Розробник успішної інді-гри Cosmoteer вважає, що «безплатна реклама», яку генерує Steam, варта 30% відрахувань

Відрахування в розмірі 30%, які платять видавці та розробники цифровим магазинам, часто стають предметом критики. Проте не всі вважають таку комісію надто високою. На думку інді-творця Cosmoteer: Starship Architect & Commander, «безплатна реклама» в Steam варта того, щоб віддавати майже третину доходу з продажів.

Про це розробник розповів на форумі сервісу Valve. Він створив власну студію Walternate Realities і випустив проєкт Cosmoteer, який отримав 8943 відгуки від користувачів. З них 95% схвальні.

Як просувати ігри в Steam

Один з гравців запитав у творця, чи не хотів би той продавати ключі активації гри в Steam за межами магазину. Це дозволило б отримати більший прибуток, тому що сторонні майданчики часто беруть менший відсоток комісій. А користувачі все одно матимуть проєкт у власній бібліотеці з доступом до всіх функцій Steam.

«Звичайно, продавати ключі для Steam набагато простіше, ніж створювати цілу збірку гри не для Steam. Ми можемо зробити це в майбутньому, але є кілька причин, чому я не роблю цього зараз.

Перша. Налаштування та підтримка сторінок на інших майданчиках все ще потребує значних зусиль, особливо якщо я створюю власний магазин. Для деяких сервісів мені навіть потрібно буде укласти договір, що коштує часу та грошей на адвоката. І навіть після всього цього Steam, ймовірно, все одно буде даватиме в 100 разів більше продажів, ніж все інше разом узяте. Тому, чесно кажучи, це просто не варте зусиль, за винятком дійсно величезних ігор.

Друга. Так, Steam забирає 30% доходів. Але якщо хтось заходить в Steam і купує гру, то Steam зазвичай винагороджує цю гру безплатною рекламою в Steam. Зазвичай це більш ніж компенсує 30% відрахувань. Тому, чесно кажучи, навіть якщо ви можете купити ключі Cosmoteer деінде, я б все одно вважав за краще, щоб ви купували в Steam. Тому що, я думаю, в довгостроковій перспективі це дозволить заробити більше грошей», — відповів розробник.

А ви погоджуєтеся з думкою Walternate Realities? Чи справді органічне просування в Steam варте 30% з доходу? Діліться думками в коментарях.

Підписуйтеся на Telegram-канал @gamedev_dou, щоб не пропустити найважливіші статті і новини про геймдев

👍ПодобаєтьсяСподобалось2
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Підписатись на коментарі