Музичну тему з якої гри ви можете слухати окремо від неї?
За роботою я часто слухаю музику з різних ігор, зокрема найчастіше це The Elder Srcolls 5 Skyrim та Gothic 3. Мені стало цікаво, що слухають інші користувачі і про це я запитав в X (Twitter) і на моє здивування, я отримав майже 200 відповідей. 
З допомогою одного користувача та GPT, проаналізував більшість відповідей (не всі) і на основі даних я отримав цікаву діаграму, яка показує, що багато популярних ігор повторюються, що і було очевидним, проте для мене деякі фаворити виявились неочікуваними.
P.S. Doom мається усюди на увазі Doom Eternal, а Warhammer це в більшості Warhammer Mechanicus. 
А з якої гри вам запам’яталась музична тема, настільки що хочеться послухати її поза грою?
Також розповідайте, як підбираєте звучання світу вашої гри під час її розробки.
88 коментарів
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарівЛюблю слухати не лише OST, а ще й Cover пісень та музики, наприклад, Skyrim Cover!
Brütal Legend 🤘
Як на мене трохи дивно слухати саундтреки, але кожному своє.
Witcher 3 має видатний саундтрек. У цієї гри музика це не фон, а частина гри. Аплодую CDPR.
Трек з епізоду гри:
m.youtube.com/...lciBzb25nIHByaXNjaWxsYSA=
Слухати це трохи розмите поняття дії, я під таке працюю, щоб тримати фокус)
Frozen Synapse: www.youtube.com/...jF23zW03BDs1NBuHo7UZ_f4yc
Night in the Woods: www.youtube.com/...UJZ0enw1oh-Vo5TQZYpIZinmK
2 прям дуже класна, тому прикро за її автора
Скорее всего Doom 2016 + Doom Eternal. Первый даже получше будет.
Люди казали, що саме Eternal, для більшості Doom 2016 перехідна ланка
B-Boy The Game
Tony Hawk Underground
OST from ANNO 2070
www.youtube.com/...9dbnImAfY1-DJi00&index=77
The Neverhood
Як так, що досі нема heroes 3?
Побачив нижче, звіняйте
Декілька разів згадували разом з іншими частинами :)
Невже ніхто не згадав це?
Топ!
Silent Hill, Heavy Rain, Hotline Miami
Радіо з Vice City))
Disciples II music.youtube.com/...S3Uag&si=127aXHBKBXZAlamU
Конечно же dragonborn
Мои любимые это темы из Max Payne 1, 2, American McGee Alice, Alice Madness Returns, Fallout New Vegas
HOMM 3/4/5/6
Emperor: Rise of the Middle Kingdom
Lineage 2 — Hunters Village/Dion theme
🥲💔 dion theme
в red alert 3, кстати, неожиданно достойная тема была в своё время
Red Alert 3: Uprising — Yuriko`s Theme:
Звезда, серп+молот, ООО нет!
За тобой уже выехали)
Эх молодежь.. Red alert / Icewind dale / для спектрума демка Satisfaction megademo 2 “Lyra girl”
Borderlands anybody? Шикарний ембіент
А ще перший Deus Ex
WoW, але в 2023 відкрив для себе Ori 1 & 2 (and the Blind Forest & and the Will of the Wisps) і це просто неймовірний мастерпіс. Усі треки звідти класні
Вангеры
Для колег на роботі почав писати вірші.
Недобрі, проте душевні і щирі) Антистресові.
Тепер колеги й просять писати ще)
Вони ж почали класти на музику — тепер кладу сам.
distrokid.com/...rfollow/serhiithesenior/
За допомогою АІ. Обережно! Ненормативна лексика і жахливі побажання)
Furi.
Carpenter Brut, The Toxic Avenger — у грі використані найкращі композиції цих виконавців
интересный топик однако
Darkman Music (NES):
Alien 3 — Full Original Soundtrack OST (SEGA Genesis):
Nes Final Mission Soundtrack (NES):
ну и т.п.
Саундтрек до Alien 3 ще є у доволі непоганій8-бітній версії:
World of Warcraft, Warcraft III, NFS: Underground, HOMM5
HOMM4, LoU, NFS: UG2
Mass Effect
Композицій з серії Sonic the Hedgehog які можна слухати окремо від ігор стільки, що набереться не на один альбом.
Останнім часом, коли хочеться чогось інструментального, часто слухаю теми з рівнів у кібер-просторі з Sonic Frontiers. Час від часу слухаю теми з гри Sonic Lost World («Sea Bottom Segue» і «Midnight Owl — Bayou Drums version» — просто супер).
Guilty Gear
Крутий саундтрек будь-якої гри можна слухати окремо від неї. Ну гаразд, виділю кілька претендентів, що перші прийшли на думку
— Doom 1/2 (якщо з фанацькими саундтреками до безлічі модів, то можна цим й обмежитись),(2013-2017),
— Resident Evil 4 (2005),
— Path of Exile часів композитора Gautier Serre
— Platypus 1,
— Harry Potter and the Secret Chamber (ПК-версія)
Quake 2
Morrowind, Lineage II.
World of Warcraft / Oblivion / HOMM3-5 (особливо 4) / Witcher 1-3 — це мій постійний плейліст під роботу.
Transistor / Hades / Gothic 2 / Mass Effect-1-2-3 / Neverwinter Nights
Space Rangers 2
Я як композитор дуже люблю слухати саундтреки окремо, але мабуть моє сприйняття відрізняється від більшості людей. Мій улюблений OST — Disco Elysium
До речі, дуже класний саундтрек, фактично він був одним із найбільших задоволень в цій грі.
Так :) Не дарма ж за нього премію BAFTA отримали)
Арканум, HOMM3
Quake 2
Vampire: The Masquerade — Bloodlines
Купи себе часы xD
Перший StarCraft, композитор просто ідеально передав атмосферу. Також HOMM чудовий
Disco Elysium
Sonic The Hedgehog, серія Might&Magic
Marvel snap
Marvel snap
Cyberpunk 2077, Doom Eternal, Hades 2 пісні сирен, Devil May Cry 5
7.5% від НОМ з Ядерного Тітбіту ))
Hexen
А Mortal Kombat де? Я пам’ятаю як ще на мобілках ще у епоху поліфонії воно конкретно вірусилось. Це мабуть топ топів бо не знаю людину яка б не впізнала б цей саундтрек
А що там такого? Якщо ви про Techno Syndrome, то його діджеї змонтували. В саундтреці будь-якої гри серії його немає. Навіть в Mortal Kombat на Sega CD інше аранжування, хоча крик «Mortal Kombat!!» з синдрому там є.
Дивно, що ніхто не згадав музику із серії Call of Duty, хоча б того ж Циммера з MW2.
Теж здивований. Мені це перше що спало на думку.
Ще можна сталкерські анекдоти прослухати фоном.
Підтримую, але власне в мене не виникало бажання переслуховувати сандтрек знову й знову, хоча трилогію Modern Warfare я переслухав повністю окремо від ігор.
Наприклад, тема фіналу MW2 (Зодіак). 10/10, але чомусь не хочу включати її до своїх плейлистів.
Я особисто вважаю, що там хоч музика голлівудньо штампована, але мелодизм там особливо при Hans Zimmer з Lorne Balfe добротний, ці епічні теми — річ на всі часи.
Ця тема з альбому Protocol називається, крутий трек погоні.
The Last of Us дуже заспокійливий і одночасно іноді напружений саундтрек має, під настрій ідеально заходить.
Ну і роботи Йеспера Кюда над Hitman Contracts, Blood Money та звичайно ж Assassin’s Creed 2, композиції з якого вже давно став легендою як для самої серії, так і поза нею.
Музика з deus ex human revolution — це любов. skyrim, fallout new vegas, fallout 3, unreal tournament 99, трошки з dishonored, трошки з mass effect 2, 3...
Ого!
Diablo 2
Chip and Dale Nes Zone J
Especially guitar cover version
Lineage2
У мене зараз фаворит — пісні з Wasteland 3.
О, там є круті треки, я два люблю, включно з цим))
А який другий?
Ось цей youtube.com/watch?v=...r_TPQXWtd471pW4xXJM1ZKrge
Дякую
Я не думаю, что под doom тут везде имеется в виду именно doom eternal, самым успешным считается ост именно к doom 2016, я много его слушал. Из других игр с крутым саундом могу назвать Machinarium, Celeste и Kingdom, правда отдельно от игры их (регулярно) не слушаю.
Взагалі музику типу score можна слухати тільки для фону, мабуть. Для того щоби слухати музику, насолоджуватись, краще мабуть підійдуть вокальні твори
Саундтрек з Driv3r дуже довго жив у мене у вухах, хоча я в гру не грав, бо не мав консолі, але я прям відчув вайб гри.
Часто слухаю треки з Road 96, Death Stranding, іноді щось знахожу з Gran Turismo
Мафія — це, звісно, добре. Але чому у списку відсутні ігри серії NFS?
Були, але воно десь 1/3 не врахувало через трохи кривий парсинг)
Transistor i Outer Wilds.
один з лідерів