Чи є в Україні банки, які дозволяють відкрити рахунок ФОП без РКО (плати за обслуговування)?
Я намагатимуся продавати гру в Steam, але не розраховую на великий прибуток, особливо через деякий час після релізу — у кращому разі це буде кілька доларів на місяць, але може і взагалі без доходу бути. Тому я не можу дозволити собі платити суму обслуговування рахунку ФОП, яку вимагає кожен банк, який мені вдалося знайти. Чи існують банки, які надають рахунок ФОП без абонентської плати?
24 коментарі
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарівВ monobank можна відкрити рахунок ФОП без плати за обслуговування.
Якщо порівнювати з іншими банками, то це найвигідніші умови, тому що Приват стягує 150 ₴ на місяць, ПУМБ 200 ₴, а Сенс Банк 99 ₴. Дані з цього сайту mobanking.com.ua/uk/rahunok-fop
Керувати рахунком можна зі смартфона у мобільному застосунку або з комп’ютера на сайті
Функціоналу mono вистачає для базових речей. Зможете отримувати зарплату, платити податки, виводити кошти і переглядати виписки.
Коментар порушує правила спільноти і видалений модераторами.
Pravex банк для ІТ ФОПів безкоштовний в обслуговувані в плані РКО, там наче і умови непогані
На редіте створив купу тем, тепер тут, я не розумію якій інший варіант крім монобанку ти хочешь почути?
Ну, наприклад, це посилання було дуже корисне: minfin.com.ua/...ail&utm_campaign=30072024
Монобанк бере майже 1% за зняття грошiв, а деякi банки з цього списку — роблять це бескоштовно, як кредобанк. Взагалi там 3 банка якi не беруть грошей за обслуговування, разом з монобанком це 4 з яких можна вибирати.
А усi теми я зробив одночасно, та тут публiкують с затримкою.
Використовую монобанк.
Якщо перевести гроші, перед виведенням на карту фіз особи, котра теж в монобанку, то буде і зняття, і цей перевод зовсім без комісії.
Правило розповсюджується на всі виплати, котрі отримуєш ФОП.
І там на ще щось є схоже правило про відсутність комісії, але не пам’ятаю на що.
згадалось як двічі ходив у відділення щоб відкрити картку, а потім тричі шоб її закрити. Не ФОП, але вдруге я б туди не звернувся.
Це кредо чи моно?
Цитував же кредо. З моно проблем майже ніяких не було в тому числі з ФОПом.
Спасибо. Не заметил цитаты на почте. Но я так понимаю, моно работает только через приложение к телефону, а на пк они не удосужились даже простого кабинета на сайте сделать, и если нет смарта с интернетом — то всё?
Хотя, сейчас попробую эмулятор скачать. Может так заработает.
В моно для ФОП є веб кабінет web.monobank.ua Правда там функціоналу не дуже багато.
У моно є біла картка. Якщо перераховувати з ФОП-рахунку дохід на неї, то зняття буде без комісії у межах здається 50000 грн на місяць. Жодного разу не платив у моно жодної комісії.
На самом деле там без разницы, чёрная или белая.
Ви можете отримувати гроші як фізособа і заплатити НДФЛ наступного року. Це абсолютно легально. Так, податок буде вище, ніж ставка ФОП але не треба нічого відкривати поки гра не почала заробляти і можна зфокусуватися на релізі власне цікавої гри. :)
Як виявилось, вже й список склали — minfin.com.ua/...ua/business/rko/?type=fop
Більшість банків які беруть копійки за обслуговування заробляють на курсовій різниці продажі валюти на міжбанку або інших супутніх платежах.
Якщо хочете щоб кожна ваша копійка опатковувалась, знайдій знайомого з фопом якому можна довіритись і перший місяць кидайте на його рахунок. все буде оподатковуватись. а він вам грощі переведе як «подарунок». Я не певен чи це законо, але ващі грощі в цьому випадку точно оподаткуються.
А що приват щось бере за обслуговування?
Так, 50 гривень якщо до 5000 гривень витрачено за місяць: privatbank.ua/...eral=&utm_comment=самохід
Отримай на особисту карту зі сплатою 18+1,5% без відкриття ФОП. Якщо менше якоїсь суми на рік (пара тис грн, треба дивитись) то можна взагалі не звітувати легально. Якщо взлетить тема — відкрити ФОП (якщо це буде доцільним в той час, бо анонсували підвищення податків всім).
По банку — якщо Приват, та витрати по особистій картці більше 5к грн, то без абонплати, а так — 50 грн/міс.
При ФОП там 5%, це краще. А про приват знаю, та я стiльки не витрачаю.
Для чого тобі взагалі фоп якщо ти нічого не заробляєш, зроби гру безкоштовною, бо як фоп тобі треба буде платити єсв яке в десятки разів більше ніж плата за обслуговування рахунку
Ти можеш не платити єсв на фопі поки військовий стан. У мене ФОП 3 група я плачу лише 5%
Я не знаю, буду заробляти чи нi. А єсв iнвалiди не платять.
Монобанк же