«Що станеться, якщо я застрелю заручника? Рейтинговий стрибок». В PEGI пояснили, як формують рейтинг ігор з насильницьким та сексуальним контентом

Представники організації Games Rating Authority розповіли, як формується рейтинг PEGI (Пан’європейська система вікового рейтингу ігор) та які в організації правила щодо сексуального вмісту. Деталями поділилися генеральний директор організації Ієн Райс та директор з питань політик та комунікації Крейг Леппер.

«Ми не група корпоративних чоловіків у костюмах десь в офісі в Лондоні, які намагаються зіпсувати всім веселощі. Ми люди, які грають в ігри, люблять ігри, які просто намагаються допомогти батькам приймати обґрунтовані рішення. Ми просто звичайні, нормальні, приземлені люди, які щодня приймають такі рішення», — зазначив Райс.

Вони з колегою пояснили, що найперший етап отримання вікового рейтингу для гри — звернення за неформальною порадою. Таким чином розробники розуміють, що вони можуть робити в кордонах конкретного рейтингу, а чого не можуть. Наступний етап — початок офіційного процесу, який відбувається приблизно за три місяці до релізу гри. Розробникам потрібно заповнити форму самооцінки, а потім пояснити, які з 35 критеріїв стосуються їх гри.

"Вони мусять сказати: «Так, моя гра містить нецензурну лексику, там є «лайно» та «сволота», — додає Райс.

Далі розробники мають надати короткі відео та пояснення, який контент присутній в грі. Зокрема, представники Games Rating Authority навели приклад з насильством — система налічує 18 категорій залежно від того, чи присутні в продукті грубе насильство, тортури, насильство щодо вразливих та беззахисних персонажів. Зазвичай до кожної гри розробники надають приблизно дві з половиною години відео, плюс кат-сцени та весь сценарій.

Вже після перегляду відеозаписів екзаменаторами останні грають безпосередньо в саму гру, щоб зрозуміти чи немає там прихованих сюрпризів.

«То що трапиться, якщо я використаю базуку або гранатомет? Чи відірветься кінцівка? Це підвищить рейтинг з 16 до 18. Що станеться, якщо я застрелю заручника? Знову ж таки, це рейтинговий стрибок. Чи можу я наїхати на пішохода? Це ще один рейтинговий стрибок», — додає Райс.

Далі організація видає грі рейтинг. Як пояснюють Райс та Леппер, він може суттєво вплинути на розмір аудиторії, якій гра може бути продана чи прорекламована. При цьому іноді видавцям не подобається результат, а іноді вони навіть відмовляються.

Пояснили представники Games Rating Authority і правила PEGI щодо ігор для дорослих. Зокрема, для тих, що мають збільшену частку насильницького чи сексуального контенту. Правила PEGI щодо сексу досить чіткі: секс без видимих ​​статевих органів — PEGI-16; секс з видимими статевими органами — PEGI-18. Далі цієї позначки поки жодна гра не вийшла.

«Після розчленування, обезголовлення, катувань і подібних речей вам вже складно зайти далі. Ми насправді не бачили, щоб хтось дійсно намагався порушити цю стелю — ви можете, звісно, отримати PEGI-18, але є й інші території у світі, де вам просто сказали б «ні», — резюмує Райс.

Представники організації додали, що проводять регулярні консультації та питають думку батьків щодо рейтингу. З посиланням на останніх, Рейс зазначив: 84% батьків вважають рейтинги PEGI корисними, а 86% довіряють PEGI.

Ви зважаєте на віковий рейтинг, коли купуєте ігри для себе? А коли для дітей?

Підписуйтеся на Telegram-канал @gamedev_dou, щоб не пропустити найважливіші статті і новини про геймдев

👍ПодобаєтьсяСподобалось1
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

проблема цих обмежень в тому шо в дитинстві формуються смаки людини, і якщо строго дотримуватися pegi, то така собі картина вийде, а ще що не подобається, що азартні механіки не впливають на рейтинг, і діти з раннього віку сидять собі в тих мобільних др*чильнях і формують собі хибну поведінку, від 16-18+ ігор і то шкоди було б менше для психики

Підписатись на коментарі