Які українські геймдев-компанії донатять на відновлення «Охматдиту» і скільки

Восьмого липня російські терористи цілеспрямовано атакували найбільшу дитячу клініку «Охматдит». Після цього на відбудову установи почали збирати кошти, а український бізнес доєднався з власними пожертвами. У цей список увійшли й геймдев-компанії.

Наразі відомо про три донати від представників індустрії. Однак цей топік оновлюватиметься, якщо надходитиме свіжа інформація.

Хто і скільки пожертвував на відбудову «Охматдиту»

• GSC Game World — 5 мільйонів гривень. Розробники S.T.A.L.K.E.R. 2 стали першими з індустрії, хто виділив кошти клініці.
  • Room 8 Group — 500 тисяч гривень. Компанія зазначила, що потрібно відбудовувати Україну, не чекаючи перемоги.
  • AB Games — 2 мільйони гривень.
  • «У мене 2 прекрасні дочки 13 і 16 років, яких я дуже сильно люблю. Коли вони були маленькими, у них були питання стосовно здоровʼя, з підозрою на проблеми з серцем та нирками. Ті моменти, коли у батьків починає завмирати серце. Саме тоді ми йшли до „Охматдиту“ — найкращої клініки, з найкращими лікарями та медичним обладнанням. І нам допомогли. Дякую!

Сьогодні день, коли потрібна допомога „Охматдиту“, людям, які там працюють, та пацієнтам. Сьогодні зробив внесок 2 мільйони гривень у фонд допомоги Охматдиту. Від себе особисто, моєї сімʼї та AB Games», — написав Антон Большаков, засновник AB Games.

• Wargaming — 4 мільйони гривень.
  • «Ці кошти підуть на відновлення найбільшої дитячої лікарні в Україні, де щороку лікують понад 20 тисяч дітей з усієї країни. Унаслідок нещодавньої атаки в медичному закладі повністю зруйновано корпус токсикології та пошкоджено ще 4. Постраждали 10 хірургічних відділень, 5 онковідділень, 2 соматичні відділення, інтенсивна терапія, 2 реанімації, операційні блоки, відділення радіології та променевої терапії, частина єдиної в країні онкогематологічної лабораторії. Ми вдячні всім бізнесам та людям, які допомагають постраждалим і самій лікарні. Wargaming долучається до завдання допомогти НДСЛ Охматдит відновитися, щоб знову рятувати дітей і давати надію».
  • ZAGRAVA — 100 тисяч гривень. Працівники компанії також відкрили збір для клініки від свого імені.
  • 4Friends — 100 тисяч гривень.
  • Plarium — 1 мільйон гривень на спеціальний рахунок Міністерства охорони здоров’я України для допомоги у відновленні лікарні.
  • «Минулого тижня Україна й увесь світ були приголомшені черговим терористичним актом — масованою ракетною атакою на Київ, яка, крім інших цілей, уразила найбільшу дитячу лікарню України „Охматдит“. Серед усіх наших CSR-ініціатив підтримка України залишається пріоритетом», — зазначили в Plarium.

Принагідно нагадуємо про збір DOU та «Повернись живим» на потреби 95-ї бригади. Задонатити можна тут.

Підписуйтеся на Telegram-канал @gamedev_dou, щоб не пропустити найважливіші статті і новини про геймдев

👍ПодобаєтьсяСподобалось2
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Підписатись на коментарі