«Мого персонажа звели до мультяшки». Креативний директор Days Gone посварив творців гри за привітання Team Asobi з вдалим релізом Astro Bot

Привіт, спільното! Як ви вже знаєте, минулої п’ятниці вийшов платформер Astro Bot від студії Team Asobi — наразі найвище оцінена гра 2024 року. За традицією, інші внутрішні студії Sony привітали команду розробників з вдалим релізом.

Але не всі підтримали цей жест. Наприклад, вітальний пост у своїх соцмережах опублікувала і Bend Studio — на зображенні можна помітити головного героя їхньої останньої гри Days Gone Дікона Лі Сент-Джона. Він сидить на пляжі під деревом, спостерігаючи за грою робособак.

Це не сподобалося колишньому креативному директору Days Gone Джону Гервіну. За його словами, сумно, що такого героя, як Дік, звели до промо іншої гри. У наступному твіті Гервін був ще жорсткіший.

«Якось сумно, що Дік займається просуванням інших ігор... браво, Bend Studio! Так треба захищати свою спадщину... Я бачу, як мого персонажа звели до мультяшки, що рекламує якусь маленьку гру і це я жорсткий?», — зазначив він.

Деякі інші користувачі негативно відреагували на закиди Гервіна і своєю чергою склали список претензій до нього самого. Так, згадали, що:

• рішення не випускати другу частину Days Gone прийняли саме в Bend Studio;
  • Джон звинуватив у провалі першої частини «воук рев’юерів»;
  • Sony змусила проходити Гервіна курси з керуванням гнівом;
  • Bend Studio дистанціювалася від ексменеджера;
  • Гервін періодично сварить своє колишнє місце роботи.

Джон Гервін дійсно періодично скаржиться на Sony за те, що вона так і не випустила другу частину Days Gone. Також він звинувачував гравців в тому, що першу частину вони недостатньо активно купували на релізі. Водночас гра є доволі успішним IP, оскільки за три роки після виходу вона розійшлася накладом у понад 7 млн примірників. Однак Гервін був настільки активним у своїй критиці, що Bend Studio довелося випустити окремий коментар щодо ситуації.

«Ми знаємо про коментарі нашого попереднього креативного директора щодо Days Gone та про його особистий погляд на критичне сприйняття нашої інтелектуальної власності. Bend Studio не поділяє його настроїв і вони не відображають погляди нашої команди. Ми надзвичайно пишаємося роботою, яку провели над Days Gone, і вдячні кожному розробнику, який вклав у це своє серце та душу. Ми неймовірно вдячні підтримці нашої спільноти, і ми продовжуватимемо розділяти ваш ентузіазм щодо нашого світу та персонажів», — зазначили в компанії.

Що думаєте про реакцію Гервіна? Чи справедливо він обурився через використання Діка у рекламі Astro Bot? Як думаєте, чи отримаємо ми колись другу частину Days Gone?

Підписуйтеся на Telegram-канал @gamedev_dou, щоб не пропустити найважливіші статті і новини про геймдев

👍ПодобаєтьсяСподобалось0
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Підписатись на коментарі