«Я б не підписав контракт з 90% видавців, які існують». Видавець Manor Lords пояснив, чому розробникам ігор не варто йти до видавців
Голова компанії Hooded Horse (видала такі ігри, як Against the Storm, Old World та Manor Lords) Тім Бендер заявив, що особисто він уникав би більшості видавців.
«Якби у мене була гра, я б не підписав контракт із 90% видавців, які існують. Є ресурси, які можна вивчити. Розробники, якщо ви така людина, що готові піти туди, готові почати читати, вивчати та думати про всі ці маркетингові речі; робити все можливе самостійно, ви можете довести себе до стану, коли ви на 90% краще, ніж 90% видавців», — зазначив він.
За словами Бендера, творці ігор таким чином не тільки б скоротили витрати, але й були б більш зацікавлені в успіху своєї гри. Він зазначає, що видаючи свої ігри розробники можуть не робити певних помилок, які роблять паблішери.
«Наприклад, коли вони рекламують гру і намагаються продати її як щось інше. Вони вважають, що гра краще вписується в концепцію іншої популярної гри», — додав він.
Голова Hooded Horse відзначив, що «самопублікація — це чудовий шлях». Однак лише в тому випадку, коли розробники знають в якому напрямку рухатися і готові вчитися. Він також наголосив, що багато ігор зазнають невдачі через погані контракти, коли видавці наполягають на тому, щоб повернути всі свої інвестиції, перш ніж розробники отримають хоч трохи грошей.
12 коментарів
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів