Японці дізналися, що факти про темношкірого самурая Ясуке з Assassin’s Creed Shadows можуть бути видумані британським професором

Скандал навколо Assassin’s Creed Shadows не лише не вщухає, а й набирає обертів. Нещодавно автори японського YouTube-каналу Nippon Journal провели розслідування щодо праці під назвою African Samurai: The True Story of Yasuke, a Legendary Black Warrior in Feudal Japan і з’ясували неприємні деталі.

Автор цієї книги — Томас Локлі, британський професор із токійського університету Ніхон. Сама ж книга вважалася основним джерелом інформації про Ясуке та його життя у феодальній Японії.

Проте команда The Nippon Journal разом із запрошеними істориками з’ясувала, що автор праці ще з 2015 року редагував сторінки «Вікіпедії» з фактами про Ясуке. Локлі робив це під альтернативним акаунтом заради майбутнього просування своєї книги, яка вийшла лише у 2019-му. Це ставить під сумнів все, що викладене в African Samurai.

Розслідування The Nippon Journal стало дуже резонансним в Японії. Університет Ніхон звільнив Томаса Локлі та ініціював розслідування щодо правдивості його праці. Сам професор видалив всі акаунти в соцмережах і ніяк не коментував скандал.

Щодо Ubisoft, то вона ніколи напряму не посилалася на книгу Локлі. Однак він брав участь у подкасті, організованому французькою компанією для обговорення Assassin’s Creed Shadows.

В Японії на гру вже звернули уваги не лише геймери та історики, а й політики. Сатоші Хамада, член Палати радників розглядає можливість звернутися до уряду з проханням про офіційне розслідування щодо історичних неточностей у майбутньому проєкті.

Як гадаєте, до чого призведе весь цей скандал? Чи повпливає він на продажі Assassin’s Creed Shadows? Діліться думками в коментарях.

Підписуйтеся на Telegram-канал @gamedev_dou, щоб не пропустити найважливіші статті і новини про геймдев

👍ПодобаєтьсяСподобалось1
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Головне щоб гра була цікавою. Хоча Юбіки й далеко зайшли від перших ігор про «справжніх» асасинів

То що, яблуко едему не існувало?)

Мені от всеодно на гру та скандал навколо неї, але хай наші історики та політики беруть цю новину на озброєння. Треба шукати конкретного росіянина, розслідувати де та що воно збрехало, а потім робити шакалячий на весь інтернет.

Ніякого скандалу немає. Є тільки виття расистів, та латентних расистів. Ніхто їх слухати не буде. Випустять гру та й все буде ок.

От я ображусь коли убісофт зроблять гру з чорним козаком (насправді буду радий що нарешті нашу культуру почнуть популяризувати на заході)

Більшість будуть раді. Ніхто б не був проти ААА гри про козаків, хоч і з чорношкірими подекуди. Я от Сталкер 2.

Насправді їх повно т.з. діти олімпіади або мігранти.

Насправді є навіть фільм такий «Чорний козак». Але там він не темношкірий, а проклятий

Від нас тут до Африки ближче ніж від Японії, якщо напишуть нормальний сюжет, в який його введуть нормально, то чому б і ні?) Всесвіт гри все рівно видуманий.

Все закінчиться тим, що Ubisoft перейменують Ясуке на когось іншого, скажуть, що це видуманий персонаж і все.
Або навіть не перейменують, бо доведеться всі діалоги перезаписувати😅
Тому просто скажуть, що то не той Ясуке. Це інший, якого насправді не було.

Це відверто кажучи провакаційний соціалістичний вкид, звісно не історичний — бо шовінізм і радикальний націоналізм безперечна частина періоду Єдо. Самурайська Японія була закритою країною, а інші островні народності скажімо на островах Окінава чи Іводзіма піддавались жорсткому етноциду (хоча так чи інакша назва націй це завжди загальна назва споріднених різних етнічних груп які об’єднуються державою. Русь була сформована з принаймні 30 етнічних груп, при чому далеко не усі навіть відносились до кавказької расси). При політиці шовінізму — гаядзін самурай (аристократ із родословною) це повний нонсенс, а тим більше чорношкірий який якщо туди потрапив би, то був би португальским рабом. Голландці здійснили революцію проти іспанської корони і рабство не сприймали як таке. Інших іноземців крім корейців та китайців там не було і не могло бути. І для тих був статус максимум простого солдата, до офіцера самурая зась.
Те що нео мілітаристи на цю провокацію зреагують, напевно не було жодних сумнівів.

