Хто випускав гру в Steam, будь ласка, допоможiть порадою

Я зареєстрував рахунок ФОП і тепер до мого імені одержувача додалося «РЕ». Проблема в тому, що я не можу оновити дані в Steam, оскільки після того, як я вводжу і зберігаю оновлене ім’я, нічого не змінюється. Чому?

Підписуйтеся на Telegram-канал @gamedev_dou, щоб не пропустити найважливіші статті і новини про геймдев

👍ПодобаєтьсяСподобалось0
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

І як ви оподатковуватимете гру?

А конкретніше, будь ласка?
В мене вже є відповідь на це питання, довелося витрати купу часу, щоб перечитати гори статей і Податковий кодекс, але без юриста я її не доведу.
Мені цікаво як інші люди знаходять вирішення цієї проблеми.

Стім виплачує роялті. Як ви їх отримуватимете і оподатковуватимете?

Дякую!

Прикол якийсь. Хотів би я подивитися той договір. Бо окремого договору з Валвом дрібний підприємець не заключить, а отримає стандартний договір, де чітко написано, що то роялті.
Звичайно, що Податковий кодекс України (ПКУ) старший за якісь там договори. Та все одно дохід від Стіма підпадає під визначення роялті.

ПКУ. Розділ I. Стаття 14. Визначення понять. Пункт 1. У цьому Кодексі поняття вживаються в такому значенні:
Підпункт 225. роялті — будь-який платіж [...], отриманий як винагорода за використання або за надання права на використання об’єкта права інтелектуальної власності [...].
Бо саме це ми передаємо Валву на відміну від гугл плея і аппстора, де це прописано інакше.

Якби ж ще якийсь покидьок не записав роялті в пасивні доходи, то все було б добре 😒

Так, до доходу ФОП 3 групи спрощеної системи оподаткування не включаються роялті. Більшість фахівців хибно трактують цю норму як таку, що такий ФОП не може отримувати роялті на ФОП. Але якщо у тому ж таки ПКУ вивчити використання слова «(не) включається», то стає зрозумілим, що такий ФОП може отримувати роялті і не платити податків. Такий підхід навряд чи сподобається податківцям, але так написано в ПКУ.

Інші кажуть, що роялті слід приймати на фізичну особу. Але гра це продукт від ведення підприємницької діяльності, яка у нас тим же ПКУ заборонена без ФОПа чи іншої спеціальної форми. Отже теж колись могли б піймати за дупу і виписати штрафів.

Тому мені здається, що треба ховатися і тихенько платити податок як і з усіх інших доходів ФОПа.

Тобі потрібно написати в службу підтримки, і вказати їм точне ім’я яке бажаєш, тому що в Steamworks не можна змінювати ім’я самому, тільки через службу підтримки. Вони без проблем швиденько змінять тобі все що треба

Взагалі там є опція зміни, але вона чомусь не працює. А у підтримці не зрозуміли про що мова, запитали подробиці, і ось уже другий день як не відповідають... Пропускаю дату релізу(

Підписатись на коментарі