«Я б не підписав контракт з 90% видавців, які існують». Видавець Manor Lords пояснив, чому розробникам ігор не варто йти до видавців

Голова компанії Hooded Horse (видала такі ігри, як Against the Storm, Old World та Manor Lords) Тім Бендер заявив, що особисто він уникав би більшості видавців.

«Якби у мене була гра, я б не підписав контракт із 90% видавців, які існують. Є ресурси, які можна вивчити. Розробники, якщо ви така людина, що готові піти туди, готові почати читати, вивчати та думати про всі ці маркетингові речі; робити все можливе самостійно, ви можете довести себе до стану, коли ви на 90% краще, ніж 90% видавців», — зазначив він.

За словами Бендера, творці ігор таким чином не тільки б скоротили витрати, але й були б більш зацікавлені в успіху своєї гри. Він зазначає, що видаючи свої ігри розробники можуть не робити певних помилок, які роблять паблішери.

«Наприклад, коли вони рекламують гру і намагаються продати її як щось інше. Вони вважають, що гра краще вписується в концепцію іншої популярної гри», — додав він.

Голова Hooded Horse відзначив, що «самопублікація — це чудовий шлях». Однак лише в тому випадку, коли розробники знають в якому напрямку рухатися і готові вчитися. Він також наголосив, що багато ігор зазнають невдачі через погані контракти, коли видавці наполягають на тому, щоб повернути всі свої інвестиції, перш ніж розробники отримають хоч трохи грошей.

Що думаєте про таку заяву пана Бендера? Якби ви робили свою гру — ви б погодилися на контракт з видавцем? Чи витратили б час на те, щоб розібратися в маркетингових інструмента та нюансах паблішингу? Які умови співпраці з видавцем для вас були б прийнятні?

Підписуйтеся на Telegram-канал @gamedev_dou, щоб не пропустити найважливіші статті і новини про геймдев

👍ПодобаєтьсяСподобалось2
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Голова компанії Hooded Horse (видала такі ігри, як Against the Storm, Old World та Manor Lords) Тім Бендер заявив

І щось я не бачу великих продажів у Against the Storm чи Old World — причому, можливо вони уже навіть відбили свої інвестиції. Але реальний успіх прийшов тільки до Manor Lords. Чому так сталось можна довго дискутувати — але мені здається що «якась черепашка п***ить».

Якби я створив гру,я би просто виклав її у стім

І заробили б на ній 0 грн 0 копійок, бо конкуренція шалена і цю гру побачить 3 людини.
Маркетинг це, на жаль, важливий аспект.

немаєш грошей — йдеш до видавця, маєш гроші — випускаєш сам

Із itch і Steam на сьогодні дуже легко випустити власну гру самотужки через що виникає законне питання: а нащо потрібен видавець?

Якось вирішив погуглити за видавництво ігор, захопився темою, витратив кілька тижнів на аналітику геймдев ринку та перечитав і передивився купу матеріалів по маркетингу та видавництву. Поки що прийшов до висновку, що для соло та малих команд краще розробляти гру вже після аналізу ринку, а маркетингом займатись на початковій стадії розробки через різні комʼюніті.

Це лише мої власні теоретичні думки, тому буду радий почитати про власний досвід із випуску гри.

Легко щось патякати, коли вже досяг успіху і видавати свою дії за формулу успіху. Де один досяг чогось, інший лежить на дні, але робили те саме.

Значить робили не те саме, бо успіх напряму залежить від докладених зусиль

бо успіх напряму залежить від докладених зусиль

Ну такеее. Звісно, зв’язок є, але він не прям щоб 100%

На дні лежать ті, хто робить ігри не для людей, а для грошей. Наприклад бесезда і байовер шкрі уть в дно, але вірять в успіх.

Хех, я думаю, у цих компаній все гаразд)) Як мінімум фінансово, що б ви не думали про якість їхніх ігор)

Підписатись на коментарі