Почитайте історію. Він був зброєносцем, хоч і привезеним як раб. Тобто це реальна історична постать. А сам цей персонаж зроблений для американської аудиторії. Взагалі достатньо послухати яка музика грає коли він б’ється — якийсь хіп хоп максимально всратий. Тому сенс шукати в не історичній якусь логіку. Чомусь коли в Одіссеї головний персонаж бився проти міфічних створінь і використовував магію ніхто скандал не робив сильний. Максимум фанати грі оцінку занизили.

Так я ж про це — це повісточка, усюди треба додавати Барака Обаму і куди треба і куди невпопад. Але гра не про Джорджа Вашингтона наприклад і не Мартіна Лютора Кінга.

Чомусь коли в Одіссеї головний персонаж бився проти міфічних створінь і використовував магію ніхто скандал не робив сильний.

Ну напевно гра зроблена на на пустому місці, а з однойменної давньо-грецької поеми Гомера написаної у 8 столітті до нашої ери і яка є классикою грецької міфології та описує античну релігію. Якщо була би гра, де серафими навалювали демонам — теж би не було ніяких провокацій. Але ні — чорний самурай, секс з медведем, лезбійки і т.п. Інтелектуальний рівень нещодавно виданих ігор. Або : Гра престолів, або Вікінги і т.п. Тобто псевдо історичність, насильство, секс і т.п. В цілому і справді — антична міфологія, тільки монстрів типу кентаврів та циклопів прибрали.

Ви той персонаж що з зарозумілим лицем багато говорить — а по факту 95% це маячня та вода.

Я нагадую що серія Ассасин донедавна була серією ігр побудованою на історичності.
В Одіссеї ми на 3 годині гри забираємо в вперсонажа по імені Циклоп око і запихаємо його в дупу кози — Гомер про це теж писав чи ні? І доречі в грі є буквально Циклоп.

Ну і секс є в усіх видах культури вже протягом тисячоліть. З наскельних малюнків, закінчуючи картинами, фільмами і так далі. У вас просто около нульовий рівень знання в культурі якщо вас це дивує. Доречі, при тому ж Гомері робили скульптури оголених чоловіків та жінок з геніталіями — це Содомія і фу? Почитайте що в Стародавній Греції секс між чоловіком та чоловіком був нормою.

Ну і писати про повісточку, яка є в кожному нормальному виді культури, сидячи десь в Тернополі максимально кумедно.

* Нєгри лєсбіянкі фу!!!*

Хоча в РПГ іграх все це опціонально , щоб в Булдурс Гейт 3 зайнятись сексом з ведмедем або бути лесбійкою — ви маєте самі цього захотіти і до цього йти. Але щоб не бачити секс вам краще варто не дивитись в бік культури, а просто розглядати стелю. На ній точно лесбійок не буде.

По вашому зовнішньому вигляді секс певно узагалі відсутній у вашому житті. #nosex!

Ага створюю самі топіки про лезбійство та секс із ведмедем, от блін мене розкусили. Зігмунд Фрейд — рулить.

Ви просто расист і намагаєтеся приховати це під "аргументами"(

Доречі той японський політик з фрікової партії представників в парламенті яких тільки два. І те він випадково туди потрапив, бо інший кандидат знався.

Так що, тепер чорних геєлесбіянок в Японії не буде? От жеж негарно вийшло.

Найдорожче видання гри вже більше місяця в топах продажу в Японії, не розумію про що ви говорите.

Цікаво. А можна посилання на чарти?

savestate.com.br/...​ling-game-in-japan/?amp=1

Ще можна пошукати скріншоти з PS Store. Там найдорожче видання на 1 місці по перепродажем на плойці загалом з усіх майбутніх релізів.

Дякую, ознайомлюся. У мене складалося враження, ніби гру там справді масово бойкотуватимуть.

У самій Японії взагалі нема жодних срачів. Я бачив кумедне відео де британець чи американець ,який каже що японці ненавидять гру ,полетів в Японію, витративши 1500$ на квиток , й на вулиці показував японцям трейлер гри. Там всі японці казали що їм подобається гра)).

Та й взагалі я бачив Ясуке в Nioh 1 чи 2 як босса,. В Японії він взагалі популярний персонаж.

Схоже, це той випадок, коли є певна дуже гучна меншість людей в мережі, і от вони незадоволені. А решті все цілком ок.

Саме так. Там петиція створена на те щоб гру відмінили і там в онлайні показує хто її підписує. Там 95% це американські-анімешники які розмовляють зі смішним японським акцентом та просять закрити гру або хочаб прибрати звіти афросамурая.

І чорношкірий персонаж це взагалі найменша проблема гри , але саме про неї найбільше говорять. Маркетологи Юбісофт генії.

