Музичну тему з якої гри ви можете слухати окремо від неї?

За роботою я часто слухаю музику з різних ігор, зокрема найчастіше це The Elder Srcolls 5 Skyrim та Gothic 3. Мені стало цікаво, що слухають інші користувачі і про це я запитав в X (Twitter) і на моє здивування, я отримав майже 200 відповідей.

З допомогою одного користувача та GPT, проаналізував більшість відповідей (не всі) і на основі даних я отримав цікаву діаграму, яка показує, що багато популярних ігор повторюються, що і було очевидним, проте для мене деякі фаворити виявились неочікуваними.

P.S. Doom мається усюди на увазі Doom Eternal, а Warhammer це в більшості Warhammer Mechanicus.

А з якої гри вам запам’яталась музична тема, настільки що хочеться послухати її поза грою?

Також розповідайте, як підбираєте звучання світу вашої гри під час її розробки.

Підписуйтеся на Telegram-канал @gamedev_dou, щоб не пропустити найважливіші статті і новини про геймдев

👍ПодобаєтьсяСподобалось2
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Як на мене трохи дивно слухати саундтреки, але кожному своє.
Witcher 3 має видатний саундтрек. У цієї гри музика це не фон, а частина гри. Аплодую CDPR.
Трек з епізоду гри:
m.youtube.com/...​lciBzb25nIHByaXNjaWxsYSA=

Слухати це трохи розмите поняття дії, я під таке працюю, щоб тримати фокус)

2 прям дуже класна, тому прикро за її автора

Doom мається усюди на увазі Doom Eternal

Скорее всего Doom 2016 + Doom Eternal. Первый даже получше будет.

Люди казали, що саме Eternal, для більшості Doom 2016 перехідна ланка

B-Boy The Game
Tony Hawk Underground

Як так, що досі нема heroes 3?

Побачив нижче, звіняйте

Декілька разів згадували разом з іншими частинами :)

Невже ніхто не згадав це?

Silent Hill, Heavy Rain, Hotline Miami

Мои любимые это темы из Max Payne 1, 2, American McGee Alice, Alice Madness Returns, Fallout New Vegas

Lineage 2 — Hunters Village/Dion theme

в red alert 3, кстати, неожиданно достойная тема была в своё время
Red Alert 3: Uprising — Yuriko`s Theme:

Звезда, серп+молот, ООО нет!
За тобой уже выехали)

Эх молодежь.. Red alert / Icewind dale / для спектрума демка Satisfaction megademo 2 “Lyra girl”

Borderlands anybody? Шикарний ембіент
А ще перший Deus Ex

WoW, але в 2023 відкрив для себе Ori 1 & 2 (and the Blind Forest & and the Will of the Wisps) і це просто неймовірний мастерпіс. Усі треки звідти класні

Для колег на роботі почав писати вірші.
Недобрі, проте душевні і щирі) Антистресові.
Тепер колеги й просять писати ще)
Вони ж почали класти на музику — тепер кладу сам.

distrokid.com/...​rfollow/serhiithesenior/

За допомогою АІ. Обережно! Ненормативна лексика і жахливі побажання)

Furi.
Carpenter Brut, The Toxic Avenger — у грі використані найкращі композиції цих виконавців

интересный топик однако

Darkman Music (NES):

Alien 3 — Full Original Soundtrack OST (SEGA Genesis):

Nes Final Mission Soundtrack (NES):

ну и т.п.

Саундтрек до Alien 3 ще є у доволі непоганій 8-бітній версії:

World of Warcraft, Warcraft III, NFS: Underground, HOMM5

Композицій з серії Sonic the Hedgehog які можна слухати окремо від ігор стільки, що набереться не на один альбом.

Останнім часом, коли хочеться чогось інструментального, часто слухаю теми з рівнів у кібер-просторі з Sonic Frontiers. Час від часу слухаю теми з гри Sonic Lost World («Sea Bottom Segue» і «Midnight Owl — Bayou Drums version» — просто супер).

Крутий саундтрек будь-якої гри можна слухати окремо від неї. Ну гаразд, виділю кілька претендентів, що перші прийшли на думку

— Doom 1/2 (якщо з фанацькими саундтреками до безлічі модів, то можна цим й обмежитись),
— Resident Evil 4 (2005),
— Path of Exile часів композитора Gautier Serre (2013-2017),
— Platypus 1,
— Harry Potter and the Secret Chamber (ПК-версія)

World of Warcraft / Oblivion / HOMM 3-5 (особливо 4) / Witcher 1-3 — це мій постійний плейліст під роботу.

Transistor / Hades / Gothic 2 / Mass Effect-1-2-3 / Neverwinter Nights

Я як композитор дуже люблю слухати саундтреки окремо, але мабуть моє сприйняття відрізняється від більшості людей. Мій улюблений OST — Disco Elysium

До речі, дуже класний саундтрек, фактично він був одним із найбільших задоволень в цій грі.

Так :) Не дарма ж за нього премію BAFTA отримали)

Quake 2

Перший StarCraft, композитор просто ідеально передав атмосферу. Також HOMM чудовий

Cyberpunk 2077, Doom Eternal, Hades 2 пісні сирен, Devil May Cry 5

7.5% від НОМ з Ядерного Тітбіту ))

Mario на NES. Інколи її наспівую. В’їлась в пам’ять з 1995 року, як я вперше в неї зіграв

А Mortal Kombat де? Я пам’ятаю як ще на мобілках ще у епоху поліфонії воно конкретно вірусилось. Це мабуть топ топів бо не знаю людину яка б не впізнала б цей саундтрек

А що там такого? Якщо ви про Techno Syndrome, то його діджеї змонтували. В саундтреці будь-якої гри серії його немає. Навіть в Mortal Kombat на Sega CD інше аранжування, хоча крик «Mortal Kombat!!» з синдрому там є.

Дивно, що ніхто не згадав музику із серії Call of Duty, хоча б того ж Циммера з MW2.

Теж здивований. Мені це перше що спало на думку.
Ще можна сталкерські анекдоти прослухати фоном.

Підтримую, але власне в мене не виникало бажання переслуховувати сандтрек знову й знову, хоча трилогію Modern Warfare я переслухав повністю окремо від ігор.
Наприклад, тема фіналу MW2 (Зодіак). 10/10, але чомусь не хочу включати її до своїх плейлистів.

Я особисто вважаю, що там хоч музика голлівудньо штампована, але мелодизм там особливо при Hans Zimmer з Lorne Balfe добротний, ці епічні теми — річ на всі часи.

Ця тема з альбому Protocol називається, крутий трек погоні.

The Last of Us дуже заспокійливий і одночасно іноді напружений саундтрек має, під настрій ідеально заходить.
Ну і роботи Йеспера Кюда над Hitman Contracts, Blood Money та звичайно ж Assassin’s Creed 2, композиції з якого вже давно став легендою як для самої серії, так і поза нею.

Музика з deus ex human revolution — це любов. skyrim, fallout new vegas, fallout 3, unreal tournament 99, трошки з dishonored, трошки з mass effect 2, 3...

Chip and Dale Nes Zone J
Especially guitar cover version

У мене зараз фаворит — пісні з Wasteland 3.

О, там є круті треки, я два люблю, включно з цим))

Я не думаю, что под doom тут везде имеется в виду именно doom eternal, самым успешным считается ост именно к doom 2016, я много его слушал. Из других игр с крутым саундом могу назвать Machinarium, Celeste и Kingdom, правда отдельно от игры их (регулярно) не слушаю.

Взагалі музику типу score можна слухати тільки для фону, мабуть. Для того щоби слухати музику, насолоджуватись, краще мабуть підійдуть вокальні твори

Саундтрек з Driv3r дуже довго жив у мене у вухах, хоча я в гру не грав, бо не мав консолі, але я прям відчув вайб гри.

Часто слухаю треки з Road 96, Death Stranding, іноді щось знахожу з Gran Turismo

Мафія — це, звісно, добре. Але чому у списку відсутні ігри серії NFS?

Були, але воно десь 1/3 не врахувало через трохи кривий парсинг)

Підписатись на коментарі