PR-менеджер S.T.A.L.K.E.R. 2 пожартував, що розробка гри була «поганою бізнес-ідеєю»

На gamescom 2024 Захар Бочаров, який має російське громадянство і працює в GSC Game World на посаді Public Relations Manager, поспілкувався з журналістами. В ході розмови він пожартував, що розробка S.T.A.L.K.E.R. 2 була «поганою бізнес-ідеєю» з огляду на всі пережиті складнощі.

«Це була амбітна гра з самого початку. Потім у нас з’явився COVID. Потім почалася війна. Потім ми переїхали. Потім у нас була пожежа в Празі. Потім у нас були російські хакерські атаки. Потім у нас були затримки. Отож, я щойно прокрутив у голові сім років і подумав: «Чорт, це була дійсно погана бізнес-ідея», — заявив Бочаров у розмові з виданням Videogamer.

PR-менеджер також зачепив тему фінансів. Він розповів, що GSC пішла нетиповим шляхом, вирішивши самостійно видавати гру. Тому у S.T.A.L.K.E.R. 2 й близько немає бюджету рівня сучасних ААА-проєктів.

«Кожна затримка коштує нам дуже дорого. П’ять затримок, і бюджет набагато більший, ніж був на початку... Коли ми відкладаємо гру, ми розуміємо реакцію. Ми розуміємо, що люди втомилися чекати. Я теж дуже хочу, щоб вона вийшла. Ми просто робимо те, що необхідно. Ми на фінішній прямій. Тепер справа за тим, щоб донести своє бачення та досвід», — додав Бочаров.

А ви пам’ятаєте ще хоч одну гру, яка пройшла б через схожі складнощі під час розробки? Пишіть в коментарях.

Підписуйтеся на Telegram-канал @gamedev_dou, щоб не пропустити найважливіші статті і новини про геймдев

👍ПодобаєтьсяСподобалось1
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Справді дуже важка доля для цієї гри випала

круто голи про українській проект розповідає расєянин

Це була амбітна гра з самого початку. Потім у нас з’явився COVID. Потім почалася війна. Потім ми переїхали. Потім у нас була пожежа в Празі. Потім у нас були російські хакерські атаки. Потім у нас були затримки.

І що викликало затримки, що ж таке могло викликати затримки, на думку росіянина Захара Бочарова, що ж могло статися, якісь ідеї, припущення?

Так він же прямо у цитованому тобою тексті про війну каже))

Складнощі в голові хіба що

Підписатись на коментарі