Вартість найдорожчого видання Sid Meier’s Civilization VII у Steam складає 5599 гривень, а стандартної версії — 2999

На церемонії відкриття gamescom 2024 Firaxis Games показала новий трейлер Sid Meier’s Civilization VII. Після цього в Steam відкрилися передзамовлення трьох видань гри. Їх ціна розпочинається від 2999 гривень.

Саме стільки вартує стандартна версія, куди входить базова Sid Meier’s Civilization VII. За Deluxe Edition доведеться заплатити 4299 гривень, а за Founders Edition — 5599 гривень. Тобто фактично видавець гри в особі 2K Games вирішив повністю ігнорувати регіональні ціни.

Чому Україна повинна бути в Civilization VII

Ми порівняли вартість проєкту в різних країнах за допомогою порталу SteamDB. Як з’ясувалося, в деяких державах регіональні ціни все ж діють. Наприклад, у Китаї гра дешевша на 42,5%, в Індії — на 34,5%, в Японії — на 17%. А найцікавіше, що навіть в доларах Sid Meier’s Civilization VII має знижку 3,8% порівняно з ціною в Україні. Чи зміниться вартість у майбутньому, поки невідомо.

У дорожчі видання входять різноманітні бонуси, починаючи з раннього доступу до проєкту 6 лютого. Є також додатковий контент — лідери, цивілізації та чудеса світу. А ще в списку перелічено всіляку косметику, як от скін для розвідника.

Чи готові ви купувати Sid Meier’s Civilization VII за таку ціну? Розповідайте в коментарях.

Підписуйтеся на Telegram-канал @gamedev_dou, щоб не пропустити найважливіші статті і новини про геймдев

👍ПодобаєтьсяСподобалось1
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Той момент коли вартість гри на плойці не вища.

Від себе додам що не дуже уявляю як джойстиком грати в стратегію.

так це ж не RTS, а покрокова + фіксований грід на карті куди можна рухати юніти

через пару років на розпродажі можна буде взять до колекції з попередніх випусків.

региональной цены, по сути, нет
да и в целом цена безбожная с учетом того, что следом потом пойдет бесконечный поток DLC

Мінімальну пенсію в 2024р підняли до 2361 тому три зібрати і купити, за світло заплатити не вистачить правда.

Навіть на Нінтендо Свіч ексклюзиви Нінтендо коштують дешевше.

Так якщо вміти брати, то вони десь 1к гривень за екз коштують)

Сподіваюсь, що хоча б 20% від доходів вони будуть віддавати Amplitude Studios. Найменше чого я очікував, так це плагіат від Сіда.

Хоч я і люблю попередні версії, але 5500 за посередню гру це вже занадто, навіть на PS ААА ігри і то дешевше

Вафлю можуть пососати з такою ціною і без української локалізації — оце їхні перспективи.

Вони дуже уважно слідкують за вашим фідбеком!

це не так, можливо у 2022 році багато українців на це реагували. Сьогодні українську владу і Україну в цілому сприймають негативно дуже багато українців. Якщо люди не бачать свого майбутнього в Україні, то вони не будуть дивитись чи є укр локалізація

Причому тут д*більн@ влада до наявності української локалізації 🤔

не тільки влада. Більшість українців також підтримують операцію бусік. В результаті люди не планують жити в Україні. Навіщо українська локалізація коли живеш в іншій країні і українську рідко використовуєш?

Дика ціна за 0 контенту, враховуючи їх бізнес модель. Треба чекати длс та знижок

Мене прев’ю скоріше розчарувало, ніж вразило. Якщо я захочу зіграти в Old World чи Humankind, то я їх і придбаю, але я хочу нову версію саме Цивілізації, а продемонстроване демо виглядає на щось геть інше.
Купувати одразу нема сенсу, тим більше 2K/Firaxis завжди випускають 1-2 великих доповнень з значними змінами в механіці гри(напр. в 6 це концепти лояльності, туризму, губернаторів і т.д.), без яких гра досить куца.

Мда. Враховуючи, що, скоріш за все, Україну як окрему цивілізацію там знову проігнорують, то купувати це явно буде не дуже багато українців.

так Україна і не тягне на окрему цивілізацію, єдиний можливий варіант — у вигляді Русі з київським князем/княгинею Ольгою за лідера, або ВКЛ з лідером 14-15 ст.

Чому це не тягне? Дуже дивна позиція без аргументації.

Бо:
— cучасна Україна відпадає, це ясно і без аргументів
— період Перших Визвольних Змагань — занадто короткочасне існування в порівнянні з іншими цивілізаціями
— Гетьманщина/Козаччина — Хмельницький занадто контраверсійна постать, до і після нього нема нікого, хто б потягнув на лідера, за винятком, можливо, Сагайдачного і Мазепи, але це дуже вже притягнуто за вуха
От і залишається ВКЛ або Русь. У ролі першого варіанту міг би бути Острозький — шалено недооцінена постать — але знову ж таки, його титул, можливо, не достатньо високий, або хтось з раніших князів(Вітовт, Гедимін і т.д. Для Русі кандидатур достатньо.

Додатково впливає знаходження в європейському пулі, який і так ’перенаселений’

Що значить «ясно і без аргументів»?

Вам Ілля Кудашкін вже відповів, але якщо Русь, то це має бути дійсно Kyivan Rus, але давайте звернемося до самої гри?

Наприклад, у Цив 6 є
— Австралійська (!) цивилізація. Мабуть, вона має більшу історичну «легітимність» ніж сучасна Україна, ага.
— Канада. В одну скарбничку із Австралією.

Тобто як мінімум на прикладі цих двох країн-цивілізацій ми бачимо, що розробники цілком собі додають модерні нації, які отримали незалежність у 20у сторіччі і мають історію куди коротшу за тяглу українську.

Тобто модерну Україну можна додати без проблем, спираючись на логіку самих авторів гри.

Але давайте ще подивимось на приклади, ближчі до нас?

Наприклад, є Угорщина. Ця країна також мала свої періоди незалежності і величі (приблизно, як і ми, десь на початку раннього-пізнього середньовіччя), потім стала частиною імперії Габзбургів, потім знову незалежною. Чи ми менш «гідна» нація ніж угорці і не маємо своє тяглої історії?

Так само як є і Грузія, яка теж була незалежною, потім була анексована і до кінця 20-о сторіччя, як і ми, була частиною різних імперій. Але ні, це авторів не спинило.

Тому, ні. в грі може бути і Україна, із лідерами часів КР або Козаччини. Але, скоріш за все, автори гри просто хочуть мати гарні стосунки із руснею.

— Київська Русь це питомо кабінетний термін, придуманий і впроваджений в 19 ст. наче якраз і російською історичною наукою, ів будь-якому випадку, не зовсім корректний до того, що існувало насправді, від нього потрібно відходити.
— Поствоєнний період середини 20-го століття на мою думку — це максимально можливий термін для цивілізації, тому сучасна Україна і не підійде. Не кажучи вже про те, що ніхто не буде робити прижиттєвого лідера, а Кравчук точно не та особа, яку хотілося б бачити.
— нам мою думку, в Австралії і Канади більше value значимості в контексті гри, ніж в сучасної Української держави з 1991 року, але їх додали більше для регіонального балансу, бо там зовсім бідно в порівняні з Європою, так само як додають досить посередніх лідерів-жінок для гендерного балансу.
— якби вийшло в Петлюри чи Скоропадського, могли б бути додані і вони, так само як додали Болівара, де немає якихось століть історії, але є визначна кампанія
— в Угорщини все-таки непреривність і тяглість побільше нашої, Грузія більше для репрезентації Кавказького регіону(так само могли б обрати і Вірменію)

Так, в грі може і має бути цивілізація, яка буде асоціюватися з і представляти Україну в її, скажем так, ’найвеличніший’ період історії — Русь з київським князем на чолі, ВКЛ(найкращий варіант на мою думку), з дуже великою натяжкою — Гетьманщина, але це не буде саме Україна as is. Так само як існуюча римська цивілізація представляє Італію в ’найвеличніший’ її період, але це все ж не італійські ранньосередньовічні держави, не Італійське/Сардинське/Обох Сицилій королівства, не Республіка, в цілому не Італія as is, а саме Рим. Тим не менше, це дає цілком логічне і законне право італійцям вважати себе повноцінно представленими в грі.

Тут справа в тому, що канадці та австралійці зможуть придбати не одну копію за фул прайс, що вигідно паблішеру.

Вам тут вже все пояснили, але я додам про Козаччину. Це дуже потужний період, коли Україна хоч і не була переважно вільною (за винятком Визвольної війни), але включала частину територій, де завжди було вільне життя — Січ та хутори навколо неї. Плюс це період породив багатьох сильних лідерів — Трясило, Сулима, Наливайко, Виговський. Я вже не кажу за відоміших, яких ви перелічили. Щодо Хмельницького, звісно, можна вести дебати, та як постать за вагою він тягне на те, щоб потрапити у гру. Тож вже один цей період цілком заслуговує, щоб потрапити у Цивілізацію. І це я ще не згадую про переговори і союзи, які на той час вела та укладала Україна!

А чому тоді такі країни як Австралія і т.д. тягнуть на окрему ціву? Період їхнього існування рівно такий же як і у всього того що ти навів

Вони вже:
а) доволі розвинені;
б) їх мешканці зможуть придбати гру за фулл прайсом

ну, точно більше ніж ±35 років існування держави і 100+ років самої ідеї державності
+ під Автсралію зробили сценарій
+ щоб збалансувати ’перенаселену’ Європу

С учетом всей условности выбора стран/лидеров в 6й цивилизации, могут сделать шо угодно. В той же 6й цивилизации есть возможность стартовать с «государства скифов» и его лидера — Тамирис. Кто нить вообще без гугла слышал про нее? А того же вкл с тем же витовтом/ягайло — нет, хотя они ураганили так, что читать об их «братской дружбе пронесенной сквозь десятилетия», можно только с регулярным стуком упавшей на пол челюсти :)

скіфів можливо додали під сценарій до Александра Македонського
ну і славнозвісна політика DEI — так шведи отримали Крістіну, яку сприйняли досить негативно поляки — Ядвігу, а французи — Катерину Медічі/Елеонору , маючи в історії лідерів-чоловіків як мінімум не гірших по всіх параметрах

Ну вот я ж и говорю — всерьез воспринимать историчность цивилизации невозможно.