Не досліджував аудиторію підписантів, але це цікавий факт. А от щодо проблем, це вже точно. Ніхто вже не каже про відсутність соціального стелсу, тому що це вже не так важливо, хоча я був розчарований)

Та ну таке, власне гра розрахована на грока 20+ та в стилі фільмів Netflix. Псевдо історичність, та елементи фентезі і наукової фантастики і т.п. Власне японська манга це абсолютно те саме.
Чи воно матиме такі самі продажі як скажімо щось нове в стилі братів Маріо або Соніка — дуже сумніваюсь. Покупець як була мати яка купляє ігри для дитини так і є. Купляти дитині ігри в стилі серіалів Гра престолів або Вікинги, з сексом та насильством — то таке собі, це конкретно приціл в цільову группу покупців 18-30 років. А народ 18-30 то такий собі прошарок ринку.

Я нагадаю що Вальгалла має 1 мільярд доларів доходів. Там все те саме що ви вижче перечислили. Теж скай фай гра.

А аудиторія 18-35 — це як раз значна частка людей які купують сюжетні ААА ігри.

Брати Маріо зібрали $3,281,900,400 в 1985, сьогодні це більше 10 мільярдів з урахуванням інфляції. Загально серія Маріо зібрала $16,989,889,971 остання грі серії з 2001 року для Nitdendo 64.
Сьогодні капіталізація як Nitdendo так і Ubisoft приблизно однакова приблизно 10 та 9 мільярдів, та це компанії в яких дуже багато ігор.

ААА ігри

це дуже часто швидше іміджеві проекти для популяризації технології, движків і т.п. Тобто і ціляться часто в аудиторію розробників.
В загальному мега фурору на загальних площадках в грі нема, є серед розробників — які власне і в прошарку 18-30.
P.S. А взагалі подумайте чи вартує купляти гру дітям в якій показують насильство зокрема страти, секс чи сексуальний підтекст і т.д. і т.п. Потім Буча дивує.

По-перше, Капіталізація Юбісофт зараз лише 2.5 мільярда євро, хоча це нічого не значить.
По-друге, вся серія Ассасин заробила 5.4 мільярда доларів, тому не розумію до чого тут Маріо. Ассасин це топ 5 ігрових франшиз.

Буча? Що ви маєте на увазі?
Ви максимальну нісенітницю говорите, у гри рейтинг 18+, гру ніяк дітям офіційно не можуть купити. Плюс ви не розумієте як ринок працює. Звідки дитина має 70-80$ на гру? Ігри купують саме дорослі люди які мають кошти. Тобто 18-35 і вижче. Гра саме для них. Була б для меншої аудиторії — були б інші рейтинги.

Також що за маячня про розробників. юбісофт роблять 6 років гру за 200 мільйонів долларів для розробників? Які в грі технології якщо там лицьові анімації гірше чим в Ghost Of Thushima 2020 року.

Assassin’s Creed Odyssey принесла Юбісофт 800 мільйонів долларів
Assassin’s Creed Valhalla принесла Юбісофт мільярд долларів.

Assassin’s Creed Shadows з великою ймовірністю поб’є цей рекорд. Тому що Ассасин про Японію просили дуже давно.

ти в кожному пості пишеш про дітей. Бо я знайшов переклад дослідження, на яке ти посилаєшся. Ти забув уточнити малеееееньку деталь. Крихітну, я б сказав, деталь. Що «основна витрати грошей — це мамусі, які купили гру діткам» — це стосується ігор в принципі. Тобто всіляких енгрі бьордс з активним і агресивним донатом, тисячі різноманітних три в ряд. Але не Елден Рінг, від якого навіть фанати серії ригнули, бо деякі боси не проходяться. І точно його не буде купляти хлопчик 10-12 рочків. Бо банально не осилить з самого початку.

Уважно читай що я пишу. Я писав про сюжетні ААА ігри. Всякі ассасини, резиденти, батлфілди і так далі купують саме дорослі люди. Ігри з меншим рейтингом по типу людина павук 2 — дитині можуть на Різдво подарувати. Але решта купується самими геймерами. Більшість ігр мають 16+ рейтинг, дитина сама собі таке не купить.

Я ніде не писав за всю ігрову індустрію, де взагалі половина грошей це мобілки. Я кажу про консольні сюжетні ігри. Тому гра з рейтингом 16-18+ ,очевидно, робиться для людей цього віку або старше. І це більшість сюжетних ААА ігр. У дитини банально нема коштів щоб купляти собі кожні декілька місяців, а то й частіше по одній грі за 70-80$.

Подивись на головні релізи 2024 року — Stalker
2, KCD 2, Call Of Duty , Silent Hill 2, Frostpunk 2 — всі ці ігри мають високий віковий рейтинг та багато насилля. І між цими релізами поодиноко виходять ігри з низьким рейтингом які можуть бути для дітей від Нінтендо, якісь черепашки ніндзя та Microsoft Flight Simulator.

