Чи є в Україні банки, які дозволяють відкрити рахунок ФОП без РКО (плати за обслуговування)?

Я намагатимуся продавати гру в Steam, але не розраховую на великий прибуток, особливо через деякий час після релізу — у кращому разі це буде кілька доларів на місяць, але може і взагалі без доходу бути. Тому я не можу дозволити собі платити суму обслуговування рахунку ФОП, яку вимагає кожен банк, який мені вдалося знайти. Чи існують банки, які надають рахунок ФОП без абонентської плати?

Підписуйтеся на Telegram-канал @gamedev_dou, щоб не пропустити найважливіші статті і новини про геймдев

👍ПодобаєтьсяСподобалось0
До обраногоВ обраному1
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Pravex банк для ІТ ФОПів безкоштовний в обслуговувані в плані РКО, там наче і умови непогані

На редіте створив купу тем, тепер тут, я не розумію якій інший варіант крім монобанку ти хочешь почути?

Ну, наприклад, це посилання було дуже корисне: minfin.com.ua/...​ail&utm_campaign=30072024

Монобанк бере майже 1% за зняття грошiв, а деякi банки з цього списку — роблять це бескоштовно, як кредобанк. Взагалi там 3 банка якi не беруть грошей за обслуговування, разом з монобанком це 4 з яких можна вибирати.

А усi теми я зробив одночасно, та тут публiкують с затримкою.

Використовую монобанк.
Якщо перевести гроші, перед виведенням на карту фіз особи, котра теж в монобанку, то буде і зняття, і цей перевод зовсім без комісії.

Правило розповсюджується на всі виплати, котрі отримуєш ФОП.
І там на ще щось є схоже правило про відсутність комісії, але не пам’ятаю на що.

як кредобанк.

згадалось як двічі ходив у відділення щоб відкрити картку, а потім тричі шоб її закрити. Не ФОП, але вдруге я б туди не звернувся.

Цитував же кредо. З моно проблем майже ніяких не було в тому числі з ФОПом.

Спасибо. Не заметил цитаты на почте. Но я так понимаю, моно работает только через приложение к телефону, а на пк они не удосужились даже простого кабинета на сайте сделать, и если нет смарта с интернетом — то всё?
Хотя, сейчас попробую эмулятор скачать. Может так заработает.

В моно для ФОП є веб кабінет web.monobank.ua Правда там функціоналу не дуже багато.

У моно є біла картка. Якщо перераховувати з ФОП-рахунку дохід на неї, то зняття буде без комісії у межах здається 50000 грн на місяць. Жодного разу не платив у моно жодної комісії.

На самом деле там без разницы, чёрная или белая.

Ви можете отримувати гроші як фізособа і заплатити НДФЛ наступного року. Це абсолютно легально. Так, податок буде вище, ніж ставка ФОП але не треба нічого відкривати поки гра не почала заробляти і можна зфокусуватися на релізі власне цікавої гри. :)

Як виявилось, вже й список склали — minfin.com.ua/...​ua/business/rko/?type=fop

Більшість банків які беруть копійки за обслуговування заробляють на курсовій різниці продажі валюти на міжбанку або інших супутніх платежах.

Якщо хочете щоб кожна ваша копійка опатковувалась, знайдій знайомого з фопом якому можна довіритись і перший місяць кидайте на його рахунок. все буде оподатковуватись. а він вам грощі переведе як «подарунок». Я не певен чи це законо, але ващі грощі в цьому випадку точно оподаткуються.

А що приват щось бере за обслуговування?

Так, 50 гривень якщо до 5000 гривень витрачено за місяць: privatbank.ua/...​eral=&utm_comment=самохід

Отримай на особисту карту зі сплатою 18+1,5% без відкриття ФОП. Якщо менше якоїсь суми на рік (пара тис грн, треба дивитись) то можна взагалі не звітувати легально. Якщо взлетить тема — відкрити ФОП (якщо це буде доцільним в той час, бо анонсували підвищення податків всім).
По банку — якщо Приват, та витрати по особистій картці більше 5к грн, то без абонплати, а так — 50 грн/міс.

При ФОП там 5%, це краще. А про приват знаю, та я стiльки не витрачаю.

Для чого тобі взагалі фоп якщо ти нічого не заробляєш, зроби гру безкоштовною, бо як фоп тобі треба буде платити єсв яке в десятки разів більше ніж плата за обслуговування рахунку

Ти можеш не платити єсв на фопі поки військовий стан. У мене ФОП 3 група я плачу лише 5%

Я не знаю, буду заробляти чи нi. А єсв iнвалiди не платять.

Підписатись на коментарі