Русь це і є Україна , в грі є навіть Ацтекі та Карфаген, але Україна чомусь не тягне? мені здаєтсья у вас важкий приступ меншовартості

я мав на увазі Україна саме як Україна, а не Русь. Так само як Італія навряд чи потягне у будь-яких інших формах, крім Риму і т.п.

до чого тут меншовартість? це просто тверезий погляд на історію
або додають усі країни, тоді так, або по вкладу в розвиток світової цівілізації (що суб’єктивно)
який у України був яскравий період, який має гарантувати потрапляння як окремої цивілізація?
думаю, що додають по конрібьюшену, унікальності і культурній спадщині, або по ринку продажів))
але якщо керуватись твоєю логікою, то у половини світу має підгорати, що їх не включили))

Лол, у 6рці є Ефіопія, Конго і т.д (при тому, що у останньої цілих два лідера на вибір). Тобто по суті країни, які штучно створені колонізаторами. Більш того, ьам навіть є Mapuche — яке абсолютна більшість людей у світі не знає навіть на якому континенті жили.

При цьому питання яка логіка не додавати Україну? при тому, що у інтернаціональній сучасній політиці вона грає точно не останню роль. Як мінімум стримуючи уже майже три роки таку орду.

Ефіопія... Насправді, що там та Ефіопія? Одна з перших територій заселення людства, царство Соломонових нащадків. Фігня одним словом. Штучно створена колонізатором господи пробач..

І так завжди.. Такі нині знання.

’Штучно створена колонізатором’ яка чи не єдина з африканських країн перемогла в колоніальній війні європейську державу, змусила вищнати незалежність і сплатити контрибуцію

Ну не заважайте ж хлопцю видавати бажане за дійсне та займати тверду обгрунтовану історічну позицію у коментах!

Лол, у 6рці є Ефіопія, Конго і т.д (при тому, що у останньої цілих два лідера на вибір). Тобто по суті країни, які штучно створені колонізаторами.

почитай як буде час про Kingdom of Kongo

При цьому питання яка логіка не додавати Україну?

ніякої, якби я був би в тімі розробників, то наполягав би на включені)
просто історично Україна не була великою імперією, культурною колискою і тд, щоб дозволило б гарантувати місце в грі
і до нещодавного часу не цікавила нікого ні на заході, ні на сході
ба більше, ніхто про нас майже нічого не знав
а тепер уяви себе не місці продюсерів, тобі потрібно підвищити іграбельність і різноманіття, кого ти додаш — ще одну маловідому християнську європейську країну (вже є рашка, польща і тд), чи якусь більш екзотичну? тим паче що на пікі популярності в світі воукізм, БЛМ
що більше вплине на продажі?

при тому, що у інтернаціональній сучасній політиці вона грає точно не останню роль. Як мінімум стримуючи уже майже три роки таку орду.

ось це може дати такий буст і допомогти потрапити в наступну частину, або в доповнення поточної
якщо ти розумієш взагалі девелопмент сайкл то маєш розуміти коли цю частину почали розробляти, скільки років назад були погоджені сценарії і все таке
не уявляю що ти напишеш якщо наступна частина god of war буде не про перуна і ярила 🙃

При цьому питання яка логіка не додавати Україну? при тому, що у інтернаціональній сучасній політиці вона грає точно не останню роль. Як мінімум стримуючи уже майже три роки таку орду.

можливо, трохи неправильно зрозуміли — під Україною я мав на увазі саме сучасну Україну, ідеї якої почали пробуджуватися після Весни Народів, остаточно оформилися в кінці 19 століття, і пробували реалізуватися, невдало на початку і в середині 20 ст., і досягли успіху аж в його кінці з розпадом Союзу. Тим більше при наявності набагато більш ’величніших’ в усіх сенсах історичних періодів — Русь, ВКЛ, Козаччина — вони потянуть запросто, їх додати я тільки за.
Але це все ж буде Русь, ВКЛ, Гетьманщина, а не Україна як така.
Це так само як не потягне сучасна Мексика, яка утворилась після антиколоніальної війни, маючи в історії ацтеків і майя, чи сучасна Італія, утворена походом Гарібальді, маючи в історії Римську цивілізацію і т.п.

2к треба переіменовуватись в 3к

От козли! А я хотів в неї дуже пограти.
Однак 3к за гру це все ж таки ту мач

Підписатись на коментарі