«Це було дійсно погано». Директор Larian розповів, як студія ледве не провалилася при отриманні ліцензії на Baldur’s Gate

Генеральний директор Larian Studios Свен Вінке розповів, як студія ледве не провалилася у спробі отримати ліцензію на Baldur’s Gate. А ще він назвав дві інші франшизи, які цікавили його настільки ж сильно.

Своїми думками керівник поділився у новому випуску журналу Edge. На той час Вінке вважав, що робота над відомим брендом принесла б користь Larian на декількох рівнях.

«Це було б чудово для залучення інших людей до студії, і це також — сподіваюся — підняло б Larian у вищу лігу. Я відчував, що існує скляна стеля, яку ми не зможемо пробити, якщо не матимемо потрійних виробничих цінностей, бюджету, маркетингу — всіх речей потрійного класу. І лише кілька гучних ігор могли зробити це можливим», — розповів Вінке.

Директор назвав Fallout, Ultima та Baldur’s Gate. Отримати ліцензію на перші дві було неможливо, тому що ними володіють Bethesda та Electronic Arts. Лишився останній варіант, однак і тут студія була дуже близька до провалу.

Вінке розповів, що команді довелося створювати проєктний документ Baldur’s Gate 3 у розпал фінальної стадії розробки Divinity: Original Sin 2. Багато часу на роздуми не було, тому студія накидала ідеї на швидку руку. Директор знав, що «це було дійсно погано».

«Потім Wizards відіслали це назад із корпоративним еквівалентом фрази: „Це дійсно лайно“. А ми сказали: „Ми знаємо, але ми випускаємо гру — не просіть нас зробити це зараз. Дайте нам відстрочку“. На щастя, вони зрозуміли, і ми отримали ще один шанс», — зізнався Вінке.

Чи уявляєте ви, щоб Baldur’s Gate 3 зробила інша студія? Хто б це тоді міг бути? Розповідайте в коментарях.

Підписуйтеся на Telegram-канал @gamedev_dou, щоб не пропустити найважливіші статті і новини про геймдев

👍ПодобаєтьсяСподобалось0
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Мені DOS2 більше сподобалась

Як мінімум бойова система приємніша

І там і там круті системи, але в Baldurs Gate 3 вони додали більше можливостей, і загалом тепер не треба заточувати команду під чисто фізичні атаки або чисту магію, що на мій погляд Гіганатський плюс порівнянно з DOS.

В мене ГГ завжди був некромант, а супутник заточений під фізу. В 2 дівініті маг відчуває себе вільнішим, немає ліміту на використання сильних заклять

не знаю... ну думаю, что если бы выпущенная игра называлась Divinity: Original Sin 3 ее ждал меньший бы успех... ценность бренда Baldur’s Gate в 2023-м году ну такая себе

В точку, Baldurs Gate 2 взагалі по геймплею не сподобалось і скоріше назва викликала купу негативу, так що власники бренду повинні ще доплатити Ларіанам за рекламу

Підписатись на коментарі