Експрезидент Blizzard розкритикував консольну стратегію Microsoft і заявив, що корпорація програла суперництво з Sony
Майк Ібарра раніше обіймав посади корпоративного віцепрезидента у Microsoft та президента у Blizzard Entertainment. Нещодавно він спілкувався з користувачами на тему конкуренції на консольному ринку. Екскерівник розкритикував поточну стратегію своєї колишньої корпорації. На його думку, Microsoft програла перегони з Sony і тепер просуває зручний для себе наратив.
Ібарра написав в X, що класичні консолі у вітальнях поруч з телевізорами ніколи не помруть. А для їхньої успішності потрібні якісні ексклюзиви. В цьому контексті він похвалив Sony та порадив компанії зосередитися на хітах, які вона вміє створювати.
«Якщо ваша мета (як власника платформи) — завоювати вітальню, вам потрібні ексклюзивні хіти. Тому що для перемоги потрібна як платформа, так і чудові, очікувані ігри. Sony знає, як створювати хіти, і як „викуповувати“ хіти в інших розробників, щоб вони були ексклюзивними для них. На їхньому місці я б подвоїв цю стратегію», — написав Ібарра.
Один з користувачів спробував заперечити екскерівнику, застосовуючи аргументи Xbox. Він заявив, що консолі зараз відходять на другий план і запитав думку Ібарри щодо цього.
«Я думаю, що ті, хто програв, просувають наратив, який їх влаштовує (що класичні консолі відходять у минуле). На мою думку, консолі ніколи не помруть», — відповів Ібарра.
1 коментар
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів