пікових значень, то падіння буде ще масштабнішим. Останнім негативним фактором впливу на вартість цінних паперів став реліз Star Wars Outlaws.

На графіку можна побачити, що на початку вересня 2019 року ціна акцій Ubisoft в середньому становила 72-75 євро. А вартість на момент написання матеріалу — 13,47 євро.

На піку акції французької компанії продавали за 107,7 євро. Це було в липні 2018 року. Якщо рахувати від максимального показника, то падіння ціні буде це більшим — на рівні 87,5%.

Причиною крайнього падіння став реліз Star Wars Outlaws. Критики та аудиторія прийняли гру прохолодніше, ніж очікувалося. Через це аналітики скоригували прогноз продажів. В результаті акції подешевшали з 17 євро до 13,5 євро. Востаннє вони були на цьому рівні весною 2014 року.

На цьому фоні хедж-фонд AJ Investments, який володіє 1% акцій, поділився прогнозом щодо майбутнього Ubisoft. Аналітики вважають, що компанія стане приватною, опираючись на Tencent як «головного партнера та акціонера». Це допоможе забезпечити «довгострокову життєдіяльність та конкурентоспроможність».

Як відомо, ціна акцій відображає загальну капіталізацію компанії. Як гадаєте, що стало причиною такого падіння у випадку з Ubisoft? Розповідайте в коментарях.

Підписуйтеся на Telegram-канал @gamedev_dou, щоб не пропустити найважливіші статті і новини про геймдев

👍ПодобаєтьсяСподобалось1
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Ага
Сьогодні опитування присилали

Ото гнати треба ефективних прилипал

2021 рік: Випущено приблизно 1 мільйон нових акцій акцій
2022 рік: Випущено близько 5 мільйонів нових акцій акцій
2023 рік: Випущено приблизно 12 мільйонів нових акцій

Більше акцій — нижче ціна.
У компанії криза, і щороку кількість нових акцій збільшується, що ще більше знецінює компанію.
Скоріш за все, тренд на знецінення компанії збережеться.

Причиною крайнього падіння

Крайнього? Це типовий московський вираз.

гммм... и чего это у юбисофт акции все время обваливаются? может у кого-то есть идеи?

Інвестори забирають гроші, продаючи їх акції. Ніхто не вірить в доходність та в успіх цієї компанії.

Кількість акцій теж зростає.

2021 — на 1 мільйон.
2022 — на 5 мільйонів.
2023 — на 12 мільйонів.

Висока якість нових продуктів,
продумані всесвіти,
сюжети, в яких не повторюється по 10 разів одне й те ж,
прекрасна якість розробки та тестування
сервери, які не лагають і на яких ніколи не буде такого, що через втрату пакетів (чи хєр зна чого) можна з 5 метрів промазати в голову цілі, що не рухається
Ще негр-самурай, але особисто я вважаю, що вся серія ассассінс крід — херня через саму ідею, тому це не показник

Один раз пройти якийсь асасін крід чи фаркрай можна, але я не розумію чому люди взагалі купують і проходять інші частини, де все один в один в цілому. Напевно не один ви і я такі, раз акції обвалились)))

ні, в мене НЕлюбов до ассассінів не через геймплей. А через саму ідею. Коли найманих вбивць показують як хороших пацанів таких. Той же Хітмен, в якому ти граєш за кілера — ти вбиваєш поганців

Коли найманих вбивць показують як хороших пацанів таких

Шо по ГТА?

Аналогічно. Єдина гра, яка мені з таких сподобалась — це НФС. І то, Мост Вонтед, в якому утікачки від поліцейських найбільш часті, я якраз не люблю.

Заради атмосфери різних історичних періодів. Італія, Карибське море, США часів війни за незалежність, Стародавній Єгипет. Як на мене це єдина причина в це грати, але причина цілком достойна.

треба запитати в аналітиків.

ніхто тут нічого обговорювати не буде. відкрийте коменти в телеграмі. як печерні люди, чесне слово.

Підписатись на коментарі