І взагалі, найбільшу кількість грошей в частці в геймдеві генерують в першу чергу домогосподарки граючи мобільні ігри, вже потім діти які грають фрітуплей на консолях чи пк.

Ну тобто є згода, що проект не стільки комерційний скільки демонстрація можливостей Anvil Pipilene.
По суті приціл технології такий самий як і у Epic Games з Unreal (я давно вже не бачів сам Ureal Tornament). Приціл йде швидше в кінематограф і швидке отримання електронних декорацій.
Дуже сумніваюсь, що тріквел дістанеться 100 мільйонного тиражу першої версії. Тому тут вже додають бред типу чорношкірого самурая, хоча в серії псевдоісторичності вистачає і без того.
Щодо жанру Steals Action після оцієї штуки uk.wikipedia.org/wiki/Manhunt багато де ігри стали банити :) Хоча так геймплей свого часу був дуже цікавий.

Божевільний, що ти городиш? Я вже змучився цю маячню читати.

Яка перша версія? Який 100 мільйонний тираж? Чоловіче, ти пігулки приймаєш?

Я вижче навів приклад що попередні частини Ассасина при бюджеті в 150-200 мільйонів продаються на мільярд долларів, багато ігр мають такі прибутки? Які кінематографічність, якщо режисура в катсценах і в геймелех відсутня. А катсцени так взагалі робить штучний інтелект.

А чому крихітна деталь, я так і написав — покупець, тобто лице яке приймає фінансове рішення, матуся. Хоча зараз також тренд, часто грають жінки старше 55 років.
Про хлопчика 10-12 років тут я не впевнений, що не осилить в якусь гру, ми якось морди роботів на бейсіку малювали та грали в шахи. Більше повірю, що дорослий заб’є болт і не осилить є чим зайнятись, типу освоїти рушій чи підіграти студентці з провокаціями про секс з медведем.
Чорний самурай самурай, під хіп-хоп музику це вже напевно максимальний рівень ...
BTW Куми якось заборонили хресниці в дитинстві дивитись мультик один, бо раптом вона почала вести себе як один з персонажів, негативних.

Якщо вам реально за 35 років то це капець. Я ніби спілкуюсь з бабкою з вайбера.

Просто шиза і набір слів. Або ви реально психічно хворі.

Вони на відео нічого іншого не можуть сказати, бо згідно їх законів публічна критика, а тим паче такої фірми, карається. Себто у відео потрапили лиш ті, кому подобається, або ті, хто вміє гарно вдавати.

Звучить як маячня. Покажіть , будь аска , закон по якому японцям не можна сказати що ось цей трейлер гри не сподобався. По-друге, повторюючись скажу що гра в топах продажу в PS Store. Я минулого місяця дивився там серед 5 найбільших ігор по передзамовленнях було 3 видання Шадовс, одне з яких коштує більше 100$.

Тому японцям все нормально. Ghost Of Thushima теж дуже не історична гра і чомусь японці нічого не казали, а топові японські розробники говорили що шкода що вони самі такого не розробили, тому не шукайте срачу там де його нема.

Швидше японці випустять гру, де буде лицар в обладунках — азіат, і Жанна д’Арк — азіатка (з В’єтнаму привезли фіглі).
Або азіати в роті королівських мушкетерів та гвардійців кардинала Рішельє. А для повного шику самурай серед швейцарців які охороняють Лувр та Людовика 14, а заодно і Папу Римського і усі поголовно дзен буддисти і медитують.

У японців багато проєктів без азіатів. Forspoken , Final Fantasy , серія Солс взагалі майже без граму азіатчини, Armored Core останній, тому я не знаю звідки ви це взяли.

Де там чорношкірі самураї, чи француженка — корінна американка з племені ірокезів ? Хоча в манзі, звісно чого тільки нема

Подивись на аніме яке називається Афросамурай — яке зроблене японцями. Де головний герой буквально чорний самурай. Думаю у вас від такого світ перевернеться.

Ще доречі по цьому аніме є гра від японської студії, а саме аніме має культовий статус.

Я сподіваюсь, що ви розумієте, що це маячня і політична пропаганда вбудована в псевдо історичну гру.

Це не історична гра, це фантастика. Попередній Ассасин це гра про доброго вікінга який не вбиває мирне населення. Дуже історично?

В Вас дуже багато терпіння відповідати на ці провокації)

Та чергова провокація. До цього в них там була чітка симуляція страт не гільйотині, де видно кровишу та як голова відлітає — або як з одного разу барашек може не відтяти голову — що повна правда для музейних зразків. Навіть страту короля під час революції вставили youtube.com/watch?v=TyNec-TYNW8?t=451
От тепер пішли в повний відрив з чорношкірим самураєм.

Маркетологам не дарма платять гроші

Підписатись на коментарі