Я розробляю гру, яку придумав мій батько. Baraban: Master of Haggling
Всім привіт! Я Віталій Чиж, інді-девелопер з Харківщини. І сьогодні я хотів би вам розповісти про гру, яку вперше придумав не я. Її придумав мій батько. І в цьому є доля кайфу.
Одного разу за телефонною розмовою я розповів батькові про успіхи на поприщі інді-розробок. Він, прослухавши мою велику розповідь, запропонував ось що:
— А було б класно повторити колорит ринку Барабашово, де азіати говорять чудною українською, а ти торгуєшся з кожним продавцем за речі до максимума!
Я зрозумів, що в цьому є неймовірний потенціал! Ще б пак, адже це об’єднує 2 жанри: симулятор ходьби, і симулятор економіки. Плюс до цього, в багатьох такого роду гра викличе неабияку ностальгію, адже всі ми свого часу міряли джинси стоячи на картонці в 20 градусів морозу в одних трусах. В грі такого не буде, але що планується, я розповім.
Перш за все, це ринок, який створений на основі справжнього харківського Барабашова, проте не повторює його.
По друге — це рандомні діалоги з продавцями, які можуть з вами як поторгуватись за речі, так і прямим текстом послать де подалі. Ну і третє — це вайб ринку з фастфудом, який так само можна буде купити.
В чому ж сенс гри, запитаєте ви?
Вся справа в системі досягнень, які будуть видаватись за деяких умов. Більш детально:
Вам з самого початку гри дається деяка сума грошей і список. І ви, ходячи по Барабану, маєте ці речі купити. Не факт, що вам вистачить грошей, тож без торгу ви не зможете завершити список. Ускладнює цей процес і те, що діалог з продавцем буде рандомним! Таким чином, вам прийдеться обійти весь Барабан, аби купити максимально вигідно речі за вашим списком!
Зараз гра має тільки основну велику локацію, яка своїм плануванням повторює дві локації оригінального «Барабашово» — Яма і Сковородка. Більше і не планується, адже і на цій площі буде дуже велика кількість магазинів!
Коли я цю гру дороблю — я поняття не маю, проте я знаю точно, що я її дороблю!
20 коментарів
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів