Засновник Arkane вважає, що Skyrim — це immersive sim, а Baldur’s Gate 3 наближена до жанру
Рафаель Колантоніо, засновник Arkane Studios, який пішов з компанії та заснував нову команду — WolfEye Studios. Нещодавно вона трішки розповіла про свою другу гру, яка стане чимось середнім між Prey та Fallout: New Vegas. На честь цього керівник поспілкувався з журналістами про проєкти в жанрі immersive sim.
В інтерв’ю PC Gamer Колантоніо заявив, що у терміна «іммерсивний симулятор» дуже широке значення. І насправді в цій категорії вже з’явився свій хіт рівня Call of Duty — це The Elder Scrolls V: Skyrim.
«Якщо ви дійсно замислитеся над цим, то ігри Bethesda — або Obsidian — це дуже, дуже іммерсивні симулятори. Межа між рольовою грою від першої особи та імерсивним симулятором дуже розмита. Я б сказав, що вони менш фізичні, ніж ігри серії Arkane, і більше орієнтовані на характеристики, але в кінцевому підсумку вони повністю покладаються на симуляцію. Робити такі речі, як обдурити торговця, надівши йому на голову відро, — це, безумовно, те ж саме, що і занурення в імерсивну гру, чи не так?», — вважає Колантоніо.
Далі він розвинув свою думку. Керівник вважає, що зараз іммерсивні елементи можуть з’являтися в проєктах різних жанрів.
«Ми завжди робимо імерсивні симулятори. Ми завжди їх робили й завжди будемо робити. Але зараз, коли йдеться про загальне, ви можете зробити імерсивний екшен, або ви можете зробити імерсивну RPG. Я не хочу говорити за Bethesda, але я був би здивований, якби вони сказали: „О, зовсім ні“. Їхні ігри значною мірою покладаються на симуляції», — продовжив Колантоніо.
Керівник також згадав Baldur’s Gate 3 в контексті розмови про immersive sim. На його думку, RPG від Larian як мінімум близька до цього жанру.
«Я вважаю, що Baldur’s Gate, безумовно, щонайменше, близька до іммерсивного симулятора, — якщо покроковість все ще має сенс для іммерсивного симулятора», — додав Колантоніо.
А на завершення засновник Arkane Studios дав своє визначення поняттю immersive sim.
«Ми можемо нескінченно обговорювати, що таке імерсивний симулятор, а що ні. Для мене імерсивна гра — це гра в реальному часі, [для] деяких людей імерсивна гра — це гра від першої особи. Тож це як і де ви проводите межу. І тому я вважаю, що з погляду маркетингу, це доволі марно», — підсумував Колантоніо.
8 коментарів
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів