Мій шлях у світ розробки ігор: від дитячої мрії до реальності

Витоки пристрасті

Дозвольте представитися. Мене звати Юрій, мені 35 років, і за професією я продуктовий дизайнер у високотехнологічній компанії. Але моя справжня пристрасть — це розробка ігор. Цей інтерес зародився ще в дитинстві, коли мій старший брат приніс додому комп’ютер з процесором Intel 133 МГц. Ця подія відкрила для мене дивовижний світ наукової фантастики, далеких космічних світів, роботів та інопланетян.

Будучи дитиною у другому чи третьому класі, я годинами малював карти, рівні та персонажів на величезних аркушах ватману. З великим набором маркерів та олівців я намагався втілити в життя свої фантазії, створюючи цілі світи. Ці дитячі мрії про самостійну розробку гри, наче й зникли, але через майже 25 років вони несподівано спливли в моїй пам’яті, ставши каталізатором для нового розділу в моєму житті.

Від мрії до дії

Сьогодні, після понад року інтенсивної роботи над власним флагманським проектом, я відчуваю величезну гордість за пройдений шлях. Але я розумію, що знань, яких треба навчитися, все ще нескінченно багато. Постійно підтримувати мотивацію не так просто, адже я працюю повний робочий день і виховую двох маленьких доньок.

Проте це бажання ніколи не зникає в мені — воно лише посилюється з кожним новим досягненням. Усвідомлення того, що я рухаюсь уперед, нехай і черепашячими темпами, надихає мене продовжувати. Я знаю, що в цій галузі немає єдиного правильного шляху, і я готовий навчатися на своїх помилках, щоб досягти поставлених цілей.

Подолання перешкод

Мій досвід показує, що навіть без формальної освіти у сфері дизайну ігор можна домогтися значних результатів, якщо слідувати своїй мрії. Курси з розробки ігор, які я відвідував, часто розчаровували мене, і більшу частину знань я набув, навчаючись самостійно вдома.

Після цього я чітко зрозумів, що повинен працювати над своїм першим комерційним проектом без будь-якого художнього втручання з чийогось боку. Натхненний такими іграми, як Little Nightmares, Inside та Limbo, я вирішив створити щось не менш захопливе та занурююче. Однак обраний мною шлях, відмінний від загальноприйнятих методів, був не простим.

Формування історії

Процес створення сюжету та концепції гри виявився одним із найскладніших етапів. Численні ітерації та переосмислення привели мене до розуміння, що іноді краще відкинути первинні ідеї та почати з чистого аркуша. Відмова від місяців роботи над сценарієм на користь спонтанної творчості в 3D-редакторі відкрила нові можливості та напрямки для розвитку проекту.

Як людина, орієнтована на візуальне, я знайшов більше натхнення у побудові 3D-світів і персонажів, ніж у початковому прототипуванні. Кожна нова модель, кожна розв’язана проблема в області 3D-моделювання давала потужний стимул для подальших дій.

Висновок

Мій шлях у світ розробки ігор демонструє, що немає єдиного правильного шляху. Головне — це пристрасть, наполегливість і готовність навчатися на своїх помилках. Кожен день приносить нові виклики, але саме вони роблять цей шлях таким захопливим і варим зусиль. Я пишаюся тим, що зміг втілити в життя свою дитячу мрію, і з нетерпінням чекаю подальших звершень.

Офіційний вебсайт

www.blackfieldgame.com

Додати до списку бажань

https://store.steampowered.com/app/3157920/Blackfield/

Підписуйтеся на Telegram-канал @gamedev_dou, щоб не пропустити найважливіші статті і новини про геймдев

👍ПодобаєтьсяСподобалось1
До обраногоВ обраному1
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Виглядає цікаво. Додав до списку бажаного в Steam. Чекаю на випуск гри.
До речі, я також створюю свою гру самотужки — мій канал в телеграмі.

Q4 2025?
не верю )
или игра почти готова и вот-вот выйдет или выход предсказать совершенно невозможно

Підписатись на коментарі